Connect with us

رویداد های اخیر

رئیس پیشین ناتو: پوتین در آغاز دولتش می خواست به ائتلاف بپیوندد

منتشر شده

در

به نقل از خبرگزاری گاردین ولادیمیر پوتین می‌خواست روسیه به ناتو بپیوندد، اما نمی‌خواست کشورش روند معمول نامزدی را طی کند و به گفته یکی از دبیرکل‌های پیشین ناتو، “با بسیاری از کشورهایی که اهمیتی ندارند” صف آرایی کند.

جورج رابرتسون، وزیر دفاع پیشین کارگری که بین سال‌های ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۴ ریاست ناتو را بر عهده داشت، گفت که پوتین در اولین نشست آنها به صراحت اعلام کرد که می‌خواهد روسیه بخشی از اروپای غربی باشد. او گفت:"آنها می‌خواستند بخشی از آن غرب مرفه، امن و باثباتی باشند که روسیه در آن زمان از آن خارج بود."

رابرتسون در باره اولین دیدار با پوتین را که در سال ۲۰۰۰ رئیس جمهور روسیه شد، می‌گوید که: “خوب، ما مردم را برای پیوستن به ناتو دعوت نمی‌کنیم، آنها برای پیوستن به ناتو درخواست می‌دهند.” و او گفت: “خوب، ما با بسیاری از کشورها که اهمیتی ندارند همسو نیستیم.”

این گزارش با آنچه پوتین به دیوید فراست فقید در مصاحبه‌ای با بی‌بی‌سی درست پیش از انتصاب او به عنوان رئیس‌جمهور روسیه در بیش از ۲۱ سال پیش گفت، مطابقت دارد. پوتین به فراست گفت که اگر نظرات روسیه به عنوان یک شریک برابر در نظر گرفته شود، عضویت در ناتو را رد نخواهد کرد.

او به فراست گفت که برایش سخت است که ناتو را به عنوان یک دشمن ببیند. روسیه بخشی از فرهنگ اروپایی است. و من نمی‌‎توانم کشورم را جدا از اروپا و آنچه ما اغلب دنیای متمدن می‌نامیم تصور کنم.

نظرات لرد رابرتسون در پادکست One Decision که توسط میشل کوسینسکی گزارشگر سابق CNN و سر ریچارد دیرلاو، رئیس سابق M16 ارائه شد، نشان می دهد که چگونه جهان بینی پوتین در طول ۲۱ سال حکومت بی وقفه روسیه تکامل یافته است.

پس از تظاهرات خیابانی انقلاب نارنجی در اوکراین در سال ۲۰۰۴، پوتین به طور فزاینده‌ای نسبت به غرب مشکوک شد و آنها را به حمایت مالی از سازمان‌های غیردولتی طرفدار دموکراسی متهم کرد. او از گسترش مستمر ناتو در اروپای مرکزی و شرقی بیشتر عصبانی شد: رومانی، بلغارستان، اسلواکی، اسلوونی، لتونی، استونی و لیتوانی در سال ۲۰۰۴ به این اتحاد ملحق شدند. کرواسی و آلبانی در سال ۲۰۰۹ دنبال کردند. گرجستان و اوکراین در سال ۲۰۰۸ قول پیوستن به آن را داده بودند، اما از آن خارج شدند.

پس از حملات ۱۱ سپتامبر، بسیاری از متحدان ناتو در تهاجم به افغانستان به ایالات متحده پیوستند و ناتو فرماندهی این مأموریت را در سال ۲۰۰۳ بر عهده گرفت.

رویداد های اخیر

برنامه جهانی غذا به حدود ۲۵۰هزار افغان مواد غذایی کمک کرده است

Published

on

برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد در گزارشی اعلام کرده که با کمک چین به حدود ۲۵۰هزار تن در افغانستان طی ماه‌های گذشته مواد غذایی کمک نموده است.

این نهاد روز پنجشبه، ۲۶ میزان گفته است، این کمک‌ها شامل دو هزار تُن مواد غذایی مشمول آرد، گندم، روغن نباتی، دال، نخود و نمک بوده است.

براساس گزارش، این کمک‌ها دست‌کم به ۳۵ هزار خانواده در سراسر افغانستان توزیع شده است. این سازمان بیان کرده که کمک‌های غذایی چین به افغان‌هایی که در ناامنی غذایی به سر می‌برند، در شرایطی انجام شده است که این سازمان با کمبود بودجه روبه‌رو است.

رئیس برنامه جهانی غذا در افغانستان گفت: «افغانستان یک کانون گرسنگی در جهان است و بیش از سه چهارم مردم در سراسر این کشور نمی‌توانند یک رژیم غذایی مغذی داشته باشند که آن‌ها را از سوءتغذیه باز دارد».

مشاور امور اقتصادی و بازرگانی سفارت چین در افغانستان گفته است که درحال حاضر بسیاری از مردم افغانستان «ناامیدی و گرسنگی» را تجربه می‌کنند.

این نهاد تاکید کرده است که بسیاری از خانواده‌ها در افغانستان برای گذراندن ماه‌های زمستان به کمک‌های غذایی اضطراری دوامدار نیاز دارند.

سازمان ملل گفته است که سال گذشته به دلیل کمبود بودجه قادر به ارائه کمک‌های غذایی به ۱۰ ملیون افغان نشده است و در تابستان امسال نیز ۱۱ میلیون افغان از کمک‌های غذایی این سازمان بازمانده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مقام‌های قطر و بریتانیا در مورد وضعیت افغانستان گفتگو کرده‌اند

Published

on

مقام‌های قطر و بریتانیا در حاشیه نشست مجمع جهانی بشردوستانه در لندن در مورد وضعیت افغانستان گفتگو کرده‌اند.

وزارت امور خارجه قطر با نشر خبرنامه‌ای گفته‌ در این دیدار دو طرف در مورد وضعیت بشری و توسعه‌ در افغانستان به ویژه در بخش صحت و آموزش بحث و تبادل نظر کرده اند.

آنان همچنان در مورد همکاری مشترک در پروژه‌های انکشافی و بشری صحبت کرده اند.

از سوی دیگر، سهیل شاهین، رئیس دفتر سیاسی امارت اسلامی در قطر، با سفیر ترکیه در این کشور درباره روابط دوجانبه افغانستان و ترکیه گفتگو کرده است.

آقای شاهین در ایکس نوشته که در این دیدار در مورد فرصت‌های آموزشی، صحت، زراعت و سرمایه‌گذاری در افغانستان نیز بحث شده است.

در حال حاضر امارت اسلامی روابط رسمی با هیچ کشور جهان ندارد اما روابط غیر رسمی آن با شماری از کشورها به ویژه با همسایه ها گرم به نظر می رسد، چنانچه به گفته‌ کابل در حاضر حاضر ۴۰ نمایندگی سیاسی امارت اسلامی در کشورها فعال هستند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارت اسلامی هیاتی را برای تحقیق گزارش کشتار افغان‌ها در مرز ایران و پاکستان توظیف کرد

Published

on

امارت اسلامی افغانستان اعلام کرده که هیاتی را برای انجام تحقیقات در مورد گزارش کشتار افغان‌ها در مرز ایران و پاکستان توظیف کرده است.

حمدالله فطرت، معاون سخنگوی امارت اسلامی می‌گوید که ریاست این هیات را ملا محمد ابراهیم صدر، معین امنیتی وزارت امور داخله بر عهده دارد و این هیات متشکل از نمایندگان وزارت‌های دفاع ملی، امور خارجه، سرحدات و ریاست عمومی استخبارات می‌باشد.

به گفته وی، به هیات وظیفه سپرده شده تا موضوع را به گونه دقیق و همه جانبه تحقیق کند و گزارش خود را به ریاست الوزرا تقدیم و برای اجراآت بعدی هدایت لازم را دریافت کند.

آقای فطرت می‌افزاید که این هیات کار خود را روز گذشته آغاز کرد و تلاش می‌کند هرچه زودتر حقیقت موضوع را معلوم کند.

بر بنیاد گزارش‌هایی که روز چهارشنبه منتشر شد، ۲۶۰ شهروند افغانستان از سوی نظامیان ایرانی در نزدیکی مرز کشته شدند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!