رویداد های اخیر
حکومت واردات مواد نفتی بیکیفیت را ممنوع کرد

مسوولان گمرک هرات در مرز اسلام قلعه گفتهاند که دهها تانکر تیل بیکیفیت را طی ماههای گذشته متوقف کردهاند و میافزایند که اخیراً واردات تیل بیکیفیت بهگونه کامل منع شده است. بنابراین، روزانه تانکرهای حامل مواد نفتی در مرز اسلام قلعه از لحاظ کیفیت آزمایش میشوند وسپس وارد بازار کشور میگردند.
مدیریت مبارزه با جرایم سنگین قوماندانی امنیه هرات هم تأکید میکند با افرادی که به روند واردات تیل و مواد غذایی بیکیفیت ادامه دهند برخورد جدی خواهد شد.
شفیق الله صمیم، معاون گمرک اسلام قلعه هرات گفته است: «تیلهای که از ایران وارد کشور میشود توسط اداره نورم و استندرد بررسی میشود و توسط امکانات و دستگاههای که در اختیار دارند کاملاً آزمایش میگردد. ازاینرو، اگر نتیجه آزمایش منفی باشد اجازه ورود به تانکرها داده نمیشود، هفته گذشته هم ۸۰ تانکر تیل وارد شده است، اما تا اینکه مرکز اجازه ندهد، نمیگذاریم که وارد بازار گردد».
با این حال، مدیریت مبارزه با جرایم سنگین قوماندانی امنیه هرات هم اخیراً مسئله واردات تیل بیکیفیت را جدی گرفته است، در ماههای گذشته بیشاز ده تانکرحامل تیل بیکیفیت را دوباره برگشت دادند.
قاری عبدالباسط سعید، کارمند مدیریت جرایم سنگین فساد اداری قوماندانی امنیه هرات میگوید: «ما نظارت کلی بالای تمام منابع اقتصادی همانند بنادر، گمرکها و میدان هوایی داریم و ما مسایل رشوت، اختلاس و سوء استفادهها را تعقیب میکنیم و دوسیههای افراد متخلف را بعد از ارزیابی دقیق به مراکز عدلی و قضایی روان میکنیم».
از سوی دیگر، برخی باشندگان هرات از این تصمیم مسوولان محلی این ولایت استقبال کرده میگویند به هدف بهبود محیط زیست و جلوگیری از آلودگی هوا نیاز است تا مانع واردات تیل بیکیفیت شوند.
عزیزالله صدیقی، باشنده هرات گفت: «تیلهای بیکیفیت را وارد بازارهای کشور می سازند که متأسفانه محیط زیست را خراب میکند و هم به وسایل نقلیه موتر و موتورسایکل ضرر میرساند».
پیشاز این نیز مدیریت مبارزه با جرایم سنگین فساد اداری در هرات صدها تُن تیل بیکیفیت را در داخل شهر شناسایی و توقیف نمود، همچنان دروازه یک پالایشگاه نفت را مسدود کرد.
رویداد های اخیر
معاون وزارت داخله پاکستان: مهلت تازه برای خروج مهاجران افغان داده نمیشود

طلال چوهدری، معاون وزارت داخله پاکستان میگوید که مهلت تازه برای خروج مهاجران افغان داده نمیشود. آقای چوهدری افزوده است که روند بازگرداندن مهاجران فاقد اسناد به افغانستان ادامه دارد و هیچ تمدید تازهای برای خروج این افراد در نظر گرفته نخواهد شد.
به گفته او، تاکنون بیش از ۸ صد هزار مهاجر افغان را که حتی دارندگان کارتهای «ایسیسی» هم بودند اخراج کردهاند.
وی گفته است: «آنعده کسانی که تنها کارت «ایسیسی» دارند و یا هر گونه کارت دیگر دارند را به کشور شان میفرستیم. قسمیکه بیش از ۸ صد هزار تن از ۳۰ اکتوبر سال ۲۰۲۳ تاکنون از کشور خارج شدهاند و طی چند روز گذشته، ۱۱ هزار تن که دارای کارت «ایسیسی» بودند را دوباره به افغانستان فرستادیم و این روند ادامه خواهد داشت. در مورد پناهجویان که به کشورهای دیگر منتقل میشوند تا پایان ماه اپریل سال جاری وقت دارند که دوباره تمدید نخواهد شد.»
با این حال، مولوی عبدالکبیر، سرپرست وزارت مهاجرین وعودت کنندگان در دیدار با رابرت چترتون دیکسن، شارژدافیر سفارت بریتانیا برای افغانستان گفته است که پاکستان برخلاف اصول و قوانین بینالمللی روند اخراج اجباری مهاجران را تشدید کرده که رسیدگی به این مهاجران نیازمند افزایش کمکهای جامعه جهانی است.
در این دیدار، آقای دیکسن نیز افزود که بریتانیا در کمکهای بشری خود بیش از هفت میلیون پوند دیگر را نیز اضافه کرده تا بتواند کمکهای بیشتری را به مهاجران فراهم کند.
رویداد های اخیر
سفر هیأت اقتصادی ایران به غرب افغانستان

یک هیأت اقتصادی ایران به هرات سفر نموده و با مقامهای محلی این ولایت در باره گسترش تجارت با افغانستان گفتگو کرده است.
این هیات به ریاست رسول مهاجر، معاون اقتصادی وزارت امور خارجه ایران و متشکل از معاون برنامهریزی و مدیریت منابع وزارت راه و شهرسازی و والی خراسان جنوبی این کشور میباشد.
سفارت ایران در کابل میگوید که این هیأت ضمن بازدید از خط آهن خواف-هرات و شهرک صنعتی این ولایت، با والی و جمعی از تاجران هرات دیدار و در زمینه گسترش تجارت میان دو کشور، به خصوص تجارت سرحدی گفتگو کرده است.
این هیات پس از هرات، به ولایت فراه نیز سفر مینماید و در راستای توسعه همکاریهای دوجانبه و ایجاد سهولت در انتقال کالاها بین ایران و افغانستان گفتگو خواهد کرد.
سفر هیات اقتصادی ایران به حوزه غرب افغانستان در حالی صورت میگیرد که پیشتر، معاون رئیسجمهور آنکشور خواستار گسترش روابط ولایتهای سرحدی ایران با کشورهای همسایه، بهویژه افغانستان شده بود.
برخی از آگاهان میگویند که برقراری روابط متوازن با کشورهای همسایه، بهویژه ایران، میتواند در ارتقای جایگاه منطقهای و بینالمللی افغانستان مؤثر باشد.
به باور آگاهان، گسترش روابط میان ایران و افغانستان میتواند حایز اهمیت باشد زیرا ایران یکی از مسیرهای مهم ترانزیتی افغانستان به آبهای آزاد بهشمار میرود و بندر چابهار میتواند نقشی کلیدی در کاهش وابستگی افغانستان به مسیرهای محدود دیگر ایفا کند.
رویداد های اخیر
چهار تن در محضر عام قصاص شدند

ستره محکمه اعلام کرده است که امروز (جمعه) حکم قصاص بر چهار قاتل در سه ولایت کشور تطبیق شد.
دو نفر در ولایت بادغیس و دو نفر در نیمروز و فراه قصاص شده اند.
به گفته ستره محکمه، یکی از این افراد سه نفر را کشته و سه نفر دیگر هر کدام یک نفر را به قتل رسانده اند.
این نهاد خاطرنشان کرده که از خانوادههای مقتولان درخواست عفو قاتلان شده بود، اما آنها آن را نپذیرفتند.
-
رویداد های اخیر3 روز ago
ایالات متحده در پی قطع کامل کمکهایش به افغانستان است
-
رویداد های اخیر2 روز ago
دیدار سرپرست سفارت ایران در کابل با عباس عراقچی
-
صحت4 روز ago
سازمان ملل: کاهش کمکهای خارجی باعث مرگ زنان بیشتر در دوران بارداری و ولادت میشود
-
جهان3 روز ago
ترمپ: مذاکره با ایران به صورت مستقیم و عراقچی میگوید غیرمستقیم دیدار میکنند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
خشم کابل از تشدید روند اخراج اجباری مهاجران افغان در پاکستان
-
رویداد های اخیر4 روز ago
خواست ملل متحد از تمویل کنندگان برای ادامه پشتیبانی از افغانستان
-
رویداد های اخیر4 روز ago
وزارت صنعت و تجارت: وضع تعرفه ۱۰ درصدی امریکا بر افغانستان مانع رشد اقتصاد میشود
-
اخبار ساحوی3 روز ago
گفتگوی وزرای خارجه امریکا و پاکستان درباره تعرفهها، مواد معدنی و مهاجرت