رویداد های اخیر
امیرخان متقی: تضعیف دولت به نفع هیچ کسی نیست
مولوی امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه امارت اسلامی افغانستان میگوید، تضعیف دولت طالبان به نفع هیچ کسی نیست.
به اساس اعلامیه وزارت خارجه امارت اسلامی، او این اظهارات را روز گذشته (سه شنبه ۲۰ میزان) در نشست مشترک با سفیران و نمایندگان امریکا، اتحادیه اروپا و دیگر کشورهای غربی در دوحه بیان کرده است.
متقی در این نشست، در مورد وضعیت کنونی افغانستان، روابط با دیگر کشورها، مشکلات اقتصادی جاری در افغانستان، از سرگیری پروژههای کمک های بشردوستانه و تحریمهای بینالمللی صحبت کردهاست.
او دراین باره گفت:"تضعیف دولت افغانستان به نفع هیچکس نیست، تأثیر منفی بر جهان خواهد گذاشت، چه در زمینه امنیت و چه مهاجرت اقتصادی از افغانستان."
آقای متقی گفت:"نسخه فشار بر افغانستان جواب نداده است، بیایید روی نسخه تعامل و همکاری بهتر کار کنیم."
آقای متقی گفته که اولویت طالبان اجرای حقوق ماه گذشته نیم میلیون کارمند در افغانستان و شروع پروژههای اقتصادی جدید است.
او در این زمینه از جامعه بینالمللی خواسته است که تحریمهای کنونی را لغو کند تا بانکها فعالیتهای عادی خود را از سر بگیرند و نهادهای خیریه و دولت بتوانند از طریق منابع شخصی خود یا از راه کمکهای مالی بینالمللی به کارمندان خود حقوق پرداخت کنند.
در اعلامیه همچنان آمده است که اشتراک کنندهگان گفته اند که:" معتقدیم که بیثباتی افغانستان به نفع هیچکس نیست، اما ما نگرانی هایی داریم که شما (امارت اسلامی) باید به آنها توجه کنید. این امر بر روابط ما با شما تأثیر مثبت خواهد گذاشت."
این درحالی است که امارت اسلامی در حال حاضر در تلاش شناسایی دولت خود و دست یافتن به منابع ارزی افغانستان است.
از سوی دیگر تاکنون هیچ کشوری حاکمیت امارت اسلامی را به رسمیت نشناخته است.
درهمین حال، سران گروه ۲۰ روزگذشته با برگزاری یک نشست فوق العاده با محوریت افغانستان، تعهد کردند که به مردم افغانستان کمک میکنند؛ اما این به معنای به رسمیت شناختن دولت امارت نخواهد بود.
رویداد های اخیر
فطرت: افغانستان به داکتر زن و مرد نیاز دارد
فصیح الدین فطرت، لوی درستیز قوای مسلح امارت اسلامی افغانستان گفته است که فراگیری علم طبابت در یک نظام فرض عین است و مردم به داکتران مرد و زن نیاز دارند.
آقای فطرت این مطلب را در کنفرانس علمی و مسلکی قوماندانی اکادمی علوم طبی قوماندانی صحیه بیان کرده است.
طبق خبرنامه وزارت دفاع ملی که روز پنجشنبه منتشر شد، قوماندان صحیه از تجهیزات پیشرفته و ادویه جات میلیون دالری یاد نموده گفت که در پنج ماه گذشته ۵۸ عمل جراحی پیچیده قلب در شفاخانه ۴۰۰ بستری سردار محمد داوود خان موفقانه صورت گرفته است که این دستاورد بزرگ برای وزارت دفاع ملی میباشد.
لوی درستیز قوای مسلح در حالی بر اهمیت داکتران زن تاکید کرده که بر بنیاد گزارشها، اخیراً رهبر امارت اسلامی تصمیم گرفته که انستیتوتهای طبی در کشوربه روی دختران بسته شود.
رویداد های اخیر
فعالیت دو شرکت ترانسپورتی به دلیل حوادث ترافیکی تعلیق شد
وزارت ترانسپورت و هوانوردی اعلام کرده است که فعالیت دو شرکت ترانسپورتی به دلیل حوادث ترافیکی در شاهراه کابل – کندهار تعلیق شد.
اخیراً دو حادثه ترافیکی در مسیر این شاهراه در ولایت غزنی، بیش از ۵۰ کشته برجای گذاشت و دهها تن دیگر را زخمی کرد.
وزارت ترانسپورت و هوانوردی در خبرنامهای نوشته است که فعالیت دو شرکت ترانسپورتی بخاطر این دو حادثه ترافیکی از سوی این وزارت تعلیق گردیده و تیم مشترک تخنیکی برای بررسی به محل رویداد فرستاده شده است.
رویداد های اخیر
افزایش علاقهمندی سرمایهگذاران داخلی و خارجی به بخش تولید برق در افغانستان
وزارت انرژی و آب میگوید که سرمایه گذاریها را در بخش تولید برق از منابع داخلی افزایش میدهد. مسوولان در این وزارت میافزایند که در حال حاضر، سرمایه گذاران داخلی و خارجی علاقهمندی شان را برای سرمایهگذاری در بخش تولید انرژی برق ابراز کرده اند.
مسوولان این وزارت میگویند که آنان زمینه بیشتر سرمایهگذاری را فراهم میکنند.
بر بنیاد گزارشها افغانستان ظرفیت تولید ۳۱۰ هزار میگاودات برق را دارد اما ۷۵ درصد برق موردنیازش وارداتی است.
به گفتهای مسوولان، در حال حاضر ۱۴۰۰ میگاوات برق در کشور به مصرف میرسید که ۲۵ درصد آن از منابع داخلی و بقیه از کشورهای همسایه وارد میشود.
مطیعالله عابد، سخنگوی این وزارت تصریح میکند که سرمایه گذارانی از کشورهای ترکیه، ایران، تاجکستان، ازبکستان و چین علاقمندی شانرا برای سرمایهگذاری در بخش تولید انرژی برق ابراز کرده اند.
به گفته آقای عابد، افغانستان دارای منابع وافر تولید انرژی برق است که ظرفیت تولید ۲۳ هزار میگاوات برق از منابع آبی، ۶۷ هزار میگاوات برق از باد، ۲۲۲ هزار میگاوات برق خورشیدی و ۶ هزار میگاوات برق از منابع دیگر دارد.
آگاهان اقتصادی میگویند که با توجه به داشتن این همه ظرفیت تولید برق، امارت اسلامی تلاش کند تا افغانستان را از یک کشور وارد کننده برق به صادر کننده تبدیل کند.
بر اساس گزارشها در حال حاضر افغانستان سالانه تا ۳۰۰ میلیون دالر صرفیه برق را به کشورهای همسایه پرداخت میکند و جریان برق واراتی مشکلات خود را نیز میداشته باشد به ویژه در فصل زمستان.
-
رویداد های اخیر3 روز ago
ترمپ: حتی یک پیچ هم نباید در افغانستان به جا میماند
-
ورزش4 روز ago
تلویزیون آریانا مسابقات جام قهرمانان کریکت ۲۰۲۵ را نشر میکند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
وزیر ارشد ایالت خیبرپختونخوا میگوید اسلامآباد اکنون آماده گفتگو با کابل است
-
رویداد های اخیر1 روز ago
در دو حادثه ترافیکی در مسیر شاهراه کابل-کندهار بیش از ۱۰۰ تن کشته و زخمی شدند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
تلویزیون آریانا حق نشر مسابقه نهایی کریکت تست قهرمانی جهان را بهدست آورد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
اتحادیه اروپا نزدیک به ۲۰ میلیون یورو برای تقویت رشد اقتصادی در افغانستان اختصاص داد
-
اخبار ساحوی3 روز ago
قوماندان نیروهای دفاع هستهای روسیه در انفجار مسکو کشته شد
-
جهان3 روز ago
گزارش: حداقل ۱۰۰ هزار جسد در یک قبر دسته جمعی در سوریه وجود دارد