Connect with us

تجارت

گزارش: امریکا برنامه‌ای برای آزاد سازی میلیاردها دالر افغانستان را ندارد

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

خبرگزاری رویترز گزارش کرده است که با وجود فشارهای سازمان‌های بشردوستانه، اداره جوبایدن، رییس جمهور امریکا، پلان ندارد تا سرمایه‌های طلا و پول نقد منجمد شده افغانستان را آزاد سازد.

این درحالی است که امریکا و صندوق بین المللی پول پس از تصرف شهر کابل بدست طالبان گفتند که اجازه نخواهند داد تا طالبان به سرمایه‌های افغانستان دسترسی داشته باشند.

بر اساس این گزارش حدود ۱۰میلیارد دالر افغانستان در امریکا نگهداری میشود و یک وسیله برای غرب است تا بر طالبان فشار بیاورد که به حقوق زنان و قانون احترام بگذارند.

در همین حال، کارشناسان اقتصادی میگویند که آزادسازی این سرمایه‌ها ماه‌ها وقت را در بر خواهد گرفت.

گزارش افزوده که مقام‌های وزارت خارجه، وزارت خزانه داری، شورای امنیت ملی  امریکا و دیگر نهادهای آن کشور در باره وضعیت مالی افغانستان گفتگو میکنند.

سازمان ملل متحد در گزارش تازه اش گفته بود که بحران انسانی در افغانستان در حال رونمایی شدن است.

کارشناسان میگویند که هر گونه تصمیم در باره آزادسازی سرمایه افغانستان نیاز به هماهنگی چندین نهاد و تاییدی رییس جمهور امریکا را دارد.

این درحالی است که نرخ مواد غذایی و نفت در سراسر افغانستان افزایش یافته است.

وزارت خزانه داری گفته که امریکا و دیگر کشورهای همکار میتوانند به کمک‌های بشردوستانه شان به افغانستان ادامه دهند.

این وزارت همچنان به شبکه  وسترن یونیون  و منی گرام نیز اجازه داده تا فعالیت‌ خود را در افغانستان از سرگیرد.

سخنگوی وزارت خزانه داری امریکا به رویترز گفته که بر طالبان تحریم‌های خود را کاهش نخواهد داد تا آنها به سیستم مالی جهانی دسترسی پیدا کنند.

او افزود:” حکومت امریکا با همکاران بشردوستانه اش در افغانستان در باره شرایط امنیتی در میدان نبرد و همچنان در مورد توانایی آنها برای ادامه کار بشردوستانه در حال تماس است.”

سخنگوی وزارت خزانه داری امریکا گفته” طوری که ما به تعهد خود با مردم افغانستان پابند استیم، ما تحریم‌های خود را بر رهبران طالبان کاهش ندادیم و همچنان تحریم مهم در باره دسترسی آنان به سیستم بین المللی مالی.”

شاه محرابی، یک اقتصاد دان در مریلند و همچنان عضو پیشین هیات مدیره د افغانستان بانک، یک مقام ارشد روسی و نمایندگان سازمان‌های بشردوستانه از وزارت خزانه داری امریکا خواسته که سرمایه‌های افغانستان را آزاد بسازد.

محرابی در این باره گفت:” اوضاع بسیار وخیم است، هر روزی که میگذرد باعث رنج مردم و خروج مردم  میشود.”

در همین حال، صندوق بین المللی پول نیز ۴۴۰ میلیون دالر سرمایه افغانستان را منجمد کرده است.

عدنان مزارعی، معاون پیشین صندوق بین المللی پول که حالا عضو انستیتیوت اقتصادی پترسن است گفته که این سرمایه‌ها تا تشکیل حکومت با مشروعیت جهانی آزاد نخواهد شد.

مزارعی گفته این کار ماه‌ها را در بر میگیرد.

وی میگوید که ذخایر بانک مرکزی به عنوان آخرین گزینه استفاده خواهد شد، و در ادامه افزوده که ایران نیز تحت تحریم‌های شدید اقتصادی از منابع اش در صندوق بین المللی پول استفاده نخواهد کرد.

از سوی دیگر، یک مقام دیگر وزارت خزانه داری امریکا گفته که آزادسازی سرمایه‌های افغانستان مشکلات افغانستان را حل نخواهد کرد.

او در این باره گفته “تنها آزادسازی این سرمایه‌ها و چیزهای همانند آن باعث ثبات اقتصادی افغانستان نمی‌شود. دسترسی طالبان به میلیاردها دالر باعث ثبات اقتصادی افغانستان میشود، “من فکر نمی‌کنم اشتهای زیادی در ایالات متحده برای انجام این کار وجود داشته باشد، و نباید وجود داشته باشد.”

تجارت

ملا برادر: افتتاح مرکز تجارت بین المللی ترمذ، فصل جدیدی از مشارکت افغانستان و ازبکستان است

معاون اقتصادی رئیس الوزرا تصریح کرد که این مرکز فرصت‌های سرمایه‌گذاری، مناسبات تجارتی و کاری را در هر دو کشور افزایش می‌دهد، مارکیت جدیدی برای محصولات و تولیدات ایجاد می‌شود و رشد اقتصادی کلی سرعت خواهد یافت.

Published

on

(Last Updated On: )

معاون اقتصادی رئیس الوزرا در مراسم افتتاح یک مرکز تجارت بین المللی در شهر ترمذ ازبکستان امروز (پنجشنبه) گفت که افتتاح این مرکز، فصل جدیدی از دوستی، همکاری و مشارکت دو کشور است که زمینه رفاه و توسعه دراز مدت را برای ساکنان هر دو کشور مساعد می سازد.

طبق خبرنامه دفتر معاونیت اقتصادی ریاست الوزرا، ملا عبدالغنی برادر در این مراسم گفت که با افتتاح این مرکز، امکانات تولید، پروسس محصولات و تسهیلات در بخش صادرات افزایش یافته و دسترسی به بازارهای منطقه‌ای و بین المللی آسان خواهد شد که نه تنها بر روابط اقتصادی دو کشور تأثیر مثبت خواهد داشت، بلکه مرکز مهم اقتصادی در سطح منطقه و دروازه تجارتی کشورهای آسیای مرکزی و جنوبی خواهد بود.

وی افزود که این مرکز تجارتی باعث تقویت همکاری های مشترک دو کشور در زمینه تکنالوژی و نوآوری خواهد شد. به گفته وی، این مرکز امکانات و فرصت های لازم را برای تجار افغان و ازبک در عرصه تجارت فراهم می‌کند تا بازارهای مناسبی را برای فروش محصولات و تولیدات خود بیابند.

معاون اقتصادی رئیس الوزرا تصریح کرد که این مرکز فرصت‌های سرمایه‌گذاری، مناسبات تجارتی و کاری را در هر دو کشور افزایش می‌دهد، مارکیت جدیدی برای محصولات و تولیدات ایجاد می‌شود و رشد اقتصادی کلی سرعت خواهد یافت.

ملا برادر گفت که امارت اسلامی افغانستان خواهان روابط متقابل مناسب اقتصادی و تجارتی با همه کشورها بر اساس پالیسی اقتصاد محور بوده و در این رابطه متعهد به ارائه هر نوع همکاری و تسهیلات است.

قابل یاد آوریست که در مراسم افتتاح مرکز تجارت بین المللی ترمذ، مقام‌های ارشد ازبکستان، آذربایجان، قزاقستان و قرغیزستان نیز حضور داشتند.

Continue Reading

تجارت

مسوولان بیات‌پاور: گفتگوها برای کار فاز دوم تولید برق حرارتی از گاز طبیعی جریان دارد

محمد شعیب صاحب‌زاده تأکید کرده است که با تکمیل فاز دوم، تولید برق از ۴۰ به ۱۰۰ میگاوات ارتقا پیدا می‌کند.

Published

on

(Last Updated On: )

مسوولان شرکت بیات‌پاور می‌گویند، در نظر دارند تا کار فاز دوم تولید برق حرارتی از گاز طبیعی را آغاز کنند. رئیس تخنیکی این شرکت گفته است که گفتگوها برای چگونگی تطبیق این پروژه با نهادهای دولتی دخیل آغاز شده است.

محمد شعیب صاحب‌زاده تأکید کرده است که با تکمیل فاز دوم، تولید برق از ۴۰ به ۱۰۰ میگاوات ارتقا پیدا می‌کند.

به گفته آقای صاحب‌زاده، پروژه‌ تولید برق از گاز طبیعی بیات پاور با تکمیل فاز سوم تا ۲۵۰ میگاوات برق تولید خواهد کرد.

صاحب‌زاده گفته است: «فعلاً چهل میگاوات تولید دارد و در فاز دوم که ۱۰۰ میگاوات تولید خواهد داشت، بیات پاور با مسوولان مربوطه درمورد آغاز کار فاز دوم در تماس است، گفتگوها جریان دارد.»

شرکت بیات‌پاور یک میلیارد کیلووات ساعت برق در کمتر از پنج سال گذشته تولید کرده است.

آقای صاحب زاده تأکید نموده است که طی پنج سال پسین، روی ظرفیت‌سازی کارمندان فنی این شرکت نیز کار کرده‌اند.

به گفته‌ی او، بیات‌پاور برای توزیع و تنظیم برق تولید شده با شرکت برشنا قرارداد دارد که یک قرارداد دیگر را نیز با شرکت افغان گاز به امضا رسانده است.

وی افزوده است که در کنار آن، نهادهای همچون وزارت‌های معادن و پترولیم و انرژی و آب، کمپنی زمنس پاور و آرپی‌اس با بیات‌پاور همکار هستند.

امان‌الله غالب، رئیس پیشین شرکت برشنا گفته است: «برای رسیدن به خودکفایی، یکی از منابع بسیار مهم اساسی به افغانستان گاز طبیعی است که افغانستان در شمال و شمال‌شرق بسیار منابع کثیر گاز طبیعی دارد که می‌تواند از آن برای تولید برق به خودکفایی برسد و میزان وابستگی خود را از همسایگان کاهش دهد.»

آقای غالب افزود: «پروژه بیات‌پاور یکی از نمونه‌های بسیار موثر و خوبی است که افغانستان می‌تواند از تجربه آن استفاده کند و در آینده پروژه‌های بزرگتر را تطبیق نماید.»

بیات‌پاور نخستین شرکت خصوصی تولید برق حرارتی از گاز طبیعی در کشور است که با سرمایه‌گذاری میلیون‌ها دالر در ساحه یتیم‌تاق شهر شبرغان در ولایت جوزجان پایه‌گذاری شده است.

مطالب مرتبط: 

شرکت بیات پاور یک میلیارد کیلو وات ساعت برق در کمتر از پنج سال گذشته تولید کرده است

شرکت بیات پاور برنده جایزه بزرگ «ایشین پاور۲۰۲۳» شد

Continue Reading

تجارت

صادرات ایران به افغانستان ۳۳ درصد افزایش یافته است

پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال ۱۴۰۳، صادرات ایران به افغانستان به بیش از دو میلیارد دالر برسد.

Published

on

(Last Updated On: )

سیدروح‌الله لطیفی، سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صنعت معدن و تجارت ایران می‌گوید که صادرات این کشور به افغانستان ۳۳ درصد افزایش یافته است.

این موضوع را خبرگزاری صدا و سیما به نقل از لطیفی گزارش داده است.

او افزوده که صادرات ایران به افغانستان در سه ماه نخست امسال به ۵۲۰ میلیون دالر رسیده و این عدد نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۳ درصد افزایش داشته است.

به گفته وی، پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال ۱۴۰۳، صادرات ایران به افغانستان به بیش از دو میلیارد دالر برسد.

در ۲۹ جوزای سال روان نیز حسین روستایی، مسوول بخش تجارت ایران با افغانستان گفته بود که از ۲۸ حوت سال ۱۴۰۲ تا ۳ ثور سال جاری، صادرات غیرنفتی این کشور به افغانستان نسبت به زمان مشابه یک سال قبل از آن ۴۱ درصد افزایش یافته است.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!