Connect with us

رویداد های اخیر

اتحادیه اروپا: حکومت جدید باید امنیت اقتصادی برای مردم ایجاد کند

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

اتحادیه اروپا گفته است که شهروندان افغانستان شدیدا درگیر مشکلات اقتصادی اند و حکومت جدید باید امنیت اقتصادی برای مردم ایجاد کند.

توماس نیکلاسن، نماینده خاص این اتحادیه در گفتگو با آریانا نیوز گفته است که این اتحادیه به ارائه کمک‌های بیشتر بشردوستانه برای شهروندان افغانستان متعهد است.

آقای نیکلاسن گفت: “مردم فعلآ در افغانستان با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم میکنند، بناءً حکومت جدید ضرورت دارد تا امنیت اقتصادی را در کشور تامین کند. حکومت نیاز به سرمایه گذاری دارد، و نیاز است که بانک مرکزی افغانستان اختیارات کامل را داشته باشد”.

این دیپلومات ارشد اتحادیه اروپا هم‌چنان گفته است که از صحبت هایش با شهروندان افغانستان دریافته که مقام های دولت فعلی نسبت به مقام های دولت گذشته کمتر به فساد آغشته اند.

پس از تحولات اخیر در کشور، بحران اقتصادی شدید دامن گیری شهروندان افغانستان شده که بیشتر از هفت ماه می شود با آن دست و پنجه نرم می کنند.

بحرانی که نگرانی های جامعه جهانی و نهاد های امداد رسان را به دنبال داشته و برای مهار آن در تلاش تعامل با دولت جدید افغانستان اند.

از آغاز حاکمیت امارت اسلامی در افغانستان تا کنون اتحادیه اروپا با دولت جدید افغانستان روابط خوبی داشته است و نمایندگی این اتحادیه نیز در حال حاضر در کابل فعال است. اما این اتحادیه بارها گفته که تعامل شان با امارت اسلامی به معنی به رسمیت شناختن آنان نیست.

عبدالواحد فقیری، آگاه روابط بین الملل در این باره گفت: ” اروپایی ها بسیار نگران استند از افغانستان که اگر افغانستان خدا ناخواسته سقوط کند، اروپایی ها می دانند که یک موجی از مهاجران به طرف آنها سرا زیر خواهد شد و از این راستا بسیار نگران استند و در این رابطه فکر می کنم که بالای امریکایی ها هم زیادتر فشار انداخته اند که با امارت اسلامی در تعامل شود.”

پیش از این مقام های اتحادیه اروپا گفته بودند که هرگونه تصمیم در مورد به رسمیت شناختن دولت جدید افغانستان وابسته به عملی شدن معیارهای بین المللی از سوی امارت اسلامی است.  امارت اسلامی اما می‌گوید که شرایط به رسمیت شناختن را تکمیل کرده است.

رویداد های اخیر

متقی و وزیر دولت در وزارت خارجه قطر درباره افغانستان گفتگو کردند

Published

on

(Last Updated On: )

امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه با محمد بن عبدالعزیز الخلیفی، وزیر دولت در امور خارجه قطر در آن کشور دیدار کرده و در مورد وضعیت اخیر سیاسی و بشری افغانستان گفتگو کرده‌اند.

به گزارش رسانه‌های قطری، آقای متقی و الخلیفی نیز در مورد تلاش‌های بین‌المللی و منطقه‌ای برای بهبود وضعیت اقتصادی و بشری و ثبات در افغانستان بحث کرده‌اند.

در این دیدار، دوطرف نیز بر اهمیت تداوم هماهنگی مشترک برای تقویت تلاش‌های صلح و کمک به مردم افغانستان برای امنیت و توسعه پایدار تأکید نموده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مانتوروف: حجم انتقال کالاهای تجاری روسیه از طریق ‌افغان-ترانس تا ۱۵میلیون تُن در سال خواهد بود

Published

on

(Last Updated On: )

دنیس مانتوروف، معاون صدراعظم روسیه در نمایشگاهی در ازبکستان گفته است، حجم انتقال کالاهای تجاری مسکو از طریق راه ‌آهن افغان-ترانس‌ بین ۸ تا ۱۵ میلیون تُن در سال خواهد بود که مشمول کود کیمیاوی، نفت‌وگاز، فلزات آهنی و زغال‌سنگ می‌باشد.

مانتوروف در این مورد گفته است: «روسیه و ازبکستان در ماه اپریل سال جاری توافق‌نامه‌ای را برای تبادل اطلاعات در زمینه توسعه مطالعات امکان‌سنجی امضا کردند. انتظار می‌رود که محاسبه حجم پیش‌بینی‌شده حمل‌ونقل، همچنین برآورد صرفه‌جویی اقتصادی مسیرهای آینده، در سال آینده تکمیل شود. احتمالاً عمده محموله‌ها شامل کود کیمیایی، تولیدات نفتی، فلزات آهنی، زغال‌سنگ سخت و موارد مشابه خواهد بود.»

او افزوده است که سازمان‌های حمل‌ونقل روسیه و ازبکستان در حال کار روی پروژه ساخت راه ‌آهن ‌افغان-ترانس هستند.

این پروژه شامل بررسی امکان‌سنجی برای مسیرهای غربی شامل مزارشریف، هرات، دلارام و کندهار و مسیرهای شرقی مشمول ترمذ، نایب‌آباد، لوگر و خیرلاچی است.

خط آهن ‌افغان-ترانس قرار است اتحادیه اروپا، روسیه، ازبکستان، افغانستان، پاکستان، هند و کشورهای جنوب شرق آسیا را به هم متصل کند.

عبدالهادی فرهنگ، آگاه اقتصادی، گفت: «پروژه افغان-ترانس نه تنها در خصوص پایین آوردن قیمت اموال در افغانستان تاثیر دارد، بلکه در خصوص تجارت و شکوفایی اقتصادی افغانستان نقش اساسی دارد.»

از سویی هم، سرمایه‌گذاران روسی علاقه‌مند اند تا با سرمایه‌گذاری ۵۰۰ میلیون دالری، یک شرکت پروسس کننده نفت را در ولایت بلخ ایجاد کنند.

هدف از ایجاد این شرکت ایجاد اشتغال، توسعه فرصت‌های اقتصادی برای مردم افغانستان و تقویت روابط اقتصادی میان دو کشور عنوان شده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

فعالیت‌ تلویزیون «راه ‌فردا» تعلیق شد 

Published

on

(Last Updated On: )

وزارت اطلاعات و فرهنگ اعلام کرده که کمیسیون بررسی شکایات و تخطی رسانه‌های این وزارت، فعالیت‌ تلویزیون «راه ‌فردا» را به حالت تعلیق درآورده است.

براساس اعلامیه‌ این وزارت که امروز (سه‌شنبه) نشر شده، این تصمیم پس از شکایات پی‌درپی خبرنگاران و کارمندان تلویزیون راه ‌فردا مبنی بر اینکه چندین سال است حقوق و امتیازات‌شان از سوی اداره این تلویزیون پرداخت نشده، اتخاذ گردیده است.

این وزارت افزوده که کمیسیون بررسی شکایات و تخطی رسانه‌ها چندین بار مسوولان این تلویزیون را برای حل مشکلات فراخوانده و توصیه‌هایی برای پرداخت حقوق و امتیازات کارکنان ارائه کرد که تاکنون هیچ‌گونه رسیدگی از سوی آن‌ها صورت نگرفته است.

وزارت اطلاعات و فرهنگ تصریح نموده که به همین اساس، کمیسیون تصمیم گرفته است تا موضوع را برای رسیدگی نهایی به محکمه ارجاع دهد و بر اساس اصول و قوانین رسانه‌یی، فعالیت‌ تلویزیون راه‌ فردا را تا صدور حکم محکمه به حالت تعلیق درآورد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!