Connect with us

رویداد های اخیر

نگرانی گزارشگر ویژه سازمان ملل از بدترشدن وضعیت حقوق بشر در افغانستان

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

گزارشگر ویژه سازمان ملل درامورحقوق بشر امروز (پنج شنبه ۵ جوزا) با ابراز نگرانی از بدترشدن وضعیت حقوق بشر در افغانستان می‌گوید که تغییر رفتارحاکمان جدید برثبات پایدار در افغانستان نقش مستقیم دارد.

ریچارد بنت می‌گوید، امارت اسلامی دوگزینه دارند یا با بازگشایی مکاتب دختران و تشکیل حکومت فراگیر و راه اندازی گفتگوها سیاسی، ثبات را تقویت بیشتر می‌کنند و یا با افزایش محدودیت‌های بیشتر، وضعیت را بی‌ثبات تر می‌سازند.

بنت که قراراست گزارش کامل خود را از وضعیت افغانستان، در ماه سپتامبرسال جاری تقدیم شورای عالی حقوق بشرسازمان ملل کند می‌گوید تا کنون اداره حاکم در مسوولیت‌هایش در برابرشهروندان افغانستان چندان موفق نبوده است.

ریچارد بنت ظاهرآ ازکارکردهای حکومت سرپرست در ده ماه گذشته در امور حقوق بشر راضی نیست.

می‌گوید، افغانستان با چالش‌های قوی حقوق بشری روبه روست واداره حاکم درمسوولیت‌هایش در برابرشهروندان افغانستان چندان موفق نبوده است.

ریچارد بنت، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر دریک نشست خبری درکابل می‌گوید که:” من ازحاکمان جدید می‌خواهم برچالش‌های حقوق بشری در برابرمردم اعتراف کنند و خلا را از حرف وعمل دورکنند، اداره حاکم از اعتراف به اندازه سوء استفاده‌ها که به نام آنها صورت می‌گیرد و مسوولیت برای رسیدگی به آنها و محافظت ازهمه شهروندان ناکام بوده است، در حالیکه دولت‌ها مسوولیت حفاظت ازهمه شهروندان به شمول کودکان، اقلیت‌های مذهبی، اقوام وسایر شهروندان را دارد، من نسبت به بدترشدن وضعیت حقوق بشردرافغانستان به شدت نگران هستم”.

امارت اسلامی اما خود را به رعایت حقوق بشر و حقوق زنان در چارچوب ارشادات اسلامی متعهد می‌داند وتاکید می‌کند که برای محافظت ازشهروندان افغانستان وتامین امنیت بهترتلاش خواهند کرد.

هرچند بنت ازاحتمال بازگشایی دوباره مکاتب دختران بالاتر از صنف ششم درآینده نزدیک امیدواراست، اما نبوداشتغال و فرصت‌ها برای مشارکت جوانان و زنان درصحنه‌های سیاسی،اقتصادی واجتماعی، محدویت‌ها برگشت وگزار، آزادی بیان، بازداشت‌های غیرقانونی، ناپدید شدن خبرنگاران و قضات را از نگرانی‌های دیگر می‌داند که به گفته او درصورت ادامه آن، این موارد درگزارش کامل او که قراراست سپتامبرامسال به شورای حقوق بشرسازمان ملل ارائه دهد، خواهد شد.

آقای بنت می‌گوید که:” طالبان (امارت اسلامی) دریک دوراهی قرارگرفته اند و انتخاب به دست آنهاست، یا افغانستان درامن وثبات پایدارقرار می‌گیرد و یا به طور فزاینده محدودیت‌ها بیشتر می‌شوند، این بستگی به رفتار طالبان (امارت اسلامی) دارد، اگر مکاتب دوباره بازگشایی  شوند و حکومت فراگیر شکل بگیرد خطرات بی‌ثباتی کاهش میابد”.

از سوی دیگر اما امارت اسلامی حکومت سرپرست را همه‌شمول می‌داند و تاکید کرده که اصلاحات را ایجاد خواهد کرد و نیز اعلام کرده که به زودی دروازه‌های مکاتب به روی دختران بالاتر از صنوف ششم را بازخواهند کرد.

با این حال، ریچارد بنت، ایجاد کمیسیون برگشت شخصیت‌های سیاسی را به افغانستان یک اقدام خوب از سوی امارت اسلامی می‌داند وتاکید دارد که این اقدام فرصت گفتگو و تقویت حکومت داری خوب را فراهم می‌سازد.

رویداد های اخیر

متقی: مسوولان امارت اسلامی با هم «دوست عقیده» هستند

آقای متقی همچنان لغو جایزه بر سر سراج الدین حقانی، سرپرست وزارت امور داخله و دو عضو دیگر امارت اسلامی را نتیجه تلاش‌های خستگی ناپذیر می‌داند. به گفته وی، در سراسر کشور امنیت تامین است و مخالفان جغرافیایی در اختیار ندارند.

Published

on

(Last Updated On: )

سرپرست وزارت امور خارجه وجود هرگونه اختلاف میان مقام‌های امارت اسلامی را رد می‌کند و می‌گوید که آنان باهم «دوست عقیده» هستند.

امیر خان متقی در یک برنامه فرهنگی گفته است که در نظام کنونی اطاعت وجود دارد و هیچ کس نمی تواند این جماعت را از هم جدا کند.

او گفت: «اختلاف وجود ندارد. همه مانند برادر باهم دوست هستند. من بارها گفته ام که مسوولان امارت اسلامی با هم دوست مفکوره و عقیده هستند و تابع اطاعت اند. هیچ کس تصور اختلاف را هم نکند. همه بی غم باشند. اذهان این مجموعه با هم گره خورده است و هیچ کس نمی‌تواند آن را جدا کند.»

آقای متقی همچنان لغو جایزه بر سر سراج الدین حقانی، سرپرست وزارت امور داخله و دو عضو دیگر امارت اسلامی را نتیجه تلاش‌های خستگی ناپذیر می‌داند. به گفته وی، در سراسر کشور امنیت تامین است و مخالفان جغرافیایی در اختیار ندارند.

او گفت: «در حال حاضر در هیچ نقطه‌ای از افغانستان مخالفت وجود ندارد. دشمن حتی بر یک وجب خاک هم تسلط ندارد. امنیت در سراسر افغانستان تامین است. اگر کسی در شب و یا روز گشت و گذار کند و یا هم از شمال به جنوب سفر کند، هیچ مشکلی نیست. این بهترین نظام است که در ۵۰ سال گذشته مثال نداشته است.»

سرپرست وزارت امور خارجه تاکید کرد کشوری که بیش از چهار دهه در بحران باشد، ساختن آن کار دشوار و زمان گیر است اما امارت اسلامی اراده قوی دارد و نباید کسی تحت تاثیر تبلیغات مخالفان نظام اسلامی قرار گیرد.

او گفت: «بازسازی این کشور که ۴۰ سال رنج کشیده، وقت می‌خواهد، اما موضوع مهم اینست که اراده وجود دارد. مهم اینست که اقتصاد افغانستان روی پای خود ایستاده است و متکی بر منابع خود است. سه و نیم سال پیش، افغانستان در ۳۸ قلم مواد خودکفا بود، حالا در ۱۴۰ قلم مواد خودکفا است. این یک پیشرفت بزرگ است.»

امیرخان متقی در مورد روابط خارجی کشور همچنان خاطرنشان کرد که در حال حاضر، ۴۱ نمایندگی فعال در بیرون از کشور وجود دارد و هیأت های کشور های مختلف جهان به افغانستان رفت وآمد دارند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزارت صنعت و تجارت: وضع تعرفه ۱۰ درصدی امریکا بر افغانستان مانع رشد اقتصاد می‌شود

به گفته وزارت صنعت و تجارت، افغانستان به واردات ابزار وسایل و تکنالوژی‌های نوین در عرصه‌های مختلف از کشور امریکا نیاز دارد.

Published

on

Trump tariffs
(Last Updated On: )

وزارت صنعت و تجارت در واکنش به وضع تعرفه ۱۰درصدی امریکا که اخیراً بر افغانستان و برخی کشورهای دیگر وضع کرده است می‌گوید که، افغانستان یک کشور محاط به خشکه در حال توسعه و عضو سازمان تجارت جهانی (WTO) می‌باشد. چنین اقدامی از سوی ایالات متحده بیش از همه مردم افغانستان صنایع دستی، تجارت های نوپا تشبثات کوچک و به ویژه زنان تجارت پیشه را متضرر می‌سازد.

این وزارت افزوده است که، با در نظر داشت اینکه افغانستان یک کشور نیازمند و در حال رشد است چنین فشارهای تجارتی می‌تواند مانعی در برابر رشد اقتصادی کشور ایجاد نماید.

به گفته وزارت صنعت و تجارت، افغانستان به واردات ابزار وسایل و تکنالوژی‌های نوین در عرصه‌های مختلف از کشور امریکا نیاز دارد.

در اعلامیه‌ای این وزارت آمده است که، در حالی که تعرفه بر اقلام متذکره از سوی افغانستان صفر تعیین گردیده و این کشور تعرفه ترجیحی برای کشورهای صادرکننده در نظر گرفته است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خواست ملل متحد از تمویل کنندگان برای ادامه پشتیبانی از افغانستان

این تقاضا پیش از نشست “گروه هماهنگی افغانستان (ACG)” که قرار است طی هفته جاری در استانبول دایر گردد، مطرح می‌شود. این جلسه نمایندگان کشورهای عضو تمویل کننده، نهادهای مالی بین‌المللی و یوناما را گردهم می‌آورد.

Published

on

(Last Updated On: )

ملل متحد در افغانستان از تمویل کنندگان بین‌المللی می‌خواهد تا به پشتیبانی حیاتی خود از مردم افغانستان در سال ۲۰۲۵ ادامه دهند چنانکه حدود ۹.۲۲ میلیون جمعیت کشور به کمک نیازدارند.

این تقاضا پیش از نشست “گروه هماهنگی افغانستان (ACG)” که قرار است طی هفته جاری در استانبول دایر گردد، مطرح می‌شود. این جلسه نمایندگان کشورهای عضو تمویل کننده، نهادهای مالی بین‌المللی و یوناما را گردهم می‌آورد.

اندریکا راتواته، هماهنگ کننده امور بشری ملل متحد و معاون نماینده خاص سرمنشی این سازمان برای افغانستان گفت: «اگر قرار باشد بخواهیم به مردم افغانستان در زمینه بیرون رفت از چرخه شوم فقر کمک نماییم، باید به داشتن امکانات و روش‌های ضروری برای رسیدگی به نیازهای آنان ادامه دهیم و در عین زمان بایست عرصه را برای استقامت و ثبات بلند مدت برای آنان مهیا سازیم.»

وی افزود: «با وجود چالش‌های پیچیده در ارائه کمک‌های بشری به مردم افغانستان، باید به گذار تدریجی از مساعدت‌های نجات بخش به راه حل‌های پایدار بپیردازیم که این امر پاسخگوی انگیزه‌های اصلی آسیب پذیری به شمار می‌آید. این یک رویکرد حیاتی برای افغانستان، منطقه و جهان است.»

در سال ۲۰۲۴، همکاران کمک کننده درعرصه‌های مساعدت‌های بشری و فراهم آوری نیازهای اولیه مبلغ مجموعی ۲۱.۳ میلیارد دالر را برای حمایت از مردم افغانستان تامین نمودند، که این رقم بیانگر افزایش در سطح فراهم آوری وجوهات به مقایسه سال قبل می‌باشد.

بر مبنای گزارش نتایج ساالنه ۲۰۲۴ ملل متحد برای افغانستان که همزمان با جلسه “گروه هماهنگی افغانستان” منتشر خواهد شد، کمک‌های سخاوتمندانه تمویل کنندگان ملل متحد و همکاران این سازمان را قادر ساخت تا نتایج ملموس در مساعدت‌های بشری نجات بخش را رقم زنند، ارائه خدمات اساسی را ادامه دهند و استقامت افغان‌ها، به شمول زنان و دختران را تقویت نمایند.

بحران جهانی در امر تامین وجوه و پیآمدهای دراماتیک آن روی برنامه‌های بشردوستانه و فراهم آوری نیازمندی‌های اولیه می‌تواند دست آوردهای شکننده چهار سال اخیر در ثبات افغانستان را به خطر اندازد. این دست آوردها شامل بهبود وضعیت مصئونیت غذایی و رشد نسبی اقتصاد کشور می‌گردد. عدم موفقیت در ادامه سرمایه گذاری حداقل روی استقامت کشور ممکن سبب روی آوردن افغان‌ها به ساز و کارهای منفی در تلاش شان برای مقابله با مشکالت گردد. این ساز و کارهای منفی شامل مهاجرت‌های نا منظم به عنوان آخرین گزینه می‌گردد که افراد را در معرض خطرات جدی قرار داده و با عث وارد آمدن فشار‌های اضافی در منطقه نیز می‌گردد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!