Connect with us

رویداد های اخیر

واکنش‌های جهانی به دستور رعایت حجاب زنان در افغانستان

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

صدورفرمان وزارت امربه معروف و نهی عن المنکر که ولی زن بی‌‌حجاب تنبیه ویا مجازات می‌شود با واکنش‌های داخلی و خارجی رو به رو شده است.

سرمنشی سازمان ملل از امارت اسلامی می‌خواهد به وعده‌ها وتعهدات خود بر اساس قوانین بین‌المللی حقوق بشر به زنان ودختران افغان عمل کنند.

نماینده ویژه این سازمان برای افغانستان هم در واکنش به طرح پوشش سر تا پای اسلامی برای زنان گفته است که این تصمیم درکنارمسدود نگه داشتن مکاتب به روی دختران، فاصله میان حاکمان جدید وجامعه جهانی را بیشترمی کند.

امریکا و بریتانیا هم گفته اند که این تصمیم برچگونگی تعامل جهان با حکومت سرپرست افغانستان اثرخواهد گذاشت.

شمار ازسازمان‌های بین‌المللی حقوق بشری به شمول دیدبان حقوق بشرهم ازجامعه جهانی می خواهد برای پاسخگویی با این تصمیم استراتیژی مشترک را تدوین ویک نشست اضطراری برگزار کنند.

درحالی که در مکاتب به روی دختران صنوف بالاتر از ششم هنوز بسته است وجامعه جهانی مدعی است که حاکمان جدید به تعهدات و وعده‌های شان عمل نکرده اند، فرمان جدید مبنی بر پوشش سرتاپای زنان واکنش های بیشتر را به همراه شده است.

آنتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل دراین باره گفته است که:”من باردیگر از طالبان می‌خواهم به وعده‌های خود به زنان ودختران افغان وتعهدات خود بر اساس قوانین بین‌المللی حقوق بشرعمل کنند”.

هیات معاونت سازمان ملل (یوناما) نیز دراین باره واکنش نشان داده است:” این تصمیم درکنارمسدود نگه داشتن مکاتب به روی دختران، تعامل دولت افغانستان با جامعه بین‌المللی را مشکل تر و فاصله میان آنها را بیشترمی کند، ما به زودی با رهبران طالبان برای شفاف سازی دراین زمینه دیدارخواهیم کرد ونگرانی جهانی را با آنان شریک خواهیم ساخت”.

میلانی ورویر، رییس اجراییه انستیتوت جورج تاون برای زنان، صلح و امنیت گفته است که:” افراد زیادی هستند که درشرایط کنونی از طالبان (امارت اسلامی) می‌خواهند درتصامیم شان تجدید نظرکنند، این تخطی حقوق بنیادی زنان ودختران است”.

وزارت خارجه امریکا هم درتویتی گفته است که واشنگتن و شرکای بین‌المللی‌اش عمیقا از اقدامات اخیرحکومت سرپرست در مورد زنان و دختران، از جمله محدودیت تحصیل و سفر نگران هستند.

مدیراموربین الملل عفو بریتانیا هم درتویتی گفته است که بریتانیا حاکمان جدید را با اعمال شان قضاوت خواهد کرد، اگر آنها خواهان مشروعیت بین‌المللی هستند، باید به تعهدات خود، به ویژه در مورد حقوق زنان و دختران، عمل کنند.

در این میان سازمان دیده بان حقوق بشر می‌گوید، کشورهایی که از حقوق زنان حمایت می‌کنند، باید یک نشست اضطراری برگزارکنند.

هیدربار، معاون بخش حقوق زنان درسازمان دیده بان حقوق بشر می‌گوید که:” کشور هایکه دفاع از حقوق زنان جز پالیسی خارجی آنهاست باید برای تدوین یک استراتیژی مشترک و شیوه ای واکنش جهان در برابر تخطی‌های طالبان از حقوق زنان و دختران، نشست اضطراری را دایر کنند. این پلان، باید شامل تشویق و مجازات باشد.”

رینا امیری، نماینده ویژه وزارت خارجه امریکا در امور زنان و حقوق بشر می‌گو‌ید که:” طالبان هنوزهم پالیسی‌های سرکوب گرانه علیه زنان و دختران را به عنوان جاگزینی برای رسیدگی به بحران اقتصادی و نیاز به حکومت فراگیر اتخاذ می‌کند. من با خواست‌های افغان‌ها و جامعه بین‌المللی یکجا می‌شوم تا اقدامات سرکوب‌گرانه پایان یابد،‌ مکاتب دختران دو باره باز گردند، زنان اجازه کار پیدا کنند و زندگی شان را از سر بگیرند.”

رعایت حجاب اسلامی توسط زنان از فرموده‌های قرآنی است که عالمان دین ودانشمندان اسلامی تطبیق آنرا از مسوولیت‌های یک نظام اسلامی می دانند.

آنان به این باورند که کشورهای غربی با منع قراردادن پوشش اسلامی برای زنان مسلمان حقوق اسلامی زنان مسلمان را نقص کرده اند ونباید براساس آزادی مذهب که غرب خود را به آن متعهد می‌داند حق پوشش اسلامی از زنان مسلمان گرفته شود.

وزارت امربه معروف و نهی از منکر روزگذشته درحکمی از تمام زنان در افغانستان خواست، حجاب اسلامی را رعایت کنند. در این حکم گفته شده است که با هر لباسی که بدن پوشانیده شود، آن حجاب است، اما افزوده که “تنگ و نازک” نباشد.

به گفته این وزارت، لباس و چادر مروج به رنگ سیاه موسوم به حجاب، نیزحجاب شرعی است.

شماری از باشنده‌گان کابل در حالیکه داشتن حجاب را یک فریضه دینی میدانند اما می‌گویند کسانی که این امر را رعایت نمی‌کند باید خودشخص تنبه یا مجازات شود.

گیتی، باشنده کابل گفت:” در هیچ جای قانون اسلام کسی نیامده که کسی یک گناه را انجام بدهد واعضا خانواده آن مجازات شود.”

حزب الله، باشنده کابل گفت:” امارت اسلامی چرا باید اینگونه رفتارکنند همراه زنان چون قبل از آمدن امارت اسلامی نیز همه زنان دارای حجاب بوده اند.”

در این میان شماری از عالمان دینی حجاب را یک فریضه دینی و شرعی دانسته میگویند درکشور اسلامی برای تطبیق حجاب نیاز به جبر واکراه نیست.

سیدمحسن قریشی، عالم دین گفت:”حجاب در قرآن به آن تاکید شده و زن بی‌حجاب نمازش روا نیست روزه‌اش نمیشود و زکات هم داده نمیتواند پس در کشور ما همه مسلمان هستیم و نیاز به زور و جبر نداریم.”

پس از صدور فرمان تازه وزارت امربه معروف و نهی عن المنکر که ولی زن بی‌‌حجاب تنبیه ویا مجازات می ‌شود برخی از فعالان عرصه حقوق زن می‌گویند امارت اسلامی همیشه نگاه خشک و انعطاف ‌ناپذیری نسبت زنان داشته و به همین دلیل نه‌ تنها هیچ نقشی برای زنان قایل نشده بلکه محدودیت‌های بسیار شدید را علیه زنان وضع کرده ‌اند. آنان فرمان اخیر امارت اسلامی را در مورد حجاب نیز اجباری می دانند.

فروزان رسولی، فعال حقوق زن گفت:” قبل از صدور این فرمان امارت اسلامی تمام زنان ودختران دارای حجاب بودند و نباید امارت اسلامی این فریضه را به گونه اجبار بالای زنان بقبولانند بلکه باید زمینه را مساعد کرده که زنان در جامعه خود را مصون احساس کنند.”

درهیمن حال، محمد نعیم، سخنگوی دفتر سیاسی امارت اسلامی درقطر در رشته توئیت‌های گفته است طبق قوانین بین‌المللی، هر جامعه‌ای حق دارد در پرتو ارزش‌ها و اعتقادات خود زندگی کند.

به گفته وی حجاب رمز عقيدوی وشعار جامعه افغانستان و یکى از ارزش‌هاى مهم‌اش است.

وی افزوده است:”هیچ کس نمی‌تواند نماینده جامعه دیگری باشد، رهبران هر جامعه نمایندگان جامعه خود هستند.”

رویداد های اخیر

معاون وزارت داخله پاکستان: مهلت تازه‌ برای خروج مهاجران افغان داده نمی‌شود

Published

on

(Last Updated On: )

طلال چوهدری، معاون وزارت داخله پاکستان می‌گوید که مهلت تازه‌ برای خروج مهاجران افغان داده نمی‌شود. آقای چوهدری افزوده است که روند بازگرداندن مهاجران فاقد اسناد به افغانستان ادامه دارد و هیچ تمدید تازه‌ای برای خروج این افراد در نظر گرفته نخواهد شد.

به گفته‌ او، تاکنون بیش از ۸ صد هزار مهاجر افغان را که حتی دارندگان کارت‌های «ای‌سی‌سی» هم بودند اخراج کرده‌اند.

وی گفته است: «آن‌عده کسانی که تنها کارت «ای‌سی‌سی» دارند و یا هر گونه کارت دیگر دارند را به کشور شان می‌فرستیم. قسمیکه بیش از ۸ صد هزار تن از ۳۰ اکتوبر سال ۲۰۲۳ تاکنون از کشور خارج شده‌اند و طی چند روز گذشته، ۱۱ هزار تن که دارای کارت «ای‌سی‌سی» بودند را دوباره به افغانستان فرستادیم و این روند ادامه خواهد داشت. در مورد پناهجویان که به کشورهای دیگر منتقل می‌شوند تا پایان ماه اپریل سال جاری وقت دارند که دوباره تمدید نخواهد شد.»

با این حال، مولوی عبدالکبیر، سرپرست وزارت مهاجرین وعودت کنندگان در دیدار با رابرت چترتون دیکسن، شارژدافیر سفارت بریتانیا برای افغانستان گفته است که پاکستان برخلاف اصول و قوانین بین‌المللی روند اخراج اجباری مهاجران را تشدید کرده که رسیدگی به این مهاجران نیازمند افزایش کمک‌های جامعه جهانی است.

در این دیدار، آقای دیکسن نیز افزود که بریتانیا در کمک‌های بشری ‌خود بیش از هفت میلیون پوند دیگر را نیز اضافه کرده تا بتواند کمک‌های بیشتری را به مهاجران فراهم کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سفر هیأت اقتصادی ایران به غرب افغانستان

Published

on

(Last Updated On: )

یک هیأت اقتصادی ایران به هرات سفر نموده و با مقام‌های محلی این ولایت در باره گسترش تجارت با افغانستان گفتگو کرده است.

این هیات به ریاست رسول مهاجر، معاون اقتصادی وزارت امور خارجه ایران و متشکل از معاون برنامه‌ریزی و مدیریت منابع وزارت راه و‌ شهرسازی و والی خراسان جنوبی این کشور می‌باشد.

سفارت ایران در کابل می‌گوید که این هیأت ضمن بازدید از خط آهن خواف-هرات و شهرک صنعتی این ولایت، با والی و جمعی از تاجران هرات دیدار و در زمینه گسترش تجارت میان دو کشور، به خصوص تجارت سرحدی گفتگو کرده است.

این هیات پس از هرات، به ولایت فراه نیز سفر می‌نماید و در راستای توسعه همکاری‌های دوجانبه و ایجاد سهولت در انتقال کالاها بین ایران و افغانستان گفتگو خواهد کرد.

سفر هیات اقتصادی ایران به حوزه غرب افغانستان در حالی صورت می‌گیرد که پیشتر، معاون رئیس‌جمهور آن‌کشور خواستار گسترش روابط ولایت‌های سرحدی ایران با کشورهای همسایه، به‌ویژه افغانستان شده بود.

برخی از آگاهان می‌گویند که برقراری روابط متوازن با کشورهای همسایه، به‌ویژه ایران، می‌تواند در ارتقای جایگاه منطقه‌ای و بین‌المللی افغانستان مؤثر باشد.

به باور آگاهان، گسترش روابط میان ایران و افغانستان می‌تواند حایز اهمیت باشد زیرا ایران یکی از مسیرهای مهم ترانزیتی افغانستان به آبهای آزاد به‌شمار می‌رود و بندر چابهار می‌تواند نقشی کلیدی در کاهش وابستگی افغانستان به مسیرهای محدود دیگر ایفا کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

چهار تن در محضر عام قصاص شدند

Published

on

(Last Updated On: )

ستره محکمه اعلام کرده است که امروز (جمعه) حکم قصاص بر چهار قاتل در سه ولایت کشور تطبیق شد.

دو نفر در ولایت بادغیس و دو نفر در نیمروز و فراه قصاص شده اند.

به گفته ستره محکمه، یکی از این افراد سه نفر را کشته و سه نفر دیگر هر کدام یک نفر را به قتل رسانده اند.

این نهاد خاطرنشان کرده که از خانواده‌های مقتولان درخواست عفو قاتلان شده بود، اما آنها آن را نپذیرفتند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!