Connect with us

رویداد های اخیر

سازمان ملل متحد خواستار همبستگی و تعهد برای پایان دادن به خشونت علیه زنان و دختران افغان شد

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

همزمان با روز جهانی محو خشونت علیه زنان، سازمان ملل متحد می‌گوید که جامعه‌ی جهانی برای پایان‌دادن به خشونت علیه زنان؛ به‌ویژه زنان افغان باید اقدامات قاطع انجام دهد.

هیأت معاونیت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) امروز (پنج‌شنبه، ۴قوس) با نشر اعلامیه‌ای گفته است که خشونت مبتنی بر جنسیت هنوز یک تهدید جدی برای زنان و دختران و مانع بزرگ برای دست‌یابی به توسعه‌ی پایدار و صلح است.

در اعلامیه تأکید شده است که در سطح جهانی از هر سه زن، یک زن خشونت فزیکی یا جنسی را تجربه می‌کند. اما در افغانستان براساس اعلام یوناما، این ارقام به‌صورت نگران‌کننده بلند است و از هر ده زن، ۹ زن در جریان زندگی حداقل یک نوع خشونت را تجربه می‌کنند.

یوناما گفته است خشونت علیه زنان که از آن به عنوان “همه‌گیری نامرئی” نیز یاد می‌شود با شیوع ویروس کرونا و بحران انسانی، بیشتر شده است.

سازمان ملل افزوده است که موارد خشونت علیه زنان و دختران در افغانستان به‌دلیل محدودیت در برخورداری از حقوق و آزادی‌های‌شان بیشتر شده است. به گفته‌ی این سازمان، دسترسی زنان قربانی خشونت به خدمات نیز کم‌تر شده است.

در اعلامیه به نقل از دیبرا لاینز، نماینده‌ی خاص دبیرکل سازمان ملل متحد در افغانستان آمده است که جهان باید برای مقابله با این “همه‌گیری نامرئی” اقدام و از خشونت علیه زنان جلوگیری کند. او افزوده است:”ما باید نگرش‌هایی را که باعث شرمساری قربانیان خشونت علیه زنان و حمایت از خشونت شود، تغییر دهیم و از خدمات برای قربانیان حمایت کنیم.”

دیبرا لاینز تأکید کرده است که جهان باید به صدا و تجربیات زنان و دختران افغان گوش دهد و فورا به نیازهای آنان و به‌ویژه قربانیان خشونت علیه زنان رسیدگی کند.

آلیسون دیویدیان، نماینده‌ی دفتر زنان سازمان ملل متحد در افغانستان هم گفته که خشونت علیه زنان در این کشور که قبلا در سطح هشداردهنده بود، به‌دلیل بحران و شیوع کرونا تشدید شده است. او تأکید کرده که خدمات برای این زنان به‌دلیل ترس از “مورد هدف‌قرارگرفتن” نیز متوقف شده است.

او افزوده است که زندگی زنان و دختران در ترس، تمامی تلاش‌های گذشته و کنونی را برای صلح و توسعه‌ی پایدار در افغانستان به عقب می‌اندازد.

در همین حال، سازمان ملل برای حمایت از حقوق زنان و پاسخ‌گویی به نیازهای زنان و دختران قربانی خشونت کارزار بین‌المللی ۱۶ روزه راه‌اندازی کرده است. این کارزاز امروز آغاز شده است و تا ده دسامبر، روز حقوق بشر ادامه می‌یابد.

در جریان این کارزار تلاش می‌شود که از حقوق دختران و زنان قربانی خشونت دفاع و برای از بین‌بردن تمام اشکال خشونت از طریق حمایت مستقیم از ارایه‌دهندگان خدمات در این خصوص و سازمان‌های حقوق زنان کار شود.

این درحالی است که در تاریخ ۲۶ عقرب نماینده‌ی خاص دبیرکل سازمان ملل متحد در افغانستان در نشست شورای امنیت این سازمان گفته بود که امارت اسلامی از زمان تسلط بر افغانستان، تلاش کرده‌اند تا حقوق زنان و دختران را محدود کنند. او افزود که امارت اسلامی به وضع محدودیت در این مورد همچنان ادامه داده است.

رویداد های اخیر

متقی و وزیر دولت در وزارت خارجه قطر درباره افغانستان گفتگو کردند

Published

on

(Last Updated On: )

امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه با محمد بن عبدالعزیز الخلیفی، وزیر دولت در امور خارجه قطر در آن کشور دیدار کرده و در مورد وضعیت اخیر سیاسی و بشری افغانستان گفتگو کرده‌اند.

به گزارش رسانه‌های قطری، آقای متقی و الخلیفی نیز در مورد تلاش‌های بین‌المللی و منطقه‌ای برای بهبود وضعیت اقتصادی و بشری و ثبات در افغانستان بحث کرده‌اند.

در این دیدار، دوطرف نیز بر اهمیت تداوم هماهنگی مشترک برای تقویت تلاش‌های صلح و کمک به مردم افغانستان برای امنیت و توسعه پایدار تأکید نموده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مانتوروف: حجم انتقال کالاهای تجاری روسیه از طریق ‌افغان-ترانس تا ۱۵میلیون تُن در سال خواهد بود

Published

on

(Last Updated On: )

دنیس مانتوروف، معاون صدراعظم روسیه در نمایشگاهی در ازبکستان گفته است، حجم انتقال کالاهای تجاری مسکو از طریق راه ‌آهن افغان-ترانس‌ بین ۸ تا ۱۵ میلیون تُن در سال خواهد بود که مشمول کود کیمیاوی، نفت‌وگاز، فلزات آهنی و زغال‌سنگ می‌باشد.

مانتوروف در این مورد گفته است: «روسیه و ازبکستان در ماه اپریل سال جاری توافق‌نامه‌ای را برای تبادل اطلاعات در زمینه توسعه مطالعات امکان‌سنجی امضا کردند. انتظار می‌رود که محاسبه حجم پیش‌بینی‌شده حمل‌ونقل، همچنین برآورد صرفه‌جویی اقتصادی مسیرهای آینده، در سال آینده تکمیل شود. احتمالاً عمده محموله‌ها شامل کود کیمیایی، تولیدات نفتی، فلزات آهنی، زغال‌سنگ سخت و موارد مشابه خواهد بود.»

او افزوده است که سازمان‌های حمل‌ونقل روسیه و ازبکستان در حال کار روی پروژه ساخت راه ‌آهن ‌افغان-ترانس هستند.

این پروژه شامل بررسی امکان‌سنجی برای مسیرهای غربی شامل مزارشریف، هرات، دلارام و کندهار و مسیرهای شرقی مشمول ترمذ، نایب‌آباد، لوگر و خیرلاچی است.

خط آهن ‌افغان-ترانس قرار است اتحادیه اروپا، روسیه، ازبکستان، افغانستان، پاکستان، هند و کشورهای جنوب شرق آسیا را به هم متصل کند.

عبدالهادی فرهنگ، آگاه اقتصادی، گفت: «پروژه افغان-ترانس نه تنها در خصوص پایین آوردن قیمت اموال در افغانستان تاثیر دارد، بلکه در خصوص تجارت و شکوفایی اقتصادی افغانستان نقش اساسی دارد.»

از سویی هم، سرمایه‌گذاران روسی علاقه‌مند اند تا با سرمایه‌گذاری ۵۰۰ میلیون دالری، یک شرکت پروسس کننده نفت را در ولایت بلخ ایجاد کنند.

هدف از ایجاد این شرکت ایجاد اشتغال، توسعه فرصت‌های اقتصادی برای مردم افغانستان و تقویت روابط اقتصادی میان دو کشور عنوان شده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

فعالیت‌ تلویزیون «راه ‌فردا» تعلیق شد 

Published

on

(Last Updated On: )

وزارت اطلاعات و فرهنگ اعلام کرده که کمیسیون بررسی شکایات و تخطی رسانه‌های این وزارت، فعالیت‌ تلویزیون «راه ‌فردا» را به حالت تعلیق درآورده است.

براساس اعلامیه‌ این وزارت که امروز (سه‌شنبه) نشر شده، این تصمیم پس از شکایات پی‌درپی خبرنگاران و کارمندان تلویزیون راه ‌فردا مبنی بر اینکه چندین سال است حقوق و امتیازات‌شان از سوی اداره این تلویزیون پرداخت نشده، اتخاذ گردیده است.

این وزارت افزوده که کمیسیون بررسی شکایات و تخطی رسانه‌ها چندین بار مسوولان این تلویزیون را برای حل مشکلات فراخوانده و توصیه‌هایی برای پرداخت حقوق و امتیازات کارکنان ارائه کرد که تاکنون هیچ‌گونه رسیدگی از سوی آن‌ها صورت نگرفته است.

وزارت اطلاعات و فرهنگ تصریح نموده که به همین اساس، کمیسیون تصمیم گرفته است تا موضوع را برای رسیدگی نهایی به محکمه ارجاع دهد و بر اساس اصول و قوانین رسانه‌یی، فعالیت‌ تلویزیون راه‌ فردا را تا صدور حکم محکمه به حالت تعلیق درآورد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!