Connect with us

تجارت

ملل متحد خدمات قرضه‌های قسطی را به آواره‌گان داخلی در افغانستان راه‌ اندازی کرد

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهنده‌گان با اولین بانک قرضه‌های کوچک افغانستان – شبکه انکشافی آغاخان – یک برنامه مالی کوچک جدید را برای کمک به آواره‌گان داخلی، عودت کننده‌گان و ساکنان جوامع میزبان که در فعالیت‌های تجاری کوچک مشغول استند، راه اندازی کرده‌اند.

این ادارۀ ملل متحد روز گذشته (چهارشنبه، ۲۳ نوامبر) با نشر اعلامیه‌ای گفته است که برنامه کمک‌های قرضه قسطی، برای کمک به کسب و کارهای کوچک و به ویژه شرکت‌های تحت مدیریت زنان است.

اعلامیه گفته است: «این اولین ابتکار کمیشنری ملل متحد در امور پناهنده‌گان در افغانستان است که هدف آن به نفع آسیب پذیرترین افراد در حین حرکت به سمت فعالیت‌های اقتصادی است. این طرح در ابتدا توسط اولین بانک قرضه‌های کوچک در پنج ولایت، بلخ، بامیان، هرات، کابل و ننگرهار اجرا می‌شود و به سایر نقاطی که اولین بانک قرضه‌های کوچک – شبکۀ انکشافی آغاخان – شعبه دارد، گسترش خواهد یافت.»

بر اساس این برنامۀ مالی، عودت کننده‌گان افغان و آواره‌گان داخلی ۱۸ – ۶۰ ساله که دارای کارت شناسایی معتبر هستند و یک طرح تجاری منطقی دارند، می‌توانند برای تامین مالی «عودت مرابحه» درخواست دهند. قرضه‌ها از ۲۵هزار افغانی (۲۸۰ دالر امریکایی) تا حداکثر ۳۰۰هزار افغانی (۳۳۷۰ دالر امریکایی) با بازپرداخت اقساط ماهانه برابر تعیین می‌شود.

معلومات این ادارۀ ملل متحد نشان می‌دهد که سه زن و دو مرد از جملۀ اولین کسانی بودند که قرضۀ خود را به تاریخ ۱۵ نوامبر دریافت کردند. این افراد در پروژه‌هایی مانند راه اندازی یک دکان کوچک یا راه‌ اندازی یک کارگاه خیاطی مشغول هستند.

کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهنده‌گان انتظار دارد که عواید افزایش یافته توسط این قرضه‌ها به بیش از ۳۵۰۰ نفر کمک کند.

ملل متحد در نظر دارد که تا پایان سال روان میلادی از طریق این برنامه حدود ۳۴ میلیون افغانی را به ۵۰۰ تن از کسبه کاران قرضه بدهد.

لیونارد زولو، نماینده کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، گفته است: «افغان‌ها، به ویژه زنان، تلاش می‌کنند تا از خانواده‌های خود با مهارت‌ها و توانایی‌های بسیار قابل فروش حمایت کنند. این ابتکار به افراد کمک می‌کند تا در پله‌های کسب‌وکار جای محکمی داشته باشند و خود را تثبیت کنند و در عین حال رونق اقتصادی بیشتری را به جوامع خود ارایه دهند.»

ارزیابی‌های انجام شدۀ کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهنده‌گان، ۸۰ منطقه دارای اولویت را در شهرهای کابل‌، هرات، جلال‌آباد، قندهار، مزارشریف و ۷۵ ولسوالی تشخیص کرده است.

تجارت

وزارت معادن می‌گوید طی یک سال گذشته ۳۶ قرارداد معدن را امضا کرده است

Published

on

(Last Updated On: )

وزارت معادن و پترولیم می‌گوید که در سال گذشته ۳۶ قرارداد معدنی بزرگ و کوچک را امضا کرده است که ارزش مالی آن به ۱.۳ میلیارد دالر امریکایی می‌رسد.

مسوولان این وزارت گفته‌اند که این قراردادها ۱۰ معدن بزرگ، ۲۵ معدن کوچک مشمول پروژه‌های سمنت، نمک، مرمر و قرارداد بزرگ استخراج گاز با ازبکستان بوده که با شرکت‌های داخلی و خارجی به امضا رسیده است.

در همین حال، کارشناسان امور اقتصادی افزایش سرمایه‌گذاری‌ها در بخش استخراج معادن را برای رشد اقتصادی کشور مهم دانسته و تأکید کرده‌اند که در قراردادهای معدنی باید اولویت با شرکت‌های داخلی داده شود.

کمال الدین کاکر، تحلیلگر امور اقتصادی، گفت: «بهتر این است که به سرمایه‌گذار داخلی اولویت داده شود نه خارجی»

اعضای بخش خصوصی نیز گفته‌اند که اگر شرکت‌های خارجی و سرمایه‌گذاران افغان بتوانند در بخش معادن در کشور شریک شوند، این امر علاوه بر توسعه سرمایه‌گذاری در کشور، تغییرات مثبتی را در زمینه ظرفیت سازی در بخش استخراج معادن به همراه خواهد داشت.

Continue Reading

تجارت

افغانستان اولین محموله صادراتی خود را به اروپا صادر کرد

Published

on

(Last Updated On: )

دفتر مطبوعاتی مقام ولایت هرات از ارسال اولین محموله صادراتی از طریق خط آهن خواف – هرات به اروپا خبر داده است.

این در دفتر در خبرنامه‌ای نوشته که محموله صادراتی مشمول ۲۰۰ تن میوه خشک به ارزش یک میلیون و ۲۰۰ هزار دالر بوده که با حضور اسلام‌جار، والی هرات و سرقنسول ایران از طریق خط آهن خواف-هرات به مقصد ترکیه و اروپا صادر شده است.

براساس خبرنامه، میوه خشک این محموله صادراتی شامل مغز پسته، کشمش، بادام و جلغوزه می‌باشد.

خبرنامه افزوده که در طول سه ماه اخیر از طریق راه آهن خواف – هرات بیش از ۳۵ هزار تن کالا انتقالات انجام شده است.

Continue Reading

تجارت

صادرات گاز مایع روسیه به افغانستان افزایش یافت است

صادرات این گاز به افغانستان که بزرگترین مصرف کننده گاز مایع روسیه در منطقه به شمار می‌رود در این مدت ۵۲ درصد افزایش داشته و به ۷۱ هزار تُن‌متریک رسیده است.

Published

on

(Last Updated On: )

پس از اعمال تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه گاز مایع روسیه، صادرات این گاز به افغانستان و آسیای مرکزی افزایش یافته است. به گزارش رویترز در دو ماه اخیر، صادرات گاز مایع روسیه به افغانستان ۵۲ درصد افزایش داشته و به ۷۱ هزار تُن رسیده است.

خبرگزاری رویترز به نقل از منابعی گزارش داد که محدودیت‌های اتحادیه اروپا علیه گاز مایع روسیه در سال گذشته باعث افزایش صادرات این محصول به افغانستان شده است. طبق این گزارش این تحریم‌ها سال گذشته از سوی پولند، یکی از بزرگترین واردکنندگان گاز مایع روسیه، پیشنهاد او در دسامبر اجرایی شد.

گاز مایع شامل پروپان و بودتان است که عمدتا به عنوان سوخت موتر، برای گرمایش و در تولید دیگر محصولات پتروشیمی استفاده می‌شود.

به گفته منابع صنعتی، عرضه گاز مایع «ال‌پی‌جی» از طریق راه‌آهن، از کارخانه‌های روسیه به شمول پروژه مشترک کازروس‌گاز با قزاقستان، در ماه‌های جنوری و فبروری امسال در مقایسه با زمان مشابه سال گذشته، ۸۰ درصد افزایش داشته و به ۱۴۰ تُن‌متریک رسیده است.

صادرات این گاز به افغانستان که بزرگترین مصرف کننده گاز مایع روسیه در منطقه به شمار می‌رود در این مدت ۵۲ درصد افزایش داشته و به ۷۱ هزار تُن‌متریک رسیده است.

تاجران انتظار دارند که صادرات گاز مایع به افغانستان بیش از پیش افزایش یابد. به گفته تاجران تقاضای سالانه افغانستان برای گاز مایع حدود ۷۰۰ هزار تُن‌متریک برآورد شده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!