Connect with us

تجارت

سال ۱۴۰۰، سالی پر از مشکلات اقتصادی در افغانستان

منتشر شده

در

سال ۱۴۰۰ یکی از سال های پر از مشکلات اقتصادی بود. در نیمه این سال نظام جمهوریت سقوط کرد و کشور به سوی بحران مالی رفت. ابتدا مردم به بانک ها رجوع کردند وحتا شب ها صف‌های طولانی برای کشیدن پول از بانک ها ایجاد شد.

امارت اسلامی برای جلوگیری از سقوط بانک‌ها محدودیت های هم بر گرفتن پول وضع کرد. مشکلات داخلی و تحریم‌های جهانی زندگی را برای مردم افغانستان سخت کرد. تا جایی که حتا امارت اسلامی در ماه‌های نخست قادر به پرداخت معاش ماموران دولتی نشد، اما رفته رفته وضعیت اقتصادی بهبود یافت واز تحریم های امریکا هم کاسته شد. براین اساس یک سال پر از مشکلات اقتصادی پایان یافت و مردم هم به آینده کم کم امیدوار می شوند.

در اوایل سال ۱۴۰۰ پروژه‌های نمایشی از سوی نظام جمهوریت افتتاح شد، پروژه‌های مانند اتصال افغانستان به آسیای میانه و مدیریت آب، اما نظام جمهوریت در نیمه این سال سقوط کرد. با سقوط نظام، کشور با مشکلات جدی روبه رو شد.

مشکلات اقتصادی افغانستان در این سال قرار ذیل اند:

۱- در سال ۱۴۰۰ هیچ گونه سرمایه گذاری درکشور نشد.

۲-  با روی‌کار آمدن امارت اسلامی فعالیت بانکی مدتی متوقف شد.

۳-  پروژه‌های مالی نهاد‌های بین المللی توقف یافت وکار بسیاری از پروژه‌ها نیمه کاره ماند.

۴- بر نظام اقتصادی کشور تحریم های جهانی وضع شد.

۵- دادوگرفت تجاری میان افغانستان و همسایه‌ها مدتی متوقف شد.

۶- برخی از فرصت طلبان وصرافان قیمت دالر را تا ۱۳۰ افغانی بالا بردند.

۷- بهای مواد خوراکی هم به گونه ای بی پیشینه افزایش یافت.

۸- حدود نه میلیارد دالر پول بانک مرکزی ازسوی امریکا منجمد شد.

امارت اسلامی اما در کنار مسایل سیاسی تلاش ها را برای بهبود وضعیت اقتصادی بیشتر کرد. حکومت بیشترین توجه را برای نجات اقتصاد کشور به سکتور خصوصی کرد.

وزارت مالیه اما میگوید که وضعیت اقتصادی افغانستان در شش ماه گذشته بهبود یافته و امارت اسلامی هم در سال جدید گام های بزرگ‌تری در بخش اقتصاد بر میدارد، بخصوص در بخش عملی شدن پروژه های بزرگ.

وزارت مالیه اما توانست بودجه سال مالی را از عواید داخلی تمویل کند درحالی که در سال‌های گذشته بخش بزرگ بودجه را خارجی‌ها تامین می کردند.

آگاهان اقتصادی هم به این باور اند که امارت اسلامی گام‌های موثری را در بخش اقتصادی برداشته است اما نیاز است که حکومت سهولت‌های را در بخش سرمایه گذاری فراهم کند

حالا سکتور خصوصی افغانستان از امارت اسلامی میخواهد که سرمایه گذاری را در بخش زراعت، معادن، تولید برق، تزانزیت، مخابرات و فایبر نوری جلب کند زیرا در حال حاضر این بخش ها ظرفیت سرمایه گذاری میلیاردها دالر را دارند.

تجارت

طی مراحل گمرکی در تورخم از ۵۰۰ لاری در روز به ۱۰ لاری کاهش یافته است

Published

on

اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان اعلام کرده که طی مراحل گمرکی در گذرگاه تورخم از ۴۰۰ الی ۵۰۰ لاری در روز به ۵ الی ۱۰ لاری کاهش یافته است.

فضل مقیم خان، رئیس اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان این مطلب را در مراسم امضای یک تفاهمنامه با اتاق مشترک تجارت و صنعت پاکستان و افغانستان به منظور توسعه تجارت و همکاری‌های دوجانبه بیان کرد.

او گفت که حجم تجارت بین پاکستان و افغانستان از سه میلیارد دالر در سال به ۱ میلیارد دالر کاهش یافته است.

به گفته وی، وضع تعرفه دو درصدی بر موترهای باربری از سوی حکومت ایالت خیبرپختونخوا به هدف توسعه زیربناها، بر تجارت و ترانزیت تاثیر گذاشته است.

Continue Reading

تجارت

بانک مرکزی پاکستان از افزایش صادرات این کشور به افغانستان خبر داد

Published

on

بانک مرکزی پاکستان گزارش داده که صادرات این کشور به افغانستان در چهار ماه بین جولای و اکتوبر امسال به بیش از ۲۹۱ میلیون دالر افزایش یافته است.

به گزارش این نهاد، ارزش صادرات پاکستان به افغانستان در همین مدت در سال گذشته حدود ۱۸۲ میلیون دالر بود.

بانک مرکزی پاکستان گفته است که صادرات این کشور به هفت کشور منطقه مشمول افغانستان حدود ۴ درصد افزایش یافته است. کشورهای دیگر عبارتند از: چین، بنگله‌دیش، سریلانکا، هند، نیپال و مالدیف.

این در حالیست که اخیراْ اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان خاطرنشان کرد که حجم تجارت بین این دو کشور در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

Continue Reading

تجارت

نگرانی اتاق مشترک تجارت پاکستان و افغانستان از کاهش میزان تجارت میان این دو کشور

Published

on

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان، در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

بر اساس گزارش رسانه‌های پاکستان، آقای سرحدی در یک بیانیه‌ مطبوعاتی روز چهارشنبه اجرای مالیات دو درصدی توسعه زیربناها توسط حکومت ایالتی خیبرپختونخوا برای محموله‌های صادراتی را یکی از دلایل کاهش سطح تجارت با افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی عنوان کرد.

او خاطرنشان کرد که حجم تجارت دوجانبه پاکستان و افغانستان در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

آقای سرحدی همچنان بسته شدن مکرر گذرگاه‌ تورخم، اجرای طرح صدور سند موقت برای رفت و آمد موترهای باربری، و محدودیت‌ها در بندر کراچی را از دلایل دیگر کاهش سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان عنوان کرد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!