رویداد های اخیر
سازمان عفو بینالملل: جامعه بینالمللی باید فورأ محدودیتهای مالی موجود درافغانستان را کاهش دهد
سازمان عفو بینالملل اعلام کرده است که افغانستان در پرتگاه قرار دارد و بدون برنامهی فوری حمایتهای هدفمند بینالمللی و بدون اجازهی استفاده از ذخایر دولت افغانستان برای حمایت از جمعیت این کشور، صحنه برای یک فاجعهی انسانی در ماههای آینده آماده میشود.
در گزارش این سازمان که روزگذشته (سهشنبه، ۲ قوس) منتشر شده، آمده است که جامعه بینالمللی باید فورا محدودیتهای مالی موجود در افغانستان را که مانع ارایه خدمات صحی، غذا و سایر خدمات ضروری میشود، کاهش دهد.
از جامعه بینالمللی همچنین خواسته شده است که برای جلوگیری از بحران فزایندهای که جان دهها میلیون نفر را تهدید میکند، کمکهای بشردوستانه را تسریع بخشد.
در گزارش آمده است:"ترکیبی از تعلیق کمکهای خارجی، مسدودکردن داراییهای دولت افغانستان و تحریمهای بینالمللی بر طالبان (امارت اسلامی)، کشوری را که از سطح بالای فقر رنج میبرد، وارد یک بحران اقتصادی تمامعیار کرده است."
عفو بینالملل به گزارش دفتر هماهنگی امور بشردوستانهی سازمان ملل استناد کرده و گفته است که ۲۲.۸ میلیون نفر در افغانستان با ناامنی غذایی حاد و گرسنگی مواجه اند.
یمینی میشرا، مدیر منطقهی جنوب آسیای سازمان عفو بینالملل در این گزارش گفته است:"ما کشورهایی را دیدهایم که در ماههای اخیر به افغانستان کمک کردهاند،اما این حمایت هنوز به کسانی که بیشتر به آن نیاز دارند، نرسیده است."
او در عین حال گفته است که سطح کنونی کمکهای بشردوستانه برای مقابله با بحران در افغانستان کافی نیست و میلیونها افغان در فقر فرو رفته و با خطر گرسنگی مواجه اند.
طبق گزارش عفو بینالملل، سطح فقر در افغانستان در حال حاضر ۷۲ درصد است و این میزان تا اواسط سال ۲۰۲۲ میلادی قرار است به ۹۷ درصد برسد.
این سازمان در ادامه گفته است:"ناامنی غذایی حتا قبل از تسلط طالبان (امارت اسلامی)، افغانستان را تهدید میکرد، زیرا افغانستان تحت تأثیر چهار سال خشکسالی شدید، رکود اقتصادی و آوارگی گستردهی داخلی قرار گرفت. بیش از چهارمیلیون بیجاشدهی داخلی در سراسر افغانستان وجود دارد – بیش از ۵۷۰ هزار نفر از آنها از ماه جنوری آواره شده اند – در شرایط ناامیدکنندهای زندگی میکنند."
با این حال، سازمان عفو بینالملل گفته است با وجود اینکه جامعه جهانی وعدهی کمکهای بشردوستانه زیادی داده است، تجهیزات و پول نقد وعده داده شده برای مقابله با ابعاد بحرانی که افغانستان با آن مواجه است کافی نخواهد بود.
این سازمان در ادامه پیشنهاد کرده است که تمام کمکها باید به دقت برنامهریزی و به موقع ارایه شود؛ زیرا دسترسی به بسیاری از مناطق افغانستان در طول زمستان تقریبا غیرممکن است.
یمینی میشرا، مدیر منطقهی جنوب آسیای عفو بینالملل گفته است که کمکهای بشردوستانه و استفاده از بودجهی عمومی برای خدمات ضروری نباید سیاسی شود.
بهگفتهی او، کشورهای کمککننده باید در مشورت با سازمانهای غیردولتی و دیگر نهادهای بشردوستانه در محل یک برنامهی اقدام جامع را ایجاد کنند.
او خطاب به امارت اسلامی نیز گفته است که این گروه باید برای دسترسی نامحدود سازمان ملل و گروههای بشردوستانه، همکاری کند.
یمینی میشرا افزوده است:"اولویت اصلی جامعه جهانی باید جلوگیری از مرگ و رنج مردم در افغانستان و حفظ حقوق بشری آنها باشد. همه دولتها و سازمانهای بینالمللی باید سیاستهای موجود، از جمله مسدودکردن کمکها، داراییها و معاملات پولی را به نفع راهحلی مورد بازنگری قرار دهند که امکان استفاده از وجوه بانک مرکزی را برای پوشش الزامات اساسی، از جمله پرداخت حقوق کارگران فراهم کند."
سازمان ملل همچنین تخمین میزند که بیش از ۲۰۰ میلیون دالر کمک بشردوستانه در ماه برای جلوگیری از فاجعه مورد نیاز است.
این درحالی است که چند روز پیش نیز سازمان ملل متحد با قید فوریت هشدار داد که چنانچه برای سرپا نگه داشتن بانکهای افغانستان اقدامی صورت نگیرد، با توجه به ناتوانی مردم از بازپرداخت وامها، کاهش سپرده گذاری و همچنین کندی چرخش نقدینگی، نظام مالی این کشور در کمتر از چند ماه فرو خواهد پاشید.
همچنین سهیل شاهین سخنگوی دفتر امارت اسلامی در قطر در گفتگو با خبرگزاری آناتولی اعلام کرد که غرب عمداً به بحران اقتصادی در افغانستان دامن میزند.
پیشتر نیز امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه امارت اسلامی در نامهای به اعضای کنگره امریکا، مصادره ثروت و پول افغانستان را دور از منطق خوانده و گفته بود که مسدود کردن پولهای افغانستان نه مشکل را حل میکند و نه خواست مردم امریکا است.
رویداد های اخیر
قمی در دیدار با معاون یوناما درباره افزایش همکاریها با افغانستان تاکید کرد
سفیر و نماینده ویژه ایران برای افغانستان در دیدار با معاون سیاسی دفتر معاونت سازمان ملل متحد در کابل درباره افزایش همکاریها با افغانستان تأکید کرده است.
سفارت ایران در کابل با نشر خبرنامهای نوشته است که در این دیدار حسن کاظمی قمی به جورجیت گانیون گفته ایران از هر ابتکاری که از سوی جامعه جهانی برای افغانستان صورت گیرد، حمایت خواهد کرد.
در خبرنامه آمده است: «در دیدار جورجیت گانیون، معاون جدید نماینده ویژه سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) با آقای کاظمی قمی موضوع موادمخدر و حضور بخش خصوصی در افغانستان مورد بحث و بررسی قرار گرفت. آقای قمی گفت جمهوری اسلامی ایران از هر ابتکار سازنده جامعه جهانی برای افغانستان حمایت میکند.»
در همین حال، آگاهان نیز به این باوراند که راهکارهای سازمان ملل با همکاری کشورهای همسایه افغانستان در تحکیم ثبات و امنیت میتواند مسائل کلیدی همچون تروریزم و مهاجرت را حل سازد.
برخی دیگر از آگاهان تقویت مشارکت و همکاری ایران با سازمان ملل متحد را برای استحکام ثبات بیشتر در افغانستان مهم و ضروری میدانند.
ایران هرچند تا هنوز حکومت سرپرست افغانستان را به رسمیت نشاخته و بارها بر ایجاد حکومت فراگیر در کشور تأکید کرده است.
با این حال، در بیشتر از سه سال گذشته روابط خوبی با امارت اسلامی ایجاد کرده و دادوستد تجارتی نیز میان دوکشور به میزان بلندی رسیده است.
گفتنی است که تهران همچنان پیش از این با تعیین نماینده ویژه از سوی سازمان ملل برای افغانستان مخالفت کرده است.
رویداد های اخیر
ده نفر در یک حمله در بغلان کشته شدند
پولیس بغلان میگوید ده نفر که شب گذشته در حال ذکر در مسجدی در ولسوالی نهرین این ولایت بودند، از سوی افراد ناشناس کشته شدند.
دفتر مطبوعاتی و روابط عامه قوماندانی امنیه ولایت بغلان در خبرنامهای نوشته است که افراد مذکور در طول روز برای تأمین معیشت خود مشغول به کار بودند و شب هنگام برای عبادت به مسجد و خانقاه میرفتند.
عبدالغیور خادم، آمر امنیت قوماندانی امنیه بغلان گفته است که چند تن در پیوند به این قضیه بازداشت شده اند و تحقیقات در این زمینه ادامه دارد.
مسوولیت این حمله را فرد یا گروهی برعهده نگرفته است.
رویداد های اخیر
مقامهای چین و ترکمنستان درباره افغانستان گفتگو کردند
یو شیائویونگ، نماینده خاص چین در امور افغانستان با سردار محمد دوردی اف، معاون وزیر امور خارجه ترکمنستان دیدار کرده است.
وزارت امور خارجه ترکمنستان در خبرنامهای نوشته است که در این دیدار، طرفین در مورد همکاریهای استراتژیک درازمدت و مورد منفعت دوجانبه بحث و تبادل نظر کردند و همچنین در مورد اجرای توافقهای قبلی به تبادل نظر پرداختند.
در این دیدار خاطرنشان شد که تماسهای شخصی بین رهبران دو کشور نقش اساسی در افزایش گفتگوهای بینالمللی دارد و انگیزه قوی برای توسعه و گسترش بیشتر روابط ترکمنستان و چین میدهد.
ترکمنستان تاکید کرد که ساختار های بین المللی چندجانبه برای حفظ ثبات در افغانستان عامل مهمی در ارتقای بهبود پایدار وضعیت اجتماعی-اقتصادی این کشور میباشد.
مقامهای چین و ترکمنستان در مورد آمادگیها برای پنجمین نشست وزرای خارجه کشورهای همسایه افغانستان که قرار است در ترکمنستان برگزار شود، تبادل نظر کردند.
آنان تاکید کردند که ترکمنستان و چین به حمایت همه جانبه برای احیای اقتصادی افغانستان ادامه خواهند داد.
-
ورزش4 روز ago
تلویزیون آریانا مسابقات لیگ کریکت ده آوره ابوظبی را نشر میکند
-
جهان3 روز ago
موافقت حزبالله لبنان با طرح امریکا برای آتش بس با اسرائیل
-
جهان2 روز ago
امریکا چند مقام بلند پایهای حماس را تحریم کرد
-
جهان4 روز ago
بایدن به اوکراین اجازه استفاده از سلاحهای امریکایی برای حمله به داخل روسیه را داد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
عربستان امسال بیش از ۱۰۰ تن به شمول سه شهروند افغانستان را اعدام کرده است
-
رویداد های اخیر2 روز ago
در یک انفجار در پاکستان ۱۱ نیروی امنیتی جان باختند
-
رویداد های اخیر1 روز ago
یک هوتل بزرگ معیاری و ترمینال عصری در پنجشیر ساخته میشود
-
رویداد های اخیر10 ساعت ago
مجلس نمایندگان امریکا لایحه انتقال همکاران افغان را تصویب کرد