Connect with us

رویداد های اخیر

پاکستان: کنترول وضعیت افغانستان از توان اسلام‌آباد خارج است

منتشر شده

در

موید یوسف، مشارو شورای امنیت ملی پاکستان با ابراز نگرانی از وضعیت فعلی افغانستان گفته که کنترول این وضعیت از توان پاکستان نیز خارج است.

یوسف که روز جمعه گذشته (۱۸ سرطان) در مجلس سنای آن کشور سخنرانی می‌کرد از خطر حمله احتمالی طالبان نیز هشدار داده است و افزود که حمله طالبان باعث مهاجرت افغان‌ها خواهد شد.

مشاور شورای امنیت ملی پاکستان از کمیساری عالی سازمان ملل در امور پناهندگان خواست تا برای مهاجران افغان در پاکستان پناه‌گاه ایجاد کند.

یوسف همچنان حضور طالبان در خاک پاکستان را رد کرد و آن تبلیغات هند خواند.

وی افزود که با افزایش خشونت‌ها در افغانستان پاکستان نیز متاثر خواهد شد.

او در این باره افزوده است:" صلح در منطقه مشروط به صلح در افغانستان است."

شبکه خبری دان نیوز پاکستان به نقل از مشاور شورای امنیت ملی پاکستان گزارش کرده است که افغانستان برای تامین صلح باید با پاکستان کار میکرد.

وی در این باره افزود:" من فکر نمی‌کنم که امریکا به افغانستان بسته کمکی مالی پیشنهاد کند. در این صورت تنها پاکستان می‌تواند به افغانستان یک راه تجارتی باز کند."

در همین حال، شاه محمود قریشی، وزیر خارجه پاکستان، در مجلس سنای آن کشور گفته است که برای جلوگیری از جنگ داخلی در افغانستان باید قدرت میان طالبان و دولت تقسیم شود.

وزیرخارجه پاکستان می‌افزاید جنگ در افغانستان، پاکستان و ایران را باموج تازه‌ای از پناهجویان افغان رو برو می‌سازد و در این زمان تسلط طالبان افغان بر طالبان پاکستانی می‌تواند برای اسلام‌آباد چالش خلق کند.

قریشی افزوده است" تحریک طالبان پاکستان می‌تواند با تسلط یافتن تفکر طالبان، قدرت‌مند شوند و این برای پاکستان زیان‌آور است،افزایش جنگ‌های داخلی برای پاکستان و ایران نگران کننده است اسلام‌آباد پیشنهاد می‌کند تا برای جلوگیری از این وضعیت قدرت در افغانستان تقسیم شود."

از سوی دیگر، زلمی خلیل‌زاد، فرستاده ویژه امریکا برای صلح، بر راه حل سیاسی در افغانستان تاکید کرده است.

خلیل‌زاد گفته است" من از شدت درگیری‌ها غافل گیر نشده ام، ولی من از میزان پیشروی‌های طالبان متعجب شدم، امیدوارم که نیروهای امنیتی افغان به کمک متعهدان شان موقعیت خود را دریابند، و طالبان را به عقب برانند و دوباره تکرار می‌کنم که راه حل نظامی وجود ندارد و راه حل سیاسی لازم است."

درهمین حال، حکومت افغانستان بار دیگر از طالبان خواسته تا گفتگوهای صلح را از سرگیرد.

محمد امیری، معاون سخنگوی ریاست جمهوری، در این باره گفت:" دولت افغانستان طرح برای صلح در سه مرحله ای را پیشکش کرده است جمهوری اسلامی افغانستان از طالبان بار دیگر می‌خواهد برای مذاکره حاضر شوند."

این درحالی است که طالبان در یک هفته اخیر به تهران و مسکو رفته اند سفرهای که برای دو طرف امیدواری خلق کرده است تا باشد مذاکرات تازه آغاز شود.

سید اکبرآغا، عضو پیشین گروه طالبان، در این باره گفته است:" من فکر می‌کنم مذاکرات به زودی آغاز می‌شود و دو طرف می‌خواهد از راه مذاکره به نتیجه برسند."

طالبان در حالیکه به با نیروهای دولتی درگیر جنگ اند، اما در میز مذاکرات صلح هم حضور خود را حفظ کرده اند.

رویداد های اخیر

ستانکزی: فاصله میان حکومت و رسانه‌ها نباید وجود داشته باشد

Published

on

معین سیاسی وزارت امور خارجه می‌گوید که رسانه‌ها طوری حمایت شوند که فاصله میان حکومت و آن‌ها وجود نداشته باشد.

شیرمحمد عباس ستانکزی در یک سمیناری زیر عنوان نقش رسانه‌ها در استحکام نظام اسلامی در کابل افزوده است که رسانه‌ها در جنگ تبلیغاتی در جهان نقش اساسی دارند و نیاز است تا امارت اسلامی از اعمال فشار علیه رسانه‌های کشور دست برداشته و بگذارد که آنان نقش خود را در ترقی و تعالی کشور آزادانه ایفا کنند.

آقای ستانکزی در این مورد گفت: «مشکلات آنان (رسانه‌ها) شنیده شود، صداهای آنان شنیده شود، برای آنان زمینه باید مساعد شود تا کار خود آزادانه انجام دهند.»

ستانکزی افزوده است، دیدگاه‌ها نسبت به رسانه‌های کشور طوری باشد که دو طرف به همدیگر به عنوان بیگانه نگاه نکنند و امارت اسلامی از اعمال فشار بر رسانه‌ها خودداری کند و بگذارد رسانه‌ها با دست باز فعالیت کنند.

از سویی دیگر، مسوولان وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز در این سمینار گفتند که آنان راه تقابل را با رسانه‌ها در پیش نگرفته‌اند و این وزارت متعهد به همکاری با آنان است.

اشتراک کنندگان در این سمینار نیز از رسانه‌ها خواستند که در بازتاب تصویر مثبت افغانستان به جهان از هیچ تلاشی دریغ نکنند.

این سمینار در حالی برگزار می‌شود که رسانه‌ها خود را متعهد به آزادی بیان و بازتاب فعالیت‌ها در چارچوب منافع ملی و ارزش‌های اسلامی می‌دانند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ امضا شد

Published

on

د افغانستان برشنا شرکت اعلام کرده که قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ میلادی امضا شده است.

این قرارداد پس از سفر هیأت امارت اسلامی به رهبری عبدالباری عمر، رئیس عمومی این شرکت به تاشکند و گفتگو با مقامات این کشور امضا شده است.

حکمت الله میوندی، سخنگوی این شرکت گفته است: «رئیس عمومی د افغانستان برشنا شرکت در رأس یک هیأت به ازبکستان سفر کرد و در دیدار با مسوولان برشنا در ازبکستان قرارداد خرید برق برای سال ۲۰۲۵ را امضا نمود.»

در همین حال، شماری از سرمای‌گذاران از امارت اسلامی می‌خواهند که با جانب ازبکستان در مورد برق ۵۰۰ کیلوولت گفتگو کند و کار این پروژه هرچه زودتر تکمیل شود که با تکمیل کار این پروژه بخش از مشکلات کمبود برق در کشور حل خواهد شد.

برشنا شرکت تصریح کرده که هیأت افغانستان در باره پروژه انتقال برق ۵۰۰ کیلوولت از سرخان - پلخمری - دشت الوان الی ارغندی کابل و شیخ مصری ننگرهار که ظرفیت انتقال ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ میگاوات برق را دارد، با مقامات ازبکستانی نیز بحث کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

څار: روز جهانی مهاجران

Published

on

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!