Connect with us

رویداد های اخیر

طالبان: “در کشتار افراد ملکی و ترورهای هدفمند دست نداریم”

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

طالبان امروز (دوشنبه، 13 دلو) میگوید که ادعاهای کشورهای خارجی مبنی بر اینکه طالبان در کشتار افراد ملکی، ترورهای هدفمند و از بین بردن پروژه های زیربنایی دست دارد رد کرد.

طالبان میگوید که پالیسی این گروه است تا مشکلات را از راه گفتگو حل کند.

طالبان در یک اعلامیه گفته است:”نمایندگان بعضی کشورهای اروپایی و کشورهای دیگر اتهامات بی‌اساسی را بر امارت اسلامی بسته‌اند، که گویا بدون موجب به جنگ دوام می‌دهند، مردم ملکی را می‌کشند، تأسیسات عام المنفعه را تخریب می‌کنند و در کشتارهای هدفمند دست دارند. امارت اسلامی افغانستان اینگونه اتهامات را رد می‌نماید.”

طالبان گفته است که “حفظ جان افراد ملکی و تاسیسات عامه از مسوولیت‌های این گروه استند.”

این در حالی است که روز گذشته اتحادیه اروپا و بعضی از سفارت‌خانه‌های کشورهای خارجی در افغانستان بشمول سازمان ناتو  در یک اعلامیه مشترک گفتند که طالبان مسوول بیشتر خشونت‌ها در کشور اند و همچنان در کشتار افراد ملکی نیز دست دارد.

در این اعلامیه همچنان آمده بود که طالبان در ترورهای هدفمند نیز دست دارد.

کشورهای خارجی در این اعلامیه تخریت زیرساخت‌ها، بمشول ویران کردن سرک‌ها، پایه‌های برق، شبکه های مخابراتی را محکوم کرده بود و این را کار طالبان دانسته بود.

در این اعلامیه همچنان از طالبان خواسته شده بود که تا تعهد خود را برای صلح و ثبات در افغانستان نشان دهد.

اما طالبان میگوید که نیروهای خارجی در افغانستان سبب خشونت‌ها شده است.

در اعلامیه طالبان آمده است که ” اشغال خارجی عامل اصلی و درجه یک بحران جاری در افغانستان است، که در نتیجه آن افغان‌ها بیست سال کشته‌شدند، اینجا‌ یک اداره بی کفایت بر مردم تحمیل شده، و هنوز هم به حمایت خود از رژیم آغشته به فساد دوام می‌دهد.”

این گروه کشورهای خارجی بشمول اتحادیه اروپا را نیز مسوول بحران افغانستان خوانده است.

اعلامیه افزوده است:” جای بسیار تاسف است که در فجایع، ویرانی‌ها، بمباردها، کشتارها و جنایات گوناگون بیست سال گذشته، که بر ملت ما تحمیل شده، به شمول اتحادیه اروپایی اکثر کشورها درآن مستقیم و یا بالواسطه دخیل بوده‌اند و بعضی شان هنوز هم تلاش دارند که حضور نیروهای اشغالگر امریکایی در افغانستان تمدید شود و جنگ جاری هنوز هم دوام یابد.”

طالبان میگوید که عملی کردن توافقنامه دوحه به نفع امریکا و افغانستان است.

طالبان می افزاید:” اگر پیمان دوحه عملی شود، هم به خیر امریکا، هم به خیر دیگر کشورهای دخیل و هم به خیر افغان‌هاست. اما برعکس اگر کسی پیمان‌ دوحه را نادیده بگیرد و برای دوام جنگ و تمدید اشغال بهانه‌جویی کند، پس ملت مجاهد افغانستان چنانکه در تاریخ خود ثابت کرده‌است از ارزش‌ها، خاک، کشور و حقوق خود دلیرانه‌ دفاع می‌تواند.”

تاکنون کشورهای خارجی و حکومت افغان در این باره ابراز نظر نکرده است.

رویداد های اخیر

دفتر سازمان توسعه و همکاری سوئیس در کابل بازگشایی شد

Published

on

(Last Updated On: )

وزارت خارجه‌ سوئیس اعلام نموده که سازمان توسعه و همکاری این کشور دفتر جدیدی را برای ارائه کمک‌های بشردوستانه در کابل افتتاح کرده است.

این دفتر در محل قبلی سازمان همکاری سوئیس در کابل بازگشایی شده است که پس از روی کارآمدن امارت اسلامی بر افغانستان در اسد ۱۴۰۰ بسته شده بود.

این وزارت امروز (دوشنبه، ۱۱ حمل) با نشر اعلامیه‌‌ای گفته است که این دفتر در اواسط ماه جاری میلادی بازگشایی شده است.

وزارت خارجه‌ سوئیس تصریح کرده است که در حال حاضر چهار کارشناس واحد کمک‌های بشردوستانه این کشور و ده کارمند محلی در این دفتر مشغول کار هستند.

این وزارت افزوده است که این حضور محلی امکان حمایت هدفمند از جمعیت نیازمند در افغانستان را فراهم می‌کند.

در این اعلامیه‌ آمده است: «بحران بشردوستانه در افغانستان یکی از بدترین بحران‌های جهان است. بیش از چهار سال پس از به قدرت رسیدن طالبان (امارت اسلامی)، بیش از نیمی از جمعیت این کشور همچنان به کمک‌های بشردوستانه وابسته‌اند. برای ارائه مؤثرترین حمایت ممکن در سطح محلی، داشتن درک دقیقی از وضعیت موجود و همکاری نزدیک با سازمان‌های شریک محلی حیاتی است.»

این وزارت افزوده است که اولویت‌های سوئیس شامل کمک‌های بشردوستانه، حمایت از جامعه مدنی افغانستان، به ‌ویژه زنان و دختران و امنیت غذایی در مناطق روستایی است.

براساس اعلامیه، واحد بشردوستانه این کشور پروژه‌های خود را در افغانستان با همکاری سازمان‌های غیردولتی بین‌المللی و محلی، کمیته بین‌المللی صلیب سرخ، آژانس‌های سازمان ملل متحد و بانک جهانی اجرا می‌کند و بودجه‌ سالانه‌ی آن، شامل هزینه‌های عملیاتی و پرسنل، ۲۵ میلیون فرانک سوئیس است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

پاکستان قصد دارد امسال سه میلیون افغان را اخراج کند

Published

on

(Last Updated On: )

به گزارش خبرگزاری اسوشیتدپرس، پاکستان قصد دارد سه میلیون افغان را در سال جاری اخراج کند و همچنان مهلت تعیین‌شده برای ترک داوطلبانه پایتخت و مناطق اطراف این کشور نیز امروز (دوشنبه) به پایان می‌رسد.

براساس این گزارش، این اقدام بخشی از مرحله جدیدی از عملیات سراسری است که از اکتوبر ۲۰۲۳ برای اخراج خارجی‌های مقیم پاکستان به‌طور غیرقانونی، عمدتاً افغان‌ها، آغاز شده است.

با این حال، این کمپاین با اعتراضات گروه‌های حقوق بشری، امارت اسلامی و سازمان ملل روبه‌رو شده است.

براساس این گزارش، قرار بود دستگیری‌ها و اخراج‌ها افغان‌ها از فردا (سه‌شنبه، اول اپریل) آغاز شود، اما به دلیل رخصتی‌های عید، به ۱۰ اپریل به تأخیر افتاده است.

بر اساس آمار سازمان بین‌المللی مهاجرت، حدود ۸۴۵,۰۰۰ افغان در ۱۸ ماه گذشته پاکستان را ترک کرده‌اند.

بربنیاد گزارش اسوشیتدپرس، پاکستان گفته است که سه میلیون افغان هنوز در این کشور باقی مانده‌اند. از این تعداد، ۱,۳۴۴,۵۸۴ نفر کارت‌های تأیید ثبت‌نام دارند، در حالی که ۸۰۷,۴۰۲ نفر کارت‌های شهروندی افغان را در اختیار دارند. همچنین یک میلیون افغان دیگر بدون مدارک قانونی در کشور حضور دارند.

پاکستان گفته است که اطمینان حاصل خواهد کرد که افغان‌ها پس از اخراج به کشور بازنگردند.

مقامات  این کشور از دارندگان کارت‌های شهروندی افغان خواسته‌اند تا تاریخ ۳۱ مارچ امسال پایتخت اسلام‌آباد و شهر راولپندی را ترک کرده و به‌طور داوطلبانه به افغانستان بازگردند، در غیر این صورت اخراج خواهند شد.

 

Continue Reading

رویداد های اخیر

مجاهد: برخی کشورها مشمول امریکا مانع واگذاری کرسی افغانستان در سازمان ملل می‌شوند

Published

on

(Last Updated On: )

سخنگوی امارت اسلامی می‌گوید که برخی کشورهای غربی مشمول امریکا برای واگذاری کرسی افغانستان در سازمان ملل متحد ممانعت ایجاد می‌کنند.

ذبیح الله مجاهد افزوده است که امریکا و متحدانش دست بالایی در تعیین سیاست‌های سازمان ملل دارند و به دلیل اینکه در جنگ افغانستان شکست خورده‌اند، تلاش می‌کنند تا پالیسی‌های دوران جنگ را به پیش ببرند.

آقای مجاهد در این مورد گفت: «بعضی کشورها که در بیست سال با افغان‌ها در جنگ بودند، آن‌ها هنوز هم پالیسی‌های وقت جنگ خود را تغییر نداده‌اند، در همان زاویه پیش می‌روند که طبیعی است اثرات خود را هم دارد.»

مجاهد تصریح کرده است که به دست آوردن این کرسی حق مردم افغانستان است و امارت اسلامی برای تصاحب آن به تلاش‌های خود ادامه می‌دهد.

او در عین حال به انزوا رفتن افغانستان را رد کرده و افزوده که با وجود فشارهای غرب، امارت اسلامی توانسته است روابط دیپلوماتیک خود را با کشورهای منطقه و جهان گسترش دهد.

وی علاوه نمود: «افغانستان در انزوا نیست، بعضی مشکلات را طبعاً تمام کشورها با دیگر کشورها دارد ولی ما تعاملات زیاد منطقه‌ای و فرا منطقه‌ای داریم.»

با این حال، اما آگاهان به این باور اند که سازمان ملل تا زمانی که امارت اسلامی در زمینه عملی ساختن پیش شرط‌های جامعه جهانی مبنی بر ایجاد حکومت فراگیر، تأمین حقوق بشر به ویژه حقوق زنان و اقلیت‌ها و نیز مبارزه جدی با گروه‌های تروریستی و مواد مخدر، اقداماتی که بتواند قناعت جهان را فراهم کند، انجام ندهد، واگذارشدن کرسی افغانستان به نماینده امارت اسلامی دشوار خواهد بود.

این درحالی است که با گذشت بیش از سه ونیم سال از روی کار آمدن امارت اسلامی در افغانستان تا کنون هیچ کشوری حاضر به رسمیت شناختن امارت اسلامی نشده است.

گفتنی است که شمار زیادی از کشورها با امارت اسلامی تعامل ایجاد کرده و روابط دیپلوماتیک خوبی با دولت سرپرست دارند که به باور امارت اسلامی این به مثابه به رسمیت شناختن دولت فعلی افغانستان است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!