رویداد های اخیر
کمیته: سربازان بریتانیایی باید تا پایان گفتگوهای صلح در افغانستان بمانند

کمیته مجلس لاردها بریتانیا (مجلس دوم پارلمان بریتانیا) روز گذشته (سهشنبه ۲۳جدی) پیشنهاد کرد که سربازان بریتانیایی باید تا پایان گفتگوهای صلح در افغانستان بمانند.
این کمیته از دولت بریتانیا خواسته تا به عوض دنبال کردن سیاست ایالات متحده امریکا سیاست خود را دنبال کند.
کمیته روابط بینالملل و دفاع با انتشار گزارش خود در مورد “بریتانیا و افغانستان” از عدم شفافیت سیاست انگلیس در قبال افغانستان انتقاد کرده است، و نسبت به خروج زودهنگام نیروها توسط ایالات متحده ابراز نگرانی کرده است و میگوید اگر توافقنامه تقسیم قدرت در مذاکرات صلح حاصل شود، دولت انگلیس مجبور خواهد شد که رویکرد خود در قبال طالبان را به دقت بررسی کند.
در حالی که در حال حاضر نزدیک به ۸۵۰ سرباز بریتانیا در افغانستان مستقر استند، بریتانیا سومین کمک کننده دو جانبه به افغانستان است که ۱۶۷ میلیون پوند به عنوان کمک رسمی توسعه در سالهای ۲۰۲۰-۲۰۲۱ ارائه میکند.
گزارش کمیته پس از تحقیق آنها در مورد استراتژی دیپلماتیک، نظامی و کمک بریتانیا برای افغانستان، از جمله بررسی دفتر جدید امور خارجه، مشترک المنافع و توسعه (FCDO) ، و وزارت دفاع گزارش شده است.
در این گزارش همچنان همکاری بریتانیا با شرکای بینالمللیاش مانند ایالات متحده، ناتو و دولت افغانستان را در نظر گرفت شده است.
رییس این کمیته در در مورد این گزارش گفته است که : “اولویت بندی نسبی افغانستان به عنوان یک موضوع امنیت ملی بریتانیا از سال ۲۰۱۰ به بعد کاهش یافته است، اما از مقیاس چالشهای پیش رو کشور و تأثیر بالقوه آنها بر منافع انگلیس کاسته نشده است.”
وی در ادامه افزوده است که : “وضعیت دولت افغانستان بسیار شکننده است، در حالی که خشونتهای طالبان ادامه دارد و گروههای هراسافگن، از جمله القاعده و داعش، در این کشور فعالیت میکنند. افغانستان منبع ۹۵ درصد هروئین در خیابانهای انگلیس است.”
وی همچنان گفته است که :” این یک زمان حساس برای افغانستان است، مذاکرات صلح در قطر در آخر هفته از سر گرفته شده و خشونت غیر قابل قبول بالا و همچنان اذیت کردن یک کشور فقیر و ناپایدار ادامه دارد.”
وی در ادامه گفته است که :” دولت (بریتانیا) باید فوراً با دولت تازه بایدن در مورد استراتژی افغانستان تعامل کند و بر اهمیت حضور مداوم آنها در افغانستان تا رسیدن به توافق صلح به ایالات متحده و متحدان ناتو تأکید کند. دولت باید خواستار برخورد چند ملیتی با افغانستان در چارچوب ناتو ، مقابله با ثبات منطقهای، مبارزه با هراس افگنی و مقابله با تولید و قاچاق مواد مخدر باشد.”
در همین حال گزارش نشان میدهد که بریتانیا تمایلی چندان به اعمال سیاست مستقل در قبال افغانستان نشان نداده است بل از سیاست امریکا پیروی کرده است.
در این گزارش همچنان آمده است که حضور مستمر نیروهای امریکایی و ناتو در افغانستان برای قدرت نظامی و موقعیت مذاکره دولت افغانستان در مذاکرات دوحه ضروری است و بر ضرورت تعامل انگلیس با دولت بایدن در مورد افغانستان تأکید کرده است.
درگزارش نیز آمده است که طالبان تا هنوزثابت نه کرده اند که تغیر کرده باشند و “از نظر ایدئولوژیکی با پیشرفت در زمینه حقوق بشر از سال ۲۰۰۱ تاکنون مخالف هستند.”
بر اساس این گزارش، در حالی که طالبان “مصروف مذاکرات صلح هستند، تعهد آنها به توافق با مذاکره و تقسیم قدرت همچنان نامشخص است.
این کمیته همچنان گفته است که دولت (بریتانیا) باید به دقت بررسی کند که چگونه روابط آینده خود را با طالبان در صورت مذاکرات صلح که منجر به توافق شود، اداره خواهد کرد.
همچنان مشخص شدن حقوق بشر، به ویژه حقوق زنان و اقلیتها ، مسئلهای است که کمیته آنرا در معرض خطر درجریان گفتگوهای صلح افغانستان میبیند.
رویداد های اخیر
رهبر امارت اسلامی: امارت اسلامی با موجی از تبلیغات منفی روبهور است
رهبر امارت اسلامی بیان داشت که، برای پیروزی جهاد بیست سال خون داده اند و حفاظت از این نظام قربانی بیشتر میخواهد.

نماز عید به امامت رهبر امارت اسلامی با حضور هزاران تن در کندهار ادا شد. رهبر امارت اسلامی در سخنرانیاش بر دوری از هرنوع اختلاف و دشمنی تأکید ورزیده است و میگوید که بقای نظام در حدت و اتحاد است.
شیخ هبتالله اخندزاده میافزاید که امارت اسلامی با موجی از تبلیغات منفی روبه ور است و دشمنان با راه اندازی این تبلیغات میخواهند که در کشور باردیگر جنگ و درگیری آغاز شود.
وی میگوید که اختلاف سبب ناکامی مسلمانها و شکست نظام ها میشود.
رهبر امارت اسلامی بیان داشت که، برای پیروزی جهاد بیست سال خون داده اند و حفاظت از این نظام قربانی بیشتر میخواهد.
رهبر امارت اسلامی مردم، نیروهای امارت اسلامی و مسؤولان را به اطاعات از فرامین رهبری فرا میخواند و میگوید که نبود رهبر در گذشته سبب جنگهای داخلی شد و نباید این تجربه باردیگر تکرار شود.
رویداد های اخیر
مهلت اخراج مهاجرین افغان از پاکستان تمدید نمیشود
بر اساس اطلاعات ارائه شده، از مجموع ۲.۱ میلیون مهاجر افغان در پاکستان، ۱.۳ میلیون نفر کارتهای ثبتنام دریافت کردهاند و بیش از ۵۲ درصد از این افراد در ایالت خیبرپختونخوا زندگی میکنند.

رسانههای پاکستانی اعلام کردند مقامات وزارت داخله این کشور در نشست تازهای تأکید کردند که مهلت اخراج مهاجرین افغان در پاکستان تمدید نخواهد شد. این در حالی است که مشاور صدراعظم این کشور پیشتر اعلام کرده بود که امکان تغییر در این مهلت وجود دارد.
بر اساس گزارشها، از آغاز روند اخراج مهاجرین افغان، تا کنون ۸۷۸ هزار و ۹۷۲ نفر به افغانستان بازگشتهاند.
بر اساس اطلاعات ارائه شده، از مجموع ۲.۱ میلیون مهاجر افغان در پاکستان، ۱.۳ میلیون نفر کارتهای ثبتنام دریافت کردهاند و بیش از ۵۲ درصد از این افراد در ایالت خیبرپختونخوا زندگی میکنند.
نهادهای حقوق بشری و سازمانهای بینالمللی از جمله کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل، نسبت به پیامدهای انسانی اخراج این مهاجرین ابراز نگرانی کرده و خواستار توقف این روند شدهاند.
با نزدیک شدن به پایان مهلت تعیینشده، وضعیت مهاجرین افغان در پاکستان به یکی از مسائل چالشبرانگیز تبدیل شده است.
شفقت علی خان، سخنگوی وزارت خارجه پاکستان نیز پیشتر در یک نشست خبری با تأکید بر برنامه اسلامآباد برای اخراج مهاجرین افغان گفته بود: «هیچ تغییری در ضربالاجل ۳۱ مارچ (۱۱ حمل) برای اخراج دارندگان کارت مهاجرت «ایسیسی» وجود ندارد.
پاکستان در حالی بر قطعیت تاریخ مهلت تعیین شده برای خروج داوطلبانه افغانها تأکید میکند که امارت اسلامی از طریق راههای دیپلوماتیک از حکومت پاکستان درخواست کرده که مهاجران را اخراج نکرده و به آنها مهلت بیشتری بدهد.
رویداد های اخیر
ذبیحالله مجاهد: نماز عید به امامت رهبر امارت اسلامی در کندهار برگزار شد
از سوی دیگر محمد یوسف وفا، والی بلخ امروز در جریان نماز عید گفت که به هیچ کس اجازه نمیدهند تا نظام را تخریب نماید.

ذبیحالله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی افغانستان روز یکشنبه (۱۰حمل) در صفحهای ایکس نگاشته است که نماز عید سعید فطر در مسجد عیدگاه کندهار به امامت ملاهبتالله آخندزاده، رهبر امارت اسلامی و شرکت هزاران تن برگزار شد.
درهمین حال، مقامهای بلند پایهای دیگر امارت اسلامی افغانستان نماز عید سعید فطر را در ارگ برگزار نمودند.
در نماز عید فطر در ارگ، معاونان ملاحسن آخند، رئیسالوزرا و شماری دیگر از مقامها حضور داشتند.
ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی رئیسالوزرا در جریان نماز عید گفت که امارت اسلامی آماده تعامل با جهان بر بنیاد احترام متقابل است.
وی همچنان بر اتحاد و وحدت تاکید نمود.
ملا برادر بیان داشت که تنها از طریق همبستگی داخلی میتوان کشور را آباد کرد و هیچبیگانهای قادر به ساختن و آبادانی افغانستان نخواهد بود.
در مورد امنیت گفت که، در طی سه سال برای جهان ثابت کردهاند که افغانستان زیر اداره آنان به گونه کامل امن است.
آقای برادر تاکید کرده که آنان با «سیاست اقتصاد محور» آماده بهبودی روابط با تمام جهان است.
درعین حال، عبدالسلام حنفی، معاون اداری رئیسالوزرا هم در سخنرانی خود از مخالفان خواست که به افغانستان بازگردند.
حنفی همچنین گفت که امارت اسلامی خواهان روابط اقتصاد محور و احترام متقابل با همه کشورهای منطقه و فرامنطقه است.
از سوی دیگر محمد یوسف وفا، والی بلخ امروز در جریان نماز عید گفت که به هیچ کس اجازه نمیدهند تا نظام را تخریب نماید.
وی افزود که: «این نظام به قربانی آمده است و مسوولیت همهی ما است تا از نظام دفاع کنیم.»
-
رویداد های اخیر4 روز ago
اتحادیه اروپا از شهروندانش خواست مواد غذایی ذخیره کنند
-
جهان5 روز ago
تحقیقات: شبکه مخفی چینی در حال تلاش برای جذب کارگران اخراج شده فدرال ایالات متحده
-
رویداد های اخیر3 روز ago
رهبر امارت اسلامی فرا رسیدن عید سعید فطر را به افغانها تبریک گفت
-
رویداد های اخیر2 روز ago
ترمپ: تجهیزات نظامی ما در افغانستان را شاید پس بخواهیم، هرچند که کهنه شده است
-
رویداد های اخیر3 روز ago
سازمان عفو بینالملل خواستار لغو عاجل طرح اخراج اجباری مهاجرین افغان از پاکستان شد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
وزیر منابع آب ازبکستان: افغانستان حق مشروع دسترسی به آب دریای آمو را دارد
-
رویداد های اخیر1 روز ago
سازمان بین المللی مهاجرت: بیش از ۷۰ هزار افغان در هفته سوم مارچ به کشور شان بازگشتند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
سازمان ملل میگوید از ادامه ممنوعیت آموزش دختران افغان «عمیقاً ناامید» است