Connect with us

رویداد های اخیر

برگزاری کنفرانس تاریخی عالمان جهان اسلام برای تأمین صلح در افغانستان

منتشر شده

در

حنیف اتمر، وزیر امور خارجه با رییس رابطهٔ عالم اسلامی و یکی از عالمان برجسته و مورد احترام جهان اسلام، در شهر ریاض پایتخت عربستان سعودی ملاقات کرد.

وزارت خارجه با نشر خبرنامه‌ای می‌گوید که امروز (۲ دلو ۱۳۹۹) محمد حنیف اتمر در شهر ریاض پایتخت عربستان با شیخ دکتور محمد بن عبدالکریم العیسی، رییس رابطهٔ عالم اسلامی و یکی از مفکران شناخته‌شده و از عالمان برجسته و مورد احترام جهان اسلام دیدار کرد.

در این دیدار، دو طرف روی اوضاع جاری افغانستان، به ‌ویژه نقش عالمان و مراجع دینی جهان اسلام در پایان دادن به خونریزی و تأمین صلح در افغانستان و پیکار علیه تندروی و تروریزم صحبت‌های جامع و راهگشا کردند.

در بیانیه وزارت خارجه افغانستان آمده است: "آقای اتمر در مورد ابعاد جهان‌شمول و تهدیدزای جنگ افغانستان صحبت نموده، فعالیت‌ها و اجنداهای فراملی و فرامنطقه‌یی گروه‌های تندرو و تروریستی در افغانستان و منطقه را شرح داد. وزیر خارجه، به جنایات وحشتناکی در افغانستان اشاره کرد که نه‌تنها با معتقدات و تعالیم اسلامی در تضاد اند، بل با هیچ دین و آیینی سازگاری ندارند. وی گفت تندروان کشورها و سازمان‌های گوناگون برای پیگیری اهداف معین، افغانستان را به دارالحرب خویش مبدل کرده اند، و نجات افغانستان از جنگ جاری در واقع به‌معنای نجات جهان اسلام و جامعهٔ بشری از تهدید روبه‌گسترش تندروی خشونت‌پرور و تروریزم جهانی است."

آقای اتمر، از گروه هراس افگن طالبان خواسته است تا از گروه‌های تندرو دیگر جدا شده و به زندگی عادی خود ادامه دهند.

در همین حال شیخ العیسی گفت جنایت و تروریزم در اسلام جایی ندارد و نباید اعمال جنایتکارانه و هراس افگنی به اسلام نسبت داده شوند. او یادآورشد: "ما کمک به ختم جنگ و تأمین صلح در افغانستان را مسؤولیت خویش می‌دانیم."

وی افزوده است که در آیندهٔ نزدیک، مطابق به تعهد قبلی، سازمان جهانی «رابطهٔ عالم اسلامی» مفکران، عالمان و مفتیان بانفوذ جهان اسلام را در یک همایش بزرگ و تاریخی گردهم‌ آورده و از منظر دینی برای حل بحران افغانستان چاره‌یی اساسی را جستجو خواهد کرد.

شیخ العیسی در اخیر گفته است که نتیجه این کنفرانس باید تاریخی و سرنوشت‌ساز باشد و طالبان نیز دعوت خواهیم کرد تا در این همایش بزرگ شرکت کنند.

رویداد های اخیر

مکتوب تازه وزارت اقتصاد: فعالیت انجوهای که در آن زنان کار می‌کنند، تعلیق خواهد شد

Published

on

وزارت اقتصاد با صدور یک مکتوب تازه بار دیگر بر توقف فعالیت زنان در انجوهای داخلی و خارجی تاکید کرده و هشدار داده است که فعالیت انجوهای متخلف تعلیق و جواز آنها لغو خواهد شد.

این وزارت دو سال قبل نیز با صدور مکتوبی دستور داده بود که کار زنان در انجوها متوقف شود.

عبدالرحمن حبیب، سخنگوی وزارت اقتصاد می‌گوید: «وزارت اقتصاد منحیث مرجع ثبت و راجستر موسسات غیر امارتی مسوولیت انسجام، رهبری و نظارت تمامی فعالیت‌های انجوهای داخلی و خارجی را به عهده دارد، بناءً یک بار دیگر طی متحد المال تعقیبی در مورد توقف کار طبقه اناث در موسسات غیر امارتی داخلی و خارجی هدایت داده شده است در صورت عدم همکاری، تمامی فعالیت‌های موسسه متخلف به حالت تعلیق درآمده و جواز فعالیت که از نزد وزارت اقتصاد دریافت نموده اند، لغو خواهد شد.»

با این حال برخی از آگاهان می‌گویند که این محدویت می‌تواند تاثیرات منفی گسترده‌ای بر ارائه خدمات ضروری در افغانستان داشته باشد، به‌ویژه در شرایطی که کشور با بحران اقتصادی شدید مواجه است.

سلیم پیگیر، آگاه امور سیاسی می‌گوید: «در عصر کنونی ما کار خانم‌ها بخاطر خانم‌ها حتمی است. مثلا در سازمان‌های امداد رسانی و در کارهای که مربوط خانم ها می‌شود، خانم ها باید کار بکنند. امارت اسلامی افغانستان باید در این مورد توجه خاص داشته باشد.»

برخی از فعالان حقوق زن نیز از محدودیت های روز افزون در برابر زنان ابراز نگرانی می‌کنند.

عادله زمانی، فعال حقوق زن می‌گوید: «هر چقدر که بیشتر بگذرد، تاثیرات بد چنین تصمیمی عمیق تر می‌شود و بیشتر گریبان جامعه افغانستان را می‌گیرد. چنین تصمیمی مانع زدودن فقر و باعث افزایش فقر می‌شود بخاطر اینکه جلو کار کردن و کسب درامد کتله عظیمی از جامعه افغانستان را می‌گیرد.»

این اقدام وزارت اقتصاد در ادامه محدویت‌های اعمال شده بر زنان، در حالی انجام می‌شود که به باور آگاهان، زنان نقش اساسی در اقتصاد خانواده‌ها در افغانستان دارند و بیشتر کارمندان انجوها را نیز زنان سرپرست خانواده تشکیل می‌دادند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

پوتین قانونی را امضا کرد که براساس آن امارت اسلامی افغانستان از فهرست ممنوعه بیرون می‌شود

پارلمان روسیه پیش‌نویس این قانون را در ۲۰ قوس و پارلمان این کشور در ۲۷ قوس این قانون را تصویب کرد.

Published

on

ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهور روسیه، قانونی را امضا کرد که براساس آن، نهادهای عدلی و قضایی روسیه اجازه می‌یابند تا نام امارت اسلامی افغانستان را از فهرست ممنوعه بیرون کنند.

به گزارش خبرگزاری اینتر فاکس، لئونید اسلوتسکی، رییس کمیته امور بین‌الملل پارلمان و رهبر حزب لیبرال دموکراتیک روسیه پیش‌تر گفته بود که این قوانین، از جمله، با هدف تضمین تعامل قانونی روسیه با امارت اسلامی افغانستان، تنظیم شده‌ است.

روسیه به تدریج با امارت اسلامی که ولادیمیر پوتین در ماه جولای آن را متحد مسکو در مبارزه با تروریسم خواند، روابط برقرار کرده است.

کمیته روابط خارجی پارلمان روسیه پیشنویس این قانون را در ۲۰ قوس و پارلمان این کشور در ۲۷ قوس این قانون را تصویب کرد.

پیش‌نویس این قانون یک روز پس از سفر سرگئی شایگو، دبیر شورای امنیت ملی روسیه به کابل در ۵ قوس، از سوی برخی نمایندگان دومای روسیه ارائه شد که طبق آن نام امارت اسلامی می‌تواند از فهرست ممنوعه روسیه خارج شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

واکنش روسیه به درگیری‌های در خط فرضی دیورند میان افغانستان و پاکستان

مسکو نگران تشدید تنش‌ها در خط فرضی دیورند پاکستان و افغانستان است که در آن نه تنها نظامیان بلکه غیرنظامیان نیز در این درگیری‌ها کشته شده اند.

Published

on

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد که این کشور نسبت به تشدید درگیری‌ها در خط فرضی دیورند پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی می‌کند و از هر دو طرف می‌خواهد تا خویشتن داری نشان دهند و در گفتگوی سازنده شرکت کنند.

در بیانیه ماریا زاخارووا آمده است که مسکو نگران تشدید تنش‌ها در خط فرضی دیورند پاکستان و افغانستان است که در آن نه تنها نظامیان بلکه غیرنظامیان نیز در این درگیری‌ها کشته شده اند.

وی افزود: «ما از طرف‌های درگیر می‌خواهیم از خود خویشتن داری نشان دهند و با هدف حل و فصل مسالمت‌آمیز همه اختلاف‌ها, در گفتگوی سازنده شرکت کنند.»

این درحالیست که وزارت دفاع ملی می‌گوید «مراکز و مخفیگاه‌های عناصر شریر و حامیان آنها» را در آن سوی خط فرضی دیورند مورد حمله قرار داده است.

در بیانیه این وزارت آمده است: «چندین نقطه‌‌‌ در آنسوی خط فرضی از مراکز و مخفیگاه های عناصر شریر و حامیان آنها که از آنجا حملات در افغانستان تنظیم و سازماندهی می‌شد، انتقاماً از استقامت جنوب شرقی کشور، مورد حمله قرار داده شدند.»

در همین حال، منابع می‌گویند که حملات انتقام جویانه بر آن سوی خط دیورند شب گذشته از ولسوالی علیشیر ولایت خوست و ولسوالی دند پتان ولایت پکتیا آغاز شد و تا صبح ادامه داشت.

به گفته منابع، در این درگیری‌ها از سلاح‌های سبک و سنگین استفاده شده است.

سه‌شنبه هفته گذشته پاکستان بر ولسوالی برمل پکتیکا حملات هوایی انجام داد که در نتیجه آن ده ها تن کشته و زخمی شدند.

وزارت دفاع ملی هشدار داده بود که این حملات بی پاسخ نخواهد ماند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!