رویداد های اخیر
وزارت خارجه: تلاشها برای رهایی مهاجران افغان از زندانهای پاکستان جریان دارد

در ادامۀ واکنشها به زندانیشدن صدها مهاجر افغان بهشمول زنان و کودکان از سوی حکومت پاکستان، حالا وزارت امور خارجه میگوید که تلاشها به شدت جریان دارد تا هرچه زودتر این مهاجران از بند حکومت پاکستان آزاد شوند.
سخنگوی وزارت خارجه تأکید میکند که تاکنون با مسوولان سفارت پاکستان در کابل، نماینده ویژۀ پاکستان در امور افغانستان و برخی مقامهای دیگر این کشور در مورد حل مشکلات مهاجرین افغان در پاکستان صحبت صورت گرفته و تلاش میشود تا هرچه زودتر به این معضل رسیدهگی شود.
ضیا احمد تکل، معاون سخنگوی وزارت خارجه میگوید: «در قسمت حل مشکلات مهاجرین افغان در پاکستان، وزارت خارجه با سفیر پاکستان در کابل، نمایند، خاص این کشور و سفارت افغانستان در اسلامآباد صحبت کرده است تا به این معضل رسیدهگی صورت گیرد.»
از سویی هم، نصیر احمد فایق، سرپرست کرسی افغانستان در سازمان ملل متحد در توییتر با محکوم نمودن زندانی کردن مهاجران افغان در پاکستان از اسلامآباد خواسته که هرچه زودتر مهاجران را از بند آزاد کند.
در کنار این، برخی نهادهای بینالمللی حامی حقوق بشر و نیز کمیشنری عالی سازمان ملل در امور پناهندهگان از وضعیت مهاجران زندانیشده نگرانی کرده و خواستار رهایی آنان از سوی حکومت پاکستان شدهاند.
در همین حال، وزارت امور مهاجرین و عودتکنندهگان گفته است که پاکستان خلاف قوانین بینالمللی مهاجرت، افغانهای مقیم آن کشور را همواره مورد آزار و اذیت قرار میدهد. مقامهای این وزارت همچنان از اسلامآباد میخواهند که موضوعات سیاسی را با مسایل مربوط مهاجرین ربط ندهند.
محمد ارسلا خروتی، معین وزارت امور مهاجرین و عودتکنندهگان در این مورد گفت: «مشکلاتی که میان افغانستان و پاکستان وجود دارد باید از راه مذاکره حل شود. تقاضای ما از ایران و پاکستان این است که موضوعات مهاجرین را سیاسی نسازند و حقوقی که متوجه آنها است باید در مطابقت با قوانین بینالملل و اسلام باشد.»
نداشتن مدارک قانونی اقامت در پاکستان از دلایل عمده زندانیشدن مهاجران افغان در آن کشور پنداشته شده است.
کمیسیون ملی حقوق بشر پاکستان در گزارشی گفته که حداقل ۱۳۹ زن و ۱۶۵ کودک افغان در زندان زنانۀ کراچی در کنار دیگر مجرمان نگهداری میشوند.
همزمان با ختم سال ۲۰۲۲ میلادی، مهلت دولت پاکستان به اتباع خارجی که اعتبار ویزای آنان منقضی شده است، به پایان رسیده است.
وزارت داخله پاکستان پیش از این اعلام کرده بود اتباع خارجی که اعتبار ویزای آنان منقضی شده است، باید تا پایان سال روان میلادی این کشور را ترک کنند.
رویداد های اخیر
متقی و وزیر دولت در وزارت خارجه قطر درباره افغانستان گفتگو کردند

امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه با محمد بن عبدالعزیز الخلیفی، وزیر دولت در امور خارجه قطر در آن کشور دیدار کرده و در مورد وضعیت اخیر سیاسی و بشری افغانستان گفتگو کردهاند.
به گزارش رسانههای قطری، آقای متقی و الخلیفی نیز در مورد تلاشهای بینالمللی و منطقهای برای بهبود وضعیت اقتصادی و بشری و ثبات در افغانستان بحث کردهاند.
در این دیدار، دوطرف نیز بر اهمیت تداوم هماهنگی مشترک برای تقویت تلاشهای صلح و کمک به مردم افغانستان برای امنیت و توسعه پایدار تأکید نمودهاند.
رویداد های اخیر
مانتوروف: حجم انتقال کالاهای تجاری روسیه از طریق افغان-ترانس تا ۱۵میلیون تُن در سال خواهد بود

دنیس مانتوروف، معاون صدراعظم روسیه در نمایشگاهی در ازبکستان گفته است، حجم انتقال کالاهای تجاری مسکو از طریق راه آهن افغان-ترانس بین ۸ تا ۱۵ میلیون تُن در سال خواهد بود که مشمول کود کیمیاوی، نفتوگاز، فلزات آهنی و زغالسنگ میباشد.
مانتوروف در این مورد گفته است: «روسیه و ازبکستان در ماه اپریل سال جاری توافقنامهای را برای تبادل اطلاعات در زمینه توسعه مطالعات امکانسنجی امضا کردند. انتظار میرود که محاسبه حجم پیشبینیشده حملونقل، همچنین برآورد صرفهجویی اقتصادی مسیرهای آینده، در سال آینده تکمیل شود. احتمالاً عمده محمولهها شامل کود کیمیایی، تولیدات نفتی، فلزات آهنی، زغالسنگ سخت و موارد مشابه خواهد بود.»
او افزوده است که سازمانهای حملونقل روسیه و ازبکستان در حال کار روی پروژه ساخت راه آهن افغان-ترانس هستند.
این پروژه شامل بررسی امکانسنجی برای مسیرهای غربی شامل مزارشریف، هرات، دلارام و کندهار و مسیرهای شرقی مشمول ترمذ، نایبآباد، لوگر و خیرلاچی است.
خط آهن افغان-ترانس قرار است اتحادیه اروپا، روسیه، ازبکستان، افغانستان، پاکستان، هند و کشورهای جنوب شرق آسیا را به هم متصل کند.
عبدالهادی فرهنگ، آگاه اقتصادی، گفت: «پروژه افغان-ترانس نه تنها در خصوص پایین آوردن قیمت اموال در افغانستان تاثیر دارد، بلکه در خصوص تجارت و شکوفایی اقتصادی افغانستان نقش اساسی دارد.»
از سویی هم، سرمایهگذاران روسی علاقهمند اند تا با سرمایهگذاری ۵۰۰ میلیون دالری، یک شرکت پروسس کننده نفت را در ولایت بلخ ایجاد کنند.
هدف از ایجاد این شرکت ایجاد اشتغال، توسعه فرصتهای اقتصادی برای مردم افغانستان و تقویت روابط اقتصادی میان دو کشور عنوان شده است.
رویداد های اخیر
فعالیت تلویزیون «راه فردا» تعلیق شد

وزارت اطلاعات و فرهنگ اعلام کرده که کمیسیون بررسی شکایات و تخطی رسانههای این وزارت، فعالیت تلویزیون «راه فردا» را به حالت تعلیق درآورده است.
براساس اعلامیه این وزارت که امروز (سهشنبه) نشر شده، این تصمیم پس از شکایات پیدرپی خبرنگاران و کارمندان تلویزیون راه فردا مبنی بر اینکه چندین سال است حقوق و امتیازاتشان از سوی اداره این تلویزیون پرداخت نشده، اتخاذ گردیده است.
این وزارت افزوده که کمیسیون بررسی شکایات و تخطی رسانهها چندین بار مسوولان این تلویزیون را برای حل مشکلات فراخوانده و توصیههایی برای پرداخت حقوق و امتیازات کارکنان ارائه کرد که تاکنون هیچگونه رسیدگی از سوی آنها صورت نگرفته است.
وزارت اطلاعات و فرهنگ تصریح نموده که به همین اساس، کمیسیون تصمیم گرفته است تا موضوع را برای رسیدگی نهایی به محکمه ارجاع دهد و بر اساس اصول و قوانین رسانهیی، فعالیت تلویزیون راه فردا را تا صدور حکم محکمه به حالت تعلیق درآورد.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
خلیلزاد: محکومیت حمله کشمیر توسط امارت اسلامی «دلگرمکننده» است
-
رویداد های اخیر3 روز ago
شهباز شریف: پیام قوی و واضح به امارت اسلامی ارسال کرده ایم
-
جهان1 روز ago
ترمپ از روسیه خواست حملات بالای اوکراین را متوقف کند
-
تجارت3 روز ago
معین وزارت زراعت برای اشتراک در یک نمایشگاه عازم ایران شد
-
علم و تکنالوژی3 روز ago
اپل میخواهد آیفون را به جای چین در هند تولید کند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
چندین کشته و زخمی در پی برخورد یک موتر به مردم حاضر دریک جشنواره در ونکوور
-
رویداد های اخیر4 روز ago
مقام پاکستانی: اخراج مهاجرین دارای کارت «پیاوآر» را پس از ۳۰ جون آغاز میکنیم
-
رویداد های اخیر3 روز ago
کمیته بین المللی نجات: کاهش کمکهای امریکا میلیونها افغان را تحت تاثیر قرار داده است