تجارت
ملابرادر: افغانستان در همه عرصهها به کشور خود کفاء مبدل خواهد شد
ملا عبدالغنی برادر، معاون اول ریاست الوزرا میگوید تلاش میکند تا افغانستان را در همه عرصهها به یک کشور خود کفاء مبدل کند.
ملا عبدالغنی برادر امروز شنبه (۶حمل) که در بیست و ششمن مراسم جشن دهقان در کابل اشتراک کرده بود اظهار داشت که حمایت از سکتور زراعت و میکانیزه ساختن زراعت افغانستان در اولویتهای کاری امارت اسلامی قرار دارد.
ملا برادر در این باره گفت:" برای حمایت از سکتور زراعت، ساخت کانالهای آبی، سبزخانهها، میکانیز ساختن زراعت، توزیع تخمهای اصلاح شده، بازاریابی برای محصولات زراعتی و مهار آفات زراعتی از کارهای است که در اولویتهای کاری امارت اسلامی قرار دارد."
سرپرست وزارت زراعت هم در حالیکه از تلاشها برای بازاریابی محصولات زراعتی کشور سخن میزند از سرمایه گذاران و تاجران ملی کشور می خواهد تا در بخش زراعت سرمایه گذاریهای شان را بیشتر بسازند.
عبدالرحمن راشد، سرپرست وزارت زراعت، در این باره گفت:" از سرمایه گذاران و تجاران ملی کشور میخواهیم که بیایند در داخل کشور و در بخش زراعت سرمایه گذاری کنند ما متعهد استیم که برای سرمایه گذاران خود سهولتهای را که نیاز دارند ایجاد کنیم."
بخش دیگر میله دهقان را نمایشگاه محصولات زراعتی شکل میدهد که دهاقین و تولید کنندهگان، محصولات زراعتی شان را برای فروش به نمایش گذاشته اند.
صفیالله، اشتراک کننده در نمایشگاه زراعتی از ولایت ننگرهار، در این باره گفت:" در این روزها کار و بار مردم خراب است او بیر و بارک هم نیست و آن قدر سودای که پیشتر میگرفتند آن قدر نیست."
حضرت گُل، اشتراک کننده در نمایشگاه زراعتی بادام باغ، در این باره گفت:" الحمدالله فروشات خوب است نسبت به سالهای زیاد ازدحام مردم نیست."
زنان زراعت پیشه نیز در این نمایشگاه زراعتی حضور دارند و برای فروش محصولات زراعتی شان بازار یابی میکنند.
ماری گُل، اشتراک کننده در نمایشگاه زراعتی از ولایت بدخشان، افزود:" محصولات ما عسل است، زیره است، قروت است، کلچه بدخشان است، موم لایی است و مدت ۱۰ سال است که اشتراک میکنم اما بازار امسال خوب نیست."
شیما یوسفزی، اشتراک کننده در نمایشگاه زراعتی از کابل، میگوید" من محصولاتی را که از ترشی باب است، ترشی، مربا، سیر خشک، عرق نعنا، چدنی سبز، پورد سنجد، همین چیزها را خود ما خشک میکنیم و خود ما تیار میکنیم باز به فروش میرسانیم."
میله دهقان برای نخستین بار زیر پرچم امارت اسلامی در کابل برگذار شد، هرچند کسانی که در میله محصولات زراعتی شان را برای فروش به نمایش گذاشته اند از کمرنگ بودن بازار فروشات سخن می گویند اما مسوولان وزارت زراعت می گویند که تلاش می کنند تا برای محصولات زراعتی در کشور و بیرون از افغانستان بازار یابی کنند.
تجارت
طی مراحل گمرکی در تورخم از ۵۰۰ لاری در روز به ۱۰ لاری کاهش یافته است
اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان اعلام کرده که طی مراحل گمرکی در گذرگاه تورخم از ۴۰۰ الی ۵۰۰ لاری در روز به ۵ الی ۱۰ لاری کاهش یافته است.
فضل مقیم خان، رئیس اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان این مطلب را در مراسم امضای یک تفاهمنامه با اتاق مشترک تجارت و صنعت پاکستان و افغانستان به منظور توسعه تجارت و همکاریهای دوجانبه بیان کرد.
او گفت که حجم تجارت بین پاکستان و افغانستان از سه میلیارد دالر در سال به ۱ میلیارد دالر کاهش یافته است.
به گفته وی، وضع تعرفه دو درصدی بر موترهای باربری از سوی حکومت ایالت خیبرپختونخوا به هدف توسعه زیربناها، بر تجارت و ترانزیت تاثیر گذاشته است.
تجارت
بانک مرکزی پاکستان از افزایش صادرات این کشور به افغانستان خبر داد
بانک مرکزی پاکستان گزارش داده که صادرات این کشور به افغانستان در چهار ماه بین جولای و اکتوبر امسال به بیش از ۲۹۱ میلیون دالر افزایش یافته است.
به گزارش این نهاد، ارزش صادرات پاکستان به افغانستان در همین مدت در سال گذشته حدود ۱۸۲ میلیون دالر بود.
بانک مرکزی پاکستان گفته است که صادرات این کشور به هفت کشور منطقه مشمول افغانستان حدود ۴ درصد افزایش یافته است. کشورهای دیگر عبارتند از: چین، بنگلهدیش، سریلانکا، هند، نیپال و مالدیف.
این در حالیست که اخیراْ اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.
ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان خاطرنشان کرد که حجم تجارت بین این دو کشور در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.
تجارت
نگرانی اتاق مشترک تجارت پاکستان و افغانستان از کاهش میزان تجارت میان این دو کشور
ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان، در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.
بر اساس گزارش رسانههای پاکستان، آقای سرحدی در یک بیانیه مطبوعاتی روز چهارشنبه اجرای مالیات دو درصدی توسعه زیربناها توسط حکومت ایالتی خیبرپختونخوا برای محمولههای صادراتی را یکی از دلایل کاهش سطح تجارت با افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی عنوان کرد.
او خاطرنشان کرد که حجم تجارت دوجانبه پاکستان و افغانستان در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.
آقای سرحدی همچنان بسته شدن مکرر گذرگاه تورخم، اجرای طرح صدور سند موقت برای رفت و آمد موترهای باربری، و محدودیتها در بندر کراچی را از دلایل دیگر کاهش سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان عنوان کرد.
-
رویداد های اخیر3 روز ago
ترمپ: حتی یک پیچ هم نباید در افغانستان به جا میماند
-
اخبار ساحوی5 روز ago
رهبر حزب الله: مسیر تدارکاتی خود را از طریق سوریه از دست دادیم
-
ورزش3 روز ago
تلویزیون آریانا مسابقات جام قهرمانان کریکت ۲۰۲۵ را نشر میکند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
وزیر ارشد ایالت خیبرپختونخوا میگوید اسلامآباد اکنون آماده گفتگو با کابل است
-
رویداد های اخیر5 روز ago
امریکا: بی عدالتیها علیه زنان افغان، مساوات در سطح جهان را تهدید میکند
-
رویداد های اخیر1 روز ago
تلویزیون آریانا حق نشر مسابقه نهایی کریکت تست قهرمانی جهان را بهدست آورد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
اتحادیه اروپا نزدیک به ۲۰ میلیون یورو برای تقویت رشد اقتصادی در افغانستان اختصاص داد
-
جهان3 روز ago
گزارش: حداقل ۱۰۰ هزار جسد در یک قبر دسته جمعی در سوریه وجود دارد