رویداد های اخیر
بانک جهانی کمک بیش از یک میلیارد دالر را به افغانستان اعلام کرد
بانک جهانی روزگذشته (سه شنبه ۱۰ حوت) اعلام کرد که انتقال بیش از یک میلیارد دالر داراییهای منجمد شدهٔ افغانستان را به یک "صندوق امانت" تصویب کرد.
خبرگزاری رویترز از قول یک منبع آگاه گزارش داده است که مصرف این پول به گونهٔ طراحی شده است که مقامهای تحریم شدهٔ امارت اسلامی را دور میزند.
در حال حاضر، بانک جهانی نمیتواند این پول را به صورت مستقیم به امارت اسلامی فراهم کند، زیرا حکومت امارت اسلامی تا حال از سوی جامعهٔ بینالمللی به رسمیت شناخته نشده است.
بر اساس این گزارش، این پول به دسترس ادارات مختلف ملل متحد و سازمانهای غیر حکومتی بینالمللی قرار خواهد گرفت تا از طریق این سازمانها تلاشها برای جلوگیری از بدتر شدن بحران بشری و اقتصادی سهل تر شود. بر اساس این گزارش، این پولها "خارج از کنترول" امارت اسلامی باقی خواهد ماند.
خبرگزاری رویترز گزارش داده است که این پول در بخشهای مختلف از جمله تمویل معارف، زراعت، صحت و برنامههای خانوادگی به مصرف خواهد رسید.
خبرگزاری فرانس پرس نیز گزارش داده است که تخصیص مجدد صندوق امانت بازسازی افغانستان پس از آن صورت گرفته است که پیش از این، در دسامبر ۲۰۲۱ میلادی، ۲۸۰ میلیون دالربه منظور رسیدگی به بحرانی بشری و سرمای شدید زمستان برای افغانستان پرداخت شد.
این بانک با نشر اعلامیهای گفته است که این پول به منظور ارایهٔ خدمات اولیه، حمایت از "افغانهای آسیبپذیر، حفظ نیروی بشری، و سایر خدمات اقتصادی و بشری" به مصرف خواهد رسید تا نیاز به کمکهای بشری را در آینده کاهش بدهد.
بانک جهانی افزوده است که به عنوان اولین گام، کمککنندگان صندوق بازسازی افغانستان در مورد چهار پروژه تقریباً ۶۰۰ میلیون دالری برای حمایت از نیازهای فوری در بخشهای آموزش، صحت و کشاورزی و همچنین معیشت جامعه تصمیم خواهند گرفت.
این بانک گفته است که در هفتههای آینده با کمککنندگان ARTF و سهامداران از نزدیک همکاری خواهد کرد تا طراحی و تخصیص بودجه برای این پروژهها را نهایی کند.
بانک جهانی در اواخر اگست سال گذشته پس از آن کمکهای خود را در افغانستان به حالت تعلیق آورد که امارت اسلامی بر آن کشور مسلط شد.
میلیاردها دالر کمکهای جامعه بینالمللی برای صندوق امانت بازسازی افغانستان اهدا شده تا زندگی میلیونها افغان بهبود یابد. بانک جهانی به نمایندگی از شرکای تمویلکننده این صندوق را مدیریت میکند.
قبل از اینکه امارت اسلامی بر افغانستان مسلط شوند، این صندوق بزرگترین تمویلکنندهٔ توسعه افغانستان به شمار میرفت و کم و بیش ۳۰ درصد بودجهٔ حکومت پیشین آن کشور را تمویل میکرد.
پس از مسلط شدن امارت اسلامی، مردم افغانستان نه تنها با فقر کمسابقۀ مواجه شده اند، بلکه با کمبود غذا نیز دست و پنجه نرم میکنند. کاهش و قطع کمکهای بینالمللی دلیل عمدهٔ بحران بشری و اقتصادی در افغانستان عنوان شده است.
این تصمیم بانک جهانی پس از آن گرفته شد که جو بایدن رییس جمهور ایالات متحده به تاریخ ۱۱ فبروری (۲۲ دلو) با امضای یک فرمان اجرایی استفاده از بخشی از داراییهای منجمد شدهٔ بانک مرکزی افغانستان را برای رسیدگی به بحران بشری و اقتصادی در افغانستان مجوز کرد.
رویداد های اخیر
امیرخان متقی با وزیر خارجه سوریه تماس تلیفونی برقرار کرد
امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه با اسعد حسن الشیبانی، وزیر خارجه حکومت موقت سوریه گفتگوی تلیفونی کرده است.
ضیا احمد تکل، معاون سخنگوی وزارت خارجه در خبرنامهای نوشته که آقای متقی در این گفتگو، ابراز امیدواری کرده است که افغانستان و سوریه بتوانند روابط دیپلوماتیک منظم برقرار کنند.
آقای تکل به نقل از وزیر خارجه سوریه نگاشته که او نیز ابراز امیدواری نموده است که روابط میان دو کشور گسترش یابد و هیأتهای دو طرف دیدار و گفتگوهایی داشته باشند.
رویداد های اخیر
مجاهد: شرکت انکشاف ملی برای اولین بار ریل ساخته است
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی امروز (جمعه) در صفحه ایکس خود اعلام کرده که شرکت انکشاف ملی برای نخستین بار موفق به ساخت ریل شده است.
پیش از این، آقای مجاهد گفته بود که شرکت انکشاف ملی یک موتر باربری و مسافربری را نیز تولید کرده است.
رویداد های اخیر
کار فاز دوم کانال قوشتیپه در شمال کشور ۸۱ درصد پیشرفت کرده است
مسوولان شرکت انکشاف ملی میگویند که کار فاز دوم کانال قوشتیپه در شمال کشور ۸۱ درصد و کارهای مربوط به ساخت بند آن ۶۷ درصد پیشرفت داشته است.
به گفته مسوولان، در حال حاضر کار فاز دوم این کانال آبی در مربوطات ولسوالی اندخوی ولایت فاریاب جریان دارد و صدها ماشینری در این پروژه مشغول کار هستند.
آنان افزودهاند که کار فاز دوم کانال قوشتیپه در چند ماه آینده تکمیل خواهد شد.
نبیالله ارغندیوال، سخنگوی شرکت انکشاف ملی گفته است: «فاز دوم کانال قوشتیپه فعلاً ۸۱ درصد پیش رفته است و فعلاً هزارها ماشینری و کارگران مشغول کار در این کانال هستند.»
آقای ارغندیوال افزوده است که در حال حاضر در طول این کانال، عملیات ساخت شش پل بزرگ در مناطق مختلف ولایات بلخ و جوزجان جریان دارد که دو پل آن تکمیل شده و چهار پل دیگر به زودی به بهرهبرداری خواهند رسید.
در همین حال، کارشناسان امور اقتصادی به این باور اند که با تکمیل کار این کانال، افغانستان در بخش تولید غله جات به خودکفایی خواهد رسید و در کنار آن، فرصتهای کاری در بخشهای مختلف برای مردم ایجاد خواهد شد.
از سویی هم، جوانانی که زمینه کار در این پروژه برای شان فراهم شده خوشحال اند. آنها از حکومت میخواهند که در زمینه ایجاد اشتغال برای جوانان بیکار، پروژههای توسعهای مشابهی را آغاز کند.
عبدالغنی، کارگر گفته است: «ماشاءالله این پروژه بسیار خوب پیش میرود و از امارت اسلامی میخواهم که این گونه پروژهها را به راه بیندازند.»
گفتنی است که تمام مصارف کانال قوشتیپه از عواید داخلی تأمین میشود.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
ترمپ: رها کردن تجهیزات نظامی در افغانستان وحشتناک بود، اردو را بازسازی میکنیم
-
رویداد های اخیر3 روز ago
وزارت دفاع: امارت اسلامی حملات بزدلانه پاکستان در پکتیکا را بیپاسخ نخواهد گذاشت
-
رویداد های اخیر4 روز ago
ادارۀ بینالمللی مهاجرت برای ادامه حمایت از افغانها به ۵۰۰ میلیون دالر نیاز دارد
-
صحت4 روز ago
تیم انتقال ترمپ در حال برنامهریزی برای خروج امریکا از سازمان صحت جهانی است
-
اخبار ساحوی5 روز ago
مشاور امنیت ملی قصر سفید: ایران تضعیف شده میتواند به دنبال سلاح هستهای باشد
-
اخبار ساحوی2 روز ago
طیاره مسافربری آذربایجان با دهها سرنشین در قزاقستان سقوط کرد
-
علم و تکنالوژی4 روز ago
دونالد ترمپ: تیکتاک ارزش ماندن برای مدتی در امریکا را دارد
-
جهان2 روز ago
چهارده سرباز پولیس سوریه از سوی نیروهای حکومت پیشین کشته شدند