Connect with us

رویداد های اخیر

نگرانی عبدالله از حملات طالبان بر شهرهای افغانستان

منتشر شده

در

وزارت امور خارجه افغانستان امروز (پنجشنبه، ۲۱ اسد) در یک اعلامیه گفته هیات افغانستان به رهبری عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحه ملی، در نشست با نمایندگان جامعه جهانی از حملات طالبان بر شهرهای کشور ابراز نگرانی کرده است.

وزارت خارجه افغانستان گفته که این "حملات باعث نقض حقوق بشر، نقض قوانین جنگ و فاجعه  انسانی شده است."

این وزارت افزوده که عبدالله عبدالله، رییس شورای مصالحه، به نمایندگی حکومت افغان در نشست ترویکا اشتراک کرده است.

در این نشست نمایندگان امریکا، روسیه، چین و پاکستان نیز اشتراک کرده اند.

در اعلامیه وزارت خارجه آمده که عبدالله از جامعه جهانی به ویژه کشورهای اشتراک کننده نشست ترویکا خواسته تا " تدابیر جدی برای جلوگیری از حملات طالبان بر شهرها که باعث جنایت جنگی، نقض حقوق بشر، و فاحعه انسانی شده، اتخاذ کنند."

اعلامیه افزوده که عبدالله تاکید کرده که گفتگوهای صلح باید از سرگرفته شود تا باعث آتش بس دایمی و رسیدن به راه حل سیاسی در کشور شود.

 از سوی دیگر، محمد حنیف اتمر، وزیر خارجه کشور، در گفتگو با مرکز سیاست‌های خارجی استرالیا تایید کرده که روند خدمت رسانی عامه، و روند داد و ستند بازرگانی درگمرک‌ها، در نیمی از کشور در پی حمله‌های طالبان متوقف شده است.

اتمر گفته "جنگ‌ها، در حال حاضر تاثیر بدی بر کشور ما داشته است، قانون، امنیت و ارائه خدمات عمومی را در بیش از نیمی از کشور ما مختل و یا تضعیف کرده است. از دست دادن مناطق به ویژه بنادر تجاری مرزی، تاثیر قابل توجه‌ی بر وضعیت بشردوستانه و تجارت و عملکرد بازار در کشور داشته است."

بربنیاد آمارهای حکومت افغانستان، از ماه اپریل تا اکنون ۶۰۰۰ تن در کشور جان‌های شان را از دست داده  اند، ۴۰۰۰  آن نظامی و ۲۰۰۰ دیگر آن غیرنظامی استند.

اتمر افزود: " طی دو ماه گذشته مجدداً این بالاترین رقمی است که ما در دو دهه گذشته تجربه کرده ایم بحران انسانی در حال فاجعه است به طوری که بیش از ۱۸ میلیون تن از نفوس ما اکنون با گرسنگی روبرو استند و به دلیل تاثیرات مخرب آن نیاز به کمک فوری بشردوستانه دارند."

بحران جنگ افغانستان، فرارتر از مرزها شده است، آلمان که اوضاع افغانستان را وخیم میداند، به تازه گی به درخواست حکومت افغانستان روند اخراج پناهجویان افغان را متوقف کرده است.

هایکو ماس ، وزیر امور خارجه آلمان، در این باره گفته "ما در حال حاضر به این درخواست عمل می‌کنیم. من فکر می‌کنم این نیز کار درستی است. گزارش‌ها نشان دهنده وخامت آشکار اوضاع امنیتی در هفته‌های اخیر در افغانستان است."

اتحادیه اروپا هم می‌گوید که برای مقابله با موجی از پناهنده‌گان افغان، آماده نیست و باید راهکاهای ویژه جلوگیری خروج سیل آسای مهاجران گرفته شود.

نوتیس میتاراچی، وزیر مهاجرت یونان، میگوید"ما نگران پیامدهای وخامت در افغانستان استیم و به همین دلیل بسیار مهم است و بسیار مهم است که اتحادیه اروپا در جلوگیری از چنین بحرانی پیش‌قدم باشد."

افغانستان درحالی بسوی بحران پیش می رود که طالبان کنترول مرکزهای نزدیک به ده ولایت را در دست گرفته اند.

رویداد های اخیر

ستانکزی: فاصله میان حکومت و رسانه‌ها نباید وجود داشته باشد

Published

on

معین سیاسی وزارت امور خارجه می‌گوید که رسانه‌ها طوری حمایت شوند که فاصله میان حکومت و آن‌ها وجود نداشته باشد.

شیرمحمد عباس ستانکزی در یک سمیناری زیر عنوان نقش رسانه‌ها در استحکام نظام اسلامی در کابل افزوده است که رسانه‌ها در جنگ تبلیغاتی در جهان نقش اساسی دارند و نیاز است تا امارت اسلامی از اعمال فشار علیه رسانه‌های کشور دست برداشته و بگذارد که آنان نقش خود را در ترقی و تعالی کشور آزادانه ایفا کنند.

آقای ستانکزی در این مورد گفت: «مشکلات آنان (رسانه‌ها) شنیده شود، صداهای آنان شنیده شود، برای آنان زمینه باید مساعد شود تا کار خود آزادانه انجام دهند.»

ستانکزی افزوده است، دیدگاه‌ها نسبت به رسانه‌های کشور طوری باشد که دو طرف به همدیگر به عنوان بیگانه نگاه نکنند و امارت اسلامی از اعمال فشار بر رسانه‌ها خودداری کند و بگذارد رسانه‌ها با دست باز فعالیت کنند.

از سویی دیگر، مسوولان وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز در این سمینار گفتند که آنان راه تقابل را با رسانه‌ها در پیش نگرفته‌اند و این وزارت متعهد به همکاری با آنان است.

اشتراک کنندگان در این سمینار نیز از رسانه‌ها خواستند که در بازتاب تصویر مثبت افغانستان به جهان از هیچ تلاشی دریغ نکنند.

این سمینار در حالی برگزار می‌شود که رسانه‌ها خود را متعهد به آزادی بیان و بازتاب فعالیت‌ها در چارچوب منافع ملی و ارزش‌های اسلامی می‌دانند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ امضا شد

Published

on

د افغانستان برشنا شرکت اعلام کرده که قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ میلادی امضا شده است.

این قرارداد پس از سفر هیأت امارت اسلامی به رهبری عبدالباری عمر، رئیس عمومی این شرکت به تاشکند و گفتگو با مقامات این کشور امضا شده است.

حکمت الله میوندی، سخنگوی این شرکت گفته است: «رئیس عمومی د افغانستان برشنا شرکت در رأس یک هیأت به ازبکستان سفر کرد و در دیدار با مسوولان برشنا در ازبکستان قرارداد خرید برق برای سال ۲۰۲۵ را امضا نمود.»

در همین حال، شماری از سرمای‌گذاران از امارت اسلامی می‌خواهند که با جانب ازبکستان در مورد برق ۵۰۰ کیلوولت گفتگو کند و کار این پروژه هرچه زودتر تکمیل شود که با تکمیل کار این پروژه بخش از مشکلات کمبود برق در کشور حل خواهد شد.

برشنا شرکت تصریح کرده که هیأت افغانستان در باره پروژه انتقال برق ۵۰۰ کیلوولت از سرخان - پلخمری - دشت الوان الی ارغندی کابل و شیخ مصری ننگرهار که ظرفیت انتقال ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ میگاوات برق را دارد، با مقامات ازبکستانی نیز بحث کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

څار: روز جهانی مهاجران

Published

on

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!