رویداد های اخیر
محقق: سازمان ملل «نسل کشی هزارهها» را به رسمیت بشناسد و عاملان آن را تحریم کند

محمد محقق، مشاور امنیتی و سیاسی رییس جمهوری در پی قتل ۱۰ کارمند یک موسسه ماینروبی در ولایت بغلان از شورای امنیت سازمان ملل متحد خواستار به رسمیت شناختن «نسل کشی هزارهها» در افغانستان شد.
آقای محقق از سازمان ملل خواسته است که حملات چند سال پسین بالای «هزارهها» در افغانستان را به عنوان «نسل کشی» به رسمیت بشناسد.
آقای محقق در اعلامیه ای با اشاره به حملات بر مکتب سید الشهدا، بخش زایشگاه بیمارستان دشت برچی، کلپ های ورزشی و مسجد ها گفته است که این حملات هيج توجيهى ندارد و “از مصاديق بارز جنايت عليه بشريت و جنو سايد ميباشد.”
در اعلامیه آمده است: “قبلا در انفجار فاجعه بار مكتب سيد الشهداء كابل گفته بودم كه سازمان ملل متحد بايد كشتار دختران مكتب سيدالشهداء را كه همه متعلمين صنف ٧ تا ١٢ بودند و نيز حوادث سالهاى گذشته در مساجد ، آموزشگاه ها زايشگاه ها و كلپهاى ورزشى را بعنوان نسل كشى در باره هزاره ها در افغانستان به رسميت بشناسند زيرا اينهايى كه در مكتب ها و مراكز ياد شده فوق بيرحمانه قتل عام ميشوند اقشار بدون ضرر ، ملكى و خورد سال اند قتل عام آنان هيج توجيهى ندارد واز مصاديق بارز جنايت عليه بشريت و جنو سايد ميباشد.”
این اعلامیه آقای محقق یک روز پس از حمله داعش بالای سازمان ماین روبی «هلوترست» در بغلان حمله کردند.
جیمز کوان رییس اجرایی این موسسه گفته است که مهاجمان حوالی ساعت ۹:۵۰ چهارشنبه شب بالای کمپ این سازمان یورش بردند.
آقای کوان افزوده است: “سپس این مهاجمان تخت به تخت رفتند و دست به کشتار اعضای هلوترست زدند.”
به گفته وی در این رویداد ده کارمند این سازمان جان باختند و ۱۶ تن دیگر نیز زخم برداشته اند.
آقای کوان گفته است: “این جدی ترین رویدادی است که هلوترست از زمان حضورش در سال ۱۹۹۸ متحمل شده است.”
با این حال هلوترست گفته است که علیرغم تمام تهدیدها و چالش ها به ماموریت خود در افغانستان ادامه خواهد داد.
آقای کوان گفته است: “همزمان که نیروهای بین المللی در حال بیرون شدن از افغانستان است، ما همچنان خواهیم ماند. ما آنجا برای مردم افغانستان رفته ایم و هنوزم کارهای تمام داریم که باید انجام شود.”
از سوی هم جمیز کوان تاکید کرده است که مهاجمان سراغ کارمندان «هزاره» این نهاد را میگرفته اند.
“وی گفته است: “گروهی از مردان مسلح به اردوگاه مان آمده اند و افراد هزاره را جدا کرده و به قتل رساندند.”
با این حال محمد محقق گفته است: “حادثه كشتار كار گران مؤسسه ماين پاكى ( هالوترست ) با تفكيك و شناسايى قوميت و هدف قرار دادن هزاره ها نشان ديگرى از اين جنايات ضد بشرى هست كه بايد شوراى امنيت سازمان ملل متحد تدابير پيشگيرانه اتخاذ نمود و با به رسميت شناختن كشتار مردم هزاره بعنوان نسل كشى ، عاملين آن را مشمول تحريمها واقدامات مربوطه بسازند.”
آقای محقق از حکومت نیز خواسته است که “در قبال اينگونه حوادث اقدامات عملى و ومؤثر ترى را در جهت حمايت از هزاره ها روى دست بگيرند و تنها به يک اظهار همدردى اكتفا نكنند.”
رویداد های اخیر
سرپرست وزارت خارجه به عربستان سعودی سفر کرد

سخنگوی امارت اسلامی میگوید که امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه به عربستان سعودی سفر کرده است.
ذبیحالله مجاهد در صفحه ایکس خود شام جمعه (۱۵ حمل) با نشر خبرنامهای این سفر را «یک گام مهم در تقویت بیشتر روابط حسنه میان دو کشور» خوانده است.
آقای مجاهد همچنان از «استقبال با عزت و پروتوکول عالی» مقامهای سعودی از متقی سخن گفته و افزوده است که این استقبال نشاندهنده «حسن نیت و روابط نیک» عربستان سعودی با امارت اسلامی است.
رویداد های اخیر
متقی با نماینده امارات در مورد روابط تجاری و ترانزیتی گفتگو کرد

امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه در دیدار با سیف محمد الکتبی، نماینده ویژه امارات متحده عربی در مورد روابط دوجانبه، تجارت، تسهیل ویزه، توسعه ترانزیت و مسائل منطقهای گفتگو کرده است.
ضیا احمد تکل، رئیس روابط عامه وزارت خارجه با نشر خبرنامهای گفته که در این دیدار آقای متقی روابط امارت اسلامی با امارات متحده عربی را مثبت ارزیابی کرد و ابراز امیدواری نمود که با اجرای توافقات انجام شده در سفر اخیر به امارات، روابط تجاری و ترانزیتی دو کشور بیش از پیش توسعه یابد.
براساس خبرنامه، آقای محمد الکتبی نیز روابط دو کشور را مهم دانست و افزود که هدف از سفرش به کابل پیگیری توافقات اخیر بین وزرای امور خارجه دو کشور است.
رویداد های اخیر
اجلاس سران اتحادیه اروپا و کشورهای آسیای میانه خواستار تشکیل حکومت همه شمول در افغانستان شد

رهبران اتحادیه اروپا و پنج کشور آسیای میانه امروز (جمعه) در نشستی در شهر سمرقند ازبیکستان خواستار تشکیل حکومت همه شمول در افغانستان شدند که به حقوق بشر و آزادی های اساسی احترام بگذارد.
در اعلامیه مشترک این نشست آمده است :«ما بر تعهد محکم خود برای تبدیل شدن افغانستان به یک کشور امن، باثبات و مرفه با دولت و سیستمهای حکومتی همه شمول که به حقوق بشر و آزادیهای اساسی همه شهروندان خود، از جمله زنان، دختران، افراد متعلق به گروههای قومی و مذهبی و اقلیتها احترام بگذارد و با خود و همسایگان خود در صلح باشد و به تعهدات بینالمللی خود احترام بگذارد، تاکید کردیم.»
آنها همچنین نسبت به وضعیت بشری در افغانستان ابراز نگرانی نموده و بر ضرورت ادامه حمایت از مردم افغانستان تاکید کردند.
در این نشست همچنین بر «دسترسی کامل و برابر به آموزش مطابق با استندردهای بین المللی و مشارکت زنان و دختران در افغانستان در زندگی اجتماعی» تاکید شد.
امارت اسلامی بارها تاکید کرده که حکومت کنونی در افغانستان همه شمول بوده و حقوق بشر نیز تامین است.
این اولین نشست رهبران اتحادیه اروپا و پنج کشور آسیای میانه از جمله قزاقستان، قرغیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبیکستان بود.
شوکت میرضیایف، رئیس جمهور ازبیکستان در سخنرانی خود در این نشست ابراز تأسف کرد که جامعه جهانی چالشها در افغانستان را دست کم میگیرد.
میرضیایف بر مشارکت فعال افغانستان در روندهای اقتصادی منطقهای از طریق پروژه های سرمایه گذاری و زیربنایی تاکید کرد و برای گفتگوی سازنده جامعه جهانی با مقامات حاکم در افغانستان ابراز امیدواری نمود.
-
جهان3 روز ago
اعزام یک کشتی طیارهبر دیگر امریکا به خاورمیانه
-
رویداد های اخیر3 روز ago
وزارت اقتصاد از امریکا میخواهد که داراییهای منجد شده افغانستان را آزاد کند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
روبیو: تا زمانی که تمام امریکاییهای بازداشت شده در افغانستان آزاد نگردند، آرام نخواهیم گرفت
-
رویداد های اخیر3 روز ago
نگرانیها از تخریب پروژههای نیمه کاره بانک جهانی در افغانستان
-
تجارت4 روز ago
با ادامه جنگ تعرفهها، قیمت طلا ریکارد جدید ثبت کرد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
بلغاریه پنج نفر را در پیوند به جان باختن ۱۸ مهاجر افغان محاکمه میکند
-
اخبار ساحوی4 روز ago
چین تمرینات نظامی خود را در اطراف تایوان راه اندازی کرد و رئیس جمهور آن را «طفیلی» خواند
-
تجارت2 روز ago
توقف صادرات افغانستان به پاکستان از طریق تورخم بهدلیل نقص فنی دستگاه اسکن