Connect with us

رویداد های اخیر

زلمی خلیلزاد، نماینده خاص امریکا برای صلح افغانستان استعفا کرد

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

زلمی خلیلزاد، نماینده خاص دولت امریکا در مذاکرات صلح افغانستان از سمت خود کناره گیری کرده است.

وزارت خارجه امریکا تایید کرده است که زلمی خلیلزاد نماینده خاص امریکا در افغانستان از سمت خود کناره‌گیری می‌کند.

تونی بلینکن، وزیر خارجه امریکا با تایید خبر استعفای آقای خلیلزاد به عنوان نماینده ویژه امریکا برای صلح افغانستان از “چندین دهه خدمت” او به مردم امریکا قدردانی کرده است.

بنا بر اعلام وزارت امور خارجه امریکا، توماس وست، معاون آقای خلیلزاد جانشین او به عنوان فرستاده ویژه امریکا در امور افغانستان شده است.

خلیل‌زاد در استعفاء نامه‌اش، نوشته است که اکنون نیروهای امریکایی از افغانستان خارج شده‌اند و جنگ امریکا پایان یافته است.

در استعفاء نامه آمده است:”امروز نیروهای ما خارج شده‌اند، جنگ امریکا بالاخره پایان یافت، و هزینه گزافی که در این جنگ مصرف می‌شد را می‌توان در بخش‌های حیاتی دیگر هزینه کرد.”

آقای خلیلزاد در ماه‌های گذشته مسوولیت گفتگوهای دیپلماتیک امریکا و امارت اسلامی را برعهده داشت. این مذاکرات به امضای توافق صلح منجر شد اما با خروج نیروهای نظامی امریکا، نیروهای امارت اسلامی به پیشروی نظامی در افغانستان ادامه دادند و کابل را تسخیر کردند.

زلمی خلیلزاد سیاستمدار افغان-امریکایی است که دونالد ترمپ او را در سال ۲۰۱۸ به عنوان نماینده دولتش در مذاکرات صلح افغانستان معرفی کرد و پس از پایان دولت ترمپ همچنان با دولت آقای بایدن نیز همکاری می‌کرد.

در ۳۱ آگست ۲۰۲۱، ۲۰ سال بعد از آن که امریکا امارت اسلامی را از قدرت ساقط کرد، جو بایدن به توافق صلحی که دونالد ترمپ با طالبان امضا کرده بود متعهد ماند و نیروهای این کشور را از افغانستان خارج کرد.

آقای خلیل‌‌‌زاد ۷۰ ساله که در کابل متولد شده است در سال ۲۰۰۲ به دولت جورج بوش کمک کرد تا امارت اسلامی را از قدرت کنار بگذارد.

رویداد های اخیر

متقی و وزیر دولت در وزارت خارجه قطر درباره افغانستان گفتگو کردند

Published

on

(Last Updated On: )

امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه با محمد بن عبدالعزیز الخلیفی، وزیر دولت در امور خارجه قطر در آن کشور دیدار کرده و در مورد وضعیت اخیر سیاسی و بشری افغانستان گفتگو کرده‌اند.

به گزارش رسانه‌های قطری، آقای متقی و الخلیفی نیز در مورد تلاش‌های بین‌المللی و منطقه‌ای برای بهبود وضعیت اقتصادی و بشری و ثبات در افغانستان بحث کرده‌اند.

در این دیدار، دوطرف نیز بر اهمیت تداوم هماهنگی مشترک برای تقویت تلاش‌های صلح و کمک به مردم افغانستان برای امنیت و توسعه پایدار تأکید نموده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مانتوروف: حجم انتقال کالاهای تجاری روسیه از طریق ‌افغان-ترانس تا ۱۵میلیون تُن در سال خواهد بود

Published

on

(Last Updated On: )

دنیس مانتوروف، معاون صدراعظم روسیه در نمایشگاهی در ازبکستان گفته است، حجم انتقال کالاهای تجاری مسکو از طریق راه ‌آهن افغان-ترانس‌ بین ۸ تا ۱۵ میلیون تُن در سال خواهد بود که مشمول کود کیمیاوی، نفت‌وگاز، فلزات آهنی و زغال‌سنگ می‌باشد.

مانتوروف در این مورد گفته است: «روسیه و ازبکستان در ماه اپریل سال جاری توافق‌نامه‌ای را برای تبادل اطلاعات در زمینه توسعه مطالعات امکان‌سنجی امضا کردند. انتظار می‌رود که محاسبه حجم پیش‌بینی‌شده حمل‌ونقل، همچنین برآورد صرفه‌جویی اقتصادی مسیرهای آینده، در سال آینده تکمیل شود. احتمالاً عمده محموله‌ها شامل کود کیمیایی، تولیدات نفتی، فلزات آهنی، زغال‌سنگ سخت و موارد مشابه خواهد بود.»

او افزوده است که سازمان‌های حمل‌ونقل روسیه و ازبکستان در حال کار روی پروژه ساخت راه ‌آهن ‌افغان-ترانس هستند.

این پروژه شامل بررسی امکان‌سنجی برای مسیرهای غربی شامل مزارشریف، هرات، دلارام و کندهار و مسیرهای شرقی مشمول ترمذ، نایب‌آباد، لوگر و خیرلاچی است.

خط آهن ‌افغان-ترانس قرار است اتحادیه اروپا، روسیه، ازبکستان، افغانستان، پاکستان، هند و کشورهای جنوب شرق آسیا را به هم متصل کند.

عبدالهادی فرهنگ، آگاه اقتصادی، گفت: «پروژه افغان-ترانس نه تنها در خصوص پایین آوردن قیمت اموال در افغانستان تاثیر دارد، بلکه در خصوص تجارت و شکوفایی اقتصادی افغانستان نقش اساسی دارد.»

از سویی هم، سرمایه‌گذاران روسی علاقه‌مند اند تا با سرمایه‌گذاری ۵۰۰ میلیون دالری، یک شرکت پروسس کننده نفت را در ولایت بلخ ایجاد کنند.

هدف از ایجاد این شرکت ایجاد اشتغال، توسعه فرصت‌های اقتصادی برای مردم افغانستان و تقویت روابط اقتصادی میان دو کشور عنوان شده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

فعالیت‌ تلویزیون «راه ‌فردا» تعلیق شد 

Published

on

(Last Updated On: )

وزارت اطلاعات و فرهنگ اعلام کرده که کمیسیون بررسی شکایات و تخطی رسانه‌های این وزارت، فعالیت‌ تلویزیون «راه ‌فردا» را به حالت تعلیق درآورده است.

براساس اعلامیه‌ این وزارت که امروز (سه‌شنبه) نشر شده، این تصمیم پس از شکایات پی‌درپی خبرنگاران و کارمندان تلویزیون راه ‌فردا مبنی بر اینکه چندین سال است حقوق و امتیازات‌شان از سوی اداره این تلویزیون پرداخت نشده، اتخاذ گردیده است.

این وزارت افزوده که کمیسیون بررسی شکایات و تخطی رسانه‌ها چندین بار مسوولان این تلویزیون را برای حل مشکلات فراخوانده و توصیه‌هایی برای پرداخت حقوق و امتیازات کارکنان ارائه کرد که تاکنون هیچ‌گونه رسیدگی از سوی آن‌ها صورت نگرفته است.

وزارت اطلاعات و فرهنگ تصریح نموده که به همین اساس، کمیسیون تصمیم گرفته است تا موضوع را برای رسیدگی نهایی به محکمه ارجاع دهد و بر اساس اصول و قوانین رسانه‌یی، فعالیت‌ تلویزیون راه‌ فردا را تا صدور حکم محکمه به حالت تعلیق درآورد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!