Connect with us

جهان

تمایل فنلاند و سویدن به عضویت در پیمان نظامی ناتو

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

عضویت فنلاند و سویدن در ناتو زمانی غیرممکن تلقی می‌شد و مردم هر دو کشور حتی در دوره جنگ سرد و پس از الحاق کریمه به روسیه هم تمایلی به عضویت در ناتو نداشتند. اما حمله روسیه به اوکراین آنها را به سمت پیوستن به ناتو سوق داد.

شبکه یک رادیو تلویزیون آلمان در یک گزارش مفصل پیوستن فنلاند و سویدن به ناتو را بررسی کرده و نوشته است، از جنگ سرد تا الحاق کریمه در سال ۲۰۱۴ هیچ چیز تاکنون فنلاند و سویدن را متقاعد نکرده بود که به پیمان آتلانتیک شمالی ناتو بپیوندند و از استقلال نظامی خود دست بکشند.

به ویژه فنلاند نمی‌خواست همسایه‌اش روسیه را عصبانی کند و همیشه در نقش پل ارتباطی میان شرق و غرب در صحنه سیاست جهانی حضور داشت.

این نقش را فنلاند در نشست ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و دونالد ترامپ، رئیس جمهور وقت امریکا در هلسینکی در سال ۲۰۱۸ بر عهده داشت.

اما در سال‌های اخیر سویدن و فنلاند به ناتو نزدیک‌تر شدند. اواخر مارچ ۲۰۲۲ این دو کشور در رزمایش بزرگ ناتو در ناروی شرکت کردند.

در فنلاند نگرانی درحال گسترش وجود دارد که این کشور به دلیل داشتن ۱۳۰۰ کیلومتر مرز با روسیه بسیار آسیب‌پذیر است.

هر دو کشور اکنون به این نتیجه رسیده اند که بدون عضویت در ناتو نمی‌توان در شرایط اضطراری روی حمایت کامل نظامی سایر کشورهای غربی حساب کرد.

در آغاز جنوری سال جاری تنها ۳۰ درصد از شرکت کنندگان در نظرسنجی‌های فنلاند موافق پیوستن به ناتو بودند. اما در پایان ماه مارس، یعنی بعد از حمله روسیه به اوکراین، بیش از ۶۰ درصد موافق پیوستن کشورشان به ناتو بودند و این تمایل همواره بیشتر می‌شود.

دولت فنلاند روز چهارشنبه (۲۴ حمل) گزارشی در مورد سیاست خارجی و امنیتی خود ارائه کرد.

ساولی نینیستو، رئیس جمهور فنلاند گفته است قصد دارد تصمیم در مورد پیوستن کشورش به ناتو را به پارلمان واگذار کند و روی موافقت اکثریت نمایندگان حساب می‌کند.

اما حزب چپ که در دولت نیز حضور دارد با عضویت کشورش در ناتو مخالفت می‌کند.

درهیمن حال سویدنی‌ها هم طرفدار پیوستن به ناتو هستند.

در سویدن هم بسیاری از مردم به طور سنتی به استقلال نظامی خود افتخار می‌کنند. این کشور بیش از ۲۰۰ سال است که مستقیماً در جنگی درگیر نبوده است. این بی‌طرفی به سویدن کمک کرده تا از جنگ‌های جهانی قرن بیستم در امان باشد.

با این حال اغلب سویدنی‌ها هم خواستار پیوستن به ناتو هستند.

در یک نظرسنجی که اندکی پس از شروع جنگ اوکراین در این کشور انجام گرفت تقریباً نیمی شرکت کنندگان موافق پیوستن کشورشان به ناتو بودند و کمی بیش از یک چهارم به وضوح با آن مخالف بودند.

اما اوضاع سیاسی تا حدودی در سوئد پیچیده‌تر است. قرار است در پائیز امسال انتخابات پارلمانی برگزار شود و موضوع پیوستن به ناتو در هفته‌های اخیر به طور فزاینده‌ای به یک موضوع کارزار انتخاباتی تبدیل شده است.

حزب سوسیال دموکرات‌ حاکم ماگدالنا اندرسون، نخست‌وزیر سویدن به طور سنتی با عضویت کشورش در ناتو مخالف است اما احزاب مخالف دولت با آغاز کارزار انتخاباتی از این موضوع برای فشار بر دولت استفاده می‌کنند.

اولف کریسترسون، رهبر اپوزیسیون سویدن وعده داده است که در صورت پیروزی در انتخابات عضویت در ناتو را تقاضا خواهد کرد.

درهمین حال، پیوستن فنلاند و سویدن برای دو کشور اما بی‌خطر نخواهد بود. روسیه بارها مخالفت خود را با عضویت این کشورها در ناتو اعلام کرده است.

دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین اخیرا گفت که عضویت فنلاند سویدن در ناتو می تواند باعث بی‌ثباتی در اروپا شود.

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه در اواخر فبروری تهدید کرده بود که پیوستن این دو کشور به ناتو “عواقب نظامی و سیاسی جدی” خواهد داشت.

جهان

حوثی‌ها: ۶۸ نفر در حمله هوایی امریکا کشته شدند

وزارت کشور حوثی‌های یمن نیز اعلام کرد این بازداشتگاه در زمان حمله امریکا، ۱۱۵ مهاجر آفریقایی را در خود جای داده بود.

Published

on

(Last Updated On: )

شبکه تلویزیونی المسیره، وابسته به حوثی‌های یمن، خبر داد در حمله امریکا به صعده در شمال غربی یمن دست‌کم ۶۸ نفر کشته و ۴۷ تن دیگر زخمی شدند.

المسیره دوشنبه هشتم ثور گزارش داد امریکا در این عملیات، یک بازداشتگاه را هدف قرار داده است.

وزارت کشور حوثی‌های یمن نیز اعلام کرد این بازداشتگاه در زمان حمله امریکا، ۱۱۵ مهاجر آفریقایی را در خود جای داده بود.

صعده یکی از پایگاه‌های مهم حوثی‌های مورد حمایت ایران محسوب می‌شود و پیش از این نیز هدف حملات هوایی ایالات متحده قرار گرفته بود.

شبکه العربیه ۱۸ حمل از کشته شدن ابوعبدالله الحمران، قوماندان حوثی‌ها در ولایت صعده خبر داد.

دولت دونالد ترمپ ۱۵ حوت ۱۴۰۳ حوثی‌ها را در فهرست «سازمان‌های تروریستی خارجی» قرار داد. در روزهای اخیر، اردوی امریکا کمپاین خود را علیه حوثی‌های یمن شدت بخشیده است.

مدت کوتاهی پس از آغاز جنگ حماس و اسرائیل، حوثی‌ها حملات خود را به کشتی‌های بین‌المللی در دریای سرخ، تنگه باب‌المندب و خلیج عدن آغاز کردند و امنیت دریانوردی را در منطقه در ماه‎‌های گذشته به خطر انداختند. دامنه این حملات حتی به اقیانوس هند نیز کشیده شد.

این گروه مورد حمایت ایران همچنین بارها کوشیده‌ است خاک اسرائیل را هدف قرار دهد.

ایالات متحده در هفته‌های اخیر استحکامات نظامی خود را در منطقه تقویت کرده است. اقدامی که ناظران آن را هشداری جدی به حکومت ایران و حوثی‌ها ارزیابی کرده‌اند.

ترمپ تاکید کرده حملات اردوی امریکا به مواضع حوثی‌ها تا زمان توقف حملات آنان به کشتی‌های بین‌المللی ادامه خواهد یافت.

اردوی امریکا بامداد هشتم ثور اعلام کرد حملات اخیر علیه حوثی‌ها «تاثیری مرگبار» بر این گروه داشته است.

اردوی امریکا همچنین افزود برای «حفظ امنیت عملیاتی» جزییات مشخصی درباره حملات خود در یمن منتشر نخواهد کرد.

اسکای‌نیوز عربی ۱۹ حمل به نقل از منابع محلی در یمن خبر داد به‌دنبال تشدید حملات هوایی امریکا، حوثی‌ها شماری از قوماندانان اطلاعاتی خود را به اتهام جاسوسی و فاش کردن مختصات مواضعشان بازداشت کرده‌اند.

Continue Reading

جهان

پوتین آتش بس سه روزه اعلام کرد

کرملین اعلام کرد که آتش‌بس ۷۲ ساعته از آغاز ۸ می تا پایان ۱۰ می ادامه خواهد داشت و روسیه از اوکراین نیز خواست که به آن بپیوندد.

Published

on

(Last Updated On: )

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه روز دوشنبه (۸ثور) آتش‌بس سه روزه‌ای را در جنگ با اوکراین در ماه آینده به مناسبت هشتادمین سالگرد پیروزی اتحاد جماهیر شوروی و متحدانش در جنگ جهانی دوم اعلام کرد.

کرملین اعلام کرد که آتش‌بس ۷۲ ساعته از آغاز ۸ می تا پایان ۱۰ می ادامه خواهد داشت و روسیه از اوکراین نیز خواست که به آن بپیوندد.

در بیانیه کرملین آمده است که در صورت نقض آتش‌بس از سوی طرف اوکراینی، نیرو‌های مسلح روسیه «پاسخی مناسب و مؤثر» خواهند داد.

روسیه اوایل این ماه نیز برای رخصتی عید مسحیان آتش‌بس اعلام کرده بود، اما مسکو و کی‌یف چندین مورد نقض آتش‌بس را گزارش کردند.

در واکنش به اعلام مسکو مبنی بر برنامه‌ریزی توقف سه روزه درگیری‌ها برای برگزاری مراسم «روز پیروزی»، اوکراین اعلام کرد که نیازی به آتش بس برای برگزاری رسم گذشت روس‌ها ندارد.

Continue Reading

جهان

ترمپ از روسیه خواست حملات بالای اوکراین را متوقف کند

ترامپ ۲ هفته پیش در پست دیگری در تروث از روسیه خواسته بود به سمت پایان دادن به این جنگ حرکت کند چون «در این جنگ بی‌منطق تعداد خیلی زیادی از مردم جان می‌بازند.»

Published

on

(Last Updated On: )

رئیس جمهور امریکا در پی ادعای اوکراین درخصوص حملات طیاره بدون سرنشین و راکت شب گذشته روسیه به شهر کی‌یف از ولادیمیر پوتین خواست «حملات به کی‌یف را که لزومی نداشته و در زمان بسیاری بدی انجام می‌شوند» متوقف کند.

مقام‌های اوکراین ادعا کردند روسیه پنج‌شنبه حملات راکتی و طیاره بدون سرنشین شبانه‌ای را علیه کی‌یف به اجرا در آورده که به کشته شدن ۱۰ تن و مجروحیت ۹۰ تن دیگر منجر شده است.

اداره نظامی شهر کی‌یف در کانال تلگرامی خود نوشت روسیه با طیاره‌های بدون سرنشین و راکت‌های بالستیک به کی‌یف حمله کرده و دست کم در این حمله ۴۵ طیاره بدون سرنشین شناسایی شدند و نیروی هوایی اوکراین بعدا این ارقام را اطلاع رسانی خواهد کرد.

در پی این ادعا دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا پستی در رسانه اجتماعی تروث منتشر کرده و خطاب به رئیس جمهور روسیه نوشت: «من از حملات روسیه به کی‌یف خرسند نیستم. لازم نبودند و در زمان بسیار بدی رخ دادند. ولادیمیر! بس کن! هر هفته ۵۰۰۰ سرباز می‌میرند. بیا توافق صلح را محقق کنیم.»

رئیس جمهور امریکا یک‌شنبه گذشته همزمان با عید مسیحیان اظهار امیدواری کرده بود روسیه و اوکراین در عرض هفته بعد از این عید به توافق صلح دست پیدا کنند. او تصریح کرده بود: «به مجرد اینکه این توافق حاصل شود آنها خواهند توانست تجارت بزرگ با ایالات متحده امریکا را شروع کنند.»

ترامپ ۲ هفته پیش در پست دیگری در تروث از روسیه خواسته بود به سمت پایان دادن به این جنگ حرکت کند چون «در این جنگ بی‌منطق تعداد خیلی زیادی از مردم جان می‌بازند.»

مقام‌های امریکایی گفته‌اند مذاکراتی که تاکنون با روسیه داشته‌اند مفید بوده اما هنوز به مرحله انعقاد توافق پایان جنگ نرسیده است. اخیرا چند عضو دولت امریکا پیشنهاد دادند واشنگتن در صورتی که اوکراین و روسیه گام‌های چشمگیر به سمت پایان دادن به جنگ اتخاذ نکنند به فرآیند صلح اوکراین پایان دهد.

جی.دی ونس، معاون رئیس جمهور اامریکا در اظهاراتی خطاب به خبرنگاران در حالی که ظاهرا به اوکراین و روسیه اشاره داشت، گفت: «یا توافق کنید یا خطر کناره‌گیری را بپذیرید.»

او اظهار کرد: «ما پیشنهاد بسیار روشنی را هم خطاب به روس‌ها و هم اوکراینی‌ها صادر کرده‌ایم. زمان آن است که آنها یا جواب مثبت بدهند یا اینکه امریکا از این فرآیند کناره‌گیری خواهد کرد. ما وارد یک حجم فوق‌العاده‌ای از دیپلوماسی و کار میدانی شده‌ایم.»

به گزارش فاکس نیوز، مارکو روبیو، وزیر امور خارجه امریکا نیز روز جمعه گذشته به خبرنگاران حرف‌های مشابهی را زده و گفته بود رئیس جمهور امریکا «به این نقطه می‌رسد که بگوید صبر ما دیگر تمام شد!»

دونالد ترمپ همچنین به انتقاد از ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین از بابت ایراد اظهارات آتشین که به گفته رئیس جمهور امریکا برای تلاش‌های صلح بسیار زیانبار بوده‌اند، پرداخت.

زلنسکی گفته بود اوکراین  کنترول روسیه بر شبه‌جزیره کریمه را به رسمیت نخواهد شناخت.

ترمپ گفت که مطرح کردن چنین خط سرخی از سوی زلنسکی مردود بوده و «این حتی مورد مذاکره قرار نخواهد گرفت.»

ترمپ در پستی که در تروث در انتقاد از زلنسکی منتشر کرد ظاهرا به جدال مشهوری که در اواخر زمستان گذشته با این رئیس جمهور امریکا در نشست در قصر سفید مقابل کمره‌های تلویزیونی پیدا کرد اشاره کرده و گفت زلنسکی «مردی است که کارتی دیگر برای بازی کردن ندارد.»

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!