Connect with us

رویداد های اخیر

تاکید امارت اسلامی بر آزاد سازی ذخایر ارزی افغانستان

منتشر شده

در

امیر خان متقی، سرپرست وزارت خارجه کشور می‌گوید، دارایی‌های بانک مرکزی که از سوی امریکا منجمد شده متعلق به مردم است و به امارت اسلامی نمی‌رسد.

امیر خان متقی تاکید کرده است که برای جلوگیری از بحران بشری و اقتصادی در افغانستان باید این پول ها آزاد شود.

متقی در این باره گفته” به امریکایی‌ها گفتیم که حالا مخالفت نظامی با یک دیگر نداریم و در سنگر قرار نداریم بعد از امضای توافقنامه دوحه ما به شما کدام مشکل خلق نکردیم پس این پول‌ها را به کدام دلیل مسدود کرده اید هیچ کدام دلیل وجود ندارد و این پیسی نیست که به جیب طالبان برود و این مربوط اقتصاد وطن که به همه مردم متعلق می‌شود.”

امریکا و صندوق بین المللی پول آزاد سازی این پول‌ها را مشروط به ایجاد حکومت فراگیر، تامین حقوق اقلیت‌ها، زنان و دختران و رفع تهدید‌های تروریستی از خاک افغانستان کرده است.

باورها بر این است که امریکا این پول‌ها را تا زمان به رسمیت شناختن دولت جدید افغانستان از سوی جامعه جهانی همچنان مسدود نگهمیدارد.

سید مسعود، کارشناس اقتصادی، در این باره گفت:” در حقیقت این پول‌ها آزاد نمیشه مشکلات حقوقی و قانونی دارد به این معنی که دولتی را که شخصیت حقوقی بوده که دولت جمهوری بوده این پول‌ها را به بانک جهانی و امریکا داده و این بانک آزاد سازی این پول‌ها را به درخواست یک حکومت انجام می دهد از او خاطر تا که دولت به رسمیت شناخته نشود و به ملل متحد نیابد پرداخت این پول‌ها ممکن نیست.”

در این میان شهروندان کشور می گویند که فشارهای اقتصادی دامنه زندگی را بر آنان  تنگ‌تر ساخته و از این رو است که آنان از امریکا و امارت اسلامی می‌خواهند تا مردم را قربانی سیاست‌های خود نسازند.

قیام، باشنده کابل، در این باره گفت:”همرای همین حکومت گپ بزنند و به یک نتیجه برسند تا بلاخره همین فاجعه اقتصادی و بشری که است پایان یابد.”

محمد زبیر، باشنده کابل، در این مورد گفت:” ما از نهادهای خارجی و امارت اسلامی میخواهیم که تا همین پول‌های افغانستان را که منجمد شده بالای آن کار کنند و به یک تفاهم برسند تا مردم ما از مشکلات اقتصادی بیرون آیند.”

چهار شنبه هفته گذشته شورای امنیت سازمان ملل در یک نشست ویژه بحران اقتصادی و بشری را در افغانستان نگران کننده خواند و نماینده ویژه این سازمان در امور افغانستان خواستار تقویت کمک‌های بشری به مردم افغانستان شد.

نماینده‌گان چین و روسیه نیز در این نشست به آزاد سازی ذخایر ارزی افغانستان از سوی امریکا تاکید کردند.

رویداد های اخیر

قرارداد پروژه برق‌رسانی قوش‌تپه و درزاب جوزجان امضاء شد

این پروژه به هزینه حدود یک میلیارد و ۸۸۶ میلیون افغانی اجرا خواهد شد و تکمیل آن در مدت سه سال برنامه‌ریزی شده است.

Published

on

قرارداد پروژه برق‌رسانی ولسوالی‌های قوش‌تپه و درزاب ولایت جوزجان میان وزارت آب و انرژی و یک شرکت خصوصی امروز در مرکز اطلاعات و رسانه‌های حکومت،،  به امضاء رسید. این مراسم با حضور ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزراء، برگزار شد.

این پروژه به هزینه حدود یک میلیارد و ۸۸۶ میلیون افغانی اجرا خواهد شد و تکمیل آن در مدت سه سال برنامه‌ریزی شده است.

در چارچوب پروژه، تمدید لین برق ۲۲۰ کیلوولت به طول ۸۵.۲۴ کیلومتر، ساخت دو سب‌استیشن و دو شبکه توزیع در ولسوالی‌های قوش‌تپه و درزاب شامل است. با تکمیل این پروژه، هزاران خانواده از خدمات برق برخوردار خواهند شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

عالم پاکستانی: معافیت مادام‌العمر برای عاصم منیر خلاف آموزه‌های اسلامی است

مفتی تقی عثمانی افزوده است که ایجاد تبعیض میان مردم و مقام‌ها در برابر قانون، سبب تضعیف اعتماد عمومی و گسترش بی‌عدالتی در جامعه می‌شود.

Published

on

مفتی تقی عثمانی، از علمای برجسته و شناخته‌شده دینی پاکستان، با انتقاد از تصمیم‌های اخیر در قبال رهبری اردو این کشور، گفته است که اعطای معافیت مادام‌العمر به جنرال عاصم منیر، رئیس اردوی پاکستان، و پاسخ‌گو نساختن او در برابر محکمه، با اصول و تعالیم دین اسلام در تضاد قرار دارد.

این عالم دینی روز دوشنبه در جریان یک نشست، تأکید کرده است که در اسلام هیچ فردی فراتر از قانون نیست و حاکمان و مقام‌های بلندپایه نیز مکلف‌اند در برابر اعمال خود پاسخ‌گو باشند. به گفته او، عدالت و حساب‌دهی از ارکان اساسی نظام اسلامی به‌شمار می‌رود و هرگونه مصونیت دائمی برای افراد قدرتمند، خلاف روح شریعت است.

مفتی تقی عثمانی افزوده است که ایجاد تبعیض میان مردم و مقام‌ها در برابر قانون، سبب تضعیف اعتماد عمومی و گسترش بی‌عدالتی در جامعه می‌شود. او از نهادهای مسئول خواست تا در تصمیم‌گیری‌های سیاسی و نظامی، ارزش‌های اسلامی و اصول عدالت را در نظر بگیرند.

اظهارات این عالم دینی در حالی مطرح می‌شود که بحث‌ها در مورد نقش اردو و حدود صلاحیت‌های رهبران نظامی در پاکستان، در هفته‌های اخیر با واکنش‌ها و دیدگاه‌های متفاوتی روبه‌رو شده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مولانا فضل‌الرحمن: حمله بر کابل به بهانه هدف قرار دادن دشمنان، توجیه‌پذیر نیست

او تأکید کرد که ادامه تنش‌ها به سود هیچ‌یک از طرف‌ها نیست و تنها راه برون‌رفت از بحران‌های موجود، گفت‌وگو، تفاهم و احترام متقابل میان کشورهای همسایه است.

Published

on

شرکت‌کنندگان نشست علمای پاکستان تحت عنوان «وحدت امت پاکستانی» به رهبری مولانا فضل‌الرحمن، رهبر حزب جمعیت علمای اسلام، از حکومت‌های کابل و اسلام‌آباد خواسته‌اند تا تنش‌ها و اختلافات میان دو کشور را از طریق گفت‌وگو و راه‌حل‌های سیاسی برطرف سازند.

مولانا فضل‌الرحمن در این نشست با انتقاد از سیاست‌های نظامی پاکستان گفت که توجیه حمله بر افغانستان به بهانه هدف قرار دادن دشمنان، قابل قبول نیست.

وی خطاب به نظامیان پاکستانی افزود: «اگر شما به این بهانه بر کابل حمله می‌کنید که گویا دشمن‌تان در آن‌جا حضور دارد، پس چرا زمانی که هند در داخل پاکستان دشمنان خود را هدف قرار می‌دهد، واکنش شما متفاوت است؟»

او تأکید کرد که ادامه تنش‌ها به سود هیچ‌یک از طرف‌ها نیست و تنها راه برون‌رفت از بحران‌های موجود، گفت‌وگو، تفاهم و احترام متقابل میان کشورهای همسایه است.

این نشست در حالی برگزار شده است که در ماه‌های اخیر، روابط میان افغانستان و پاکستان با چالش‌ها و تنش‌های فزاینده روبه‌رو بوده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!