تجارت
ملابرادر از پروژه معدن مس عینک ولایت لوگر دیدار کرد

ملابرادر و شماری از وزرای حکومت امارت اسلامی از پروژه معدن مس عینک لوگر دیدار کرده اند.
این هیات روز جمعه (۴ قوس) به رهبری ملا عبدالغنی برادر آخوند، معاون اقتصادی رییسالوزرا و رییس کمیسیون اقتصادی از ساحه مس عینک ولایت لوگر دیدن کردهاست.
شیخ شهاب الدین دلاور، وزیر معادن و پترولیم، نورالدین عزیز، وزیر صنعت و تجارت، قاری دین محمد حنیف، وزیر اقتصاد، مولوی نجیبالله حقانی، وزیر مخابرات، شیخالحدیث نورالحق انور، رییس عمومی اداره امور، شیخ ضیاءالرحمن، معین پلان و پالیسی و مولوی حسام الدین صابری، معین مالی و اداری وزارت معادن و پترولیم جزء هیات معاون اقتصادی رییسالوزرا را در این سفر همراهی میکردند.
در جریان این سفر ضمن آن که از ساحات مختلف معدن مس عینک و آثار تاریخی در آن ساحه دیدن نمودند، با هیئت شرکت چینایی در رابطه به آغاز کار عملی استخراج معدن مس عینک نیز صحبت کردند.
آقای برادر گفت:«بمنظور پیشرفت بهتر امور استخراج معدن مس عینک، سعی و تلاش بیشتر صورت بگیرد همچنان تاکید کردند: در جریان استخراج معدن باید تلاش صورت گیرد تا از آثار باستانی حفاظت درست شده و هیچگونه آسیبی به آثار تاریخی نرسد.»
همچنان در جریان بازدید آقای عزیز، وزیر تجارت و صنعت گفت: «وضعیت کنونی فرصت خوبی برای آغاز کار عملی بالای پروژه مس عینک و همچنان وقت آنست تا بالای معادن افغانستان سرمایه گذاری گردد تا این کشور را از بحران اقتصادی نجات داده و بسوی پیشرفت و رشد اقتصادی سوق دهیم.»
پیش از این وزارت معادن از شرکت چینی قراردادی مس عینک خواسته بود که این پروژه را سریع تر آغاز کند.
شرکت چینایی بیش از ده سال پیش قرار داد مس عینک را برنده شد؛ اما پس از اندکی، کار این پروژه را متوقف کرده است.
تجارت
تلاشها برای گسترش روابط تجارتی با هند
شماری از سرمایه گذاران نیز میافزایند که امارت اسلامی برای افزایش صادرات، در نمایشگاههای تجارتی و منطقهای حضور فعال داشته باشد تا از این طریق برای کالاهای تولیدی افغانستان در مارکیتهای منطقهای و جهانی بازاریابی شود.

وزارت صنعت و تجارت میگوید که تلاشها برای گسترش روابط تجارتی با هند جریان دارد. مسؤولان این وزارت میافزایند که در حال حاضر حجم تجارت دو کشور به ۶۵۰ میلیون دالر در سال میرسد که برای افزایش دادوستد گامهای برداشته شده و میخواهند که با استفاده از بندرچابهار روابط تجارتی افغانستان و هند را افزایش دهند.
عبدالسلام جواد آخندزاده، سخنگوی این وزارت میافزاید که کشور هندوستان نیز علاقمند گسترش روابط تجارتی با افغانستان است و کابل نیز گام هایی را در این زمینه با استفاده از بندر چابهار برداشته و همچنان در مورد ویزه نیز با جانب هندی گفتگوهایی انجام شده است.
اتاق تجارت و سرمایه گذاری نیز میگوید که روابط تجارتی میان افغانستان و هند در حال گسترش است و با گذشت هر روز این روابط تقویت میشود. به گفته مسؤولان این اتاق افغانستان در یک سال گذشته به ارزش ۵۰۰ میلیون دالر کالا به هند صادر کرده است.
شماری از سرمایه گذاران نیز میافزایند که امارت اسلامی برای افزایش صادرات، در نمایشگاههای تجارتی و منطقهای حضور فعال داشته باشد تا از این طریق برای کالاهای تولیدی افغانستان در مارکیتهای منطقهای و جهانی بازاریابی شود.
به گفتهی سرمایهگذاران هرگاه مشکلات در بخش ویزه با هند حل شود، بخش بزرگ از میوه خشک و تازه کشور به هند صادر خواهد شد زیرا هند در سطح منطقه یک مارکیت خوب برای میوههای افغانستان محسوب میشود. سرمایه گذاران از امارت اسلامی میخواهند که زمینه افزایش صادرات را به هند از طریق بندر چابهار فراهم کند.
تجارت
وزارت معادن میگوید طی یک سال گذشته ۳۶ قرارداد معدن را امضا کرده است

وزارت معادن و پترولیم میگوید که در سال گذشته ۳۶ قرارداد معدنی بزرگ و کوچک را امضا کرده است که ارزش مالی آن به ۱.۳ میلیارد دالر امریکایی میرسد.
مسوولان این وزارت گفتهاند که این قراردادها ۱۰ معدن بزرگ، ۲۵ معدن کوچک مشمول پروژههای سمنت، نمک، مرمر و قرارداد بزرگ استخراج گاز با ازبکستان بوده که با شرکتهای داخلی و خارجی به امضا رسیده است.
در همین حال، کارشناسان امور اقتصادی افزایش سرمایهگذاریها در بخش استخراج معادن را برای رشد اقتصادی کشور مهم دانسته و تأکید کردهاند که در قراردادهای معدنی باید اولویت با شرکتهای داخلی داده شود.
کمال الدین کاکر، تحلیلگر امور اقتصادی، گفت: «بهتر این است که به سرمایهگذار داخلی اولویت داده شود نه خارجی»
اعضای بخش خصوصی نیز گفتهاند که اگر شرکتهای خارجی و سرمایهگذاران افغان بتوانند در بخش معادن در کشور شریک شوند، این امر علاوه بر توسعه سرمایهگذاری در کشور، تغییرات مثبتی را در زمینه ظرفیت سازی در بخش استخراج معادن به همراه خواهد داشت.
تجارت
افغانستان اولین محموله صادراتی خود را به اروپا صادر کرد

دفتر مطبوعاتی مقام ولایت هرات از ارسال اولین محموله صادراتی از طریق خط آهن خواف – هرات به اروپا خبر داده است.
این در دفتر در خبرنامهای نوشته که محموله صادراتی مشمول ۲۰۰ تن میوه خشک به ارزش یک میلیون و ۲۰۰ هزار دالر بوده که با حضور اسلامجار، والی هرات و سرقنسول ایران از طریق خط آهن خواف-هرات به مقصد ترکیه و اروپا صادر شده است.
براساس خبرنامه، میوه خشک این محموله صادراتی شامل مغز پسته، کشمش، بادام و جلغوزه میباشد.
خبرنامه افزوده که در طول سه ماه اخیر از طریق راه آهن خواف – هرات بیش از ۳۵ هزار تن کالا انتقالات انجام شده است.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
اتحادیه اروپا از شهروندانش خواست مواد غذایی ذخیره کنند
-
جهان5 روز ago
تحقیقات: شبکه مخفی چینی در حال تلاش برای جذب کارگران اخراج شده فدرال ایالات متحده
-
رویداد های اخیر3 روز ago
رهبر امارت اسلامی فرا رسیدن عید سعید فطر را به افغانها تبریک گفت
-
رویداد های اخیر2 روز ago
ترمپ: تجهیزات نظامی ما در افغانستان را شاید پس بخواهیم، هرچند که کهنه شده است
-
رویداد های اخیر3 روز ago
سازمان عفو بینالملل خواستار لغو عاجل طرح اخراج اجباری مهاجرین افغان از پاکستان شد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
وزیر منابع آب ازبکستان: افغانستان حق مشروع دسترسی به آب دریای آمو را دارد
-
رویداد های اخیر1 روز ago
سازمان بین المللی مهاجرت: بیش از ۷۰ هزار افغان در هفته سوم مارچ به کشور شان بازگشتند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
سازمان ملل میگوید از ادامه ممنوعیت آموزش دختران افغان «عمیقاً ناامید» است