رویداد های اخیر
بیش از ۳۰۰ پرنده «حباری» در ولایت فراه رها شد
مسوولین محلی ولایت فراه گفته اند که بیش از ۳۰۰ پرنده حباری از کمپ بنیاد خیریه الغرافه قطر در حضوری شماری از مسئولان ادارات دولتی و بنیاد الغرافه در این ولایت رها شد.
بر اساس معلومات ریاست اطلاعات و فرهنگ فراه؛ شیخ علی بن عبدالله آل ثانی، رئیس بنیاد الغرافه قطر، درجریان رهاسازی این پرندگان گفته است:«حباری پرندهی است که تعداد آن در افغانستان و برخی مناطق دیگر به میزان قابل توجهی کاهش یافته و هدف ما این است تا نسل آن را در این ولایت در کمپهای مخصوص خود تکثیر دهیم."
همچنان حامد صافی، رئیس اداره ملی حفاظت از میراث طبیعی کشور، خواستار تغییر چشمگیری در افزایش فارم نگهداری این پرندگان در کشور شده است.
به گفته وی، این پرندگان نه تنها حشرات مضر منطقه را از بین میبرند، بلکه در حضور آنها پرندگان دیگری نیز میآیند و به آنها ملحق میشود.
از سوی دیگر، حافظ عزیز الرحمن، رئیس اداره ملی حفاظت محیط زیست در سخنرانیاش، شکار را یک سرگرمی خوانده، اما گفته است:«اخیراً امارت اسلامی، شکار انواع حیوانات و پرندگان کمیاب در کشور را ممنوع اعلام کرده است، ولی برای برخی از اتباع کشورهای خارجی به ویژه کشورهای عربی مجوز شکار بر اساس یک توافقنامه داده شده است.»
وی افزوده است که در برابر مجوز شکار برای اعراب، تعهد تطبیق برخی پروژه های اجتماعی نیز از آنان گرفته شده است.
وی احداث فارم موسسه الغرافه قطر را ستوده و آن را گامی موثر در افزایش رشد و تکثیر این پرندگان خوانده است.
این درحالی است که پرورش پرندگان (حباری) در فراه یکی از فعالیتهای موسسه الغرافه است که همه ساله در حضور مسئولان این ولایت بیش از ۲۰۰ پرنده را رها میکند.
رویداد های اخیر
مجاهد: افغانستان آهسته آهسته در حالت به پا ایستادن است
سخنگوی امارت اسلامی میگوید که تلاش دارند با تطبیق پروژههای بزرگ، اقتصاد افغانستان را توسعه دهند و کشور بهگونه تدریجی در حالت به پا ایستادن است.
ذبیح الله مجاهد تأکید کرده که با آغاز کار پروژههای تاپی، افغان ترانس، و کاسا یکهزار فرصتهای خوب شغلی نیز فراهم خواهد شد.
آقای مجاهد در این مورد گفته است: «در عموم پروژههای دیگری هم که پلانش گذاشته شده در حال تطبیق است. پروژه کاسا یکهزار عنقریب آغاز میشود و همچنان پروژه قوش تیپه و پروژههای دیگر عملاً در جریان است.»
او افزود: «آهسته آهسته افغانستان در حالت به پا ایستادن است و برای افغانها زمینه کاری خوب پیدا خواهد شد. و در اقتصاد افغانستان اثرگذاری مثبتی خواهد داشت.»
در همین حال، شمای از اعضای بخش خصوصی گفتهاند تا زمانی که مشکل تولید برق در کشور حل نشود، توسعه اقتصادی دشوار خواهد بود.
به باور آنان، اگر دولت تولید برق را در کشور توسعه دهد، سرمایهگذاریها در بخشهای مختلف افزایش و میزان بیکاری نیز کاهش خواهد یافت.
سخی احمد پیمان، معاون اتاق صنایع و معادن، اظهار کرد: «در توزیع زمین و توزیع انرژی برای صنعتکار، یکی از اولویتهای کاری ما است. برای اشتغال پایدار و برای پیشرفت صنعت افغانستان بسیار مفید و موثر واقع خواهد شد.»
از سویی هم، به باور کارشناسان، افغانستان ظرفیتهای خوبی در بخش تولید برق دارد و اگر امارت اسلامی بتواند در این زمینه سرمایهگذاریهای بیشتری را جذب کند، مشکل کمبود برق برای همیشه در کشور حل خواهد شد و تمامی بخشهای اقتصادی کشور رشد چشمگیری خواهند کرد.
رویداد های اخیر
گزارشگران بدون مرز: ۱۲ رسانه در افغانستان طی سال ۲۰۲۴ مسدود شده است
سازمان گزارشگران بدون مرز گفته است که طی سال ۲۰۲۳ میلادی، ۱۲ رسانه دولتی و خصوصی در هفت ولایت افغانستان مسدود شده است.
به گفته این سازمان، رسانه های مسدود شده شامل ۱۱ ایستگاه تلویزیونی و یک ایستگاه رادیویی میشود.
این سازمان تاکید کرده که وضع قوانین سختگیرانه بالای رسانهها نگران کننده است.
سازمان گزارشگران بدون مرز همچنان تصریح کرده است که محدودیتها بر رسانهها در افغانستان در پی توشیح قانون امر به معروف و منع نشر تصویر موجودات زنده افزایش یافته است.
این سازمان خواستار بازگشایی رسانهها بدون هیچ قید و شرطی شده است تا اینکه بتوانند به اطلاع رسانی به مردم ادامه دهند.
اما امارت اسلامی با رد این گزارش میگوید؛ رسانههایی که در کشور فعالیت های حزبی داشتهاند مطابق قانون اجازه فعالیت ندارند و مسدود شدهاند و برخی رسانه های دیگر هم به دلیل مشکلات اقتصادی که داشتند فعالیت خود را توقف داده اند و امارت اسلامی هیچ نقشی در این زمینه نداشته است.
پیش از این، شیر محمد عباس ستانکزی، معین سیاسی وزارت امور خارجه گفته بود که دیدگاهها نسبت به رسانههای کشور طوری باشد که دو طرف به همدیگر به عنوان بیگانه نگاه نکنند و امارت اسلامی از اعمال فشار بر رسانهها خودداری کند و بگذارد رسانهها با دست باز فعالیت کنند.
رویداد های اخیر
فطرت: افغانستان به داکتر زن و مرد نیاز دارد
فصیح الدین فطرت، لوی درستیز قوای مسلح امارت اسلامی افغانستان گفته است که فراگیری علم طبابت در یک نظام فرض عین است و مردم به داکتران مرد و زن نیاز دارند.
آقای فطرت این مطلب را در کنفرانس علمی و مسلکی قوماندانی اکادمی علوم طبی قوماندانی صحیه بیان کرده است.
طبق خبرنامه وزارت دفاع ملی که روز پنجشنبه منتشر شد، قوماندان صحیه از تجهیزات پیشرفته و ادویه جات میلیون دالری یاد نموده گفت که در پنج ماه گذشته ۵۸ عمل جراحی پیچیده قلب در شفاخانه ۴۰۰ بستری سردار محمد داوود خان موفقانه صورت گرفته است که این دستاورد بزرگ برای وزارت دفاع ملی میباشد.
لوی درستیز قوای مسلح در حالی بر اهمیت داکتران زن تاکید کرده که بر بنیاد گزارشها، اخیراً رهبر امارت اسلامی تصمیم گرفته که انستیتوتهای طبی در کشوربه روی دختران بسته شود.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
ترمپ: حتی یک پیچ هم نباید در افغانستان به جا میماند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
در دو حادثه ترافیکی در مسیر شاهراه کابل-کندهار بیش از ۱۰۰ تن کشته و زخمی شدند
-
ورزش5 روز ago
تلویزیون آریانا مسابقات جام قهرمانان کریکت ۲۰۲۵ را نشر میکند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
وزیر ارشد ایالت خیبرپختونخوا میگوید اسلامآباد اکنون آماده گفتگو با کابل است
-
رویداد های اخیر2 روز ago
تلویزیون آریانا حق نشر مسابقه نهایی کریکت تست قهرمانی جهان را بهدست آورد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
اتحادیه اروپا نزدیک به ۲۰ میلیون یورو برای تقویت رشد اقتصادی در افغانستان اختصاص داد
-
جهان4 روز ago
گزارش: حداقل ۱۰۰ هزار جسد در یک قبر دسته جمعی در سوریه وجود دارد
-
اخبار ساحوی4 روز ago
قوماندان نیروهای دفاع هستهای روسیه در انفجار مسکو کشته شد