رویداد های اخیر
سازمان ملل متحد خواستار همبستگی و تعهد برای پایان دادن به خشونت علیه زنان و دختران افغان شد
همزمان با روز جهانی محو خشونت علیه زنان، سازمان ملل متحد میگوید که جامعهی جهانی برای پایاندادن به خشونت علیه زنان؛ بهویژه زنان افغان باید اقدامات قاطع انجام دهد.
هیأت معاونیت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) امروز (پنجشنبه، ۴قوس) با نشر اعلامیهای گفته است که خشونت مبتنی بر جنسیت هنوز یک تهدید جدی برای زنان و دختران و مانع بزرگ برای دستیابی به توسعهی پایدار و صلح است.
در اعلامیه تأکید شده است که در سطح جهانی از هر سه زن، یک زن خشونت فزیکی یا جنسی را تجربه میکند. اما در افغانستان براساس اعلام یوناما، این ارقام بهصورت نگرانکننده بلند است و از هر ده زن، ۹ زن در جریان زندگی حداقل یک نوع خشونت را تجربه میکنند.
یوناما گفته است خشونت علیه زنان که از آن به عنوان "همهگیری نامرئی" نیز یاد میشود با شیوع ویروس کرونا و بحران انسانی، بیشتر شده است.
سازمان ملل افزوده است که موارد خشونت علیه زنان و دختران در افغانستان بهدلیل محدودیت در برخورداری از حقوق و آزادیهایشان بیشتر شده است. به گفتهی این سازمان، دسترسی زنان قربانی خشونت به خدمات نیز کمتر شده است.
در اعلامیه به نقل از دیبرا لاینز، نمایندهی خاص دبیرکل سازمان ملل متحد در افغانستان آمده است که جهان باید برای مقابله با این "همهگیری نامرئی" اقدام و از خشونت علیه زنان جلوگیری کند. او افزوده است:"ما باید نگرشهایی را که باعث شرمساری قربانیان خشونت علیه زنان و حمایت از خشونت شود، تغییر دهیم و از خدمات برای قربانیان حمایت کنیم."
دیبرا لاینز تأکید کرده است که جهان باید به صدا و تجربیات زنان و دختران افغان گوش دهد و فورا به نیازهای آنان و بهویژه قربانیان خشونت علیه زنان رسیدگی کند.
آلیسون دیویدیان، نمایندهی دفتر زنان سازمان ملل متحد در افغانستان هم گفته که خشونت علیه زنان در این کشور که قبلا در سطح هشداردهنده بود، بهدلیل بحران و شیوع کرونا تشدید شده است. او تأکید کرده که خدمات برای این زنان بهدلیل ترس از "مورد هدفقرارگرفتن" نیز متوقف شده است.
او افزوده است که زندگی زنان و دختران در ترس، تمامی تلاشهای گذشته و کنونی را برای صلح و توسعهی پایدار در افغانستان به عقب میاندازد.
در همین حال، سازمان ملل برای حمایت از حقوق زنان و پاسخگویی به نیازهای زنان و دختران قربانی خشونت کارزار بینالمللی ۱۶ روزه راهاندازی کرده است. این کارزاز امروز آغاز شده است و تا ده دسامبر، روز حقوق بشر ادامه مییابد.
در جریان این کارزار تلاش میشود که از حقوق دختران و زنان قربانی خشونت دفاع و برای از بینبردن تمام اشکال خشونت از طریق حمایت مستقیم از ارایهدهندگان خدمات در این خصوص و سازمانهای حقوق زنان کار شود.
این درحالی است که در تاریخ ۲۶ عقرب نمایندهی خاص دبیرکل سازمان ملل متحد در افغانستان در نشست شورای امنیت این سازمان گفته بود که امارت اسلامی از زمان تسلط بر افغانستان، تلاش کردهاند تا حقوق زنان و دختران را محدود کنند. او افزود که امارت اسلامی به وضع محدودیت در این مورد همچنان ادامه داده است.
رویداد های اخیر
ستانکزی: فاصله میان حکومت و رسانهها نباید وجود داشته باشد
معین سیاسی وزارت امور خارجه میگوید که رسانهها طوری حمایت شوند که فاصله میان حکومت و آنها وجود نداشته باشد.
شیرمحمد عباس ستانکزی در یک سمیناری زیر عنوان نقش رسانهها در استحکام نظام اسلامی در کابل افزوده است که رسانهها در جنگ تبلیغاتی در جهان نقش اساسی دارند و نیاز است تا امارت اسلامی از اعمال فشار علیه رسانههای کشور دست برداشته و بگذارد که آنان نقش خود را در ترقی و تعالی کشور آزادانه ایفا کنند.
آقای ستانکزی در این مورد گفت: «مشکلات آنان (رسانهها) شنیده شود، صداهای آنان شنیده شود، برای آنان زمینه باید مساعد شود تا کار خود آزادانه انجام دهند.»
ستانکزی افزوده است، دیدگاهها نسبت به رسانههای کشور طوری باشد که دو طرف به همدیگر به عنوان بیگانه نگاه نکنند و امارت اسلامی از اعمال فشار بر رسانهها خودداری کند و بگذارد رسانهها با دست باز فعالیت کنند.
از سویی دیگر، مسوولان وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز در این سمینار گفتند که آنان راه تقابل را با رسانهها در پیش نگرفتهاند و این وزارت متعهد به همکاری با آنان است.
اشتراک کنندگان در این سمینار نیز از رسانهها خواستند که در بازتاب تصویر مثبت افغانستان به جهان از هیچ تلاشی دریغ نکنند.
این سمینار در حالی برگزار میشود که رسانهها خود را متعهد به آزادی بیان و بازتاب فعالیتها در چارچوب منافع ملی و ارزشهای اسلامی میدانند.
رویداد های اخیر
قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ امضا شد
د افغانستان برشنا شرکت اعلام کرده که قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ میلادی امضا شده است.
این قرارداد پس از سفر هیأت امارت اسلامی به رهبری عبدالباری عمر، رئیس عمومی این شرکت به تاشکند و گفتگو با مقامات این کشور امضا شده است.
حکمت الله میوندی، سخنگوی این شرکت گفته است: «رئیس عمومی د افغانستان برشنا شرکت در رأس یک هیأت به ازبکستان سفر کرد و در دیدار با مسوولان برشنا در ازبکستان قرارداد خرید برق برای سال ۲۰۲۵ را امضا نمود.»
در همین حال، شماری از سرمایگذاران از امارت اسلامی میخواهند که با جانب ازبکستان در مورد برق ۵۰۰ کیلوولت گفتگو کند و کار این پروژه هرچه زودتر تکمیل شود که با تکمیل کار این پروژه بخش از مشکلات کمبود برق در کشور حل خواهد شد.
برشنا شرکت تصریح کرده که هیأت افغانستان در باره پروژه انتقال برق ۵۰۰ کیلوولت از سرخان - پلخمری - دشت الوان الی ارغندی کابل و شیخ مصری ننگرهار که ظرفیت انتقال ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ میگاوات برق را دارد، با مقامات ازبکستانی نیز بحث کرده است.
رویداد های اخیر
څار: روز جهانی مهاجران
-
رویداد های اخیر2 روز ago
ترمپ: حتی یک پیچ هم نباید در افغانستان به جا میماند
-
ورزش3 روز ago
تلویزیون آریانا مسابقات جام قهرمانان کریکت ۲۰۲۵ را نشر میکند
-
اخبار ساحوی4 روز ago
رهبر حزب الله: مسیر تدارکاتی خود را از طریق سوریه از دست دادیم
-
رویداد های اخیر5 روز ago
شورای امنیت ملل متحد ماموریت کمیته نظارت بر تحریمها علیه امارت اسلامی را تمدید کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
وزیر ارشد ایالت خیبرپختونخوا میگوید اسلامآباد اکنون آماده گفتگو با کابل است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
امریکا: بی عدالتیها علیه زنان افغان، مساوات در سطح جهان را تهدید میکند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
مقامهای چین و تاجیکستان درباره افغانستان گفتگو کردند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
اتحادیه اروپا نزدیک به ۲۰ میلیون یورو برای تقویت رشد اقتصادی در افغانستان اختصاص داد