تجارت
دیدار هیئت ایرانی با مقامهای امارت اسلامی در مورد تقویت روابط تجارتی
اعضای سکتور خصوصی میگویند یک هیئت از ایران، برای گفتگو با امارت اسلامی افغانستان در مورد تقویت روابط اقتصادی و تجارتی به کابل آمده اند، اعضای سکتور خصوصی میافزایند که میزان داد و ستد ایران با افغانستان بیشتر از یک میلیارد دالر در سال است، آنها از جانب افغانستان میخواهند که باید در قسمت صادرات و ترانزیت سهولتها را ایجاد کنند.
ایران اولین کشوری است که پس از به قدرت رسیدن امارت اسلامی هیئتی را به منظور انکشاف روابط اقتصادی و گفتگو با مسئولین امارت اسلامی به افغانستان فرستاده است، اعضای سکتور خصوصی میگویند که میزان داد و ستد ایران با افغانستان بیشتر از یک میلیارد دالر در سال است، آنها از جانب افغانستان میخواهند که باید در قسمت صادرات و ترانزیت سهولت ها را ایجاد کنند.
میرویس حاجی زاده، معاون اتاق زراعت و مالداری دراین باره گفت:" ما از لبنیات گرفته الی مواد ساختمانی و نفتی از ایران تولیدات داریم، اما از مسیر ایران به افغانستان نیز باید زمینه صادرات برابر شود."
یک عضو اتحادیه صنعت کاران همچنان میگویند، انکشاف روابط اقتصادی با ایران برای افغانستان مهم است و اضافه میکند که حکومت باید در کنار مسائل تجارتی و سرمایه گزاری برای صادرات افغانستان و مسئله ترانزیت نیز گفتگو کند.
عبد الجبار صافی، عضو اتحادیه صنعت کاران گفت:"با این هیئت در زمینههای گوناگون توافق شده است، ما باید با همسایهها همکاریها را بیشتر بسازیم تا از بحران اقتصادی در کشور جلوگیری شود، ما در مورد تولیدات داخلی هم با امارت اسلامی معلومات خود را شریک کردیم و در باره صادرات نیز معلومات را با آنها شریک کرده ایم."
آگاهان اقتصادی میگویند که برای افغانستان مهم است که در شرایط موجود با کشورهای همسایه ارتباط اقتصادی خود را قوی بسازد تا بتواند مشکلات موجود را هموار سازد.
تاج محمد تلاش، کارشناس اقتصادی گفت:"ما میخواهیم تا با کشورهای همسایه ارتباطات قوی اقتصادی را مستحکم بسازیم تا بتوانیم مشکلات موجود را حل کنیم، مخصوصا مشکلات را در مارکیت حل کنیم و ارتباطات اقتصادی را گسترش بدهیم، این به نفع کشورهای همسایه هم میباشد."
اعضای سکتور خصوصی میگویند که مسئولان امارت اسلامی باید ارتباطات اقتصادی را با تمام کشورهای همسایه گسترش دهند تا مشکلات کمبود کالا در مارکیت حل شود.
تجارت
اولین محموله ترانزیتی ریلی چین از طریق ایران به افغانستان رسید
وزارت فواید عامه اعلام کرده است که اولین محموله ترانزیتی ریلی چین به افغانستان، شامل ۱۰۰۰ تُن کویل آهن، از طریق مسیر ریلی ایران به ایستگاه روزنک ولایت هرات رسید.
محمد اشرف حقشناس، سخنگوی وزارت فواید عامه در خبرنامهای امروز (جمعه) گفت که این محموله که از خاک چین حرکت خود را آغاز کرده بود، پس از ورود به بندرعباس، از طریق شبکه ریلی ایران به افغانستان رسید.
او گفت: «انتقال محموله از این مسیر، گامی مهم در توسعه ارتباطات ترانزیتی افغانستان و اتصال این کشور به آبهای آزاد محسوب میشود و نشاندهنده پیشرفتها در حوزه حملونقل و ترانزیت منطقهای است.»
حقشناس افزود که با تکمیل کار مسیر خط آهن خواف - هرات، ظرفیتهای تازهای برای اقتصاد افغانستان فراهم میشود و بستر مناسبی برای گسترش تجارت و ترانزیت در منطقه ایجاد خواهد شد.
تجارت
روسیه از ارزهای دیجیتال در تجارت خارجی استفاده میکند
دولت روسیه پیشتر استفاده از ارزهای دیجیتال در تجارت خارجی را مجاز اعلام کرد و اقداماتی را برای قانونی کردن استخراج ارزهای دیجیتال از جمله بیت کوین انجام داده است.
به نقل از رویترز، آنتون سیلوانوف، وزیر مالیه روسیه، روز چهارشنبه (۵جدی) گفته است که شرکتهای روسی استفاده از بیتکوین و سایر ارزهای دیجیتال را در پرداختهای بینالمللی آغاز کردهاند. این اقدام بعد از تحریمهای غرب علیه معاملات تجاری روسیه انجام شده است.
تحریمها تجارت روسیه با شرکای اصلیاش مانند چین یا ترکیه را پیچیده کرده است، زیرا بانکهای محلی در معاملات مرتبط با روسیه بسیار محتاط هستند تا از فشار امریکا و متحدانش جلوگیری کنند.
سیلوانوف به شبکه تلویزیونی روسیه ۲۴ گفت: «فعلا به طور آزمایشی در معاملات تجارت خارجی میتوان از بیتکوینهایی استفاده کرد که ما اینجا در روسیه استخراج کردهایم.»
وی گفت: «چنین معاملات در حال حاضر انجام میشوند. ما معتقدیم که باید گسترش و توسعه بیشتری پیدا کنند. من مطمئن هستم که این اتفاق در سال آینده رخ خواهد داد. معاملات بینالمللی با ارزهای دیجیتال نشان دهنده آینده است.»
دولت روسیه پیشتر استفاده از ارزهای دیجیتال در تجارت خارجی را مجاز اعلام کرد و اقداماتی را برای قانونی کردن استخراج ارزهای دیجیتال از جمله بیت کوین انجام داده است.
اوایل ماه جاری، ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه گفت که دولت فعلی امریکا از دالر به عنوان اهرم فشارهای سیاسی استفاده کرده و همین فشارها بسیاری از کشورهای جهان را مجبور کرده به روشهای جایگزین روی بیاورند.
پوتین معامله با بیتکوین را یکی از این روشها اعلام کرد و نشان داد که دولت کشورش استفاده گسترده از ارزهای دیجیتال را حمایت میکند.
تجارت
طی مراحل گمرکی در تورخم از ۵۰۰ لاری در روز به ۱۰ لاری کاهش یافته است
اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان اعلام کرده که طی مراحل گمرکی در گذرگاه تورخم از ۴۰۰ الی ۵۰۰ لاری در روز به ۵ الی ۱۰ لاری کاهش یافته است.
فضل مقیم خان، رئیس اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان این مطلب را در مراسم امضای یک تفاهمنامه با اتاق مشترک تجارت و صنعت پاکستان و افغانستان به منظور توسعه تجارت و همکاریهای دوجانبه بیان کرد.
او گفت که حجم تجارت بین پاکستان و افغانستان از سه میلیارد دالر در سال به ۱ میلیارد دالر کاهش یافته است.
به گفته وی، وضع تعرفه دو درصدی بر موترهای باربری از سوی حکومت ایالت خیبرپختونخوا به هدف توسعه زیربناها، بر تجارت و ترانزیت تاثیر گذاشته است.
-
جهان5 روز ago
امریکا کمک ۵.۹ میلیارد دالری را برای اوکراین اعلام کرد
-
جهان3 روز ago
یک سرباز سابق امریکایی در افغانستان در حمله با موتر بر جشن سال نو ۱۵ نفر را کشت
-
رویداد های اخیر5 روز ago
پروژه بند شاه و عروس در کابل به بهرهبرداری رسید
-
اخبار ساحوی4 روز ago
امریکا علیه ایران و روسیه به دلیل تلاش برای دخالت در انتخابات تحریم جدید اعمال کرد
-
علم و تکنالوژی5 روز ago
وزارت خزانهداری امریکا: هکرهای چینی اسناد را به سرقت بردند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
گنداپور: خصومت با افغانها به پشتونهای پاکستان نیز گسترش یافته است
-
رویداد های اخیر2 روز ago
یک فابریکه تولید و تصفیه نمک در تخار ساخته میشود
-
اخبار ساحوی4 روز ago
ملل متحد: مراقبتها بخش صحی غزه به دلیل حملات اسراییل در آستانه فروپاشی کامل قرار دارد