Connect with us

رویداد های اخیر

وحید عمر: هیچ قدمی از سوی طالبان برای صلح برداشته نشده است

منتشر شده

در

وحید عمر، رییس اداره ارتباطات عامه و راهبردی ریاست جمهوری امروز (شنبه ۱۱دلو) دریک نشست خبری در کابل می‌گوید که حکومت افغانستان در دو سال گذشته شش قدم برجسته در روند صلح برداشته است، اما طالبان حتا یک قدم کوچک نیز برنداشته اند

وی گفت :" ما حاضر هستیم روی هر موضوع بحث کنیم، و از طالبان هم پرسیده شود که آنها بخاطر صلح کدام قدم را برداشته اند؟."

آقای عمر همچنان گفته است که صلحی که به اساس معامله بین چند سیاست مدار به وجود بیاید پایدار نخواهد بود.

وی دراین باره گفته است که :" ما آماده هستیم که در روند صلح قربانی بدهیم اما به‌شرطی که سرانجام صلح به روند دموکراتیک و انتخاب زعیم در افغانستان از طریق انتخابات بانجامد."

آقای عمر تأکیید کرده است که طالبان باید شرایط کنونی افغانستان را درک کنند و طرح‌های گذشته را مطرح نکنند.

وی دراین باره گفت:" طالبان بجای گذاشتن شرایط جدید، لطفن تعهدات گذشته خود را عملی نمایند."

این درحالی است که دو طرف به شدت همدیگر را مورد حملات لفظی قرار داده اند، طالبان تاکید به آمدن شخصی دیگر به جای محمد اشرف غنی به قدرت دارند، اما رییس جمهور می‌گوید که حکومت موقت خونریزی به دنبال دارد و آن را نمی پذیرد.

آقای غنی گفته است که :"ما باید به تاریخ انتخابات توافق کنیم که راه مشروع انتقال قدرت است، ما دولت‌های انتقالی داشتیم، که منجر به خونریزی شد."

از سوی دیگر آگاهان می‌گویند که برتری جویی در روند گفتگوهای صلح از سوی هر دو جانب خطرناک است و شاید باعث ناکامی روند صلح شود.

علی احمد عثمانی، وزیر پیشین آب و برق می‌گوید که :"ارگ ریاست جمهوری باید متقاعد شود که حکومت موقت خوشبختانه یا بدختانه آمدنی است، از دید من حکومت موقت از حکومت ادغامی که طالبان در آن ادغام شوند، برتریت و خوبی‌های زیادی دارد."

طارق فرهادی، مشاور پیشین رییس جمهور می‌گوید که :" در افغانستان ضرورت به یک مصالحه ملی بین دو طرف جنگ است، تا زمانیکه دو طرف از جنگ و برتری جویی دست نکشند، در افغانستان صلح نخواهد آمد."

درهمین حال، وزارت دولت در امور صلح می‌گوید که طرف طالبان حاضر به نشستن در میز مذاکره نیستند و تلفات غیر نظامیان به دوش آنان است.

ناجیه انوری، سخنگوی وزارت دولت در امور صلح دراین باره می‌گوید که :"جانب مقابل ما هنوز آماده نشستن به میز مذاکره نیستند، بناءً تبعات تلفات مردم ملکی در نتیجه تداوم جنگ و خشونت‌‎های جاری، به دوش آنهایی است که باعث تاخیر در روند مذاکرات صلح می باشند."

آقای عمر نیز امروز گفته است که طالبان تمایلی برای گفتگوهای صلح ندارند.

وی دراین باره گفت:" هیئت مذاکره کنندۀ طالبان تمایلی برای حضور در مذاکرات صلح ندارند و سرگرم سفر به کشورهای همسایه است. امید ما این است که طالبان حاضری شان را در دوحه بیشتر سازند و بیشتر روی گفتگوها تمرکز کنند."

با این حال گفتگوهای صلح در دوحه متوقف است وبا سرنوشت ناروشنی روبرو شده است، دو طرف همدیگررا به بهانه جوی ونیز مانع تراشی در این روند متهم می سازند.

رویداد های اخیر

نورالدین عزیزی: افغان‌ها ده‌ها میلیارد دالر را در کشورهای همسایه سرمایه‌گذاری کرده‌اند

Published

on

سرپرست وزارت صنعت و تجارت با ابراز نگرانی می‌گوید که افغان‌ها ده‌ها میلیارد دالر در کشورهای همسایه و منطقه سرمایه‌گذاری کرده‌اند.

نورالدین عزیزی در گفتگوی ویژه با آریانانیوز گفته است که این وزارت تلاش می‌کند تا در روند جذب سرمایه‌گذاری‌ها، زمینه انتقال سرمایه‌گذاری‌های افغان‌ها از کشورهای همسایه و منطقه را نیز به افغانستان فراهم کند.

به گفته عزیزی، گفتگوهایی در این زمینه با شماری از سرمایه‌گذاران افغان نیز انجام شده است.

او گفته است: «آمار بسیار دقیق گفته نمی‌توانم اما ایران قبلاً یک آمار را اعلام کرد که تقریباً ۹ میلیارد دالر را افغان‌ها در آن کشور سرمایه‌گذاری کرده‌اند.»

با این حال، عزیزی افزود: «ما الحمدالله قوانینی را ساختیم که آهسته آهسته مهاجر، سکتور خصوصی و متشبث ما بتوانند در داخل افغانستان سرمایه‌گذاری بکنند.»

به گفته وی، برنامه‌های اعطای زمین و برق رسانی به صنعت‌گران کشور نیز به سرعت جریان دارد و ۱۵۰ هزار جریب زمین برای فعالیت‌های اقتصادی آنان توزیع خواهد شد.

سرپرست وزارت صنعت علاوه نمود: ««ما ازبکستان را متقاعد ساختیم که بیایند در بخش برق در افغانستان سرمایه‌گذاری داشته باشند.»

او خاطرنشان کرد که مشکلات بانکی تاجران افغان در سطح منطقه و کشورهای همسایه حل شده اما در سطوح بین المللی آنان با مشکلاتی مواجه هستند.

گفتنی است، آقای عزیزی همچنان تأکید کرد که وزارت صنعت تلاش دارد تا بازارهای جدیدی برای صادرات کشور فراهم نماید تا وابستگی تاجران افغان به برخی بازارها از جمله پاکستان کاهش یابد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اسلام آباد: به تمامیت ارضی افغانستان احترام داریم

Published

on

ممتاز زهرا بلوچ، سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان گفته است که اسلام آباد به تمامیت ارضی و خودمختاری افغانستان احترام می‌گذارد.

بلوچ در آخرین نشست خبری خود روز پنجشنبه گزارش‌ها در مورد ورود نیروهای پاکستانی به ولسوالی واخان ولایت بدخشان را رد کرد.

او گفت که پاکستان خواستار روابط دوستانه با همه کشورهای همسایه از جمله افغانستان است و گفتگو بین اسلام آباد و کابل جریان دارد.

بلوچ در پاسخ به سوالی در مورد حملات نیروهای امنیتی افغانستان بر خاک پاکستان گفت: «ما به گفتگو با حکومت افغانستان در مورد همه ابعاد روابط دوجانبه از جمله وضعیت مرز ادامه خواهیم داد. پاکستان به دیپلوماسی اعتقاد دارد و به تعامل با حکومت افغانستان ادامه خواهد داد.»

او در پاسخ به سوالی درباره حمله هوایی پاکستان در ولایت پکتیکا گفت که سربازان پاکستانی حملاتی را در منطقه مرزی انجام دادند تا هر گونه تهدید تروریستی را خنثی کنند.

او گفت: «هر تروریستی که بخواهد وارد خاک پاکستان شود، پاسخ دریافت خواهد کرد. نیروهای ما آمادگی کامل برای دفاع از حاکمیت سرزمین خود را دارند.»

مقام‌های پاکستانی همواره ادعا کرده اند که حملات در این کشور ریشه در افغانستان دارد. امارت اسلامی اما این ادعا را رد کرده و گفته است که افغانستان مسوول «ناکامی امنیتی» پاکستان نیست.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مشاور امنیت ملی امریکا به دلیل خروج آشفته از افغانستان استعفا کرد، اما پذیرفته نشد

Published

on

دیوید ایگناتیوس، مقاله نویس روزنامه واشنگتن پست، گفته است که جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی امریکا، پس از خروج آشفته نظامیان این کشور از افغانستان استعفا کرد، اما رئیس جمهور جوبایدن آن را نپذیرفت.

ایگناتیوس با سالیوان و همکارانش صحبت کرده است. همکاران او گفته اند که سالیوان استعفای خود را ارائه کرد، اما رئیس جمهور بایدن اصرار داشت که او در سمت خود بماند.

ایگناتیوس گزارش داده که خروج از افغانستان باعث ایجاد اختلاف بین سالیوان و وزیر امور خارجه امریکا انتونی بلینکن شد.

سیزده سرباز امریکایی در یک انفجار در میدان هوایی کابل هنگام خروج در سال ۲۰۲۱ کشته شدند و پس از خروج، امارت اسلامی قدرت را به دست گرفت.

سالیوان گفته است: «شما نمی توانید به جنگی مانند افغانستان پایان دهید، جایی که شما وابستگی‌ها و آسیب شناسی‌ها را ایجاد کرده اید، بدون اینکه پایان آن پیچیده و چالش برانگیز باشد. انتخاب این بود: یا خارج شوید، و این آسان نبود، یا برای همیشه بمانید.»

وی افزود که خروج از کابل راه امریکا را برای مقابله با تهاجم روسیه به اوکراین باز کرد.

مقاله نویس واشنگتن پست همچنان نوشته است که پنتاگون مخالف برنامه بایدن برای خروج همه نظامیان امریکایی از افغانستان بود، بلکه می‌خواست ۲۵۰۰ سرباز در این کشور باقی بمانند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!