رویداد های اخیر
بلینکن از آخرین تماس اش با غنی پرده برداشت

انتونی بلینکن، وزیر امور خارجه امریکا، از آخرین صحبت تلیفونی اش با اشرف غنی، رییس جمهور پیشین قبل از فروپاشی نظام گذشته پرده برداشت.
انتونی بلینکن در تازه ترین مصاحبه اش می گوید، یک روز قبل از ورود امارت اسلامی به کابل، اشرف غنی پذیرفته بود که قدرت را به شکل مسالمت آمیز انتقال میدهد.
اشرف افزوده بود که در صورت سرکشی امارت اسلامی از توافق نامه صلح دوحه حاضر است تا آخرین نفس بجنگند اما فردای روز اشرف غنی بدون عملی کردن وعدهها از افغانستان فرار کرد.
بلینکن در این باره گفته:”ما یک روز قبل از سقوط با رییس جمهور غنی صحبت تیلفونی داشتم، و فشار آوردم تا مطمین شوم که او آماده تطبیق پلان است که ما میخواستیم عملی شود که بر اساس آن باید قدرت به شکل مسالمت آمیز به حکومت جدید که در راس آن طالبان بود انتقال گردد که پس از آن منجر به ایجاد حکومت همه شمول که در آن تمام اقشار جامعه و افغانها حضور داشته باشند تشکیل گردد، و او در تیلفون برایم گفت که آماده انجام این کار است و اگر طالبان مطابق آن پیش نرود حاضر است تا آخرین نفس بجنگند اما به فردای آن از افغانستان فرار کرد.”
وزیر خارجه امریکا می گوید که آنان برای هدف که کشتن بن لادن بود به افغانستان آمده بودند و آن را حاصل کردند و نمیخواستند بیشتر در افغانستان بمانند.
بلینکن افزود:” ما همرا با یک تیم ۷۰۰ نفری خود در وزارت خارجه ۲۴ ساعت در هفته کار می نمایم تا زمینه خروج اتباع امریکایی و همکاران افغان ما را مساعد سازیم، و ما به تلاشهای ما بخاطر خروج مصون آنان ادامه میدهیم و این پروسه همه روزه دوام دارد و تا زمانیکه این تعهد خویش را عملی نمایم به تلاشهای خود ادامه میدهیم.”
گریز از مسوولیت بحران اقتصادی و مالی در افغانستان که پس از سقوط حکومت قبلی به رهبری اشرف غنی به وجود آمده است نه امریکا و نه هم سران حکومت قبلی بل مردم عام را در گروه چالشهای روزگار قرار داده است.
اکنون برای مردم افغانستان این مهم نیست که مسوول بحران کنونی امریکا است و یا هم اشرف غنی اما آنچه که برای شهروندان افغان به یک رویا مبدل شده است تامین لقمه نان جهت زنده ماندن در افغانستان است.
کمپین چشم به راه کمک – برای ارسال کمکهای نقدی با این ویبسایت مراجعه نمایید: http://www.helpafg.org
آریانانیوز و تلویزیون آریانا از ابتکار «بنیاد بیات» برای جمع آوری کمک برای تامین مواد غذایی به خانوادههای نیازمند در افغانستان حمایت همه جانبه میکند.
ما به عنوان همکار رسمی رسانه ای از شما تقاضای کمک میکنیم تا بتوانیم در این شرایط دشوار برای خانوادههای افغان مواد غذایی تهیه کنیم.
رویداد های اخیر
مجاهد: پرداخت دوازده و نیم میلیارد افغانی شامل خانوادههای تمام قربانیان میشود
آقای مجاهد میگوید که در میان دریافتکنندگان این پول، خانوادههای سربازان و پولیس حکومت پیشین، یتیمان، بیوهزنان غیرنظامیان و افراد دارای معلولیتهای طبیعی نیز شاملاند.

ذبیحالله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، در پیامی در شبکهای ایکس گزارشهایی را که گویا تنها خانوادههای قربانیان جنگ با امریکا مشمول دریافت پول سالانه میشوند، رد کرد.
آقای مجاهد میگوید که در میان دریافتکنندگان این پول، خانوادههای سربازان و پولیس حکومت پیشین، یتیمان، بیوهزنان غیرنظامیان و افراد دارای معلولیتهای طبیعی نیز شاملاند.
او آمار کامل یتیمان، بیوهها و معلولان جنگ بیستساله افغانستان را نیز نشر کرده است.
سخنگوی امارت اسلامی، میزان این پول را دوازده و نیم میلیارد افغانی گفته است.
وی افزوده است، در سال گذشته، برای حمایت از این افراد، مبلغ ۱۲.۵ میلیارد افغانی بودجه تخصیص و توزیع شده است.
این در حالی است که در دو روز گذشته شماری از رسانههای گزارشهای از زبان ذبیحالله مجاهد در مصاحبه با تلویزیون ملی منتشر کرده، که گویا سالانه ۱۲ میلیارد افغانی به خانوادههای نیروهای امارت اسلامی که در ۲۰ سال گذشته جان باخته اند، اختصاص داده شده است.
رویداد های اخیر
عابد: پروژه انتقال آب پنجشیر به کابل پس از تأمین بودجه آغاز میشود

سخنگوی وزارت انرژی و آب میگوید که مراحل بررسی و طراحی پروژه انتقال آب پنجشیر به کابل تکمیل شده و کار عملی آن پس از تأمین بودجه آغاز خواهد شد.
مطیع الله عابد افزوده است که این وزارت تلاش دارد تا با اجرای این پروژه و دیگر طرحهای مرتبط، مشکلات کمبود آب در کابل را کاهش دهد.
آقای عابد بیان کرد: «سروی، دیزاین و مطالعات تخنیکی پروژه پنجشیر از سوی وزارت انرژی و آب کامل شده و این پروژه برای منظوری به رهبری امارت اسلامی فرستاده شده است.»
او تصریح نمود: «این پروژه بعد از منظوری و وجود بودجه آغاز میشود.»
پروژه انتقال آب پنجشبر به طول ۱۲۰ کیلومتر از بازارک، مرکز این ولایت الی ساحه تره خیل کابل را در بر میگیرد.
در همین حال، برخی از باشندگان پایتخت گفتهاند که با انتقال آب پنجشیر به کابل، مشکل کمبود آب آشامیدنی صحی در این شهر تا جایی رفع خواهد شد.
یکی از باشندگان کابل گفت: «امیدوار هستیم که این پروژه عملی شود.»
از سویی هم، برخی از آگاهان گفتهاند که با تطبیق اینگونه پروژهها که به شکل متوازن در ولایات در نظر گرفته شود، منابع آبهای زیر زمینی کشور نیز تغذیه خواهد شد.
عبدالنصیر رشتیا، آگاه امور اقتصادی گفت: «من فکر میکنم پروژه انتقال آب پنجشیر به کابل سبب این میشود که یک بار دیگر آبهای زیر زمینی تجدید شود و مردم دسترسی به آب صحی و سالم پیدا بکنند. در پهلوی آن، با انتقال آب پنجشیر در کنار و اطراف شهر کابل زمینهای زراعتی که وجود دارد، هم تحت مدیریت آب قرار خواهد گرفت و در کل میتوان گفت که زمینه اشتغال نیز به مردم مهیا خواهد شد.»
طرح انتقال آب دریای پنجشیر به کابل از سال ۲۰۱۲ و زمانی که بحران کمآبی در کابل افزایش یافت، طراحی شد و در بودجه سال ۲۰۲۰ دولت پیشین افغانستان، حدود پنج میلیون دالر برای انتقال سالانه ۱۰۰ میلیون مترمکعب آب دریای پنجشیر به کابل در نظر گرفته شد.
گفتنی است که این پروژه قرار بود تا سال ۲۰۲۳ تکمیل شود.
رویداد های اخیر
خبرنگاران زن از عدم دسترسی به اطلاعات دقیق و به موقع شکایت دارند

شماری از خبرنگاران زن میگویند که عدم دسترسی به اطلاعات دقیق و به موقع در فعالیتهای روزمرهشان، آنان را با چالشهای متعددی روبهرو کرده است.
به گفته برخی از این خبرنگاران، شماری از مقامهای امارت اسلامی در بسیاری موارد از ارایه اطلاعات به خبرنگاران زن خودداری میکنند که این امر مانع بزرگی در انجام وظایف حرفهای آنان است.
یک خبرنگار زن گفت: «متأسفانه تخریب و یا ترساندن ما از آدرس بعضی نهادها و بعضی رسانههای خود شدیم که آنها مانع کار میشدند و در این قسمت هم ما از رسانههای خود، نهادهای مختلف خود میخواهیم که خبرنگاران زن را مانند خبرنگاران مرد حمایت بکنند و بگذارند که به کار شان ادامه دهند.»
گفته میشود که محدودیتهای فرهنگی و اجتماعی نیز فعالیت خبرنگاران زن را دشوار میسازد.
خبرنگاران زن افزودهاند که حذف آنان از رسانههای کشور نه تنها به تضعیف آزادی بیان منجر شده بلکه جامعه را از دیدگاهها و تجربیات نیمی از جمعیت خود محروم میکند.
با این حال، برخی از نهادهای حامی رسانهها تاکید میکنند که شرایط کاری برای خبرنگاران زن نسبت به سال پار بیشتر مساعد شده و در حال حاضر ۷۴۵ خبرنگار زن در سراسر کشور در رسانههای مختلف فعالیت دارند.
حجت الله مجددی، رییس اتحادیه ژورنالیستان آزاد افغانستان، در این مورد گفت: «تعداد خبرنگاران امسال نسبت به سال گذشته زیاد شده است. در حال حاضر ۷۴۵ خبرنگار زن در رسانهها کار میکنند. سال گذشته تعداد خبرنگار زن ۶۰۱ بود.»
در همین حال، وزارت اطلاعات و فرهنگ تأکید کرده است که وضعیت رسانهها در شرایط کنونی مطلوب است و این وزارت متعهد به حمایت از خبرنگاران و رسانهها در بخشهای مختلف میباشد.
این در حالی است که پس از تسلط دوباره امارت اسلامی، بسیاری از خبرنگاران زن کار خود را از دست داده و برخیها مجبور به ترک کشور شدهاند.
-
اخبار ساحوی4 روز ago
رئیسجمهور سوریه، الشرع، دولت انتقالی جدید را تشکیل داد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
مهلت اخراج مهاجرین افغان از پاکستان تمدید نمیشود
-
تجارت4 روز ago
تلاشها برای گسترش روابط تجارتی با هند
-
جهان1 روز ago
اعزام یک کشتی طیارهبر دیگر امریکا به خاورمیانه
-
رویداد های اخیر2 روز ago
روبیو: تا زمانی که تمام امریکاییهای بازداشت شده در افغانستان آزاد نگردند، آرام نخواهیم گرفت
-
رویداد های اخیر1 روز ago
وزارت اقتصاد از امریکا میخواهد که داراییهای منجد شده افغانستان را آزاد کند
-
تجارت2 روز ago
با ادامه جنگ تعرفهها، قیمت طلا ریکارد جدید ثبت کرد
-
رویداد های اخیر1 روز ago
نگرانیها از تخریب پروژههای نیمه کاره بانک جهانی در افغانستان