Connect with us

رویداد های اخیر

امریکا: از مبارزه مسلحانه در برابر امارت اسلامی حمایت نمی‌کنیم

منتشر شده

در

نماینده خاص امریکا برای افغانستان می‌گوید که ایالات متحده از مبارزه مسلحانه در برابر امارت اسلامی حمایت نمی‌کند.

توماس ویست در صحبت با انستیتیوت صلح امریکا تاکید کرده که سیاست امریکا تعامل با امارت اسلامی و تغییر آنان است.

توماس ویست، نماینده خاص امریکا برای افغانستان، در این باره گفت:" ایالات متحده از مبارزه مسلحانه علیه طالبان حمایت نمی‌کند ما آرزوی دیدن و حمایت از یک کشور صلح‌آمیز را داریم که دیگر هرگز پناه‌گاه تروریست‌هایی نباشد که ایالات متحده، متحدان ما یا دیگران را تهدید می‌کنند، و حقوق همه مردم آن حفظ شود."

این دیپلومات امریکایی هرچند از اجماع دلگرم کننده میان غرب و کشورهای منطقه بر سر ایجاد حکومت فراگیر در افغانستان خوشبین است، اما می‌گوید که امارت اسلامی با سهیم نساختن دیگران در قدرت، مرتکب اشتباه شده و به مخالفت‌ با خود دامن می‌زند.

او در این باره گفت:" طالبان همان اشتباهی را مرتکب می‌شوند که ایالات متحده در اوایل سال ۲۰۰۱ به آن دچار شد. در آن زمان، ایالات متحده زمینه حضور طالبان در قدرت و زندگی آبرومندانه را برای آنان در افغانستان مساعد نکرد."

توماس وست همچنان بر رعایت حقوق زنان و حاکمیت قانون در افغانستان تاکید کرده می‌گوید فشارهای عمومی در این مورد مهم است.

امارت اسلامی اما می گوید که استراتیژی‌های امریکا در افغانستان ناکام شده و دیگر قضایایی داخلی کشور به آنان ارتباطی ندارد.

این در حالیست که روز جمعه رییس جمهور ایالات متحده در یک فرمان اجرایی هفت میلیارد دالر از دارای‌های مسدود شده افغانستان را آزاد کرد که از آن جمله ۳.۵ میلیارد دالر به بخش کمک‌های بشری و ۳.۵ میلیارد دالر دیگر به عنوان غرامت به قربانیان حملات یازدهم سپتمبر پرداخته خواهد شد.

امارت اسلامی و مردم افغانستان این اقدام امریکا را ناعادلانه و غیر قابل قبول خوانده اند.

رویداد های اخیر

نمایندگان ویژه گروه ۷ بر ضرورت ثبات درازمدت در افغانستان تاکید کردند

Published

on

نمایندگان ویژه گروه «جی هفت» مشمول اتحادیه اروپا بر ضرورت گفتگوی ملی برای دستیابی به ثبات درازمدت در افغانستان تأکید کرده‌اند.

این نمایندگان پس از نشستی در مورد افغانستان در جنوا سویس در یک اعلامیه‌ مشترک همچنان خواستار احیای حقوق زنان و مقابله امارت اسلامی با هراس‌افگنی شدند.

در بخشی از اعلامیه آمده است: «دستیابی به صلح و ثبات پایدار نیازمند حکمرانی معتبری است که نماینده تمام اقشار جامعه افغانستان باشد.»

این نمایندگان همچنان گفته‌اند که تصمیم امارت اسلامی مبنی بر منع تحصیل دختران در انستیتوت‌های طبی، عواقب ویرانگری برای شهروندان کشور به‌ویژه مادران و نوزادان‌شان خواهد داشت.

در اعلامیه این ممنوعیت ناپذیرفتنی پنداشته شده و از نظام حاکم در افغانستان خواسته شده است که آن را فوراً لغو کند.

پیشتر کشورها و سازمان‌های بین‌المللی خواستار لغو محدودیت‌ها بر آموزش و کار زنان و دختران شده و بر برگزاری گفتمان ملی تأکید کرده‌اند.

با این حال، در واکنش به این موضوعات امارت اسلامی بارها گفته است که اجازه مداخله در امور داخلی کشور را به کسی نمی‌دهد.

نمایندگان ویژه گروه «جی هفت» همچنان نگرانی خود را نسبت به حملات اخیر تروریستی در کابل و منطقه ابراز داشتند و هشدار دادند که هراس‌افگنی همچنان تهدیدی جدی برای امنیت افغانستان است.

آن‌ها اقدامات امارت اسلامی علیه گروه داعش را تایید اما بر انجام اقدامات قاطع‌تری تأکید کرده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کرزی: افغانستان بدون تعلیم دختران آینده روشن نخواهد داشت

Published

on

حامد کرزی، رئیس ‌جمهور پیشین افغانستان می‌گوید که درخواست دختران افغان برای بازگشایی مکاتب و پوهنتون‌ها حق اساسی آنان است و افزوده است که افغانستان بدون تعلیم دختران نمی‌تواند آینده روشن داشته باشد.

آقای کرزی در صفحه ایکس خود نوشته است: «خواسته و صدای دختران کشور ما برای علم و دانش، صدای برحق و برای افغانستان آباد است.»

کرزی تصریح کرده است: «توانمندسازی جوانان (دختران و پسران) تنها راه خودکفایی، رهایی از فقر، توسعه و شکوفایی جامعه است.»

او تاکید نموده که تعلیم برای شکوفایی و انکشاف افغانستان حیاتی بوده و ابراز امیدواری کرده است که هرچه زودتر درهای مکاتب و پوهنتون‌های دخترانه بازگشایی شوند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارت اسلامی برای حل و فصل حقوق متقاعدین، محاکم ویژه ایجاد می‌کند

Published

on

خبرگزاری باختر گزارش داده است که مولوی هبت الله آخندزاده، رهبر امارت اسلامی فرمان ایجاد محاکم ویژه را برای حل وفصل حقوق متقاعدین صادر کرده است.

بر بنیاد این فرمان، محاکم باید حقوق متقاعدین را بر اساس شرع و قانون تایید و اجرا کنند.

این در حالیست که متقاعدین همواره از تاخیر در پرداخت حقوق شان ابراز نگرانی کرده و گفته اند که مشکلات اقتصادی شان در حال افزایش است.

همزمان با این نگرانی‌ها، رهبر امارت اسلامی در اوایل سال جاری وضع پول تقاعد از معاشات کارمندان ادارات دولتی را ممنوع کرد.

او همچنان خواستار ارایه معلومات در مورد مدت خدمت کارمندان و مجموع پول وضع شده از معاشات شان زیر نام تقاعد گردیده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!