Connect with us

تجارت

ایجاد دروازه‌های تازه در روابط افغانستان و چین

منتشر شده

در

چین کشوری که دوامدار با افغانستان و مردمش کمک می‌کند.

امارت اسلامی می‌گوید زمینه سرمایه‌گذاری بر تمامی سرمایه‌گذاران خارجی به ویژه سرمایه‌گذاران چینی فراهم شده است.

معاون سخنگوی امارت اسلامی می‌گوید نقش اقتصادی چین بسیار مهم است و افغانستان از سرمایه‌گذاری چین در کشور استقبال می‌کند.

آگاهان اقتصادی می‌گویند در حال حاضر تجارت افغانستان و چین تا دو میلیارد دالر می‌رسد و کشور چین به عنوان سومین شریک اقتصادی افغانستان در میان کشورهای جهان محسوب می‌شود.

چین به عنوان یکی از کشور ها بزرگ اقتصادی دنیا تصمیم دارد تا افغانستان را وارد دنیای بزرگ تجارت جهانی کند.

در تازه ترین مورد وزیر خارجه چین با همتای پاکستانی‌اش در بیجنگ توافق کرده اند تا افغانستان را وارد گذرگاه تجاری سی‌پک (دهلیز اقتصادی چین و پاکستان) بسازند، تصمیمی که کابل از آن استقبال می‌کند.

بلال کریمی، معاون سخنگوی امارت اسلامی دراین باره گفت:"چین کشور مهم و مقتدر جهان است و نقش چین در کشور ما بسیار مهم است. از لحاظ اقتصادی امارت اسلامی به سرمایه‌گذاری تمامی کشورها بخصوص چین نیاز دارد."

سیاستمداران همچنین معتقدند که روابط چین و افغانستان همیشه دوستانه بوده اند، دو ملت روابط دوستانه دارند و معرفی سرمایه‌گذاری چینی برای افغانستان اهمیت زیادی دارد.

وحیدالله سباوون، رییس حزب اتحاد اسلامی افغانستان گفت:"چین از سابق علاقه‌مند بود از دوران کرزی علاقه داشت وحتا پیش از دوران ظاهرخان علاقه داشت سرمایه‌گذاری کند و این نشان میدهد چین همواره در کنار مردم افغانستان بوده است."

آگاهان اقتصادی به این باورند که چین به داشتن تکنولوژی بروز می‌تواند افغانستان را در مسیر پیشرفت و دست‌یابی به تکنولوژی کمک کند.

خانجان الکوزی، معاون اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان گفت:" چین برای ما یک کشور و دوست بسیار نزدیک است با آنها یک تجارت بسیار بزرگ داریم در گذشته تا دو میلیارد دالر با این کشور ما تجارت داشته ایم در حال حاضر سومین شریک اقتصادی افغانستان در جهان محسوب می‌شود."

در سوی دیگر شهروندان از کمک‌های کشور چین در گذشته ابراز خرسندی کرده می‌گویند چین با سرمایه‌گذاری در افغانستان می‌تواند زمینه کار را برای شهروندان کشور مساعد سازد.

احمد، باشنده کابل دراین باره گفت:"چین یک قدرت بزرگ جهانی است و خوب است افغانستان از او خواهان کمک شود."

محمد نسیم، باشنده کابل گفت:"چین یک کشور صنعتی است میتواند با افغانستان همکاری خوب داشته باشد."

خالد، باشنده کابل دراین باره گفت:"وقتی چین با افغانستان کمک کند زمینه کار فراهم می‌شود مردم دیگر در مرزها کشته نمی‌شوند."
درهمین حال، عالمان دین نیز می‌گویند کمک و دوستی در میان مردم جهان حد و مرز نمی‌شناسد این عالمان دین با اشاره به کمک‌های اخیر دولت چین به مردم

افغانستان می‌گویند؛ نیاز است تمام کشورها به افغانستان دید مثبت داشته باشند.

حسین جعفری، عالم دین دراین باره گفت:"دولت چین برای تمامی کشورهای غیرمسلمان یک مثال است و این‌ها می توانند به شهروندان افغانستان کمک کنند."

دولت چین پس از روی کار آمدن امارت اسلامی تا کنون چند دور کمک‌های غذایی و غیرغذایی به مردم افغانستان توزیع کرده است. کمک‌های که باور بسیاری در موقع مناسب به نیازمندان و بحران زده رسیده است همچنان چین اولین کشوری بود که صدها هزار دوز واکسین ضد کرونا را به مردم افغانستان کمک کرد.

تجارت

طی مراحل گمرکی در تورخم از ۵۰۰ لاری در روز به ۱۰ لاری کاهش یافته است

Published

on

اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان اعلام کرده که طی مراحل گمرکی در گذرگاه تورخم از ۴۰۰ الی ۵۰۰ لاری در روز به ۵ الی ۱۰ لاری کاهش یافته است.

فضل مقیم خان، رئیس اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان این مطلب را در مراسم امضای یک تفاهمنامه با اتاق مشترک تجارت و صنعت پاکستان و افغانستان به منظور توسعه تجارت و همکاری‌های دوجانبه بیان کرد.

او گفت که حجم تجارت بین پاکستان و افغانستان از سه میلیارد دالر در سال به ۱ میلیارد دالر کاهش یافته است.

به گفته وی، وضع تعرفه دو درصدی بر موترهای باربری از سوی حکومت ایالت خیبرپختونخوا به هدف توسعه زیربناها، بر تجارت و ترانزیت تاثیر گذاشته است.

Continue Reading

تجارت

بانک مرکزی پاکستان از افزایش صادرات این کشور به افغانستان خبر داد

Published

on

بانک مرکزی پاکستان گزارش داده که صادرات این کشور به افغانستان در چهار ماه بین جولای و اکتوبر امسال به بیش از ۲۹۱ میلیون دالر افزایش یافته است.

به گزارش این نهاد، ارزش صادرات پاکستان به افغانستان در همین مدت در سال گذشته حدود ۱۸۲ میلیون دالر بود.

بانک مرکزی پاکستان گفته است که صادرات این کشور به هفت کشور منطقه مشمول افغانستان حدود ۴ درصد افزایش یافته است. کشورهای دیگر عبارتند از: چین، بنگله‌دیش، سریلانکا، هند، نیپال و مالدیف.

این در حالیست که اخیراْ اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان خاطرنشان کرد که حجم تجارت بین این دو کشور در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

Continue Reading

تجارت

نگرانی اتاق مشترک تجارت پاکستان و افغانستان از کاهش میزان تجارت میان این دو کشور

Published

on

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان، در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

بر اساس گزارش رسانه‌های پاکستان، آقای سرحدی در یک بیانیه‌ مطبوعاتی روز چهارشنبه اجرای مالیات دو درصدی توسعه زیربناها توسط حکومت ایالتی خیبرپختونخوا برای محموله‌های صادراتی را یکی از دلایل کاهش سطح تجارت با افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی عنوان کرد.

او خاطرنشان کرد که حجم تجارت دوجانبه پاکستان و افغانستان در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

آقای سرحدی همچنان بسته شدن مکرر گذرگاه‌ تورخم، اجرای طرح صدور سند موقت برای رفت و آمد موترهای باربری، و محدودیت‌ها در بندر کراچی را از دلایل دیگر کاهش سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان عنوان کرد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!