Connect with us

رویداد های اخیر

غنی: با نشر سناریویی بی ثباتی، خشونت‌ها افزایش میابد

منتشر شده

در

رییس جمهور غنی در گفتگوی با رسانه دیر اشپیگل آلمانی گفته که روایت‌های تاریکی و نابودی توسط رسانه‌ها باید متوقف شود و در عوض چرخش مثبت باید انجام شود. 

رییس جمهور در این باره گفته" هر قدر رسانه در باره تاریکی‌ها و نابودی‌ها صحبت کنند به همان اندازه مردم ما تشویق میشوند تا این کشور را ترک کنند. به عوض آن باید برای مردم فرصت‌ها که در وقت سخت وجود دارد تشریح شود."

غنی گفته که در شرایط کنونی احتمال وقوع جنگ‌های داخلی وجود دارد، اما افزوده که به آن مرحله نخواهیم رسید.

او در این باره گفته" شما میدانید وقتی در سال ۲۰۱۴ ماموریت جنگی به پایان رسید و به ماموریت آموزشی تبدیل شد، همه قبل از این شاهد از بین رفتن جمهوریت بودند. اما ما آن را موفق کردیم. لطفا در نظر بگیرد که این همه نیز روایت است. هر قدر سناریوی بی ثباتی منتشر میشود به همان اندازه ما با خشونت روبرو میشویم."

رییس جمهور افزوده که به تصمیم جوبایدن، رییس جمهور امریکا، از بهر خروج سربازان امریکایی از افغانستان احترام میکند.

غنی افزوده که نیروهای امنیتی و دفاعی کشور توانایی دفاع از خاک افغانستان را دارد.

او در این باره گفته" اگر من بتوانم چیزی را انجام بدهم این است که نیروهای خود را برای این وضعیت آماده بسازم."

غنی گفته که رهبران افغان حالا سرگرم تشکیل شورای عالی دولت است که نه تنها روند صلح بلکی مقاومت در برابر طالبان را رهبری کند.

وی افزود:" این شورا همین  حالا ساخته میشود. این شورا در حال ظهور است و من با تمام تلاش آن را پیش میبرم."

غنی میگوید " روند صلح یک سناریوی اساسی است، وقتی طالبان بداند که حکومت را سقوط کرده نمی تواند، آنها به صلح برمیگردد."

وی افزود که "صلح و دشمنی اکنون در دست پاکستان است."

رییس جمهور غنی گفته طالبان با پاکستان روابط عمیق دارد.

او در این باره گفته" طالبان در آنجا از لحاط لوژیستیکی تمویل میشود، بخش مالی آنان آنجا است، در آنجا سربازگیری میکند. نام نهادهای تصمیم گیرنده طالبان مانند شورای کویته، شورای میرانشا، شورای پشاور به نام شهرهای آن کشور مسما شده است. روابط عمیق با دولت دارد."

غنی افزوده که جنرال قمر جاوید باجوا، رییس ستاد ارتش پاکستان به وی اطمینان داده که نظام طالبان به نفع کشورهای منطقه به ویژه پاکستان نیست.

رییس جمهور میگوید:" با جودیکه وی (باجوا) گفت که شماری از اعضای پایین رتبه ارتش پاکستان نظر مخالف دارد، اما این مسله  اراده سیاسی است."

اشرف غنی میگوید که کشورهای غربی باید از طالبان حمایت نکنند.

وی افزاید:" طالبان جنایت کار استند، آنها مردم ملکی را قتل مرساند مانند حمله بر مکتب دختران در منطقه دشت برچی شهر کابل که جان ۸۵ تن را گرفت. این جنایت کاران را به عنوان حکومت سایه تایید نکنید. طالبان برای چنین جرایم زمینه مساعد کرده ، احتمالا آنها با گروه  القاعده روابط خود را قطع نکرده است. آنها ادعا میکند که روابط خود را قطع کرده، اما آنها مسوول استند."

رییس جمهور غنی اظهار داشت که اگر رهایی ۷۰۰۰ زندانیان طالبان باعث  توافق جامع صلح میشود این کار را انجام خواهد داد.

در نتیجه غنی افزوده که افغانستان را ترک نخواهد کرد و در راه دفاع آن جان خواهد دادږ

او در این باره گفته" چندین بار تلاش‌ها برای گرفتن زنده‌گی من شده است، اما افغانستان ویتنام جنوبی نیست، من از طریق کودتا نامده ام، من توسط مردم انتخاب شده ام، من قبل از ریاست جمهوری ام محافظ امریکایی نداشتم و تانک امریکایی مرا محافظت نکرده است. من ۲۸ سال در خارج از کشور سپری کردم، یک زنده‌گی مسکلی موفق داشتم، اما من خوش نبودم. هیچ قدرت در جهان مرا تشویق کرده نمی تواند تا در یک طیاره بنشینم و این کشور را ترک کنم، این کشوری است که من آن را دوست دارم و در راه دفاع آن جان خواهم داد."

رویداد های اخیر

ستانکزی: فاصله میان حکومت و رسانه‌ها نباید وجود داشته باشد

Published

on

معین سیاسی وزارت امور خارجه می‌گوید که رسانه‌ها طوری حمایت شوند که فاصله میان حکومت و آن‌ها وجود نداشته باشد.

شیرمحمد عباس ستانکزی در یک سمیناری زیر عنوان نقش رسانه‌ها در استحکام نظام اسلامی در کابل افزوده است که رسانه‌ها در جنگ تبلیغاتی در جهان نقش اساسی دارند و نیاز است تا امارت اسلامی از اعمال فشار علیه رسانه‌های کشور دست برداشته و بگذارد که آنان نقش خود را در ترقی و تعالی کشور آزادانه ایفا کنند.

آقای ستانکزی در این مورد گفت: «مشکلات آنان (رسانه‌ها) شنیده شود، صداهای آنان شنیده شود، برای آنان زمینه باید مساعد شود تا کار خود آزادانه انجام دهند.»

ستانکزی افزوده است، دیدگاه‌ها نسبت به رسانه‌های کشور طوری باشد که دو طرف به همدیگر به عنوان بیگانه نگاه نکنند و امارت اسلامی از اعمال فشار بر رسانه‌ها خودداری کند و بگذارد رسانه‌ها با دست باز فعالیت کنند.

از سویی دیگر، مسوولان وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز در این سمینار گفتند که آنان راه تقابل را با رسانه‌ها در پیش نگرفته‌اند و این وزارت متعهد به همکاری با آنان است.

اشتراک کنندگان در این سمینار نیز از رسانه‌ها خواستند که در بازتاب تصویر مثبت افغانستان به جهان از هیچ تلاشی دریغ نکنند.

این سمینار در حالی برگزار می‌شود که رسانه‌ها خود را متعهد به آزادی بیان و بازتاب فعالیت‌ها در چارچوب منافع ملی و ارزش‌های اسلامی می‌دانند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ امضا شد

Published

on

د افغانستان برشنا شرکت اعلام کرده که قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ میلادی امضا شده است.

این قرارداد پس از سفر هیأت امارت اسلامی به رهبری عبدالباری عمر، رئیس عمومی این شرکت به تاشکند و گفتگو با مقامات این کشور امضا شده است.

حکمت الله میوندی، سخنگوی این شرکت گفته است: «رئیس عمومی د افغانستان برشنا شرکت در رأس یک هیأت به ازبکستان سفر کرد و در دیدار با مسوولان برشنا در ازبکستان قرارداد خرید برق برای سال ۲۰۲۵ را امضا نمود.»

در همین حال، شماری از سرمای‌گذاران از امارت اسلامی می‌خواهند که با جانب ازبکستان در مورد برق ۵۰۰ کیلوولت گفتگو کند و کار این پروژه هرچه زودتر تکمیل شود که با تکمیل کار این پروژه بخش از مشکلات کمبود برق در کشور حل خواهد شد.

برشنا شرکت تصریح کرده که هیأت افغانستان در باره پروژه انتقال برق ۵۰۰ کیلوولت از سرخان - پلخمری - دشت الوان الی ارغندی کابل و شیخ مصری ننگرهار که ظرفیت انتقال ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ میگاوات برق را دارد، با مقامات ازبکستانی نیز بحث کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

څار: روز جهانی مهاجران

Published

on

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!