Connect with us

رویداد های اخیر

سازمان ملل: گرسنگی بیش از نصف نفوس افغانستان را تهدید می‌کند

منتشر شده

در

برنامۀ جهانی غذا سازمان ملل متحد از احتمال سقوط اقتصادی افغانستان هشدار داده و گفته است که بیش از نصف از جمعیت افغانستان با گرسنگی شدید مواجه است.

برنامۀ جهانی غذا روز (دوشنبه ۳ عقرب) با نشر گزارشی گفته است که از ماه نومبر ۲۰۲۱ میلادی ۲۲.۸ میلیون نفر در این کشور با گرسنگی شدید رو به رو خواهند شد.

دیوید بیسلی، مدیر اجراییۀ برنامۀ جهانی غذا، گفت: "افغانستان در حال حاضر در بدترین بحران‌ بشری جهان قرار دارد و امنیت غذایی آن در حال فروپاشی است. در زمستان امسال‌، میلیون‌ها افغان مجبور خواهند شد بین مهاجرت و گرسنگی یکی را انتخاب کنند."

آقای بیسلی از فاجعۀ انسانی در این کشور هشدار داده و از جامعۀ جهانی خواسته است که برای جلوگیری از این فاجعه، کمک‌های بشری را به این کشور افزایش دهند. او همچنین گفته است که اوضاع در افغانستان در حال بدتر شدن قرار دارد و به دلیل فقر و گرسنگی، هزاران کودک جان‌های خود را از دست خواهند داد.

افغانستان در سطح جهانی دارای یکی از بزرگ‌ترین جمعیت‌ها در ناامنی غذایی شدید در هر دو حالت مطلق و نسبی است.

بر اساس بررسی های انجام شده، افغانستان در حال حاضر در بدترین بحران جهانی قرار دارد، به گونه‌ای که در زمستان پیش رو میلیون‌ها شهروند این کشور مجبور خواهند شد تا بین مهاجرت و گرسنگی یکی را انتخاب کنند.

بیسلی افزوده است که:" این شمارش معکوس برای وقوع یک فاجعه است و اگر اکنون اقدام نکنیم، یک فاجعه کامل رخ خواهد داد."

بیسلی هشدار داده است که:" گرسنگی در حال افزایش است و کودکان در حال مرگ هستند. ما نمی‌توانیم مردم را با وعده‌ها تغذیه کنیم. تعهدات مالی باید به پول نقد تبدیل شوند و جامعه بین‌المللی باید برای رسیدگی به این بحران که به سرعت از کنترل خارج می‌شود، گرد هم آیند."

پیش از این، ملل متحد هشدار داده بود که تا اخیر سال جاری میلادی، یک میلیون کودک زیر سن پنج سال با سوی تغذی شدید مواجه خواهند شد در حالی که ۳.۳ میلیون نفر دیگر از این مشکل صحی رنج خواهد برد.

بر اساس پیش‌بینی برنامۀ جهانی غذا برای رسیدگی به نیازمندان در افغانستان ماهانه، ۲۲۰ میلیون دالر نیاز است تا با بخشی از ۲۳ میلیون نفر در زمستان پیش رو کمک صورت گیرد.

تخمین زده می‌شود برنامه واکنش بشردوستانه سازمان ملل متحد تنها پاسخگوی یک سوم بودجه‌ مورد نیاز باشد.

برنامه جهانی غذا از آغاز سال ۲۰۲۱ به ۱۰.۳ میلیون نفر کمک غذایی و نقدی کرده است که شامل برنامه‌های پیشگیری و درمان سوء تغذیه برای تقریبا ۴۰۰ هزار زن باردار و شیرده و ۷۹۰ هزار کودک زیر پنج سال است.

سازمان ملل متحد، ویروسکرونا، جنگ، خشک‌سالی و بحران اقتصادی را از عوامل عمدۀ فقر و گرسنگی مردم در افغانستان عنوان کرده است. برنامۀ جهانی غذا همچنین هشدار داده است که با نزدیک شدن فصل زمستان، مشکلات مردم از ناحیۀ فقر و تنگ‌دستی در نقاط دوردست این کشور بیشتر خواهد شد.

رویداد های اخیر

ستانکزی: فاصله میان حکومت و رسانه‌ها نباید وجود داشته باشد

Published

on

معین سیاسی وزارت امور خارجه می‌گوید که رسانه‌ها طوری حمایت شوند که فاصله میان حکومت و آن‌ها وجود نداشته باشد.

شیرمحمد عباس ستانکزی در یک سمیناری زیر عنوان نقش رسانه‌ها در استحکام نظام اسلامی در کابل افزوده است که رسانه‌ها در جنگ تبلیغاتی در جهان نقش اساسی دارند و نیاز است تا امارت اسلامی از اعمال فشار علیه رسانه‌های کشور دست برداشته و بگذارد که آنان نقش خود را در ترقی و تعالی کشور آزادانه ایفا کنند.

آقای ستانکزی در این مورد گفت: «مشکلات آنان (رسانه‌ها) شنیده شود، صداهای آنان شنیده شود، برای آنان زمینه باید مساعد شود تا کار خود آزادانه انجام دهند.»

ستانکزی افزوده است، دیدگاه‌ها نسبت به رسانه‌های کشور طوری باشد که دو طرف به همدیگر به عنوان بیگانه نگاه نکنند و امارت اسلامی از اعمال فشار بر رسانه‌ها خودداری کند و بگذارد رسانه‌ها با دست باز فعالیت کنند.

از سویی دیگر، مسوولان وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز در این سمینار گفتند که آنان راه تقابل را با رسانه‌ها در پیش نگرفته‌اند و این وزارت متعهد به همکاری با آنان است.

اشتراک کنندگان در این سمینار نیز از رسانه‌ها خواستند که در بازتاب تصویر مثبت افغانستان به جهان از هیچ تلاشی دریغ نکنند.

این سمینار در حالی برگزار می‌شود که رسانه‌ها خود را متعهد به آزادی بیان و بازتاب فعالیت‌ها در چارچوب منافع ملی و ارزش‌های اسلامی می‌دانند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ امضا شد

Published

on

د افغانستان برشنا شرکت اعلام کرده که قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ میلادی امضا شده است.

این قرارداد پس از سفر هیأت امارت اسلامی به رهبری عبدالباری عمر، رئیس عمومی این شرکت به تاشکند و گفتگو با مقامات این کشور امضا شده است.

حکمت الله میوندی، سخنگوی این شرکت گفته است: «رئیس عمومی د افغانستان برشنا شرکت در رأس یک هیأت به ازبکستان سفر کرد و در دیدار با مسوولان برشنا در ازبکستان قرارداد خرید برق برای سال ۲۰۲۵ را امضا نمود.»

در همین حال، شماری از سرمای‌گذاران از امارت اسلامی می‌خواهند که با جانب ازبکستان در مورد برق ۵۰۰ کیلوولت گفتگو کند و کار این پروژه هرچه زودتر تکمیل شود که با تکمیل کار این پروژه بخش از مشکلات کمبود برق در کشور حل خواهد شد.

برشنا شرکت تصریح کرده که هیأت افغانستان در باره پروژه انتقال برق ۵۰۰ کیلوولت از سرخان - پلخمری - دشت الوان الی ارغندی کابل و شیخ مصری ننگرهار که ظرفیت انتقال ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ میگاوات برق را دارد، با مقامات ازبکستانی نیز بحث کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

څار: روز جهانی مهاجران

Published

on

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!