Connect with us

رویداد های اخیر

هیئت امارت اسلامی و نهادهای امداد رسان سویسی خواستار دوام کمک‌های بشری شدند

منتشر شده

در

نشست هیئت امارت اسلامی با نهادهای امداد رسان غیر دولتی در سویس و برخی مقام‌های آن کشور با صدور یک اعلامیه مشترک پایان یافت.

در این اعلامیه سه ماده‌ی هیئت امارت اسلامی از جامعه جهانی خواستار دوام کمک‌های بشری و شفافیت در این روند شده است.

از سوی هم نهاد جنیوا کال که هیئت امارت اسلامی را به سویس دعوت کرده، در رشته‌تویتی نوشته است که در این اعلامیه مسائل مهم، به‌شمول حفاظت و ارایه مراقبت‌های صحی و آموزش برای همه‌ی مردم افغانستان گنجانیده شده است.

این درحالی است که یک هیئت امارت اسلامی که به دعوت نهاد امداد رسان ژینوا کال، یکی از نهادهای غیر دولتی سویس به آن کشور رفته بود پس از یک هفته دیدار و گفتگو با مسولان شماری از نهادهای امداد رسان غیر دولتی و برخی مقام‌های دولت سویس، نتایج این دیدارها در یک اعلامیه مشترک هیئت امارت اسلامی و نهاد ژینوا کال منتشر گردید.

در بخشی از این اعلامیه آمده است:"امارت اسلامی از جامعه جهانی می‌خواهد که بر اساس یک روند شفاف وپاسخ ده درمورد کمک‌ها به پیش برود وبراساس نیازهای کنونی کمک کنند و روی چارچوبی با ما بحث کنند که کمک‌های بشری به گونه موثر صورت گیرد."

از سوی هم نهاد ژنیوا کال در رشته‌تویتی نوشته است که در این اعلامیه مسائل مهم، به‌شمول حفاظت و ارایه مراقبت‌های صحی و آموزش برای همه‌ی مردم افغانستان گنجانیده شده است.

در این میان سازمان ملل متحد با نگرانی از بحران بشری و اقتصادی در افغانستان گفته است که از میان ۴.۴ میلیارد دالری که قرار است برای کمک های بشری به افغانستان ارسال شود تنها ۹ درصد آن در اختیار این سازمان قرار گرفته است.

استفان دوجاریک، سخنگوی سر منشی سازمان ملل متحد دراین گفته است که:"پلان واکنش بشردوستانه افغانستان در سال ۲۰۲۲، که بیش از ۲۲ میلیون مرد، زن و کودک را هدف قرار داده است، به ۴.۴ میلیارد دالر نیاز دارد و متاسفانه تنها ۹ درصد تمویل شده است، یعنی حدود ۴۱۹ میلیون دالر."

بر بنیاد آمارهای جهانی پس تحولات اخیر در افغانستان نیمی از جمعیت کشور با بحران اقتصادی و گرسنگی دست و پنجه نرم می‌کنند بحرانی که جهان را نگران احتمال وقوع فاجعه انسانی در کشور ساخته است.

جامعه جهانی و نهادهای امداد رسان همواره هشدار داده اند که بحران بشری و اقتصادی در افغانستان با گذشت هر روز وخیم تر می‌شود و اگر کمک‌ها به موقع به شهروندان افغانستان نرسد ممکن فاجعه انسانی را در قبال داشته باشد.

رویداد های اخیر

در دو حادثه ترافکی در مسیر شاهراه کابل-کندهار بیش از ۱۰۰ تن کشته و زخمی شدند

امارت اسلامی به ارگان‌های مربوطه هدایت داده است که هرچه زودتر این دو حادثه را بررسی نموده، علت دقیق آن را مشخص کنند و به‌صورت جدی از تکرار چنین فجایع جلوگیری نمایند.

Published

on

امارت اسلامی افغانستان در یک اعلامیه با قربانیان و خانواده‌های آسیب دیده دو رویداد ترافیکی در مسیر کابل-کندهار که در آن ۵۲ تن جان باختند و ۶۵ تن دیگر زخم برداشته اند، غم شریکی نموده است.

در اعلامیه آمده است که: «با تأسف فراوان اطلاع یافتیم که در شاهراه کابل – کندهار دو حادثه مرگبار ترافیکی رخ داده که در نتیجه آن ۵۲ تن از هموطنان ما شهید و ۶۵ تن دیگر زخمی شده‌اند.»

امارت اسلامی به ارگان‌های مربوطه هدایت داده است که هرچه زودتر این دو حادثه را بررسی نموده، علت دقیق آن را مشخص کنند و به‌صورت جدی از تکرار چنین فجایع جلوگیری نمایند.

دو رویداد ترافیکی در شاهراه کابل- کندهار ۱۲۰ کشته و زخمی برجای گذاشت

ریاست اطلاعات و فرهنگ ولایت غزنی در اعلامیه‌‌ای گفته است که در پی دو رویداد جداگانه ترافیکی در شاهراه کابل-کندهار در مرکز غزنی ۴۷ تن جان باخته و ۷۳ نفر دیگر زخمی شدند.

در این اعلامیه آمده است که زخمی‌های این رویداد به شفاخانه منتقل شده اما وضعیت تعدادی از آنان وخیم است.

این رویداد ساعت ۱۱:۰۰ شب گذشته (چهارشنبه شب ۲۸قوس)) در اثر برخورد دو بس مسافربری ۵۸۰ با تانکر تیل و موتر باربری رخ داده است.

یکی از این حادثه در منطقه شهباز مرکز ولایت غزنی و دیگری در ساحه نانَی بازار ولسوالی اندر این ولایت اتفاق افتاده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ستانکزی: فاصله میان حکومت و رسانه‌ها نباید وجود داشته باشد

Published

on

معین سیاسی وزارت امور خارجه می‌گوید که رسانه‌ها طوری حمایت شوند که فاصله میان حکومت و آن‌ها وجود نداشته باشد.

شیرمحمد عباس ستانکزی در یک سمیناری زیر عنوان نقش رسانه‌ها در استحکام نظام اسلامی در کابل افزوده است که رسانه‌ها در جنگ تبلیغاتی در جهان نقش اساسی دارند و نیاز است تا امارت اسلامی از اعمال فشار علیه رسانه‌های کشور دست برداشته و بگذارد که آنان نقش خود را در ترقی و تعالی کشور آزادانه ایفا کنند.

آقای ستانکزی در این مورد گفت: «مشکلات آنان (رسانه‌ها) شنیده شود، صداهای آنان شنیده شود، برای آنان زمینه باید مساعد شود تا کار خود آزادانه انجام دهند.»

ستانکزی افزوده است، دیدگاه‌ها نسبت به رسانه‌های کشور طوری باشد که دو طرف به همدیگر به عنوان بیگانه نگاه نکنند و امارت اسلامی از اعمال فشار بر رسانه‌ها خودداری کند و بگذارد رسانه‌ها با دست باز فعالیت کنند.

از سویی دیگر، مسوولان وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز در این سمینار گفتند که آنان راه تقابل را با رسانه‌ها در پیش نگرفته‌اند و این وزارت متعهد به همکاری با آنان است.

اشتراک کنندگان در این سمینار نیز از رسانه‌ها خواستند که در بازتاب تصویر مثبت افغانستان به جهان از هیچ تلاشی دریغ نکنند.

این سمینار در حالی برگزار می‌شود که رسانه‌ها خود را متعهد به آزادی بیان و بازتاب فعالیت‌ها در چارچوب منافع ملی و ارزش‌های اسلامی می‌دانند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ امضا شد

Published

on

د افغانستان برشنا شرکت اعلام کرده که قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ میلادی امضا شده است.

این قرارداد پس از سفر هیأت امارت اسلامی به رهبری عبدالباری عمر، رئیس عمومی این شرکت به تاشکند و گفتگو با مقامات این کشور امضا شده است.

حکمت الله میوندی، سخنگوی این شرکت گفته است: «رئیس عمومی د افغانستان برشنا شرکت در رأس یک هیأت به ازبکستان سفر کرد و در دیدار با مسوولان برشنا در ازبکستان قرارداد خرید برق برای سال ۲۰۲۵ را امضا نمود.»

در همین حال، شماری از سرمای‌گذاران از امارت اسلامی می‌خواهند که با جانب ازبکستان در مورد برق ۵۰۰ کیلوولت گفتگو کند و کار این پروژه هرچه زودتر تکمیل شود که با تکمیل کار این پروژه بخش از مشکلات کمبود برق در کشور حل خواهد شد.

برشنا شرکت تصریح کرده که هیأت افغانستان در باره پروژه انتقال برق ۵۰۰ کیلوولت از سرخان - پلخمری - دشت الوان الی ارغندی کابل و شیخ مصری ننگرهار که ظرفیت انتقال ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ میگاوات برق را دارد، با مقامات ازبکستانی نیز بحث کرده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!