Connect with us

تجارت

کاهش حاصلات انار در ولایت کندهار

منتشر شده

در

باغداران در ولایت کندهار می‌گویند که سرا زیر شدن سیلاب‌ها در این ولایت، امسال سبب کاهش حاصلات انان شان شده اما از کیفیت آن کاسته نشده است.

درهمین حال، مقامات محلی می‌گویند که تا کنون بیش از سیزده هزار تُن انار از کندهار به بیرون از کشور صادر شده است.

به گفته مقامات ولسوالی ارغنداب کندهار نسبت به سایر ولسوالی‌ها دارنده انار بیشتر است و بیشترین درخت‌های انار در آن وجود دارد و سالانه مقداری زیاد انار از این ولسوالی علاوه بر ولایات دیگر به خارج نیز صادر می‌شود. اما خشکسالی‌ها و سیلاب‌های اخیر علاوه بر دیگر میوه‌ها به درختان انار این ولسوالی نیز آسیب رسانده است.

شمس الرحمن موسی رییس محصولات زراعتی ریاست زراعت کندهار می‌گوید :« در مجموع ۱۰ هزار هکتار باغ انار داریم اما از بدبختانه امسال به دلیل خشکسالی و سیلاب های زیاد حاصلات ما را ده درصد کاهش داده است و درکیفیت انار مشکل ایجاد نشده است.»

از سوی هم معاون اتاق تجارت کندهار می‌گوید که در سال جاری ۱۳ هزار و ۱۳۴ تن انار به خارج و سایر ولایات صادر کرده اند.

عبدالباقی بینا معاون اتاق تجارت کندهار می‌گوید :«امسال تاکنون ۱۳هزار ۱۳۴ تن انار از سوی اتاق تجارت کندهار به بیرون صادر شده است و خوشبختانه باید بگویم که اکنون انار ولایت ما به شمول کابل به ولایات شمالی و شرقی صادر می شوند.»

کاهش حاصلات باغداران را نیز نگران کرده است و می‌گویند نظر به خشک سالی و سیلاب‌های اخیر هنوز هم کیفیت و بازار انار خوب است. آنها همچنان برای از بین بردن امراض درختان انار از دولت خواستار ادویه اند.

جمعه خان باغدار می‌گوید :«خوشکسالی کمی انار ما را متاثر ساخته است اما در کل کیفیت انار خوب است و انشالله سال آینده این مشکل هم نخواهد بود. بدون شک بارندگی ها و خشکسالی حاصلات کاهش یافته است.»

عبدالله جان باغدار می‌گوید :«خواست ما از مسوولین امارت اسلامی این است که در قسمت فراهم نمودن دوای حشره همرای ما کمک کنند چون حاصلات ما از وجود این حشرات زیانمند شده اند.»

این درحالی که براثر خشکسالی و باران‌های غیر فصلی بسیاری از میوه‌های ولایت کندهار متضرر شده و نسبت به سال‌های گذشته محصولات میوه را کاهش داده است.

تجارت

طی مراحل گمرکی در تورخم از ۵۰۰ لاری در روز به ۱۰ لاری کاهش یافته است

Published

on

اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان اعلام کرده که طی مراحل گمرکی در گذرگاه تورخم از ۴۰۰ الی ۵۰۰ لاری در روز به ۵ الی ۱۰ لاری کاهش یافته است.

فضل مقیم خان، رئیس اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان این مطلب را در مراسم امضای یک تفاهمنامه با اتاق مشترک تجارت و صنعت پاکستان و افغانستان به منظور توسعه تجارت و همکاری‌های دوجانبه بیان کرد.

او گفت که حجم تجارت بین پاکستان و افغانستان از سه میلیارد دالر در سال به ۱ میلیارد دالر کاهش یافته است.

به گفته وی، وضع تعرفه دو درصدی بر موترهای باربری از سوی حکومت ایالت خیبرپختونخوا به هدف توسعه زیربناها، بر تجارت و ترانزیت تاثیر گذاشته است.

Continue Reading

تجارت

بانک مرکزی پاکستان از افزایش صادرات این کشور به افغانستان خبر داد

Published

on

بانک مرکزی پاکستان گزارش داده که صادرات این کشور به افغانستان در چهار ماه بین جولای و اکتوبر امسال به بیش از ۲۹۱ میلیون دالر افزایش یافته است.

به گزارش این نهاد، ارزش صادرات پاکستان به افغانستان در همین مدت در سال گذشته حدود ۱۸۲ میلیون دالر بود.

بانک مرکزی پاکستان گفته است که صادرات این کشور به هفت کشور منطقه مشمول افغانستان حدود ۴ درصد افزایش یافته است. کشورهای دیگر عبارتند از: چین، بنگله‌دیش، سریلانکا، هند، نیپال و مالدیف.

این در حالیست که اخیراْ اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان خاطرنشان کرد که حجم تجارت بین این دو کشور در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

Continue Reading

تجارت

نگرانی اتاق مشترک تجارت پاکستان و افغانستان از کاهش میزان تجارت میان این دو کشور

Published

on

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان، در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

بر اساس گزارش رسانه‌های پاکستان، آقای سرحدی در یک بیانیه‌ مطبوعاتی روز چهارشنبه اجرای مالیات دو درصدی توسعه زیربناها توسط حکومت ایالتی خیبرپختونخوا برای محموله‌های صادراتی را یکی از دلایل کاهش سطح تجارت با افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی عنوان کرد.

او خاطرنشان کرد که حجم تجارت دوجانبه پاکستان و افغانستان در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

آقای سرحدی همچنان بسته شدن مکرر گذرگاه‌ تورخم، اجرای طرح صدور سند موقت برای رفت و آمد موترهای باربری، و محدودیت‌ها در بندر کراچی را از دلایل دیگر کاهش سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان عنوان کرد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!