رویداد های اخیر
خلیلزاد: امریکا طرفدار انزوای سیاسی افغانستان نیست
زلمی خلیلزاد، نماینده پیشین امریکا در امور صلح افغانستان میگوید که واشنگتن طرفدار انزوای سیاسی و شکست اقتصادی و امنیتی افغانستان نیست.
آقای خلیلزاد میگوید که ایالات متحده درحال چانه زنی با رهبران امارت اسلامی است تا موارد اجرا نشدهای توافقنامۀ دوحه را به اجرا بگذارند.
به گفته این دیپلومات امریکایی، واشنگتن حضور سیاسی در کابل نخواهد داشت مگر اینکه توافق نامه دوحه از سوی حکومت سرپرست افغانستان کاملاً به اجرا گذاشته شود.
زلمی خلیلزاد دراین مورد گفته است: «این به نفع ما نیست که افغانستان یک کشور منزوی و شکست خورده باشد؛ ما در حالی چانه زنی با طالبان (امارت اسلامی) هستیم زیرا موارد ازتوافقنامه دوحه هنوز از سوی طالبان عملی نشده است؛ لذا ما نمیتوانیم دوباره به افغانستان برویم تا زمانی که طالبان موارد تمام نشده توافقات خود را به عملی نکنند».
با این حال، این دیپلومات پیشین امریکایی همچنان میگوید که مشکلات در داشتن تعامل دیپلوماتیک با حکومت سرپرست هنوز باقی است و تاکنون راه حل برای آنها دریافت نشده است.
به گفته خلیلزاد، تمکین امارت اسلامی بر پیشنهادهای جامعه جهانی میتواند درموضع گیری جهانی تغییر ایجاد کند؛ اما او تاکید میکند که تا هنوز خوشبینی وجود ندارد. اما به گفتهای خلیلزاد درمیان رهبران امارت اسلامی یک مناظره بزرگ درخصوص همه مسایل وجود دارد.
زلمی خلیلزاد افزوده است: «زمانی که ما سفارت خود را درافغانستان بستیم به این فکر افتادیم که با طالبان چه باید کنیم، اکنون هم یک پرسش است، آنها را درآغوش بگیریم یا بر آنها فشار بیاوریم تا در مسیر درست که درآن به حقوق بشر و حقوق زنان احترام گذاشته شود و فراگیری وجود داشته باشد گام بردارند، فکر میکنم این مشکلات هنوز باقیست، ما راه حل برای آنها نیافتهایم».
امارت اسلامی به تعهداتی که در توافقنامه دوحه با ایالات متحد عهد کرده، متعهد میداند و تاکید میکند که تمام موارد این توافقنامه ازسوی آنان به اجرا گذاشته شده است و نیز امارت اسلامی تمام شرایط به کسب مشروعیت جهانی را با رعایت حقوق بشر، امنیت سرتاسری و کنترول بر تمام خاک افغانستان، به وجود آورده است.
بلال کریمی، معاون سخنگوی امارت اسلامی در مورد گفته است: «امارت اسلامی از ابتدا باورمند به گفتگو و مذاکره بوده با تمام جناحها به شمول امریکا; پس قضایای که ابعاد خارجی کشور را در بر میگیرد، ما حاضر به گفتگو با تمام طرفها هستیم».
در همین حال، خلیلزاد میگوید که پیش بینیهای از احتمال تهاجم نظامی روسیه به اوکراین در زمانی که امریکا هنوز درافغانستان حضور نظامی داشت وجود داشت، بنابراین امریکا بر اساس اطلاعات استخباراتی از وضعیت در منطقه تلاش کرد حضور نظامی خود را از افغانستان برچیند و برای رویارویی غیرمستقیم درتبانی با سایر شریکان این کشور درناتو و خارج ازاین پیمان دربرابر روسیه آمادگی بگیرد.
این درحالیست که اخیراً وزارت دفاع امریکا تایید کرد که شماری از طیارههای جنگی و تسلیحات پیشرفته نظامی را که از افغانستان خارج کرده بودند در اختیارنظامیان اوکراینی گذاشتهاند ونیزمیلیاردها دالر پول که امریکا سالانه در ماموریت نظامی درافغانستان مصرف میکرد، اکنون دراختیار دولت اوکراین قرار میدهد.
رویداد های اخیر
دیدار سرپرست سفارت ناروی برای افغانستان با معین سیاسی وزارت خارجه افغانستان
شیر محمد عباس ستانکزی معین سیاسی وزارت خارجه در دیدار با آلبرت ایلساس، تقویت روابط سیاسی میان افغانستان و ناوری را با اهمیت دانسته و برگسترش روابط میان کابل و اسلو تأکید کرده است.
پس از آنکه ناروی اعلام کرد روابط دیپلوماتیکاش با امارت اسلامی کاهش میدهد، سرپرست سفارت ناروی برای افغانستان به کابل آمده و با معین سیاسی وزارت خارجه در باره روابط دو کشور گفتگو کرده است.
وزارت امور خارجه در بیانیهای گفته که شیر محمد عباس ستانکزی، در دیدار با آلبرت ایلساس، درباره موضوعات دوجانبه سیاسی و بشردوستانه گفتگو کرده و در این دیدار دو طرف ابراز امیدواری کرده اند که ادامه تعامل بتواند مشکلات را حل کند.
وزارت خارجه ناروی چندی پیش به دلیل تصمیم امارت اسلامی مبنی بر بستن انستیتوتهای طبی به روی دختران اعلام کرد که در واکنش به این کار میخواهد روابطاش را با افغانستان کاهش دهد. حالا سرپرست سفارت ناروی برای افغانستان به کابل آمده تا با مقامهای امارت اسلامی از نزدیک گفتگو کند.
وزارت خارجه در بیانیه ای گفته که شیر محمد عباس ستانکزی معین سیاسی وزارت خارجه در دیدار با آلبرت ایلساس، تقویت روابط سیاسی میان افغانستان و ناوری را با اهمیت دانسته و برگسترش روابط میان کابل و اسلو تأکید کرده است.
در اعلامیه وزارت خارجه همچنان آمده است که در این دیدار دو طرف ابراز امیدواری کردند که ادامه تعاملات بتواند منجر به «راه های حل سازنده» برای مشکلات موجود شود.
این دیدار در حالی انجام می شود که ناروی در کابل سفارت ندارد و مأموریت دیپلماتیک آن کشور برای افغانستان از دوحه پایتخت قطر، مدیریت میشود. از سویی هم پس از توقف فعالیت سفارت افغانستان در ناروی در ۱۲ سپتامبر وزیر خارجه ناروی تأکید کرد که کشورش سفیر امارت اسلامی را نخواهند پذیرفت.
رویداد های اخیر
دور جدید واکسین پولیو در کشور آغاز میشود
افغانستان و پاکستان دو کشوری در جهان اند که هنوز هم بیماری پولیو در آن محو نشده و از کودکان قربانی میگیرد.
نهاد افغانستان عاری از پولیو از آغاز دور جدید کمپاین واکسین پولیو در مناطق مختلف کشور خبر داد.
این سازمان امروز یکشنبه (۲ جدی) در اطلاعیهای در صفحهای اکس خود گفته که فردا دوشنبه کمپاین واکسین فلج کودکان (پولیو) در مناطق مختلف کشور آغاز میشود.
سازمان افغانستان عاری از پولیو در مورد جزییات بیشتر از مناطق و مدت این دور واکسین پولیو جزییات ارایه نکرده است.
پیش از این نیز وزارت صحت عامه از آغاز کمپاین دو روزه واکسین پولیو برای حدود ۵.۳ میلیون کودک در ۱۱ ولایت کشور خبر داده بود.
افغانستان و پاکستان دو کشوری در جهان اند که هنوز هم بیماری پولیو در آن محو نشده و از کودکان قربانی میگیرد.
این در حالی است که سازمان جهانی صحت از افزایش ثبت موارد پولیو در افغانستان و پاکستان هشدار داده است.
بر اساس آمارهای این سازمان در سال جاری میلادی در مجموع ۷۲ مورد مثبت پولیو شامل ۲۳ مورد در افغانستان و ۴۹ مورد در پاکستان ثبت شده است.
رویداد های اخیر
نمایندگان ویژه گروه ۷ بر ضرورت ثبات درازمدت در افغانستان تاکید کردند
نمایندگان ویژه گروه «جی هفت» مشمول اتحادیه اروپا بر ضرورت گفتگوی ملی برای دستیابی به ثبات درازمدت در افغانستان تأکید کردهاند.
این نمایندگان پس از نشستی در مورد افغانستان در جنوا سویس در یک اعلامیه مشترک همچنان خواستار احیای حقوق زنان و مقابله امارت اسلامی با هراسافگنی شدند.
در بخشی از اعلامیه آمده است: «دستیابی به صلح و ثبات پایدار نیازمند حکمرانی معتبری است که نماینده تمام اقشار جامعه افغانستان باشد.»
این نمایندگان همچنان گفتهاند که تصمیم امارت اسلامی مبنی بر منع تحصیل دختران در انستیتوتهای طبی، عواقب ویرانگری برای شهروندان کشور بهویژه مادران و نوزادانشان خواهد داشت.
در اعلامیه این ممنوعیت ناپذیرفتنی پنداشته شده و از نظام حاکم در افغانستان خواسته شده است که آن را فوراً لغو کند.
پیشتر کشورها و سازمانهای بینالمللی خواستار لغو محدودیتها بر آموزش و کار زنان و دختران شده و بر برگزاری گفتمان ملی تأکید کردهاند.
با این حال، در واکنش به این موضوعات امارت اسلامی بارها گفته است که اجازه مداخله در امور داخلی کشور را به کسی نمیدهد.
نمایندگان ویژه گروه «جی هفت» همچنان نگرانی خود را نسبت به حملات اخیر تروریستی در کابل و منطقه ابراز داشتند و هشدار دادند که هراسافگنی همچنان تهدیدی جدی برای امنیت افغانستان است.
آنها اقدامات امارت اسلامی علیه گروه داعش را تایید اما بر انجام اقدامات قاطعتری تأکید کردهاند.
-
رویداد های اخیر3 روز ago
در دو حادثه ترافیکی در مسیر شاهراه کابل-کندهار بیش از ۱۰۰ تن کشته و زخمی شدند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
تلویزیون آریانا حق نشر مسابقه نهایی کریکت تست قهرمانی جهان را بهدست آورد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
حاکم سوریه: تفاوتهای زیادی بین ما و امارت اسلامی وجود دارد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
فعالیت دو شرکت ترانسپورتی به دلیل حوادث ترافیکی تعلیق شد
-
اخبار ساحوی2 روز ago
یک مقام ارشد امریکا میگوید برنامه راکتی پاکستان «تهدیدی در حال ظهور» است
-
جهان3 روز ago
دستکم ۱۰۰ سرباز کوریای شمالی طی درگیریها در اوکراین کشته شدهاند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
وزیر خارجه امریکا با اشاره به حاکمان کنونی سوریه گفته است که آنان از افغانستان درس بگیرند
-
اخبار ساحوی3 روز ago
در حملات اسرائيل بر غزه ۲۰ تن جان باختند