Connect with us

رویداد های اخیر

سازمان بین‌المللی کار: نیم میلیون افغان کار خود را از دست داده اند

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

سازمان بین‌‎المللی کار روزگذشته (چهارشنبه ۲۹جدی) گفت که از زمان به قدرت رسیدن امارت اسلامی در نیمه ماه اگست به این سو بیش از نیم میلیون نفر در افغانستان شغل شان را از دست داده اند.

این سازمان گفته است که این بحران اقتصاد افغانستان را فلج کرده و تاثیر بسیار ناگواری بر بازار کار داشته است. این وضعیت به ویژه برای زنان و آنهایی که در بخش‌های زراعت، ادارات دولتی، خدمات اجتماعی و ساختمانی کار می‌کردند، ویران کننده است، زیرا آن‌ها کار شان را از دست داده و معاش شان را دریافت نکرده اند.

گزارش سازمان بین المللی کار گفته است که بسیاری شرکت‌ها برای سر پا ماندن به شدت تحت فشار هستند، زیرا همه روزه هزاران افغان کشور را ترک می‌کنند. بین ۷۰۰ تا ۹۰۰ هزار بست کاری احتمالا تا ماه جون از میان خواهند رفت‌، چنانچه بیکاری به شدت افزایش یافته است.

پیامدهای اقتصادی سقوط نظام در افغانستان بسیار گسترده است و کمبود پول نقد و محدودیت در کشیدن پول از بانک، شرکت‌ها و افراد را با مشکلات زیادی روبرو کرده است.

اقتصاد افغانستان از قبل به دلیل چهار دهه جنگ، خشکسالی شدید و کرونا در حال فروپاشی بود. پس از آن که امارت اسلامی قدرت را پس از خروج پر هرج و مرج نیروهای امریکایی به دست گرفتند، جامعه جهانی دارایی های افغانستان را مسدود کرد و کمک‌ها را به حالت تعلیق در آورد. زیرا تمایلی برای کار با حکومت امارت اسلامی وجود ندارد و امارت اسلامی تحت تحریم است.

گزارش سازمان بین المللی کار آخرین درخواست برای حمایت‌های بیشتر بین‌المللی از مردم افغانستان است، چنانچه ملل متحد هشدار داده است که ۸.۷ میلیون افغان در معرض قحطی قرار دارند.

هفته گذشته انتونیو گوترش سرمنشی عمومی ملل متحد از جامعه جهانی خواست تا ۵ میلیارد دالر مورد نیاز برای کمک‌های بشری در افغانستان را تامین، دارایی های مسدود شده را آزاد نمایند و سیستم بانکی را فعال کنند تا از فروپاشی اقتصادی و اجتماعی جلوگیری شود.

گزارش سازمان بین المللی کار تخمین کرده که اشتغال زنان در ماه‌های جولای تا سپتامبر ۱۶ درصد کاهش داشته است. کاهش اشتغال برای مردان ۵ درصد بوده است.

گزارش سازمان بین‌المللی کار اشاره کرده که بدتر شدن شرایط کاری در کشوری که بیش از یک میلیون کودک ۵ تا ۱۷ ساله آن مصروف کار هستند، به کار بیشتر کودکان خواهد انجامید.

رویداد های اخیر

ستره محکمه روسیه امارت اسلامی را از فهرست گروه‌های ممنوعه تعلیق کرد

Published

on

(Last Updated On: )

ستره محکمه روسیه ممنوعیت فعالیت امارت اسلامی در این کشور که از سال ۲۰۰۳ به عنوان یک «سازمان تروریستی» معرفی شده بود را به حالت تعلیق در آورده است.

اولگ نفدوف، قاضی ستره محکمه روسیه در حکمی اعلام کرد: «ممنوعیتی که قبلاً بر فعالیت‌های طالبان (امارت اسلامی) اعمال شده بود و این گروه را در فهرست فدرال سازمان‌های تروریستی قرار می‌داد، اکنون تعلیق شده است.»

به گفته وی، این تصمیم بلافاصله قابل اجرا است.

درخواست حذف امارت اسلامی از فهرست گروه‌های تروریستی روسیه، ماه گذشته از سوی قاضی القضات این کشور ارائه شده بود.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی پیشتر به خبرگزاری دولتی تاس روسیه گفته بود که این اقدام به تحکیم روابط میان دو کشور کمک می‌کند و «از نظر ما بسیار ارزشمند است.»

تهیه لایحه‌ای که به امارت اسلامی اجازه می‌دهد از وضعیت یک «سازمان تروریستی» در روسیه خارج شود، از بهار سال گذشته آغاز شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزیر دولت قطر با امیرخان متقی تماس تلیفونی برقرار کرد

Published

on

(Last Updated On: )

محمد بن عبدالعزیز الخلیفی، وزیر دولت در امور خارجه قطر با امیرخان متقی، سرپرسست وزارت خارجه گفتگوی تلیفونی کرده است.

ضیا احمد تکل، رئیس روابط عامه وزارت خارجه در خبرنامه‌ای نوشته که در این گفتگوی تلیفونی، درباره ارتقای سطح روابط دیپلوماتیک، گسترش همکاری‌ها میان دو کشور و سفر قریب‌الوقوع آقای متقی به دوحه نیز بحث شده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هیات‌های افغانستان و پاکستان در اسلام‌آباد دیدار و درباره تجارت گفتگو کردند

Published

on

(Last Updated On: )

نور الدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت با همتای پاکستانی خود دیدار و دو طرف در مورد تجارت، همکاری‌های ترانزیتی، چالش‌های موجود، راه حل های احتمالی و سایر موضوعات مهم و مورد علاقه دو کشور گفتگو کردند.

سفارت افغانستان در اسلام آباد گفته است که قرار است جلسات جداگانه‌ تخنیکی میان تیم‌های تخنیکی هر دو جانب برگزار شود تا درباره‌ چالش‌های موجود به‌گونه دقیق‌تر بحث صورت گرفته و راه‌حل‌های مناسب جهت ارتقاء تجارت دوجانبه جستجو گردد.

وزارت صنعت و تجارت نیز گفته است که در این نشست با تأکید به برادری و دوستی میان افغانستان و پاکستان و منافع متقابل و روابط تاریخی و طولانی‌مدت تجارتی میان دوکشور؛ روی تمدید توافق‌نامه اپتا، تسهیلات ترانزیتی و جلوگیری از قاچاق کالاها، صادرات زغال‌سنگ افغانستان به پاکستان، فعالیت ۲۴ ساعته بندر تورخم، دوطرفه شدن تجارت از بندر غلام‌خان، عبور و مرور موترهای باربری از خاک دو کشور، بانک گرنتی و ترتیب یک میکانیزم جامع جهت تنظیم بنادر بحث و گفتگو گردید.
Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!