Connect with us

رویداد های اخیر

گزارش‌های ضد و نقیض درباره عقب نشینی نیروهای مرزی در هرات

منتشر شده

در

ارتش ملی در غرب کشور یک تولی نیروهای مرزی را از ولسوالی گلران هرات به ولسوالی کهسان انتقال داده است.

مقام‌های محلی هرات می‌گویند این کار بر بنیاد لزوم دید وزارت دفاع ملی و شورای نظامی هرات انجام داده اند تا بهتر بتوانند به تامین امنیت نقاط مرزی رسیدگی کنند، اما طالبان مسلح ادعا کرده اند که این قرارگاه را تصرف کرده اند.

تصویری را که طالبان مسلح پس از تخلیه این قرارگاه نیروهای مرزی در شبکه‌های اجتماعی نشر کرده اند از تولی نیروهای مرزی مربوط لوای پنجم اند که در منطقه بنام کاریز الیاس ولسوالی گلران موقعیت دارد.

ارتش ملی در غرب کشور گفته است بنا بر تصمیم وزارت دفاع ملی و شورای نظامی هرات این قرارگاه به منطقه کمانه ولسوالی کهسان انتقال یافته است.

سیدوحید قتالی، والی هرات دراین باره گفته است که :"نیروهای کاریز الیاس موقتا به قرارگاه مرکزی کمانه ما انتقال پیدا کردند، به زودی تجهیز شده و نیروهای جدید که جذب شدند و درحال تربیه هستند دوباره به آن ساحات اعزام میشوند."

با این حال آگاهان نظامی به این باور اند که ترک پاسگاه ها وقرارگاه های امنیتی، آنهم در نقاط مرزی پیامدهای بدی را به دنبال خواهد داشت، حکومت با اینگونه اقدامات این قرارگاه ها را به دسترس طالبان قرار می‌دهد.

نعیم غیور، آگاه مسایل نظامی دراین باره می‌گوید که :" فیصدی بلند از مرزهای افغانستان با کشورهای همسایه ما ایران و همچنان ترکمنستان فعلا ترک شده، یا پوسته‌ها و مواضع سرحدی سقوط کرده و یا آنها را عقب نشینی دادند."

تولی نیروهای مرزی درخط مرزی میان ایران و افغانستان در ساحات ولسوالی گلران یکی از ده‌ها پاسگاه و قرارگاه نیروهای مرزی درغرب کشور است، اما حالا ساحات مرزی که در قسمت ولسوالی گلران با ایران وصل است کاملا تخلیه شده است.

برخی آگاهان به این باور اند که این یک اقدام سیاسی است و حکومت برخی ساحات را به طالبان واگذار می‌کند.

محمد رفیق شهیر، آگاه مسایل سیاسی دراین باره گفت:" بعضی زد وبندهای سیاسی و امنیتی که بین امریکا وطالبان صورت گرفته واحتمالا زمینه سازی می‌شود برای اینکه مرحله به مرحله نیروهای طالب را موقعیت بهتری بدهند تا که بتوانند جابجا شوند."

در غرب کشور اینگونه اقدامات بی‌پیشینه نیست، چند ماه پیش نیز ارتش ملی در یک اقدام نیروهایش را از ولسوالی بالامرغاب بادغیس بیرون کشید و در ولسوالی قادس این ولایت جابجا کرد. بالامرغاب درحال حاضر کاملا زیر اداره طالبان است.

اخبار ساحوی

مشاور امنیت ملی قصر سفید: ایران تضعیف شده می‌تواند به دنبال سلاح هسته‌ای باشد

مشاور شورای امنیت ملی قصر سفید تصریح کرده که این خطر وجود دارد که ایران از قول خود مبنی بر عدم ساخت سلاح اتمی صرف نظر کند.

Published

on

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی قصر سفید، اعلام کرده که ایران با شکست‌های پی‌هم در منطقه ممکن به دنبال ساخت سلاح هسته‌ای برود.

خبرگزاری رویترز روز یک‌شنبه (۲جدی)، گزارش داده که دولت بایدن نگران این مسأله است.

براساس گزارش، قصر سفید تصمیم دارد این نگرانی را با دونالد ترمپ، رییس منتخب امریکا، در میان بگذارد.

در گزارش آمده که پس از حملات گسترده اسراییل بر گروه‌های نیابتی ایران و سقوط حکومت بشار اسد، این کشور شکست‌هایی در نفوذ منطقه‌ای خود متحمل شده است.

مشاور امنیت ملی قصر سفید به سی‌ان‌ان گفته که حملات اسراییل بر تأسیسات ایران، از جمله کارخانه‌های موشک‌سازی و سیستم دفاع هوایی، توانایی‌های نظامی متعارف تهران را کاهش داده است.

سالیوان تأکید کرده است: «جای تعجب نیست که صداهایی در ایران وجود دارند که علاقه‌‌مند داشتن سلاح هسته‌ای هستند.»

او خاطرنشان کرده که ایران می‌گوید برنامه هسته‌ای‌اش صلح‌آمیز است، اما با وجود اعمال تحریم‌ها غنی‌سازی اورانیوم خود را گسترش داده است.

مشاور شورای امنیت ملی قصر سفید تصریح کرده که این خطر وجود دارد که ایران از قول خود مبنی بر عدم ساخت سلاح اتمی صرف نظر کند.

او اذعان داشته که در این مورد با دولت جدید امریکا صحبت می‌کند و این موضوع را با تل‌آویو نیز در میان گذاشته است.

انتظارهای جهانی و چشم‌ها همه به ۲۰ جنوری سال جدید میلادی دوخته شده است، روزی که ترمپ وارد کاخ سفید می‌شود.

باورها این است که او در مقایسه با دولت بایدن، سیاست‌های سخت‌گیرانه‌ای در قبال تهران دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

رهبر امارت اسلامی: قاچاقچیان انسان به ۱ الی ۳ سال حبس محکوم شوند

Published

on

رهبر امارت اسلامی با صدور فرمانی وزارت امور داخله را مؤظف کرده تا مانع فعالیت قاچاقچیان انسان شده و آنان را پس از بازداشت به محاکم نظامی معرفی کند.

در این فرمان شش ماده‌ای آمده است که محاکم نظامی مسوولیت دارند تا قاچاقچیان انسان را در مرتبه اول به یک سال حبس، در صورت تکرار به دو سال زندان، و در سومین بار به سه سال حبس محکوم کنند.

در بخش دیگری از این فرمان از وزارت‌های حج و اوقاف، اطلاعات و فرهنگ، مخابرات و تکنالوژی معلوماتی، اقوام و قبایل، امر به معروف و نهی از منکر و علمای دینی خواسته شده تا درباره خطرات و پیامدهای ناگوار سفرهای قاچاقی به مردم آگاهی دهی کنند.

همچنان در ماده های چهارم و پنجم این فرمان به وزارت دفاع ملی و ریاست عمومی استخبارات دستور داده شده تا مانع فعالیت قاچاقبران در سرحدات و خطوط فرضی شوند و نیز اطلاعات کشفی را در این زمینه با وزارت امور داخله شریک سازند.

این فرمان در حالی صادر شده که پس از تحولات سیاسی در کشور، میزان مهاجرت افغان‌ها به خارج افزایش یافته است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هشت مهاجر افغان در پی غرق شدن قایق در آبهای یونان جان باختند

Published

on

مقام‌های یونان اعلام کرده اند که هشت مهاجر افغان در پی غرق شدن یک قایق در آبهای این کشور جان خود را از دست داده اند.

به گزارش اسوشیتدپرس، این حادثه روز جمعه در نزدیکی جزیره رودس در شرق یونان رخ داده است.

قایق هنگام فرار از کشتی گشت‌زنی گارد ساحلی یونان غرق شد.

گارد ساحلی یونان گفته است که هجده نفر از جمله ۱۲ مرد، سه زن و سه کودک که همگی اتباع افغانستان هستند، نجات یافتند.

تعدادی از بازماندگان حادثه در شفاخانه بستری شدند که وضعیت یکی از آنها وخیم گزارش شده است.

به گفته مقامات یونان، دو شهروند ترکیه به ظن قاچاق این افراد بازداشت شده اند.

این دومین حادثه مرگبار غرق شدن قایق مهاجران در آبهای یونان در یک هفته اخیر است.

در حادثه قبلی، هفت نفر جان باختند و بیش از ۲۰۰ تن دیگر نجات یافتند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!