رویداد های اخیر
کار ساخت کانال قوش تیپه در شمال افغانستان افتتاح شد

کار ساخت و ساز کانال قوش تیپه، یکی از بزرگترین کانال های آبی امروز (چهارشنبه، ۱۰ حمل) با حضور مقامهای ارشد امارت اسلامی در ولایت بلخ افتتاح شد.
در مراسم افتتاح این پروژه ملا عبدالغنی برادر، معاون اول ریاست الوزرا، سرپرست وزیران، تجارت و صنایع، زراعت و مالداری، اطلاعات و فرهنگ، سرحدات اقوام و قبایل و شماری از مقامهای محلی و باشندگان ولایتهای شمال حضور داشتند.
معاون ریاست الوزرا این پروژه را برای رشد سکتور زراعت افغانستان مهم بیان کرد و از مردم خواست تا در تطبیق آن حمایت و همکاری نمایند.
ملا عبدالغنی برادر، معاون اول ریاست الوزرا گفت: ” این پروژه اهمیت زیاد دارد و در بخش زراعت کمک زیادی میکند. مردم باید از این پروژه حمایت کنند. ما در بخش زراعت هر همکاری که نیاز باشد انجام خواهیم داد و نمیخواهیم محتاج دیگران باشیم.”
سرپرست وزارت زراعت در حالی که گفت هنوز هم افغانستان در اشغال اقتصادی به سر میبرد و حتی دارایی های اش در اختیار خودش نیست اما تاکید کرد که با مدیریت آبهای کشور و تطبیق پروژههای زیربنایی در بخش زراعت تلاش دارند تا به این اشغال نقطه پایان بگذارند.
عبدالرحمن راشد، سرپرست وزارت زراعت آبیاری و مالداری در این مراسم گفت: “دشمن ما را اشغال اقتصادی کرده و پول و دارایی ما در اختیار ما نیست. ما باید از طریق زراعت خود را از اشغال اقتصادی نجات بدهیم. آب زیاد داشتیم اما مدیریت نمی شد و از آب ما دیگران استفاده می کردند. ما باید آبهای خود را مدیریت کنیم.”
سرپرستان وزارت های تجارت، و زراعت و مالداری نیز گفتند که با تطبیق این پروژه افغانستان از نظر تولید گندم به خودکفایی می رسد و حتی به دیگر کشورها نیز این محصول افغانستان صادر خواهد شد.
نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت تجارت و صنعت گفت: “تخمیناً بیش از ۵۰ هزار هکتار زمین را این پروژه زیر پوشش قرار می دهد و ما میتوانیم بیش از دو میلیارد دالری که در واردات گندم، روغن و سایر مواد مصرف می شود از طریق پروژه کاهش بدهیم.”
خیرالله خیرخواه، سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ گفت: “تا زمانی که منافع سیاسی حکومت ها نباشد برای افغانستان کسی کمک نمی کند، بناً باید همه تلاش کنیم تا افغانستان به دیگر کشورها محتاج نباشد و به خود کفایی برسیم.”
کانال آبی قوشتیپه که ۲۸۵ کیلومتر طول دارد از دریای آمو آغاز و با عبور از دشتهای حیرتان و ولسوالی های دولت آباد بلخ، آقچه جوزجان در ولسوالی اندخوی فاریاب پایان می یابد.
بخش اول این کانال که ۱۰۸ کیلومتر را در بر می گیرد در جریان یک سال آینده و بخش دوم و سوم آن که ۱۷۷ کیلومتر را شامل می شود در پنج سال تکمیل و به بهره برداری سپرده می شود.
این کانال حدود ۵۵۰ هزار هکتار زمین را آبیاری خواهد کرد.
رویداد های اخیر
متقی و وزیر دولت در وزارت خارجه قطر درباره افغانستان گفتگو کردند

امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه با محمد بن عبدالعزیز الخلیفی، وزیر دولت در امور خارجه قطر در آن کشور دیدار کرده و در مورد وضعیت اخیر سیاسی و بشری افغانستان گفتگو کردهاند.
به گزارش رسانههای قطری، آقای متقی و الخلیفی نیز در مورد تلاشهای بینالمللی و منطقهای برای بهبود وضعیت اقتصادی و بشری و ثبات در افغانستان بحث کردهاند.
در این دیدار، دوطرف نیز بر اهمیت تداوم هماهنگی مشترک برای تقویت تلاشهای صلح و کمک به مردم افغانستان برای امنیت و توسعه پایدار تأکید نمودهاند.
رویداد های اخیر
مانتوروف: حجم انتقال کالاهای تجاری روسیه از طریق افغان-ترانس تا ۱۵میلیون تُن در سال خواهد بود

دنیس مانتوروف، معاون صدراعظم روسیه در نمایشگاهی در ازبکستان گفته است، حجم انتقال کالاهای تجاری مسکو از طریق راه آهن افغان-ترانس بین ۸ تا ۱۵ میلیون تُن در سال خواهد بود که مشمول کود کیمیاوی، نفتوگاز، فلزات آهنی و زغالسنگ میباشد.
مانتوروف در این مورد گفته است: «روسیه و ازبکستان در ماه اپریل سال جاری توافقنامهای را برای تبادل اطلاعات در زمینه توسعه مطالعات امکانسنجی امضا کردند. انتظار میرود که محاسبه حجم پیشبینیشده حملونقل، همچنین برآورد صرفهجویی اقتصادی مسیرهای آینده، در سال آینده تکمیل شود. احتمالاً عمده محمولهها شامل کود کیمیایی، تولیدات نفتی، فلزات آهنی، زغالسنگ سخت و موارد مشابه خواهد بود.»
او افزوده است که سازمانهای حملونقل روسیه و ازبکستان در حال کار روی پروژه ساخت راه آهن افغان-ترانس هستند.
این پروژه شامل بررسی امکانسنجی برای مسیرهای غربی شامل مزارشریف، هرات، دلارام و کندهار و مسیرهای شرقی مشمول ترمذ، نایبآباد، لوگر و خیرلاچی است.
خط آهن افغان-ترانس قرار است اتحادیه اروپا، روسیه، ازبکستان، افغانستان، پاکستان، هند و کشورهای جنوب شرق آسیا را به هم متصل کند.
عبدالهادی فرهنگ، آگاه اقتصادی، گفت: «پروژه افغان-ترانس نه تنها در خصوص پایین آوردن قیمت اموال در افغانستان تاثیر دارد، بلکه در خصوص تجارت و شکوفایی اقتصادی افغانستان نقش اساسی دارد.»
از سویی هم، سرمایهگذاران روسی علاقهمند اند تا با سرمایهگذاری ۵۰۰ میلیون دالری، یک شرکت پروسس کننده نفت را در ولایت بلخ ایجاد کنند.
هدف از ایجاد این شرکت ایجاد اشتغال، توسعه فرصتهای اقتصادی برای مردم افغانستان و تقویت روابط اقتصادی میان دو کشور عنوان شده است.
رویداد های اخیر
فعالیت تلویزیون «راه فردا» تعلیق شد

وزارت اطلاعات و فرهنگ اعلام کرده که کمیسیون بررسی شکایات و تخطی رسانههای این وزارت، فعالیت تلویزیون «راه فردا» را به حالت تعلیق درآورده است.
براساس اعلامیه این وزارت که امروز (سهشنبه) نشر شده، این تصمیم پس از شکایات پیدرپی خبرنگاران و کارمندان تلویزیون راه فردا مبنی بر اینکه چندین سال است حقوق و امتیازاتشان از سوی اداره این تلویزیون پرداخت نشده، اتخاذ گردیده است.
این وزارت افزوده که کمیسیون بررسی شکایات و تخطی رسانهها چندین بار مسوولان این تلویزیون را برای حل مشکلات فراخوانده و توصیههایی برای پرداخت حقوق و امتیازات کارکنان ارائه کرد که تاکنون هیچگونه رسیدگی از سوی آنها صورت نگرفته است.
وزارت اطلاعات و فرهنگ تصریح نموده که به همین اساس، کمیسیون تصمیم گرفته است تا موضوع را برای رسیدگی نهایی به محکمه ارجاع دهد و بر اساس اصول و قوانین رسانهیی، فعالیت تلویزیون راه فردا را تا صدور حکم محکمه به حالت تعلیق درآورد.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
خلیلزاد: محکومیت حمله کشمیر توسط امارت اسلامی «دلگرمکننده» است
-
رویداد های اخیر3 روز ago
شهباز شریف: پیام قوی و واضح به امارت اسلامی ارسال کرده ایم
-
جهان2 روز ago
ترمپ از روسیه خواست حملات بالای اوکراین را متوقف کند
-
تجارت4 روز ago
معین وزارت زراعت برای اشتراک در یک نمایشگاه عازم ایران شد
-
علم و تکنالوژی4 روز ago
اپل میخواهد آیفون را به جای چین در هند تولید کند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
چندین کشته و زخمی در پی برخورد یک موتر به مردم حاضر دریک جشنواره در ونکوور
-
رویداد های اخیر2 روز ago
تبادل زندانیان میان ایران و افغانستان در مرز میلک
-
رویداد های اخیر5 روز ago
مقام پاکستانی: اخراج مهاجرین دارای کارت «پیاوآر» را پس از ۳۰ جون آغاز میکنیم