تجارت
اموال هندی برای نُخستین بار از طریق افغانستان راهی اوزبیکستان شد
یک تجار هندی برای نُخستین بار اموال تجارتی را از طریق پاکستان و افغانستان به اوزبیکستان صادر کرد.
مولانا زهیر، سخنگوی وزارت صنعت و تجارت امارت اسلامی افغانستان به صدای امریکا گفته است که نُخستین محمولهٔ ۱۴۰ تنی ترانزیتی کالای صادراتی هندی روز گذشته (چهارشنبه ۲۵ حوت) راهی تاشکند، پایتخت اوزبیکستان شد.
مولانا زهیر به صدای امریکا گفت که این محمولهٔ تجارتی روز گذشته از طریق گذرگاه تورخم وارد کابل شده بود.
وزرات صنعت و تجارت امارت اسلامی تسهیلبخشی این کالای ترانزیتی هند را در یک مراسم ویژه آغاز کرد و آنرا یک گام بزرگ بسوی مبدل ساختن افغانستان به یک نقطهٔ اتصال تجارتی میان آسیای جنوبی و مرکزی عنوان کرد.
یک مقام پاکستانی به صدای امریکا گفت که این کالا پیش از آنکه در موترهای باربری راهی کابل شود، از شهر ممبای هند به بندر شهر کراچی پاکستان انتقال یافت.
او افزود که این معاملهٔ ترانزیتی بر اساس یک توافق تجارتی که در همین اواخر میان پاکستان و اوزبیکستان امضاء شده است، صورت گرفت.
شوکت میرضیایف، رییس جمهور اوزبیکستان این توافقنامه را در جریان سفرش در اوایل ماه جاری به اسلامآباد، امضاء کرد.
رادیو آزادی به نقل از مولانا زهیر نوشته که گفته است: "این شعار ما بوده که افغانستان را به چهار راه اقتصادی تبدیل خواهیم کرد و انتقال محموله های امروز یک مثال و یک آغاز است."
اما مقامات پاکستانی تاکید کرده اند که این معاملهٔ تجارتی کاملاً به گونهٔ خصوصی ترتیب و تنظیم شده است و حکومتهای هیچ یکی از این کشورها در آن دخیل نبوده اند.
تحت توافقنامهٔ تجارت ترانزیتی افغانستان - پاکستان (APTTA) اسلامآباد به کابل اجازه میدهد که برای تجارت بین المللی از بنادرآبی و مسیرهای زمینی و هوایی پاکستان کار بگیرد. اما تجار افغانستان همواره از عدم تطبیق مواد این توافقنامه از سوی پاکستان شکایت داشته اند.
همچنان بر اساس این توافق، تجار افغان میتوانند کالای شان را از طریق زمین، هوا و آب به هند صادر کنند، اما کالای هندی را به دلیل روابط کشیده میان اسلامآباد و دهلی جدید، تنها میتوانند از طریق مسیر آبی وارد کنند.
عبدالرزاق داوود، مشاور صدر اعظم پاکستان در اوایل ماه جاری در صفحهٔ تویتراش نوشت که با افغانستان در مورد اجازۀ تردد آزاد موترهای باربری به هدف ترانزیت کالاهای تجارتی به توافق رسیده اند.
او این اقدام تازه میان دو کشور را، گام مهم در بخش اتصال منطقهای عنوان کرد.
مشاور صدر اعظم پاکستان گفته بود که براساس توافق جدید میان افغانستان و پاکستان، قرار است از تاریخ ۲۱ مارچ موترهای باربری که جوازنامه دریافت کرده اند، رفت و آمد میان دو کشور را آغاز کنند.
با آنهم پاکستان در همین اواخر به هند اجازه داد تا با استفاده از مسیر زمینی ۵۰ هزار تن گندم را منحیث بخشی از کمکهای بشری هند به افغانستان انتقال دهد.
تجارت
طی مراحل گمرکی در تورخم از ۵۰۰ لاری در روز به ۱۰ لاری کاهش یافته است
اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان اعلام کرده که طی مراحل گمرکی در گذرگاه تورخم از ۴۰۰ الی ۵۰۰ لاری در روز به ۵ الی ۱۰ لاری کاهش یافته است.
فضل مقیم خان، رئیس اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان این مطلب را در مراسم امضای یک تفاهمنامه با اتاق مشترک تجارت و صنعت پاکستان و افغانستان به منظور توسعه تجارت و همکاریهای دوجانبه بیان کرد.
او گفت که حجم تجارت بین پاکستان و افغانستان از سه میلیارد دالر در سال به ۱ میلیارد دالر کاهش یافته است.
به گفته وی، وضع تعرفه دو درصدی بر موترهای باربری از سوی حکومت ایالت خیبرپختونخوا به هدف توسعه زیربناها، بر تجارت و ترانزیت تاثیر گذاشته است.
تجارت
بانک مرکزی پاکستان از افزایش صادرات این کشور به افغانستان خبر داد
بانک مرکزی پاکستان گزارش داده که صادرات این کشور به افغانستان در چهار ماه بین جولای و اکتوبر امسال به بیش از ۲۹۱ میلیون دالر افزایش یافته است.
به گزارش این نهاد، ارزش صادرات پاکستان به افغانستان در همین مدت در سال گذشته حدود ۱۸۲ میلیون دالر بود.
بانک مرکزی پاکستان گفته است که صادرات این کشور به هفت کشور منطقه مشمول افغانستان حدود ۴ درصد افزایش یافته است. کشورهای دیگر عبارتند از: چین، بنگلهدیش، سریلانکا، هند، نیپال و مالدیف.
این در حالیست که اخیراْ اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.
ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان خاطرنشان کرد که حجم تجارت بین این دو کشور در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.
تجارت
نگرانی اتاق مشترک تجارت پاکستان و افغانستان از کاهش میزان تجارت میان این دو کشور
ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان، در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.
بر اساس گزارش رسانههای پاکستان، آقای سرحدی در یک بیانیه مطبوعاتی روز چهارشنبه اجرای مالیات دو درصدی توسعه زیربناها توسط حکومت ایالتی خیبرپختونخوا برای محمولههای صادراتی را یکی از دلایل کاهش سطح تجارت با افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی عنوان کرد.
او خاطرنشان کرد که حجم تجارت دوجانبه پاکستان و افغانستان در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.
آقای سرحدی همچنان بسته شدن مکرر گذرگاه تورخم، اجرای طرح صدور سند موقت برای رفت و آمد موترهای باربری، و محدودیتها در بندر کراچی را از دلایل دیگر کاهش سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان عنوان کرد.
-
رویداد های اخیر2 روز ago
ترمپ: حتی یک پیچ هم نباید در افغانستان به جا میماند
-
اخبار ساحوی4 روز ago
رهبر حزب الله: مسیر تدارکاتی خود را از طریق سوریه از دست دادیم
-
ورزش3 روز ago
تلویزیون آریانا مسابقات جام قهرمانان کریکت ۲۰۲۵ را نشر میکند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
وزیر ارشد ایالت خیبرپختونخوا میگوید اسلامآباد اکنون آماده گفتگو با کابل است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
امریکا: بی عدالتیها علیه زنان افغان، مساوات در سطح جهان را تهدید میکند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
اتحادیه اروپا نزدیک به ۲۰ میلیون یورو برای تقویت رشد اقتصادی در افغانستان اختصاص داد
-
جهان2 روز ago
گزارش: حداقل ۱۰۰ هزار جسد در یک قبر دسته جمعی در سوریه وجود دارد
-
اخبار ساحوی2 روز ago
قوماندان نیروهای دفاع هستهای روسیه در انفجار مسکو کشته شد