Connect with us

تجارت

اروپا با خطر بی‌سابقه کمبود گاز مواجه است

منتشر شده

در

بنا بر اعلام آژانس بین‌المللی انرژی، اروپا در زمستان پیش‌رو احتمالاً با بحران کم‌سابقه‌ای در حوزه تأمین گاز مواجه خواهد شد.

به گزارش بازار، آژانس بین‌المللی انرژی اعلام کرد اروپا در زمستان امسال پس از آنکه روسیه حمل‌ونقل گاز از طریق خط لوله را قطع کرد، با «خطرات بی‌سابقه‌ای» برای دریافت گاز طبیعی مواجه خواهد شد. همچنین اروپا ممکن است با آسیا برای دریافت گاز مایع کمیاب و گران‌قیمت که از طریق کشتی وارد می‌شود، رقابت کند.

آژانس بین‌المللی انرژی که مقر آن در پاریس است، در گزارش فصلی گاز خود که روز دوشنبه منتشر شد، اعلام کرد کشورهای اتحادیه اروپا در صورت قطع کامل گاز روسیه در بحبوحه منازعه اوکراین، باید ۱۳ درصد از مصرف خود را در زمستان کاهش دهند. این گروه افزود بخش عمده ای از این کاهش باید ناشی از رفتار مصرف کننده‌گان مانند کاهش یک درجه ترموستات‌ها و تنظیم دمای دیگ بخار و همچنین صرفه‌جویی در صنعت و تاسیسات باشد.

اتحادیه اروپا روز جمعه با کاهش دست‌کم ۵ درصدی مصرف برق در ساعات اوج قیمت موافقت کرد.

تنها بخش اندکی از گاز روسیه هنوز به وسیله خطوط لوله از طریق اوکراین به اسلواکی و از طریق دریای سیاه و ترکیه به بلغارستان می‌رسد. دو مسیر دیگر، از زیر دریای بالتیک به آلمان و از طریق بلاروس و لهستان، بسته شده است.

یکی دیگر از تهدیدهای مشخص‌شده در این مطالعه، سرمای اواخر زمستان است که به ویژه چالش برانگیز محسوب می شود زیرا ذخایر گاز زیرزمینی در پایان فصل سرما به دلیل گازِ کمتر و فشار اندک در منابع ذخیره، کندتر جریان می‌یابد. اتحادیه اروپا در حال حاضر ذخیره سازی را تا ۸۸ درصد افزایش داده است، آن هم پیش از هدف‌گذاری خود برای ۸۰ درصد قبل از فرا رسیدن زمستان. آژانس بین المللی انرژی معتقد است ۹۰ درصد ذخیره سازی در سناریوی قطع گاز روسیه مورد نیاز است.

قیمت‌های بالای گاز که از آن برای گرم کردن خانه‌ها، تولید برق و مجموعه‌ای از فرآیندهای صنعتی استفاده می‌شود، در حال ثبت تورم مصرف‌کننده ۱۰ درصدی در ۱۹ کشور عضو اتحادیه اروپا است که از یورو استفاده می‌کنند. این وضع تا حدی شاخص موسوم به قدرت خرید مصرف‌کننده را کاهش داده که اقتصاددان‌ها پیش‌بینی می‌کنند رکود در پایان سال جاری و ابتدای سال آینده بر اروپا حاکم شود.

دولت‌ها و شرکت‌های اروپایی با خرید گاز طبیعی مایع گران‌قیمت یا LNG که با کشتی از کشورهایی مانند ایالات متحده و قطر حمل می‌شود و با افزایش عرضه خط لوله از نروژ و آذربایجان، بخش زیادی از کمبود روسیه را جبران کرده‌اند.

هدف این است که از کاهش سطح ذخیره‌سازی به حدی جلوگیری شود که دولت‌ها گاز را برای شرکت‌ها سهمیه‌بندی نکنند. به گفته آژانس بین‌المللی انرژی، ذخیره‌سازی گاز باید بالای ۳۳ درصد باشد تا عرضه مطلب برای یک زمستانِ امن تضمین شود؛ در حالی که سطوح زیر این میزان در صورت بروز سرمای دیرهنگام خطر کمبود گاز را در پی دارد.

سطوح پایین ترِ گاز، همچنین پر کردن مجدد انبارها را برای اروپا در تابستان آینده دشوارتر می‌کند، در حالی که ذخایرِ بیشتر، به کاهش قیمت ها کمک می کند.

رهبران اروپایی می گویند کاهش گاز روسیه باج گیری انرژی است که هدف آن تحت فشار قرار دادن دولت ها به دلیل حمایت آنها از اوکراین و تحریم ها علیه مسکو است.

این در حالی است که تقاضا برای گاز مایع باعث افزایش قیمت‌ها و کاهش عرضه شده است تا جایی که کشورهای فقیرتر در آسیا توانایی خرید آن را ندارند. بنگلادش با قطعی برق گسترده مواجه است، در حالی که پاکستان با خاموشی های ناگهانی مواجه شده و ساعات کاری را برای مغازه‌ها و کارخانه‌ها کاهش داده است تا در مصرف برق صرفه‌جویی شود.

تجارت

طی مراحل گمرکی در تورخم از ۵۰۰ لاری در روز به ۱۰ لاری کاهش یافته است

Published

on

اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان اعلام کرده که طی مراحل گمرکی در گذرگاه تورخم از ۴۰۰ الی ۵۰۰ لاری در روز به ۵ الی ۱۰ لاری کاهش یافته است.

فضل مقیم خان، رئیس اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان این مطلب را در مراسم امضای یک تفاهمنامه با اتاق مشترک تجارت و صنعت پاکستان و افغانستان به منظور توسعه تجارت و همکاری‌های دوجانبه بیان کرد.

او گفت که حجم تجارت بین پاکستان و افغانستان از سه میلیارد دالر در سال به ۱ میلیارد دالر کاهش یافته است.

به گفته وی، وضع تعرفه دو درصدی بر موترهای باربری از سوی حکومت ایالت خیبرپختونخوا به هدف توسعه زیربناها، بر تجارت و ترانزیت تاثیر گذاشته است.

Continue Reading

تجارت

بانک مرکزی پاکستان از افزایش صادرات این کشور به افغانستان خبر داد

Published

on

بانک مرکزی پاکستان گزارش داده که صادرات این کشور به افغانستان در چهار ماه بین جولای و اکتوبر امسال به بیش از ۲۹۱ میلیون دالر افزایش یافته است.

به گزارش این نهاد، ارزش صادرات پاکستان به افغانستان در همین مدت در سال گذشته حدود ۱۸۲ میلیون دالر بود.

بانک مرکزی پاکستان گفته است که صادرات این کشور به هفت کشور منطقه مشمول افغانستان حدود ۴ درصد افزایش یافته است. کشورهای دیگر عبارتند از: چین، بنگله‌دیش، سریلانکا، هند، نیپال و مالدیف.

این در حالیست که اخیراْ اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان خاطرنشان کرد که حجم تجارت بین این دو کشور در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

Continue Reading

تجارت

نگرانی اتاق مشترک تجارت پاکستان و افغانستان از کاهش میزان تجارت میان این دو کشور

Published

on

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان، در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

بر اساس گزارش رسانه‌های پاکستان، آقای سرحدی در یک بیانیه‌ مطبوعاتی روز چهارشنبه اجرای مالیات دو درصدی توسعه زیربناها توسط حکومت ایالتی خیبرپختونخوا برای محموله‌های صادراتی را یکی از دلایل کاهش سطح تجارت با افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی عنوان کرد.

او خاطرنشان کرد که حجم تجارت دوجانبه پاکستان و افغانستان در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

آقای سرحدی همچنان بسته شدن مکرر گذرگاه‌ تورخم، اجرای طرح صدور سند موقت برای رفت و آمد موترهای باربری، و محدودیت‌ها در بندر کراچی را از دلایل دیگر کاهش سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان عنوان کرد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!