Connect with us

تجارت

بسته ماند گذرگاه مرزی چمن به دلیل هراس از هجوم افغان‌ها به پاکستان

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

به نقل از گزارش خبرگزاری رویترز، صدها نفر در دو طرف گذرگاه چمن که تقریباً از دو هفته بدین سو بسته شده است، گیر ماده اند.

روز گذشته شماری از مردم در اعتراض به بسته بودن این گذرگاه انتقاد کردند و خواستار بازگشایی آن شدند.

سمع‌الله، یک تن از افغانان که برای کار به شهر کراچی رفته بود و اکنون در آنسوی گذرگاه گیر مانده است گفت:” این گذرگاه نزدیک به دو هفته می‌شود که بسته مانده است. ما در ۱۳ روز گذشته اینجا نشسته ایم تا باز شود. ما ساعت ۸ صبح به اینجا می آییم ، اما تا ساعت ۱۰:۰۰ شب دوباره برمی‌گردیم، زیرا آنها (مقامات) می‌گویند شاید ماه طول بکشد تا این گذرگاه دوباره باز شود. هرقدر پولی که به دست آورده بودیم، همه آن را در اینجا خرج کرده ایم.”

مقامات پاکستانی گفته اند ظاهراً این گذرگاه به دلیل ترس از هجوم افغان هایی که می‌خواهند سرزمین خود را پس از به قدرت رسیدن امارت اسلامی افغانستان در ماه آگست، ترک کنند بسته شده است.

گذرگاه مرزی چمن، پس از بندر تورخم دومین نقطه مرزی تجاری بزرگ با افغانستان در در ولایت قندهار افغانستان است که روزانه از سوی هزاران کارگر و همچنین تجار از هر دو کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد.

به گزارش رویترز، روز جمعه هزاران تاجر در جاده‌های چمن خواستار باز شدن این گذرگاه شدند.

درحالی که هزاران افغان در تلاش برای ورود به پاکستان در نزدیکی گذرگاه تجمع کرده اند، پاکستان قبلاً اعلام کرده است که در موقعیتی نیست که پناهجویان بیشتری را بپذیرد.

مقامات پاکستانی می‌گویند در صورت تخفیف مقررات مرزی حدود یک میلیون افغان دیگر وارد این کشور خواهند شد.

تجارت

تلاش‌ها برای گسترش روابط تجارتی با هند

شماری از سرمایه گذاران نیز می‌افزایند که امارت اسلامی برای افزایش صادرات، در نمایشگاه‌های تجارتی و منطقه‌ای حضور فعال داشته باشد تا از این طریق برای کالاهای تولیدی افغانستان در مارکیت‌های منطقه‌ای و جهانی بازاریابی شود.

Published

on

(Last Updated On: )

وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که تلاش‌ها برای گسترش روابط تجارتی با هند جریان دارد. مسؤولان این وزارت می‌‎افزایند که در حال حاضر حجم تجارت دو کشور به ۶۵۰ میلیون دالر در سال می‌رسد که برای افزایش دادوستد گام‌های برداشته شده و می‌خواهند که با استفاده از بندرچابهار روابط تجارتی افغانستان و هند را افزایش دهند.

عبدالسلام جواد آخندزاده، سخنگوی این وزارت می‌افزاید که کشور هندوستان نیز علاقمند گسترش روابط تجارتی با افغانستان است و کابل نیز گام هایی را در این زمینه با استفاده از بندر چابهار برداشته و هم‌چنان در مورد ویزه نیز با جانب هندی گفتگوهایی انجام شده است.

اتاق تجارت و سرمایه گذاری نیز می‌گوید که روابط تجارتی میان افغانستان و هند در حال گسترش است و با گذشت هر روز این روابط تقویت می‌شود. به گفته‌ مسؤولان این اتاق افغانستان در یک سال گذشته به ارزش ۵۰۰ میلیون دالر کالا به هند صادر کرده است.

شماری از سرمایه گذاران نیز می‌افزایند که امارت اسلامی برای افزایش صادرات، در نمایشگاه‌های تجارتی و منطقه‌ای حضور فعال داشته باشد تا از این طریق برای کالاهای تولیدی افغانستان در مارکیت‌های منطقه‌ای و جهانی بازاریابی شود.

به گفته‌ی سرمایه‌گذاران هرگاه مشکلات در بخش ویزه با هند حل شود، بخش بزرگ از میوه خشک و تازه کشور به هند صادر خواهد شد زیرا هند در سطح منطقه یک مارکیت خوب برای میوه‌های افغانستان محسوب می‌شود. سرمایه گذاران از امارت اسلامی می‌خواهند که زمینه افزایش صادرات را به هند از طریق بندر چابهار فراهم کند.

Continue Reading

تجارت

وزارت معادن می‌گوید طی یک سال گذشته ۳۶ قرارداد معدن را امضا کرده است

Published

on

(Last Updated On: )

وزارت معادن و پترولیم می‌گوید که در سال گذشته ۳۶ قرارداد معدنی بزرگ و کوچک را امضا کرده است که ارزش مالی آن به ۱.۳ میلیارد دالر امریکایی می‌رسد.

مسوولان این وزارت گفته‌اند که این قراردادها ۱۰ معدن بزرگ، ۲۵ معدن کوچک مشمول پروژه‌های سمنت، نمک، مرمر و قرارداد بزرگ استخراج گاز با ازبکستان بوده که با شرکت‌های داخلی و خارجی به امضا رسیده است.

در همین حال، کارشناسان امور اقتصادی افزایش سرمایه‌گذاری‌ها در بخش استخراج معادن را برای رشد اقتصادی کشور مهم دانسته و تأکید کرده‌اند که در قراردادهای معدنی باید اولویت با شرکت‌های داخلی داده شود.

کمال الدین کاکر، تحلیلگر امور اقتصادی، گفت: «بهتر این است که به سرمایه‌گذار داخلی اولویت داده شود نه خارجی»

اعضای بخش خصوصی نیز گفته‌اند که اگر شرکت‌های خارجی و سرمایه‌گذاران افغان بتوانند در بخش معادن در کشور شریک شوند، این امر علاوه بر توسعه سرمایه‌گذاری در کشور، تغییرات مثبتی را در زمینه ظرفیت سازی در بخش استخراج معادن به همراه خواهد داشت.

Continue Reading

تجارت

افغانستان اولین محموله صادراتی خود را به اروپا صادر کرد

Published

on

(Last Updated On: )

دفتر مطبوعاتی مقام ولایت هرات از ارسال اولین محموله صادراتی از طریق خط آهن خواف – هرات به اروپا خبر داده است.

این در دفتر در خبرنامه‌ای نوشته که محموله صادراتی مشمول ۲۰۰ تن میوه خشک به ارزش یک میلیون و ۲۰۰ هزار دالر بوده که با حضور اسلام‌جار، والی هرات و سرقنسول ایران از طریق خط آهن خواف-هرات به مقصد ترکیه و اروپا صادر شده است.

براساس خبرنامه، میوه خشک این محموله صادراتی شامل مغز پسته، کشمش، بادام و جلغوزه می‌باشد.

خبرنامه افزوده که در طول سه ماه اخیر از طریق راه آهن خواف – هرات بیش از ۳۵ هزار تن کالا انتقالات انجام شده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!