Connect with us

تجارت

ایجاد مکانیزم قانونی از سوی پاکستان برای تجارت مبادله‌ای با افغانستان و ایران

منتشر شده

در

کمیته هماهنگی اقتصادی پاکستان مکانیزم قانونی را برای ایجاد تجارت مبادله‌ای با کشورهای ایران و افغانستان تصویب کرده است.

بر بنیاد گزارش روزنامه دان پاکستان شوکت ترین، وزیر مالیه پاکستان همرا با وزرای امنیت ملی غذایی و امور اقتصادی این کشور، چگونگی حمایت نظارتی برای ایجاد ترتیبات تجارت با افغانستان و ایران را مورد بررسی قرار داده‌اند‌.

در این میان اتاق تجارت و سرمایه گذاری کشور از این اقدام پاکستان استقبال می‌کند و خواهان ایجاد سهولت های بیشتری تجاری از سوی مقام های پاکستانی به تجاران افغان است.

افغانستان و پاکستان دو کشور همسایه که روابط تجارتی و اقتصادی مهمی با همدیگر دارند، روابطی که بارها به دلیل مشکلات سیاسی میان دو کشور به تیره‌گی هم گرایده است. اما به تازگی کمیته هماهنگی اقتصادی پاکستان متشکل از وزارت‌های مالیه، امنیت ملی غذایی و امور اقتصادی این کشور مکانیزمی را تصویب کرده است که بر بنیاد آن تجارت مبادله‌ای با کشورهای افغانستان و ایران را قانونی می سازد. بر بنیاد گزارش رسانه‌های پاکستانی تصویب این میکانیزم سبب رشد تجارت میان افغانستان، ایران و پاکستان خواهد شد.

وزارت مالیه پاکستان گفته است که:"مفاد مربوط به سیاست صادراتی اصلاح و پوشش نظارتی برای ترتیبات تجارت پایاپای تصویب شده است.با توجه به وابسته‌گی شدید افغانستان به پاکستان برای کالاهای اساسی، همین میکانیسم در مورد کابل نیز تطبیق خواهد شد."

پاکستان در حالی به ایجاد چنین مکانیزمی روی آورده است که پس از تحولات سیاسی اخیر در کشور، میزان صادارات میان افغانستان و پاکستان به طور چشم‌گیری کاهش یافته است.

در همین حال اتاق تجارت و سرمایه گذاری از این اقدام پاکستان استقبال کرده می‌گوید تصویب این مکانیزم برای جلوگیر از قاچاق کالاهای تجارتی میان دو کشور موثر خواهد بود.

محمد یونس مهمند، معاون تجارتی اتاق تجارت و سرمایه گذاری گفت:" ما هم طرفدار تجارت قانونی هستیم و روابط خوب متقابل تجارتی و احترام متقابل هم با کشورهای منطقه و هم با تمام دنیا."

کارشناسان اقتصادی به این باور اند که بهبود روابط تجارتی و اقتصادی میان افغانستان و پاکستان برای بازاریابی به کالاهای تجارتی هردو کشور مهم است و باید هردو طرف تلاش نمایند تا سایه مشکلات سیاسی شان بر روابط تجارتی تاثیرات منفی نگذارد.

سید مسعود، استاد پوهنتون گفت:" اگر پاکستانی یک صداقتی را در این مسایل به کار ببرند یک گام کلان است که در حقیقت یک حرکت منطقوی را نشان می دهد و می تواند کمک خوبی بر تقویه اقتصاد افغانستان و ایجاد باورمندی ها به اقتصاد افغانستان باشد و این یک گام ساده نیست."

این در حالیست که پس از تحولات اخیر در کشور چندین بار نیروهای سرحدی امارت اسلامی و نظامیان پاکستانی در امتداد خط فرضی دیورند با هم درگیری مسلحانه داشته اند و در تازه ترین مورد هفته گذشته در نتیجه این درگیرها در منطقه سپین بولدک در کنار تلفات جانی دروازه میان دوکشور نیز مسدود شده است.

تجارت

طی مراحل گمرکی در تورخم از ۵۰۰ لاری در روز به ۱۰ لاری کاهش یافته است

Published

on

اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان اعلام کرده که طی مراحل گمرکی در گذرگاه تورخم از ۴۰۰ الی ۵۰۰ لاری در روز به ۵ الی ۱۰ لاری کاهش یافته است.

فضل مقیم خان، رئیس اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان این مطلب را در مراسم امضای یک تفاهمنامه با اتاق مشترک تجارت و صنعت پاکستان و افغانستان به منظور توسعه تجارت و همکاری‌های دوجانبه بیان کرد.

او گفت که حجم تجارت بین پاکستان و افغانستان از سه میلیارد دالر در سال به ۱ میلیارد دالر کاهش یافته است.

به گفته وی، وضع تعرفه دو درصدی بر موترهای باربری از سوی حکومت ایالت خیبرپختونخوا به هدف توسعه زیربناها، بر تجارت و ترانزیت تاثیر گذاشته است.

Continue Reading

تجارت

بانک مرکزی پاکستان از افزایش صادرات این کشور به افغانستان خبر داد

Published

on

بانک مرکزی پاکستان گزارش داده که صادرات این کشور به افغانستان در چهار ماه بین جولای و اکتوبر امسال به بیش از ۲۹۱ میلیون دالر افزایش یافته است.

به گزارش این نهاد، ارزش صادرات پاکستان به افغانستان در همین مدت در سال گذشته حدود ۱۸۲ میلیون دالر بود.

بانک مرکزی پاکستان گفته است که صادرات این کشور به هفت کشور منطقه مشمول افغانستان حدود ۴ درصد افزایش یافته است. کشورهای دیگر عبارتند از: چین، بنگله‌دیش، سریلانکا، هند، نیپال و مالدیف.

این در حالیست که اخیراْ اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان خاطرنشان کرد که حجم تجارت بین این دو کشور در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

Continue Reading

تجارت

نگرانی اتاق مشترک تجارت پاکستان و افغانستان از کاهش میزان تجارت میان این دو کشور

Published

on

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان، در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

بر اساس گزارش رسانه‌های پاکستان، آقای سرحدی در یک بیانیه‌ مطبوعاتی روز چهارشنبه اجرای مالیات دو درصدی توسعه زیربناها توسط حکومت ایالتی خیبرپختونخوا برای محموله‌های صادراتی را یکی از دلایل کاهش سطح تجارت با افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی عنوان کرد.

او خاطرنشان کرد که حجم تجارت دوجانبه پاکستان و افغانستان در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

آقای سرحدی همچنان بسته شدن مکرر گذرگاه‌ تورخم، اجرای طرح صدور سند موقت برای رفت و آمد موترهای باربری، و محدودیت‌ها در بندر کراچی را از دلایل دیگر کاهش سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان عنوان کرد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!