Connect with us

رویداد های اخیر

تاکید وزیران خارجه نشست قلب آسیا بر ختم جنگ و تامین صلح در افغانستان

منتشر شده

در

وزیران خارجه هند، ترکیه، ایران پاکستان و فرستاده سازمان ملل برای افغانستان در نهمین نشست وزیران خارجه قلب آسیا-پروسه استانبول بر تامین صلح و ختم جنگ در افغانستان تاکید کردند.

اس جی شنکر، وزیر خارجه هند هنگام سخنرانی در این نشست گفت که دو نوع صلح ( صلح در افغانستان و صلح در منطقه) نیاز است.

شنکر در این باره گفت:" برای صلح دوامدار در افغانستان نیاز به دو نوع صلح (صلح در افغانستان و صلح در منطقه) است. این صلح منافع همه را داخل و خارج کشور هماهنگ میکند."

او همچنان افزوده است که اگر طرف‌های درگیر در افغانستان صلح میخواهند باید به نیت خوب و تعهد قوی برای راه حل سیاسی وارد روند مذاکرات شوند.

وزیر خارجه هند می‌گوید که : "همه شرکت کننده‌گان این نشست تلاش میکنند تا افغانستان از این جنگ‌ها نجات یابند." اما این تلاش‌ها نیاز به تعهد جدی دارد."

جواد ظریف، وزیر خارجه ایران، در جریان سخنرانی خود در این کنفرانس گفت که تهران از روند صلح افغانسستان به رهبری افغان‌ها حمایت میکند.

ظریف از سازمان ملل نیز خواست تا کشورهای خارجی را اجازه ندهد تا روند صلح افغانستان را سبوتاژ کنند.

ظریف افزود که نیروهای خارجی باید مسوولانه از افغانستان خارج شوند و کشورهای منطقه برای مبارزه با گروه داعش باید آماده باشند.

او در این باره گفت:" همه کشورها باید آماده باشند که داعش تلاش میکند تا از عناصر افراطی مذهبی و قومی در افغانستان استفاده کند."

در همین حال، مولود چاووش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه، در نشست قلب آسیا-پروسه استانبول گفته است که برای تسریع روند صلح افغانستان با همه طرف‌ها کار میکند.

اوغلو ابراز امید واری کرده که نشست صلح افغانستان در استانبول نتیجه ملموس بدهد.

او در این باره افزوده است:" ما چندین کشور را دعوت کرده ایم، ما توقع داریم که نشست استانبول راه را برای ختم جنگ در افغانستان مساعد کند."

شاه محمود قریشی، وزیر خارجه پاکستان، گفته که پاکستان از ادامه خشونت‌ها در افغانستان نگران است.

قریشی افزوده است که" ما به گونه مداوم از نقش تخریب کاران در افغانستان و خارج از افغانستان هشدار داده ایم."

از سوی دیگر، دیبرا لاینز، فرستاده ویژه سازمان ملل برای افغانستان، در این نشست گفته است که حمایت کشورهای منطقه از روند صلح افغانستان اهمیت حیاتی دارد.

نشست قلب آسیا- پروسۀ استانبول در سال ۲۰۱۱ میلادی در استانبول ترکیه راه اندازی شد تا در باره منافع و چالش‌های مشترک افغانستان با منطقه و همکاران بین المللی بحث کند.

در این نشست ۱۵ کشور به عنوان اعضای دایمی، ۱۷ کشور بحیث کشورهای حمایت کننده و نماینده‌گان ۱۲ سازمان منطه‌یی و بین المللی نیز به عنوان حمایت کننده شرکت میکنند.

به اساس گزارش‌ها روسیه، چین، هند، پاکستان، افغانستان، ایران، قزاقستان، قرغزستان، تاجیکستان، ترکمنستان، عربستان سعودی، امارات متحده عرب، آذربایجان، ازبیکستان و ترکیه اعضای دایمی این نشست است.

رویداد های اخیر

ترمپ برای افسران دخیل در خروج از افغانستان محکمه نظامی برگزار می‌کند

منابع آگاه به این موضوع گفته اند که تیم ترمپ این تحقیقات را «بسیار جدی» می‌گیرد و به دنبال موارد خیانت مقامات مسؤول دولت بایدن است.

Published

on

ان‌بی‌سی نیوز به نقل از منابع گزارش داده است که دونالد ترمپ، رییس جمهور منتخب امریکا برای افسران دخیل در روند خروج نیروهای امریکایی از افغانستان، محکمه نظامی برگزار می‌کند.

بر اساس این گزارش، تیم انتقال قدرت ترمپ در حال تهیه فهرستی از افسران نظامی پیشین و بر حال امریکا است که مستقیم در خروج از افغانستان نقش داشته‌اند و ممکن در محکمه نظامی برای پاسخ‌دهی حاضر شوند.

به گزارش شبکه خبری امریکایی ان‌بی‌سی نیوز، اعضای تیم انتقال دولت ترمپ در حال بررسی آغاز تحقیقات در مورد خروج نظامی ایالات متحده از افغانستان در سال ۲۰۲۱ هستند.

گفته می‌شود که آنها قصد دارند فهرستی از مقامات نظامی دخیل در این عملیات را تهیه کنند. همچنان آن‌ها در حال بررسی این موضوع هستند که آیا می‌توان آنها را به محکمه نظامی معرفی کرد یا خیر.

در گزارش ان‌بی‌سی نیوز آمده است که: «مقاماتی که روی انتقال دولت کار می‌کنند در حال بررسی ایجاد کمیسیونی برای بررسی پروسه خروج ۲۰۲۱ از افغانستان هستند، از جمله جمع آوری اطلاعات در مورد اینکه چه کسی مستقیما در تصمیم گیری برای اردو دخیل بوده است، خروج چگونه انجام شده است و اینکه ممکن است رهبران نظامی با اتهام‌هایی به مقیاس خیانت به امریکا متهم شوند.»

منابع آگاه به این موضوع گفته اند که تیم ترمپ این تحقیقات را «بسیار جدی» می‌گیرد و به دنبال موارد خیانت مقامات مسؤول دولت بایدن است.

پیش از این، مارک میلی، لوی درستیز پیشین امریکا با اشاره به کاستی‌های خروج امریکا از افغانستان، به شکست واشنگتن در افغانستان اعتراف کرده بود.

دونالد ترمپ، رییس جمهور منتخب امریکا، بار‌ها خروج آشفته نظامیان امریکایی از افغانستان را که طی آن ۱۳ عسکر امریکایی و ده‌ها افغان در حمله‌ی میدان هوایی کابل کشته شدند، محکوم کرده و آن را «خجالت آورترین روز» در تاریخ ایالات متحده خوانده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

صدراعظم کانادا: بازداشت یک نیروی خاص این کشور در افغانستان را جدی می‌گیریم

لاوری در جریان تحولات در آگست سال ۲۰۲۱، حدود ۱۰۰ نفر را در بیرون شدن از افغانستان کمک کرده بود.

Published

on

جاستین ترودو، صدراعظم کانادا می‌گوید که موضوع بازداشت یک عضو سابق نیروی خاص این کشور در افغانستان را بسیار جدی می‌گیرد.

ترودو این سخن را در پاسخ به سوالی در پایان نشست سازمان همکاری اقتصادی آسیا-پسفیک در لیما پایتخت پرو روز شنبه (۲۶ عقرب) گفت.

شبکۀ تلویزیونی کانادایی CTV، به نقل از چند منبع گزارش داده است که دیوید لاوری سرباز بازنشستۀ کانادا اندکی پس از ورود به کابل روز دوشنبه هفتۀ گذشته ۲۱ عقرب بازداشت شد.

بر اساس گزارش، هنوز معلوم نیست که این شهروند کانادا در کجا نگهداری می‌شود.

لاوری در جریان تحولات در آگست سال ۲۰۲۱، حدود ۱۰۰ نفر را در بیرون شدن از افغانستان کمک کرده بود.

او در گذشته یک شرکت خصوصی امنیتی در افغانستان داشت.

امارت اسلامی در این باره هنوز چیزی نگفته اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کمیسیون تدارکات قرارداد ۲۷ پروژه مختلف را منظور کرد

Published

on

کمیسیون تدارکات ملی معاونیت اقتصادی ریاست الوزرا از منظوری قرارداد ۲۷ پروژه به ارزش حدود ۵ میلیارد افغانی خبر داده و گفته است که ۸ پروژه دیگر تعدیل شده است.

معاونیت اقتصادی ریاست الوزرا امروز (شنبه) گفته است که در پروژه‌های منظور و تعدیل‌شده، بازسازی بند سلطان ولایت غزنی، بلاک‌های نمبر دو تهیه مسکن شهر کابل، ساختمان‌های محاکم استیناف ولایت لوگر و کندهار، شماری از سرک‌های داخلی شهر کابل، وسایل برقی مورد نیاز در ولایات مختلف و شماری از پروژه‌های دیگر مشمول است که از سوی امارت اسلامی تمویل می‌شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!