Connect with us

رویداد های اخیر

سازمان ملل خواهان از سرگیری برخی کمک‌های انکشافی برای افغانستان شد

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

مقام‌های سازمان ملل متحد در نشست شورای امنیت این سازمان که دوشنبه (۷ سنبله) در نیویورک برگزار شد، درباره تداوم و تشدید بحران گرسنگی در افغانستان هشدار دادند.

مارتین گریفیتس، معاون سرمنشی سازمان ملل در امور بشردوستانه و هماهنگی کمک‌های عاجل، گفت:”مردم افغانستان همچنان با سختی و بلاتکلیفی شدید مواجه‌اند و بیش از نیمی از جمعیت- حدود ۲۴ میلیون نفر- به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند.”

بر اساس اطلاعات مارتین گریفیتس، در حال حاضر، حدود ۲۵ میلیون نفر در افغانستان در فقر زندگی می‌کنند. او اضافه کرد که حدود سه میلیون کودک با بحران سوءتغذیه مواجه‌اند و در حال حاضر، حدود سه‌چهارم درآمد مردم افغانستان برای غذا هزینه می‌شود.

این مقام سازمان ملل متحد با اشاره به افزایش بهای مواد خوراکی، وقوع زلزله و سیل در ماه‌های اخیر در افغانستان گفت:”با شروع فصل زمستان، افزایش سرسام‌آور بهای مواد غذایی و سوخت خانواده‌ها را مجبور می‌کند بین سیر کردن شکم فرزندانشان، فرستادن آن‌ها به مکتب یا بردن آن‌ها پیش داکتر یا گرم نگه‌داشتن آن‌ها یکی را انتخاب کنند.”

معاون سرمنشی سازمان ملل متحد با اشاره با نگرانی از گسترش فاجعه انسانی در افغانستان گفت، زنان و دختران به حاشیه رانده‌ شده‌اند و محیط عملیاتی برای کمک‌رسانی با چالش‌های فراوانی مواجه است. او اضافه کرد که در یک‌ سال گذشته، نهاد‌های کمک رسان سازمان ملل متحد و بقیه سازمان‌های کمک ‌رسان توانستند به ۲۳ میلیون انسان نیازمند، کمک‌های فوری ارائه کنند. او تصریح کرد که عملیات کمک‌ رسانی در افغانستان در تمامی ۴۰۱ ولسوالی ۳۴ ولایت افغانستان ادامه دارد اما به گفته وی :”کمک‌های بشردوستانه هرگز نمی‌توانند جایگزینی برای خدمات گسترده و سازمان‌یافته به ۴۰ میلیون نفر در سراسر این کشور باشند”.

به گفته مارتین گریفیتس، طرح واکنش بشردوستانه برای افغانستان با کمبودی ۳.۱۴ میلیارد دالر مواجه است. او تاکید کرد که برای ارائه کمک‌های بشردوستانه به نیازمندان در افغانستان در فصل زمستان، به ۶۱۴ میلیون دالر فورا نیاز است.

درهمین حال، مارکس پوتزل، سرپرست دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما)، هم در گزارشی که به نشست شورای امنیت ارائه کرد، گفته است که وضع تحریم‌ها بر امارت اسلامی به اقتصاد افغانستان آسیب زده است. او خواهان اقدام‌هایی شد که به باز شدن راه تنفس اقتصاد افغانستان منجر شود.

پوتزل گفت که:” تسهیل دسترسی به ذخایر ارزی منجمد ‌شده افغانستان می‌تواند یکی از راه‌های کمک به اقتصاد ورشکسته افغانستان باشد.”

سرپرست دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در کابل با اشاره به اینکه در یک‎ سال گذشته، هیچ دولتی امارت اسلامی را به عنوان دولت رسمی افغانستان به رسمیت نشناخته است، گفت:”همه دولت‌ها پیش شرط‎هایی در زمینه حقوق بشر، از جمله زنان و دختران دارند که مقام‌های طالبان (امارت اسلامی) نمی‌پذیرند.”

پوتزل همچنین به تنش‌ها و اختلاف‌های داخلی امارت اسلامی اشاره کرد و گفت:”مقام‌های حاکم طالبان (امارت اسلامی) با تعداد فزاینده‌ای از چالش‌های حکومتی مواجه‌اند. آن‌ها با نادیده گرفتن شایعات مداوم در مورد اختلاف‌های داخلی، خود را یک نهاد حکومتی یکپارچه معرفی می‌کنند. اگرچه کابینه مستقر در کابل به طور منظم تشکیل جلسه می‌دهد، رابطه میان کابینه در کابل و هیبت‌الله آخوندزاده، رهبر طالبان (امارت اسلامی افغانستان) در کندهار، همچنان نامشخص است.”

مارکس پوتزل افزود که شیوه حاکمیت امارت اسلامی از طریق تصمیم‌گیری‌های سیاسی که مطابق اسلام و سنت‌های افغانی اعلام می‌شود، حقوق و آزادی‌‌های فردی را به‌ویژه برای زنان و دختران، محدودتر کرده است.

سرپرست هئیت معاونت سازمان ملل متحد در کابل همچنین گفت که افزایش حملات انفجاری در ماه‌های اخیر در افغانستان از اقلیت‎های قومی و مذهبی قربانی گرفته است. مسئولیت بیشتر این حملات را گروه ترویستی داعش برعهده گرفته است.

پوتزل گفت از اینکه مقام‌های امارت اسلامی اقدام‌هایی را برای بررسی این حوادث آغاز کرده‌اند، خرسند است. او همچنین تصریح کرد که یوناما موارد زیادی از نقض حقوق بشر در افغانستان را مستند کرده است.

سرپرست نمایندگی دائمی افغانستان در سازمان ملل متحد همچنین گفت که افغانستان تحت سلطه امارت اسلامی به پناهگاه امن تروریست‌های بین‌المللی تبدیل شده و کشته شدن ایمن الظواهری در کابل و حضور تروریست‌های خارجی در شهرهای مختلف افغانستان، گواه این مسئله است.

در این نشست، سفرای شماری از کشورها از جمله روسیه، ایران، پاکستان، ناروی، امریکا و بریتانیا نیز سخنرانی کردند. بیشتر سخنرانان با اشاره به بحران انسانی در افغانستان، از سازمان ملل متحد خواستند کمک ‌رسانی به نیازمندان در افغانستان را ادامه دهد.

رویداد های اخیر

متقی و وزیر دولت در وزارت خارجه قطر درباره افغانستان گفتگو کردند

Published

on

(Last Updated On: )

امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه با محمد بن عبدالعزیز الخلیفی، وزیر دولت در امور خارجه قطر در آن کشور دیدار کرده و در مورد وضعیت اخیر سیاسی و بشری افغانستان گفتگو کرده‌اند.

به گزارش رسانه‌های قطری، آقای متقی و الخلیفی نیز در مورد تلاش‌های بین‌المللی و منطقه‌ای برای بهبود وضعیت اقتصادی و بشری و ثبات در افغانستان بحث کرده‌اند.

در این دیدار، دوطرف نیز بر اهمیت تداوم هماهنگی مشترک برای تقویت تلاش‌های صلح و کمک به مردم افغانستان برای امنیت و توسعه پایدار تأکید نموده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مانتوروف: حجم انتقال کالاهای تجاری روسیه از طریق ‌افغان-ترانس تا ۱۵میلیون تُن در سال خواهد بود

Published

on

(Last Updated On: )

دنیس مانتوروف، معاون صدراعظم روسیه در نمایشگاهی در ازبکستان گفته است، حجم انتقال کالاهای تجاری مسکو از طریق راه ‌آهن افغان-ترانس‌ بین ۸ تا ۱۵ میلیون تُن در سال خواهد بود که مشمول کود کیمیاوی، نفت‌وگاز، فلزات آهنی و زغال‌سنگ می‌باشد.

مانتوروف در این مورد گفته است: «روسیه و ازبکستان در ماه اپریل سال جاری توافق‌نامه‌ای را برای تبادل اطلاعات در زمینه توسعه مطالعات امکان‌سنجی امضا کردند. انتظار می‌رود که محاسبه حجم پیش‌بینی‌شده حمل‌ونقل، همچنین برآورد صرفه‌جویی اقتصادی مسیرهای آینده، در سال آینده تکمیل شود. احتمالاً عمده محموله‌ها شامل کود کیمیایی، تولیدات نفتی، فلزات آهنی، زغال‌سنگ سخت و موارد مشابه خواهد بود.»

او افزوده است که سازمان‌های حمل‌ونقل روسیه و ازبکستان در حال کار روی پروژه ساخت راه ‌آهن ‌افغان-ترانس هستند.

این پروژه شامل بررسی امکان‌سنجی برای مسیرهای غربی شامل مزارشریف، هرات، دلارام و کندهار و مسیرهای شرقی مشمول ترمذ، نایب‌آباد، لوگر و خیرلاچی است.

خط آهن ‌افغان-ترانس قرار است اتحادیه اروپا، روسیه، ازبکستان، افغانستان، پاکستان، هند و کشورهای جنوب شرق آسیا را به هم متصل کند.

عبدالهادی فرهنگ، آگاه اقتصادی، گفت: «پروژه افغان-ترانس نه تنها در خصوص پایین آوردن قیمت اموال در افغانستان تاثیر دارد، بلکه در خصوص تجارت و شکوفایی اقتصادی افغانستان نقش اساسی دارد.»

از سویی هم، سرمایه‌گذاران روسی علاقه‌مند اند تا با سرمایه‌گذاری ۵۰۰ میلیون دالری، یک شرکت پروسس کننده نفت را در ولایت بلخ ایجاد کنند.

هدف از ایجاد این شرکت ایجاد اشتغال، توسعه فرصت‌های اقتصادی برای مردم افغانستان و تقویت روابط اقتصادی میان دو کشور عنوان شده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

فعالیت‌ تلویزیون «راه ‌فردا» تعلیق شد 

Published

on

(Last Updated On: )

وزارت اطلاعات و فرهنگ اعلام کرده که کمیسیون بررسی شکایات و تخطی رسانه‌های این وزارت، فعالیت‌ تلویزیون «راه ‌فردا» را به حالت تعلیق درآورده است.

براساس اعلامیه‌ این وزارت که امروز (سه‌شنبه) نشر شده، این تصمیم پس از شکایات پی‌درپی خبرنگاران و کارمندان تلویزیون راه ‌فردا مبنی بر اینکه چندین سال است حقوق و امتیازات‌شان از سوی اداره این تلویزیون پرداخت نشده، اتخاذ گردیده است.

این وزارت افزوده که کمیسیون بررسی شکایات و تخطی رسانه‌ها چندین بار مسوولان این تلویزیون را برای حل مشکلات فراخوانده و توصیه‌هایی برای پرداخت حقوق و امتیازات کارکنان ارائه کرد که تاکنون هیچ‌گونه رسیدگی از سوی آن‌ها صورت نگرفته است.

وزارت اطلاعات و فرهنگ تصریح نموده که به همین اساس، کمیسیون تصمیم گرفته است تا موضوع را برای رسیدگی نهایی به محکمه ارجاع دهد و بر اساس اصول و قوانین رسانه‌یی، فعالیت‌ تلویزیون راه‌ فردا را تا صدور حکم محکمه به حالت تعلیق درآورد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!