رویداد های اخیر
بازداشت سه سناتور به اتهام رشوت ستانی در بلخ
سه عضو مجلس سنا به اتهام رشوت ستانی در بلخ بازداشت شده اند.
اعضای هیات ضد فساد مجلس سنا که برای بررسی کمرگات یا ادارات عوایدی به بلخ رفته بودند، حین گرفتن ۴۰ هزار دالر امریکای رشوت در اقدام مشترک ریاست امنیت ملی و دادستانی کل بازداشت شدند.
در اعلامیه مشترک دادستانی کل و امنیت ملی آمده است: " منسوبین ریاست عمومی امنیت ملی و نمایندهی لوی څارنوالی بر اساس اطلاعات کشفی در یک عملیات مشترک، به روز یکشنبه ۷ جدی سه تن از اعضای (سناتوران) مشرانو جرگهرا به اتهام اخذ چهلهزار دالر امریکایی رشوت؛ بگونه باالفعل بازداشت نمودند."
در همین حال فرهاد عظیمی والی بلخ می گوید که سه عضو مجلس سنا در نخست مبلغ بیشتر را برای رشوت پشنهاد کرده بودند که پس از آن به مقدار کمتر رضایت کرده اند.
مجلس سنا تا کنون در این مورد واکنش نشان نداده است، اما دیدبان شفافیت افغانستان با تاکید بر این که اعضای پارلمان افغانستان بار ها به فساد اداری متهم شده اند می گوید که نهاد های عدلی و قضایی افغانستان باید بی طرفانه به این پرونده ها رسیدگی کند.
هرچند بحث فساد در حکومت افغاستان تازگی ندارد؛ اما این نخستین باری است که سه عضو مجلس سنا به اتهام رشوت ستانی بازداشت میشوند.
رویداد های اخیر
متقی: وزارت خارجه آماده است با سفیر جدید ایران درباره گسترش روابط دوجانبه کار کند
حسن کاظمی قمی، نماینده ویژه و سفیر ایران در کابل در دیدار تودیعی با سرپرست وزارت امور خارجه امارت اسلامی در مورد روابط دوجانبه و تحولات منطقهای گفتگو کرده است.
حافظ ضیا احمد تکل، معاون سخنگوی وزارت خارجه تکل امروز (سهشنبه) گفته که امیرخان متقی تلاشهای آقای قمی را در دوران مأموریتش قابل ستایش دانسته است.
آقای متقی گفته است که وزارت خارجه آماده است با سفیر جدید ایران درباره گسترش روابط دوجانبه کار کند.
رویداد های اخیر
امارت اسلامی گزارش تازه یوناما در مورد محدودیتها علیه رسانهها را رد کرد
سازمان ملل متحد با نشر گزاشی تازه در مورد آزادی بیان در افغانستان از سال ۲۰۲۱ تاکنون گفته است که رسانهها و خبرنگاران با چالشهای زیادی از جمله عدم دسترسی به اطلاعات مواجه اند و در انجامهای کارهای شان با محدودیتهای شدید روبه رو اند.
دراین گزارش یوناما از ۱۵ اگست سال ۲۰۲۱ تا ۳۰ سپتمبر ۲۰۲۴ میلادی، وضعیت رسانهها را بررسی کرده است.
گزارش یوناما دریافته است که از ۱۵ اگست سال ۲۰۲۱ تا ۳۰ سپتامبر ۲۰۲۴ میلادی، ۳۳۶ مورد نقض حقوق بشر خبرنگاران و کارمندان رسانهای به ثبت رسیده که از جمله ۲۵۶ مورد بازداشت و بد رفتاری و ۷۵ مورد تهدید و ارعاب بوده است.
وزارت امور خارجه کشور در واکنش گفته که این گزارش ۲۷صفحهای توسط امارت اسلامی بررسی شده و در نتیجه، آنان در یافته اند که این گزارش دور از واقعیتهای عینی بوده و آنرا رد میکنند.
وزارت خارجه افزوده است که این گزارش در مغایرت با کوششهای امارت اسلامی که به منظور حمایت از رسانهها انجام داده است نیز قرار دارد.
رویداد های اخیر
خامنهای خواستار اعدام نتانیاهو شد
علی خامنهای با اشاره به حکم مربوط به بنیامین نتانیاهو گفت که: «حکم بازداشتش را صادر کردند کافی نیست حکم اعدام نتانیاهو باید صادر شود.»
علی خامنهای، رهبر ایران، روز دوشنبه (۵قوس)، طی یک سخنرانی برای گروهی از بسیجیان گفت که به باور او صدور حکم جلب برای صدراعظم اسرائیل که از سوی محکمه بین المللی جرایم صادر شده، کافی نیست و خواستار اعدام او شد.
کریم خان، سارنوال بلند پایهای محکمه بین المللی جرایم، روز پنجشنبه اول عقرب برای بنیامین نتانیاهو و یوآو گالانت، صدراعظم و وزیر دفاع پیشین اسرائیل، و همچنین ابراهیم المصری معروف به محمد ضیف، قوماندان گروه حماس که احتمالاً کشته شده است، حکم جلب صادر کرد.
علی خامنهای با اشاره به حکم مربوط به بنیامین نتانیاهو گفت که: «حکم بازداشتش را صادر کردند کافی نیست حکم اعدام نتانیاهو باید صادر شود.»
او سپس سران اسرائیل را جنایتکار نامید و خواستار صدور حکم اعدام برای آنها شد.
رهبر جمهوری اسلامی عملیات اسرائیل در غزه و لبنان که در واکنش به حمله خونین هفتم اکتوبر گروه حماس انجام شده را دلیل این درخواست خود عنوان کرد. گروه حماس که از حمایت ایران برخوردار است، در فهرست تروریستی اتحادیه اروپا و ایالات متحده قرار دارد.
اسرائیل در عملیاتهای اخیر خود ضربات سنگینی به گروههای مورد حمایت ایران در منطقه وارد آورده اما با اینحال علی خامنهای روز دوشنبه اینگونه ابراز امیدواری کرد که «امروز جبهه مقاومت هر اندازه گسترش دارد فردا این گسترش چند برابر خواهد شد.»
مقامات ایرانی در ادبیات خود به گروههای مسلح مورد حمایت خود در منطقه جبهه مقاومت میگویند.
گروه حماس در حمله هفتم اکتوبر خود به جنوب اسرائیل حدود ۱۲۰۰ تن از غیرنظامیان را کشت و نزدیک به ۲۵۰ نفر را به گروگان برد؛ ۴۶ تن از کشتهشدگان و ۱۲ تن از گروگانها شهروندان امریکا بودند.
احکام جلب محکمه بینالمللی جرایم برای نتانیاهو، گالانت و ضیف، در ارتباط با اتهامهای «جنایات جنگی» و «جنایت علیه بشریت» در جنگ غزه و عملیات گروه افراطی حماس علیه شهروندان اسرائیل صادر شده است.
جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده، با انتقاد شدید از رای محکمه بین المللی جرایم علیه مقامات اسرائیلی، آن را حیرتآور و تکاندهنده خوانده است.
محکمه بین المللی جرایم تأکید کرده است که تنها در صورتی وارد عمل میشود که سیستم قضایی یک کشور قادر به رسیدگی واقعی به پروندهها نباشد.
در حالی که امریکا عضو محکمه بین المللی جرایم نیست، واکنش کشورهای اروپایی و کانادا به احکام محکمه نگرانیهایی برای اسرائیل ایجاد کرده است.
بریتانیا گفته است به حکم احترام میگذارد. اظهارات جاستین ترودو، صدراعظم کانادا، نیز در احترام به حکم محکمه، برای اسرائیل غیرمنتظره بوده است.
از سویی دیگر، ویکتور اوربان، رئیسجمهور پولند، ضمن محکوم کردن حکم محکمه بین المللی جرایم، رسماً از نتانیاهو برای سفر به پولند دعوت کرده است.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
مجلس نمایندگان امریکا لایحه انتقال همکاران افغان را تصویب کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
انفجار ۲۲ مرمی راکت در یک منزل مسکونی در بلخ
-
رویداد های اخیر3 روز ago
سناتور امریکایی مانع ترفیع یک جنرال دخیل در روند خروج از افغانستان شده است
-
رویداد های اخیر3 روز ago
دیدار مسوولان سرحدی افغانستان و پاکستان در تورخم
-
اخبار ساحوی4 روز ago
حمله افراد مسلح به موترهای مسافربری در پاکستان ۳۸ کشته بر جای گذاشت
-
رویداد های اخیر3 روز ago
خواجه آصف: وضعیت کنونی پاکستان بهطور مستقیم با افغانستان مرتبط است
-
جهان1 روز ago
حملات سنگین حزبالله بر شهر تل آویو اسرائیل
-
رویداد های اخیر4 روز ago
مقامهای چین و ترکمنستان درباره افغانستان گفتگو کردند