جهان
بایدن: راکت اصابت شده به پولند شاید از جانب روسیه نباشد

جو بایدن امروز (چهارشنبه ۲۵عقرب) پس از نشست اضطراری با برخی رهبران ناتو به منظور رسیدگی به ادعای حمله راکتی از سوی روسیه به پولند گفت، راکتی که باعث مرگ دو نفر در پولند شد، شاید از جانب روسیه پرتاب نشده باشد.
انفجار روز سهشنبه (۲۴عقرب) در یک سوله غلات در نزدیکی مرز اوکراین با پولند در حالی اتفاق افتاد که روسیه حملات راکتی را علیه زیرساختهای اوکراینی انجام داده و این مساله باعث بروز تشویش از وقوع حملات به کشورهای همجوار اوکراین شده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، در همین حال، جو بایدن، رئیس جمهور امریکا نشستی را با حضور سران کشورهای عضو گروه ۲۰ در بالی، اندونیزیا به منظور رسیدگی به این رویداد در پولند برگزار کرد.
رهبران کشورهای عضو ناتو یعنی آلمان، کانادا، هالند، اسپانیا، ایتالیا، فرانسه و انگلیس به همراه جاپان و نمایندگانی از اتحادیه اروپا در این نشست حضور داشتند.
رئیس جمهور امریکا در پاسخ به این سوال که آیا خیلی زود نیست که بگوییم این راکت از جانب روسیه پرتاب شده، گفت: «اطلاعات اولیهای وجود دارد که حمله راکتی از جانب روسیه را به چالش میکشد. تا زمانی که به طور کامل آن را بررسی کنیم، نمیخواهم این را بگویم اما بعید است که از روسیه پرتاب شده باشد. به هرحال همه چیز مشخص میشود.»
بایدن افزود: «ایالات متحده و کشورهای عضو ناتو به طور کامل پیش از هر اقدامی تحقیق میکنند.»
وی همچنین به آندژی دودا، رئیس جمهور پولند در تماسی تیلیفونی گفت که واشنگتن به ناتو متعهد است و از تحقیقات پولند درباره این حمله راکتی حمایت خواهد کرد.
معاون نخست وزیر لتوانیا نیز اعلام کرد، اوضاع غیرقابل قبول است و باعث میشود تا ناتو دفاع ضد هوایی بیشتری برای پولند و اوکراین ارائه کند.
رئیس جمهور لتوانیا نیز در توئیتی نوشته است: «از هر وجب از خاک ناتو باید دفاع کنیم!»
اولکسی رزنیکف، وزیر دفاع اوکراین نیز گفته است، کییف درباره خطر راکتی روسیه علیه کشورهای همسایه اخطار داده و خواستار اعمال منطقه پرواز ممنوع شده بود.
وی نیز در توئیتی نوشته است: «ما میخواستیم آسمان را ببندیم چون آسمان مرز ندارد. نه برای راکتهای کنترل نشده. نه برای خطری که آنها برای همسایگان ما در اتحادیه اروپا و ناتو دارند. زمان برنده شدن است.»
این اظهارات در حالی مطرح شده که خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از یک مقام امریکایی اعلام کرده راکت فرود آمده در پولند اوکراینی بوده که برای مقابله با راکتهای روسی پرتاب شده بود.
آلمان و کانادا گفتند که وضعیت را زیر نظر دارند و اتحادیه اروپا، هالند و ناروی نیز اعلام کردند که به دنبال جزئیات بیشتر هستند.
امانوئل ماکرون، رئیسجمهور فرانسه، خواستار بررسی بیشتر شده و بریتانیا فوراً در حال بررسی این گزارش شده است.
به گزارش رویترز، وزارت دفاع روسیه اصابت راکتهای روسیه به خاک پولند را رد کرد و این گزارشها را ” تحریک عمدی با هدف تشدید اوضاع” عنوان کرد.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین گفت که هیچ اطلاعاتی در مورد انفجار در پولند ندارد.
جهان
اتحادیه اروپا حمایت مالی از تشکیلات خودگردان فلسطین را افزایش میدهد
اتحادیه اروپا بزرگترین کمک کننده به فلسطینیان است و مقامات اتحادیه اروپا امیدوارند که تشکیلات خودگردان فلسطین که کرانه باختری را اداره میکند، بتواند روزی بعد از جنگ غزه، این باریکه را هم اداره کند.

اتحادیه اروپا قصد دارد حمایت مالی از تشکیلات خودگردان در سرزمینهای فلسطینی را افزایش دهد.
به نقل از خبرگزاری رویترز کمیسار اروپایی مسئول خاورمیانه در مصاحبه ای گفته است که، اتحادیه اروپا حمایت مالی خود از تشکیلات خودگردان فلسطین را با یک بسته سه ساله به ارزش حدود ۱.۶ میلیارد یورو (۱.۸ میلیارد دالر) افزایش خواهد داد.
دوبراوکا سوئیکا، کمیسار اروپا در امور مدیترانه گفت: «این حمایت مالی همراه با اصلاحات تشکیلات خودگردان فلسطینی است که توسط منتقدان به فساد و حکومتداری نامناسب متهم شده است.»
این مقام اروپایی افزود: «ما از آنها میخواهیم خود را اصلاح کنند زیرا بدون اصلاح، آنها به اندازه کافی قوی و معتبر نخواهند بود تا نه تنها با ما بلکه با اسرائیل نیز وارد تعامل و گفتگو شوند.»
اظهارات این مقام اروپایی پیش از نخستین گفتگوی سیاسی در سطح عالی میان وزرای خارجه اتحادیه اروپا و مقامات ارشد فلسطینی از جمله صدراعظم محمد مصطفی در روز دوشنبه در لوکزامبورگ بیان شده است.
اتحادیه اروپا بزرگترین کمک کننده به فلسطینیان است و مقامات اتحادیه اروپا امیدوارند که تشکیلات خودگردان فلسطین که کرانه باختری را اداره میکند، بتواند روزی بعد از جنگ غزه، این باریکه را هم اداره کند.
با این حال، دولت بنیامین نتانیاهو، صدراعظم اسرائیل، تا کنون ایده واگذاری غزه به تشکیلات خودگردان را رد کرده و چشم انداز اتحادیه اروپا برای راه حل دو دولتی، که شامل ایجاد یک کشور فلسطینی است را نیز قبول ندارد.
سوئیکا گفت: «۶۲۰ میلیون یورو برای حمایت مالی و اصلاحات تشکیلات خودگردان، ۵۷۶ میلیون یورو برای «مقاومت و بهبودی» کرانه باختری و غزه و ۴۰۰ میلیون یورو به صورت وام از بانک سرمایه گذاری اروپا اختصاص خواهد یافت.»
او گفت: «میانگین حمایت اتحادیه اروپا از تشکیلات خودگردان طی ۱۲ سال گذشته حدود ۴۰۰ میلیون یورو بوده است.»
جهان
ترمپ: مذاکرات برای حل درگیری اوکراین به خوبی پیش میرود
ترمپ امروز (یکشنبه) گفت، گفتگوها با میانجیگری امریکا برای پایان دادن به جنگ بین روسیه و اوکراین شاید خوب پیش برود.

ترمپ میگوید مذاکرات اوکراین ممکن است خوب پیش برود، اما زمانی وجود دارد که باید سکوت کرد.
ترمپ امروز (یکشنبه) گفت، گفتگوها با میانجیگری امریکا برای پایان دادن به جنگ بین روسیه و اوکراین شاید خوب پیش برود.
به نقل از رویترز دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا درباره مذاکرات بین روسیه و اوکراین با میانجیگری واشنگتن همچنین افزود:«در برخی مواقع، باید تصمیم گرفته شود که عمل کنیم و اقداماتی را انجام دهیم یا اینکه دیگر صحبت نکنیم و ساکت باشیم.»
روز جمعه استیو ویتکاف، فرستاده خاص ترمپ با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه درباره یافتن راههایی با هدف دستیابی به صلح دیدار کرد.
این گفتگوها در زمانی انجام شد که به نظر میرسید مذاکرات دو طرف با هدف توافق آتش بس پیش از توافق احتمالی صلح برای پایان دادن به جنگ، به دلیل اختلاف نظر در مورد شرایط توقف کامل خصومتها متوقف شده است.
در جریان دیدار بین هیاتهای روسی و امریکایی که اخیراً انجام شد، گفته شد که سریعترین راه ممکن برای میانجیگری یک آتش بس در اوکراین، حمایت از یک استراتژی است که در آن کنترل چهار منطقه شرقی اوکراین داده شود.
جهان
قصر سفید: ایران اگر از برنامه هستهای دست نکشد، تاوان سنگینی خواهد پرداخت

در حالی که قرار است مذاکرات بین هیأتهای امریکایی و ایرانی امروز (شنبه) آغاز شود، سخنگوی قصر سفید میگوید ایران باید بداند که اگر از برنامه هستهای خود دست نکشد، تاوان سنگینی خواهد پرداخت.
کارولین لیویت روز جمعه به خبرنگاران گفت: «هدف نهایی ترمپ تضمین این است که ایران هرگز نمیتواند به سلاح هستهای دست یابد و اینکه ترمپ به دیپلوماسی اعتقاد دارد، اما در صورت ناکامی تلاشهای دیپلوماتیک، همه گزینه ها روی میز است.»
لیویت ادامه داد: «اما او به ایرانیها و تیم امنیت ملیاش نیز کاملاً واضح ساخته که همه گزینهها روی میز است، و ایران باید انتخابی داشته باشد. شما میتوانید با درخواست رئیسجمهور ترمپ موافقت کنید، در غیر این صورت تاوان سنگینی خواهید پرداخت، و رئیسجمهور این احساس را دارد. او نسبت به آن احساس بسیار قوی دارد.»
استیو ویتکاف، فرستاده ویژه امریکا قرار است روز شنبه با یک هیات ایرانی در عمان گفتگو کند. رسانه های دولتی ایران اعلام کرده اند که نماینده ایران در این مذاکرات عباس عراقچی، وزیر امور خارجه این کشور خواهد بود و بدر البوسعیدی، وزیر امور خارجه ایران به عنوان میانجی عمل خواهد کرد.
ترمپ در ماه فبروری برنامه «فشار حداکثری» خود بر ایران را که شامل تلاشهایی برای به صفر رساندن صادرات نفت این کشور است، بازگرداند تا از دستیابی تهران به سلاح هستهای جلوگیری کند. او اخیراً هشدار داد که اگر مذاکرات نتیجه ندهد، «ایران در خطر بزرگی قرار خواهد گرفت.»
-
رویداد های اخیر3 روز ago
ترمپ برنامه «حفاظت موقت» در برابر اخراج را برای هزاران افغان لغو کرد
-
تجارت4 روز ago
قیمت طلا برای اولین بار از ۳۲۰۰ دالر فی اونس فراتر رفت
-
رویداد های اخیر3 روز ago
امریکا میگوید حضور نظامی در بگرام ندارد
-
اخبار ساحوی5 روز ago
نگاه ایرانیان مضطرب به مذاکرات جمهوری اسلامی با امریکا
-
رویداد های اخیر5 روز ago
کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا لایحه منع دسترسی امارت اسلامی به کمکها را تصویب کرد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
پاکستان هشدار داد که افغانهای منتظر انتقال به کشورهای غربی را نیز اخراج میکند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
سفیر سابق امریکا در افغانستان: هیچ کس نمی خواهد ایران دارای سلاح هستهای باشد
-
جهان5 روز ago
ترمپ موضع خود را درباره تعرفهها تغییر داد