رویداد های اخیر
فراز و نشیب های سیاسی افغانستان در سال ۱۴۰۰

یازدهم حمل سال ۱۴۰۰، آن روز در افغانستان همه چشم به راه نشست استانبول بودند، نشستی که به احتمال قوی مسئله جنگ و صلح افغانستان را یکسره میکرد.
نشست استانبول که به آن بُن دوم عنوان داده شده بود، اما برای این نشست هیچ دیدگاه واحد و یک آجندای منظم از سوی صف جمهوریت در آن زمان، طرح نشد.
نشستی که برای جمهوریت و امارت سرنوشت ساز بود، هرگز برگزار نشد.
مذاکرات صلح بین الافغانی در ماه سرطان شکست خورد و تا اواخر اسد و آستانه سقوط نظام دوباره احیا نشد.سفر اخیر هیئت مذاکره کننده به سرکردگی حامد کرزی یک روز پیش از سقوط نظام لغو شد. اطلاعات اخیر که از ارگ مخابره شد نشست را اشرف غنی لغو کرده بود.
۲۴ اسد، تاریخ افغانستان چرخش سیاسی گرد داشت. نظام استوار با حمایت غربی ها پس از ۲۰ سال دوام فروپاشید و امارت اسلامی بر اریکه قدرت تکیه زد.
ساختارها را دوباره احیا می کنند، اما فاسد ترین رییس جمهور دنیا، متفکر دوم جهان فرار کرد. فرار غنی را شریک قدرت اش عبدالله عبدالله اعلام کرد و گفت “خدا ازش حساب بگیرد.”
سران امارت اسلامی کسانی که تصمیم گیرنده اند هنوز در دوحه بودند و طعم شیرین بُرد در برابر امریکا و غرب را از قطر تماشا می کردند، تماشای ورود نیروهای امارت اسلامی به کاخ ریاست جمهوری جاییکه تا پنج ساعت قبل در آنجا، نظام جمهوریت حاکم بود. ورودی که سران امارت اسلامی به آن، نُصرت الهی گفتند.
دنیا با فروپاشی نظام جمهوری افغانستان، تکان جدی خورد.
نشست های اضطراری درمورد افغانستان از سوی شورای امنیت سازمان ملل، اتحادیه اروپا و ناتو برگزار شد. همین گونه، نشست های ترکیه، نشست سازمان همکاری های اسلامی در پاکستان و میزبانی ناروی از نشست میان امارت و نمایندگان کشور های غربی.
امریکا که خود عامل بدبختی افغانستان گفته می شود در آخرین بار هم خواست همه ملامتی را به گردن مردم افغانستان بی اندازد.
جوبایدن، رییس جمهور امریکا گفت: “اگر فکر میکنید کسی میتواند افغانستان را تحت یک دولت واحد متحد کند، دست خود را بلند کنید.”
سال ۱۴۰۰ با همه دار و ندارش پایان یافت. ۳۶۵ روز که مردم افغانستان توام با جنگ، خونریزی، مهاجرت و دیگر تلخی ها سپری کرده اند.
حالا دولت سرپرست از امنیت کامل در کشور اطمینان میدهند و از جهان هم می خواهند به افغانستان آمده سرمایه گذاری کنند.
بهار پیش رو دیده شود که برای افغانستان و مردمش چی اقدامی می کند.
رویداد های اخیر
متقی و وزیر دولت در وزارت خارجه قطر درباره افغانستان گفتگو کردند

امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه با محمد بن عبدالعزیز الخلیفی، وزیر دولت در امور خارجه قطر در آن کشور دیدار کرده و در مورد وضعیت اخیر سیاسی و بشری افغانستان گفتگو کردهاند.
به گزارش رسانههای قطری، آقای متقی و الخلیفی نیز در مورد تلاشهای بینالمللی و منطقهای برای بهبود وضعیت اقتصادی و بشری و ثبات در افغانستان بحث کردهاند.
در این دیدار، دوطرف نیز بر اهمیت تداوم هماهنگی مشترک برای تقویت تلاشهای صلح و کمک به مردم افغانستان برای امنیت و توسعه پایدار تأکید نمودهاند.
رویداد های اخیر
مانتوروف: حجم انتقال کالاهای تجاری روسیه از طریق افغان-ترانس تا ۱۵میلیون تُن در سال خواهد بود

دنیس مانتوروف، معاون صدراعظم روسیه در نمایشگاهی در ازبکستان گفته است، حجم انتقال کالاهای تجاری مسکو از طریق راه آهن افغان-ترانس بین ۸ تا ۱۵ میلیون تُن در سال خواهد بود که مشمول کود کیمیاوی، نفتوگاز، فلزات آهنی و زغالسنگ میباشد.
مانتوروف در این مورد گفته است: «روسیه و ازبکستان در ماه اپریل سال جاری توافقنامهای را برای تبادل اطلاعات در زمینه توسعه مطالعات امکانسنجی امضا کردند. انتظار میرود که محاسبه حجم پیشبینیشده حملونقل، همچنین برآورد صرفهجویی اقتصادی مسیرهای آینده، در سال آینده تکمیل شود. احتمالاً عمده محمولهها شامل کود کیمیایی، تولیدات نفتی، فلزات آهنی، زغالسنگ سخت و موارد مشابه خواهد بود.»
او افزوده است که سازمانهای حملونقل روسیه و ازبکستان در حال کار روی پروژه ساخت راه آهن افغان-ترانس هستند.
این پروژه شامل بررسی امکانسنجی برای مسیرهای غربی شامل مزارشریف، هرات، دلارام و کندهار و مسیرهای شرقی مشمول ترمذ، نایبآباد، لوگر و خیرلاچی است.
خط آهن افغان-ترانس قرار است اتحادیه اروپا، روسیه، ازبکستان، افغانستان، پاکستان، هند و کشورهای جنوب شرق آسیا را به هم متصل کند.
عبدالهادی فرهنگ، آگاه اقتصادی، گفت: «پروژه افغان-ترانس نه تنها در خصوص پایین آوردن قیمت اموال در افغانستان تاثیر دارد، بلکه در خصوص تجارت و شکوفایی اقتصادی افغانستان نقش اساسی دارد.»
از سویی هم، سرمایهگذاران روسی علاقهمند اند تا با سرمایهگذاری ۵۰۰ میلیون دالری، یک شرکت پروسس کننده نفت را در ولایت بلخ ایجاد کنند.
هدف از ایجاد این شرکت ایجاد اشتغال، توسعه فرصتهای اقتصادی برای مردم افغانستان و تقویت روابط اقتصادی میان دو کشور عنوان شده است.
رویداد های اخیر
فعالیت تلویزیون «راه فردا» تعلیق شد

وزارت اطلاعات و فرهنگ اعلام کرده که کمیسیون بررسی شکایات و تخطی رسانههای این وزارت، فعالیت تلویزیون «راه فردا» را به حالت تعلیق درآورده است.
براساس اعلامیه این وزارت که امروز (سهشنبه) نشر شده، این تصمیم پس از شکایات پیدرپی خبرنگاران و کارمندان تلویزیون راه فردا مبنی بر اینکه چندین سال است حقوق و امتیازاتشان از سوی اداره این تلویزیون پرداخت نشده، اتخاذ گردیده است.
این وزارت افزوده که کمیسیون بررسی شکایات و تخطی رسانهها چندین بار مسوولان این تلویزیون را برای حل مشکلات فراخوانده و توصیههایی برای پرداخت حقوق و امتیازات کارکنان ارائه کرد که تاکنون هیچگونه رسیدگی از سوی آنها صورت نگرفته است.
وزارت اطلاعات و فرهنگ تصریح نموده که به همین اساس، کمیسیون تصمیم گرفته است تا موضوع را برای رسیدگی نهایی به محکمه ارجاع دهد و بر اساس اصول و قوانین رسانهیی، فعالیت تلویزیون راه فردا را تا صدور حکم محکمه به حالت تعلیق درآورد.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
خلیلزاد: محکومیت حمله کشمیر توسط امارت اسلامی «دلگرمکننده» است
-
رویداد های اخیر3 روز ago
شهباز شریف: پیام قوی و واضح به امارت اسلامی ارسال کرده ایم
-
جهان2 روز ago
ترمپ از روسیه خواست حملات بالای اوکراین را متوقف کند
-
تجارت3 روز ago
معین وزارت زراعت برای اشتراک در یک نمایشگاه عازم ایران شد
-
علم و تکنالوژی4 روز ago
اپل میخواهد آیفون را به جای چین در هند تولید کند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
چندین کشته و زخمی در پی برخورد یک موتر به مردم حاضر دریک جشنواره در ونکوور
-
رویداد های اخیر4 روز ago
مقام پاکستانی: اخراج مهاجرین دارای کارت «پیاوآر» را پس از ۳۰ جون آغاز میکنیم
-
رویداد های اخیر1 روز ago
تبادل زندانیان میان ایران و افغانستان در مرز میلک