Connect with us

رویداد های اخیر

دیبرا لاینز: بدون توافق صلح، طالبان را به عنوان شریک نمی‌بینیم

منتشر شده

در

نماینده ویژه سازمان ملل متحد در افغانستان گفته است که بدون پیشرفت در مذاکرات صلح و جلوگیری از نقض حقوق بشر، طالبان را به عنوان شریک نمی‌بیند.

به گزارش اسپوتنیک، دیبرا لاینز، نماینده ویژه سازمان ملل متحد در نشست ویژه بورد مشترک نظارت و انسجام که روز چهارشنبه (ششم اسد)، در ارگ ریاست جمهوری برگزار شد بود، تاکید کرد که برای رسیده‌گی به مسایل طولانی مدت افغانستان، مذاکرات صلح باید به‌گونه جدی و با صداقت آغاز شود.

سازمان ملل متحد هدف از برگزاری نشست ویژه بورد مشترک نظارت و انسجام را به رسمیت شناختن بحران کنونی در افغانستان از سوی تمویل کننده‌گان بین‌المللی و نیز مطمین شدن آنان از چشم‌انداز استراتژیک حکومت افغانستان برای مدیریت این بحران عنوان کرده است. لاینز خاطرنشان کرده است که  تنها راه حل و فصل قضیه افغانستان سرعت بخشیدن به مذاکرات صلح است که توام با جدیت و صداقت باشد.

در همین حال، او تصریح کرد که افزایش خشونت‌ها و جنگ از سوی طالبان مسوولیت‌های را متوجه این گروه کرده است. لاینز افزود که جهان از نزدیک چگونگی عمل‌کرد این گروه را نظارت می‌کند.

او هم‌چنان تصریح کرد که:" تمویل کننده‌گان اصلی بین‌المللی از سرکوب زنان، تبعیض علیه اقلیت‌ها، انکار آموزش دختران یا احکام یک دولت استبدادی حمایت نمی‌کند."

دیبرا لاینز در این نشست گفت که ۱۸ میلیون شهروند افغانستان شدیداً به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند و باید نیازهای آنان در اولویت قرار بگیرد.

در همین حال، این سازمان از دولت و حمایت کننده‌گان بین‌المللی خواست تا با نیازهای این مردم رسیده‌گی کنند.

دیبرا لاینز افزود که:؛ سازمان ملل متحد به عنوان یک نهاد غیرنظامی در کنار مردم افغانستان و نیازمندان به کمک‌های بشردوستانه در این کشور ادامه می‌دهد."

لاینز در این نشست تصریح کرد که این نشست در یک وضعیت بسیار فوق‌العاده حساس با تلاش برای حفظ دستاوردهای اساسی برگزار شده است.

رویداد های اخیر

اسلام آباد: به تمامیت ارضی افغانستان احترام داریم

Published

on

ممتاز زهرا بلوچ، سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان گفته است که اسلام آباد به تمامیت ارضی و خودمختاری افغانستان احترام می‌گذارد.

بلوچ در آخرین نشست خبری خود روز پنجشنبه گزارش‌ها در مورد ورود نیروهای پاکستانی به ولسوالی واخان ولایت بدخشان را رد کرد.

او گفت که پاکستان خواستار روابط دوستانه با همه کشورهای همسایه از جمله افغانستان است و گفتگو بین اسلام آباد و کابل جریان دارد.

بلوچ در پاسخ به سوالی در مورد حملات نیروهای امنیتی افغانستان بر خاک پاکستان گفت: «ما به گفتگو با حکومت افغانستان در مورد همه ابعاد روابط دوجانبه از جمله وضعیت مرز ادامه خواهیم داد. پاکستان به دیپلوماسی اعتقاد دارد و به تعامل با حکومت افغانستان ادامه خواهد داد.»

او در پاسخ به سوالی درباره حمله هوایی پاکستان در ولایت پکتیکا گفت که سربازان پاکستانی حملاتی را در منطقه مرزی انجام دادند تا هر گونه تهدید تروریستی را خنثی کنند.

او گفت: «هر تروریستی که بخواهد وارد خاک پاکستان شود، پاسخ دریافت خواهد کرد. نیروهای ما آمادگی کامل برای دفاع از حاکمیت سرزمین خود را دارند.»

مقام‌های پاکستانی همواره ادعا کرده اند که حملات در این کشور ریشه در افغانستان دارد. امارت اسلامی اما این ادعا را رد کرده و گفته است که افغانستان مسوول «ناکامی امنیتی» پاکستان نیست.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مشاور امنیت ملی امریکا به دلیل خروج آشفته از افغانستان استعفا کرد، اما پذیرفته نشد

Published

on

دیوید ایگناتیوس، مقاله نویس روزنامه واشنگتن پست، گفته است که جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی امریکا، پس از خروج آشفته نظامیان این کشور از افغانستان استعفا کرد، اما رئیس جمهور جوبایدن آن را نپذیرفت.

ایگناتیوس با سالیوان و همکارانش صحبت کرده است. همکاران او گفته اند که سالیوان استعفای خود را ارائه کرد، اما رئیس جمهور بایدن اصرار داشت که او در سمت خود بماند.

ایگناتیوس گزارش داده که خروج از افغانستان باعث ایجاد اختلاف بین سالیوان و وزیر امور خارجه امریکا انتونی بلینکن شد.

سیزده سرباز امریکایی در یک انفجار در میدان هوایی کابل هنگام خروج در سال ۲۰۲۱ کشته شدند و پس از خروج، امارت اسلامی قدرت را به دست گرفت.

سالیوان گفته است: «شما نمی توانید به جنگی مانند افغانستان پایان دهید، جایی که شما وابستگی‌ها و آسیب شناسی‌ها را ایجاد کرده اید، بدون اینکه پایان آن پیچیده و چالش برانگیز باشد. انتخاب این بود: یا خارج شوید، و این آسان نبود، یا برای همیشه بمانید.»

وی افزود که خروج از کابل راه امریکا را برای مقابله با تهاجم روسیه به اوکراین باز کرد.

مقاله نویس واشنگتن پست همچنان نوشته است که پنتاگون مخالف برنامه بایدن برای خروج همه نظامیان امریکایی از افغانستان بود، بلکه می‌خواست ۲۵۰۰ سرباز در این کشور باقی بمانند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

پاکستان کارش را به عنوان عضو غیردایمی شورای امنیت ملل متحد آغاز کرد

Published

on

پاکستان ماموریت دو ساله اش را به عنوان عضو غیردایمی شورای امنیت سازمان ملل متحد آغاز کرده است.

شورای امنیت ۱۵ عضو دارد که پنج عضو آن دایمی و ۱۰ عضو دیگر آن غیر دایمی می‌باشند. پاکستان، دنمارک، یونان، پانامه و سومالیا کشورهایی اند که به تازگی عضویت غیردایمی این شورا را به دست آورده اند.

عاصم افتخار احمد، نماینده پاکستان در سازمان ملل متحد در مراسم پیوستن به شورای امنیت ملل متحد به موضوع افغانستان نیز اشاره کرد و گفت که افغانستان به عنوان یک موضوع مهم در آجندای دائمی شورای امنیت سازمان ملل باقی می‌ماند.

او گفت: «ما به بحث در مورد افغانستان در سطوح چندجانبه و دوجانبه ادامه می‌دهیم. موضع ما کاملاً واضح است و ما خواهان یک افغانستان صلح آمیز و با ثبات هستیم، زیرا صلح در منطقه مستقیماً با ثبات در آنجا گره خورده است.»

مقام‌های پاکستانی همواره ادعا کرده اند که حملات در این کشور در افغانستان طرح می‌شود. امارت اسلامی اما این ادعا را رد کرده و گفته است که افغانستان مسوول «ناکامی امنیتی» پاکستان نیست.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!