رویداد های اخیر
پیشنهاد ۶ میلیون دالری سازمان ملل برای امارت اسلامی
خبرگزاری رویترز گزارش داده است که سازمان ملل متحد برای محافظت از تأسیسات خود پرداخت حدود شش میلیون دالر را به پرسنل وزارت امور داخله امارت اسلامی که سرپرست آن تحت تحریم سازمان ملل متحد و نیز امریکا است، پیشنهاد کرده است.
رویترز نوشته است که سندی را در این مورد مشاهده کرده و نیز یک منبع مطلع این موضوع را تأیید کرده است.
طبق این سند، پول پیشنهادی به عنوان دستمزد ماهانه به نیروهای طالبان که از تأسیسات سازمان ملل متحد محافظت میکنند، در سال آینده داده خواهد شد. همچنان براساس توافقنامه توسعه یافته با دولت سابق افغانستان، برای نیروهای امارت اسلامی هزینه غذایی ماهانه نیز کمک میشود.
رویترز میگوید که این طرح نشاندهنده تداوم ناامنی در افغانستان پس از تسلط امارت اسلامی، خروج امریکا و سقوط دولت پیشین و نیز کمبود بودجه حکومت امارت اسلامی به دلیل قطع کمکها است.
فرحان حق، معاون سخنگوی سازمان ملل متحد، در ایمیلی در پاسخ به سوالات رویترز نوشته است:"سازمان ملل متحد به عنوان یک کارفرما وظیفه دارد که ظرفیت کشورهای میزبان را در شرایطی که پرسنل سازمان ملل در مناطق ناامن کار میکنند، تقویت و در صورت لزوم تکمیل کند."
رویتز گفته است که فرحان حق به عنوان معاون سخنگوی سازمان ملل متحد در مورد محتوای سند مناقشهای نداشته است.
با این حال، کارشناسان گفتهاند که پرداخت پول به امارت اسلامی این سوال را خلق میکند که آیا تحریمهای امریکا و سازمان ملل علیه امارت اسلامی و رهبران ارشد آنها نقض شده است یا خیر. همچنان این سوال مطرح شده است که آیا سازمان ملل متحد میتواند انحراف در مصرف پول را برای مقاصد دیگر تشخیص دهد یا خیر؟
منبع رویترز گفته است که نظارت مناسبی در این مورد وجود ندارد.
سراجالدین حقانی، سرپرست وزارت داخله و معاون رهبر امارت اسلامی از جمله افراد تحت تحریم امریکا و سازمان ملل است.
همچنان پولیس فدرال امریکا جایزه بازداشت او را که رهبری شبکه حقانی را نیز بر عهده دارد، ۱۰ میلیون دالر تعیین کرده است.
امریکا میگوید که حقانی به القاعده نزدیک است، اما امارت اسلامی بارها گفتهاند که شبکه حقانی نامی است که آژانسهای اطلاعاتی غربی روی بخشی از افراد آنها نهادهاند تا تفرقه ایجاد کنند.
با این حال، فرحان حق گفته است که بودجه یومانا، یا دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در دست بررسی است و یوناما مطابق با رژیمهای تحریمی سازمان ملل متحد کار میکند.
با این حال، یک مقام وزارت خزانهداری امریکا گفته است که امارت اسلامی و شبکه حقانی از سوی امریکا تحریم شده است و کسانی که از آنها حمایت کنند، در معرض تحریم امریکا هستند.
مقام وزارت خزانهداری امریکا از اظهار نظر درباره پیشنهاد سازمان ملل خودداری کرده است.
در سندی که رویترز براساس آن گزارش تهیه کرده است، چهار میلیون دالر برای تأمین امنیت در سال ۲۰۲۲ توسط ۲۰ نهاد مرتبط به سازمان ملل که در افغانستان فعالیت میکند، تهیه شده است.
توافقنامهای نیز با دولت سابق افغانستان وجود داشته است که براساس آن سازمان ملل متحد به وزارت امور داخله در بدل محافظت از تأسیساتش پول میداد.
به همین ترتیب، بخشی بزرگی از چهار میلیون دالر برای دستمزد ماهانه به مقدار ۲۷۵ تا ۳۱۹ دالر و نیز کمک هزینه غذایی ماهانه ۹۰ دالر، هزینه میشود. این پول در گذشته در اطراف پرداخت میشد، اما اکنون در کابل نیز هزینه خواهد شد.
در گزارش آمده است که یوناما نزدیک به دو میلیون دالر اضافی را برای خدمات مشابه خارج از بودجه امنیتی همراه با سایر نهادهای سازمان ملل متحد هزینه میکند.
این سند افزوده است که یوناما نزدیک به ۲ میلیون دالر اضافی را برای خدمات مشابه خارج از بودجه امنیتی مشترک با سایر آژانسهای سازمان ملل هزینه خواهد کرد.
سخنگوی سازمان ملل متحد گفته است که چنین وجوهی به صورت مستقیم به گیرندهگان پرداخت میشود، بدون دخالت مقامهای امارت اسلامی.
امارت اسلامی تاکنون در این مورد چیزی نگفتهاند.
رویداد های اخیر
در دو حادثه ترافکی در مسیر شاهراه کابل-کندهار بیش از ۱۰۰ تن کشته و زخمی شدند
امارت اسلامی به ارگانهای مربوطه هدایت داده است که هرچه زودتر این دو حادثه را بررسی نموده، علت دقیق آن را مشخص کنند و بهصورت جدی از تکرار چنین فجایع جلوگیری نمایند.
امارت اسلامی افغانستان در یک اعلامیه با قربانیان و خانوادههای آسیب دیده دو رویداد ترافیکی در مسیر کابل-کندهار که در آن ۵۲ تن جان باختند و ۶۵ تن دیگر زخم برداشته اند، غم شریکی نموده است.
در اعلامیه آمده است که: «با تأسف فراوان اطلاع یافتیم که در شاهراه کابل – کندهار دو حادثه مرگبار ترافیکی رخ داده که در نتیجه آن ۵۲ تن از هموطنان ما شهید و ۶۵ تن دیگر زخمی شدهاند.»
امارت اسلامی به ارگانهای مربوطه هدایت داده است که هرچه زودتر این دو حادثه را بررسی نموده، علت دقیق آن را مشخص کنند و بهصورت جدی از تکرار چنین فجایع جلوگیری نمایند.
دو رویداد ترافیکی در شاهراه کابل- کندهار ۱۲۰ کشته و زخمی برجای گذاشت
ریاست اطلاعات و فرهنگ ولایت غزنی در اعلامیهای گفته است که در پی دو رویداد جداگانه ترافیکی در شاهراه کابل-کندهار در مرکز غزنی ۴۷ تن جان باخته و ۷۳ نفر دیگر زخمی شدند.
در این اعلامیه آمده است که زخمیهای این رویداد به شفاخانه منتقل شده اما وضعیت تعدادی از آنان وخیم است.
این رویداد ساعت ۱۱:۰۰ شب گذشته (چهارشنبه شب ۲۸قوس)) در اثر برخورد دو بس مسافربری ۵۸۰ با تانکر تیل و موتر باربری رخ داده است.
یکی از این حادثه در منطقه شهباز مرکز ولایت غزنی و دیگری در ساحه نانَی بازار ولسوالی اندر این ولایت اتفاق افتاده است.
رویداد های اخیر
ستانکزی: فاصله میان حکومت و رسانهها نباید وجود داشته باشد
معین سیاسی وزارت امور خارجه میگوید که رسانهها طوری حمایت شوند که فاصله میان حکومت و آنها وجود نداشته باشد.
شیرمحمد عباس ستانکزی در یک سمیناری زیر عنوان نقش رسانهها در استحکام نظام اسلامی در کابل افزوده است که رسانهها در جنگ تبلیغاتی در جهان نقش اساسی دارند و نیاز است تا امارت اسلامی از اعمال فشار علیه رسانههای کشور دست برداشته و بگذارد که آنان نقش خود را در ترقی و تعالی کشور آزادانه ایفا کنند.
آقای ستانکزی در این مورد گفت: «مشکلات آنان (رسانهها) شنیده شود، صداهای آنان شنیده شود، برای آنان زمینه باید مساعد شود تا کار خود آزادانه انجام دهند.»
ستانکزی افزوده است، دیدگاهها نسبت به رسانههای کشور طوری باشد که دو طرف به همدیگر به عنوان بیگانه نگاه نکنند و امارت اسلامی از اعمال فشار بر رسانهها خودداری کند و بگذارد رسانهها با دست باز فعالیت کنند.
از سویی دیگر، مسوولان وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز در این سمینار گفتند که آنان راه تقابل را با رسانهها در پیش نگرفتهاند و این وزارت متعهد به همکاری با آنان است.
اشتراک کنندگان در این سمینار نیز از رسانهها خواستند که در بازتاب تصویر مثبت افغانستان به جهان از هیچ تلاشی دریغ نکنند.
این سمینار در حالی برگزار میشود که رسانهها خود را متعهد به آزادی بیان و بازتاب فعالیتها در چارچوب منافع ملی و ارزشهای اسلامی میدانند.
رویداد های اخیر
قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ امضا شد
د افغانستان برشنا شرکت اعلام کرده که قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ میلادی امضا شده است.
این قرارداد پس از سفر هیأت امارت اسلامی به رهبری عبدالباری عمر، رئیس عمومی این شرکت به تاشکند و گفتگو با مقامات این کشور امضا شده است.
حکمت الله میوندی، سخنگوی این شرکت گفته است: «رئیس عمومی د افغانستان برشنا شرکت در رأس یک هیأت به ازبکستان سفر کرد و در دیدار با مسوولان برشنا در ازبکستان قرارداد خرید برق برای سال ۲۰۲۵ را امضا نمود.»
در همین حال، شماری از سرمایگذاران از امارت اسلامی میخواهند که با جانب ازبکستان در مورد برق ۵۰۰ کیلوولت گفتگو کند و کار این پروژه هرچه زودتر تکمیل شود که با تکمیل کار این پروژه بخش از مشکلات کمبود برق در کشور حل خواهد شد.
برشنا شرکت تصریح کرده که هیأت افغانستان در باره پروژه انتقال برق ۵۰۰ کیلوولت از سرخان - پلخمری - دشت الوان الی ارغندی کابل و شیخ مصری ننگرهار که ظرفیت انتقال ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ میگاوات برق را دارد، با مقامات ازبکستانی نیز بحث کرده است.
-
رویداد های اخیر2 روز ago
ترمپ: حتی یک پیچ هم نباید در افغانستان به جا میماند
-
اخبار ساحوی4 روز ago
رهبر حزب الله: مسیر تدارکاتی خود را از طریق سوریه از دست دادیم
-
ورزش3 روز ago
تلویزیون آریانا مسابقات جام قهرمانان کریکت ۲۰۲۵ را نشر میکند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
وزیر ارشد ایالت خیبرپختونخوا میگوید اسلامآباد اکنون آماده گفتگو با کابل است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
امریکا: بی عدالتیها علیه زنان افغان، مساوات در سطح جهان را تهدید میکند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
اتحادیه اروپا نزدیک به ۲۰ میلیون یورو برای تقویت رشد اقتصادی در افغانستان اختصاص داد
-
جهان2 روز ago
گزارش: حداقل ۱۰۰ هزار جسد در یک قبر دسته جمعی در سوریه وجود دارد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
بنیاد بیات به دهها خانواده نیازمند در غرب کابل کمک کرد