Connect with us

رویداد های اخیر

بیستمین سالگرد تخریب بودای بامیان

منتشر شده

در

جایگاه خالی دو بودای بزرگ در بامیان همواره آنچه در ماه مارچ ۲۰ سال پیش رخ داد را یادآوری می‌کند.

این دو مجسمه بودا توسط طالبان انفجار داده شد که منجر به اقدامات جهانی برای محافظت از آثار باستانی در معرض خطر، شد. امروزه جاهای خالی بودا در فهرست میراث جهانی به عنوان بخشی از "منظره فرهنگی و آثار باستانی دره بامیان" ثبت شده است.

ارنستو اوتون، معاون مدیر کل یونسکو در امور فرهنگی، روز پنجشنبه گفت که اگرچه تخریب میراث فرهنگی و غارت آثار باستانی در همه اعصار رخ داده است، اما تخریب بوداهای بامیان یک نقطه عطف مهم برای جامعه جهانی است.

آقای اوتون گفت که انفجار بوداهای بامیان توسط طالبان یک عمل عمدی با انگیزه یک ایدیولوژی افراطی که هدف آن تخریب فرهنگ، هویت و تاریخ بود، انفجام شده است.

یونسکو در بیانیه ای به نقل از اتون گفته است كه تخریب بودا ارتباط نزدیكی را بین حفاظت از میراث و رفاه مردم و جوامع برجسته کرد.

در بیانیه آمده است: "این به ما یادآوری کرد که دفاع از تنوع فرهنگی یک چیز لوکس نیست بلکه برای ایجاد جوامع صلح آمیز بیشتر اساسی است."

از زمان تخریب بوداهای بامیان، مقام‌های افغانستان و جامعه جهانی، از جمله یونسکو، بی وقفه برای حفاظت از میراث غنی فرهنگی و طبیعی افغانستان تلاش کرده اند، که به هزاران سال قدامت دارند.

آقای اتون گفته است که در کنار سایر فعالیت ها، طی چند سال گذشته ، بیش از ۲۷ میلیون دالر برای حفاظت و تثبیت جاهای میراث جهانی بامیان، توانمندسازی جوامع محلی، احیای میراث فرهنگی ناملموس و احداث یک مرکز فرهنگی بامیان که به خلاقیت اختصاص داده شده سرمایه گذاری شده است.

جامعه جهانی به ایجاد ثبات در جاهای خالی بودا که با خطر فروپاشی قرار داشت، کمک کرده اند.

اتون افزوده است که اکنون پس از بیش از ۱۵ سال ادغام فرورفتگی جای بودای شرقی به پایان رسیده است. از سوی هم به لطف کمک های مالی جاپان کارهای فوری در جهت حفاظت از فرورفتگی غربی در حال پیشرفت است."

اتون گفت: "در حالی که ۲۰ سال از تخریب بودای بامیان می گذرد، ما در یونسکو بار دیگر بر حمایت خود از مردم افغانستان تاکید می کنیم و تعهد خود برای با مردم بودن در همه جا برای حفاظت از میراث فرهنگی به عنوان مظهر انسانیت مشترک مان تقویت را می کنیم."

رویداد های اخیر

ستانکزی: فاصله میان حکومت و رسانه‌ها نباید وجود داشته باشد

Published

on

معین سیاسی وزارت امور خارجه می‌گوید که رسانه‌ها طوری حمایت شوند که فاصله میان حکومت و آن‌ها وجود نداشته باشد.

شیرمحمد عباس ستانکزی در یک سمیناری زیر عنوان نقش رسانه‌ها در استحکام نظام اسلامی در کابل افزوده است که رسانه‌ها در جنگ تبلیغاتی در جهان نقش اساسی دارند و نیاز است تا امارت اسلامی از اعمال فشار علیه رسانه‌های کشور دست برداشته و بگذارد که آنان نقش خود را در ترقی و تعالی کشور آزادانه ایفا کنند.

آقای ستانکزی در این مورد گفت: «مشکلات آنان (رسانه‌ها) شنیده شود، صداهای آنان شنیده شود، برای آنان زمینه باید مساعد شود تا کار خود آزادانه انجام دهند.»

ستانکزی افزوده است، دیدگاه‌ها نسبت به رسانه‌های کشور طوری باشد که دو طرف به همدیگر به عنوان بیگانه نگاه نکنند و امارت اسلامی از اعمال فشار بر رسانه‌ها خودداری کند و بگذارد رسانه‌ها با دست باز فعالیت کنند.

از سویی دیگر، مسوولان وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز در این سمینار گفتند که آنان راه تقابل را با رسانه‌ها در پیش نگرفته‌اند و این وزارت متعهد به همکاری با آنان است.

اشتراک کنندگان در این سمینار نیز از رسانه‌ها خواستند که در بازتاب تصویر مثبت افغانستان به جهان از هیچ تلاشی دریغ نکنند.

این سمینار در حالی برگزار می‌شود که رسانه‌ها خود را متعهد به آزادی بیان و بازتاب فعالیت‌ها در چارچوب منافع ملی و ارزش‌های اسلامی می‌دانند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ امضا شد

Published

on

د افغانستان برشنا شرکت اعلام کرده که قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ میلادی امضا شده است.

این قرارداد پس از سفر هیأت امارت اسلامی به رهبری عبدالباری عمر، رئیس عمومی این شرکت به تاشکند و گفتگو با مقامات این کشور امضا شده است.

حکمت الله میوندی، سخنگوی این شرکت گفته است: «رئیس عمومی د افغانستان برشنا شرکت در رأس یک هیأت به ازبکستان سفر کرد و در دیدار با مسوولان برشنا در ازبکستان قرارداد خرید برق برای سال ۲۰۲۵ را امضا نمود.»

در همین حال، شماری از سرمای‌گذاران از امارت اسلامی می‌خواهند که با جانب ازبکستان در مورد برق ۵۰۰ کیلوولت گفتگو کند و کار این پروژه هرچه زودتر تکمیل شود که با تکمیل کار این پروژه بخش از مشکلات کمبود برق در کشور حل خواهد شد.

برشنا شرکت تصریح کرده که هیأت افغانستان در باره پروژه انتقال برق ۵۰۰ کیلوولت از سرخان - پلخمری - دشت الوان الی ارغندی کابل و شیخ مصری ننگرهار که ظرفیت انتقال ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ میگاوات برق را دارد، با مقامات ازبکستانی نیز بحث کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

څار: روز جهانی مهاجران

Published

on

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!